BİR YAVUZ KARAN VARDI...

O yiğit bir insandı.

O mücadeleci bir insandı.

O hümanist bir insandı

O Trabzon sevdalısıydı

O herkesi kucaklardı.

O CHP’nin isimsiz kahramanıydı.

O, tam bir CHP’li gibi yaşadı.

O, herkesi hoşgörülüydü.

O örgütçü ve inatçıydı.

O tuttuğunu koparırdı.

O Yavuz Karan’dı.

Her ölüm erken ölüm derler. Karan’ı kaybettik. Trabzon çok büyük bir değerine de yitirdi. Siyaseten mücadele içinde yüzlerce insan, Karan’ın yaşamını yitirmesinden şok oldu.

O CHP’nin tabanından tavanına bileklerinin gücü ile yükseldi.

İl Başkanı oldu bayrak astı.

PM üyesi oldu, afiş astı.

O hep alçak gönüllüydü.

Siyaseten tam verimli olacağı an, aramızdan ayrıldı.

Yavuz Karan, seni unutmayacağız.

GÜNEŞ, SAHADA DA MASADA DA

Trabzonspor- Beşiktaş maçından sonra, Trabzon’da stadın basın tribününde genel kanı şuydu. Şenol Güneş, Trabzon’da hem masada hem sahada iyi oynadı.

Ortamı iyi tahlil etti. Trabzonspor’un efsane futbolcusu olmasının verdiği avantajı, profesyonelce kullandı, rakibinin(Trabzonspor’un) motivasyonunu bozdu.

Beşiktaş kafilesinin Trabzon’a geldiği gün yaşanan o malüm olayı, çok iyi yönlendiren Güneş,sahada da hakkını verelim, Rıza Hoca’dan daha etkili hamleler yaptı.

Birkaç gencin, Güneş’e lafını gündeme taşıyan, gençlerle tartışan Güneş, maçtan önce şehirde şöyle bir algı yarattı… Ben Beşiktaşlı olsam da, Trabzonsporluyum.. Masada bu algı ile sahaya çıkan Güneş, kulübede tam bir Beşiktaşlı oldu. Hem de profesyonelce..

Kimsenin Güneş’e laf etmeye hakkı yok ama bizim Güneş’e bir çift sözümüz var… Üç beş gencin sana attığı lafı bu kadar büyüterek, futbolun hangi gerçeklerine faydan dokundu…

GÜNEŞ'İN ÖNÜNDE TEK LAF ETMEDİ AMA...

Kendisine birkaç gencin laf atmasını büyüten, büyüttükçe Trabzon’da özür zincirlerinin oluşmasına neden olan Şenol Güneş dün geceki maçta tam gözünün önünde yaşanan ilginç bir hakareti görmemezlikten geldi.

Olay şöyle gelişti.

Abdülkadir ile Adriano arasında ikili mücadelede, Adriano yere düştü. O anda Abdülkadir de yerdeydi. Adriano, Abdülkadir’in üzerine yürüdü. Başını öne çıkartarak, Abdülkadir’e sert sözler sarf etti. Abdülkadir daha 20 yaşında. Genç bir oyuncu. Adriano en azından fair play adına Abdülkadir’e hoş görü ile yaklaşabilirdi. Yapmadı. Ve O’nun bu agresif hareketleri tam Şenol Güneş’in önünde oldu… Ve Güneş, futbolcusuna uyarıda bile bulunmadı. Bu durum, Güneş’in arkasındaki tribünlerden büyük tepki topladı.

HASAN KURT'UN DEDİĞİ OLDU...

Maçtan önce, basın tribününde karşılaşmanın genel bir değerlendirmesi yapılırken gazeteci yazar Hasan Kurt, maçtan bir gün önce havaalanında Şenol Güneş ile taraftarlar arasında yaşanan olayın ardından, facebook’unda şöyle bir şey paylaştı..

“Beşiktaş, maça 1-0 önde başladı..”

Nitekim, Kurt’un dediği de oldu.

Trabzonspor’un ilk onbiri de görüldüğünde, bu takımda kim gol atacak diye tartışma başladı, Rıza Hoca’nın ürkek ve korkak ruh halinin maçın ilk onbirine yansıdığı da ifade edildi.

İHSAN DERELİĞİOĞLU'NA GECE YARISI TELEFONU

İddia o ki, bir Trabzonsporlu yönetici dün gece, ihsan Derelioğlu’nu telefonda aradı.

Aralarında ne konuştular bilinmiyor. Gece yarısı telefonunu bilgisini alınca, Derelioğlu’un aradık ama ulaşamadık.

Derelioğlu’nun gece yarısı aranması hiç de hayra alamet değil. Yakında, konunun aslı ne ortaya çıkar.

Herkesin aklına gelen bizim de aklımıza geldi ama, şimdi süpekile yapmayalım. Trabzonspor zarar görmesin

O FOTOĞRAF ÖDÜL ALDI

Gazeteci kardeşimiz İpek Cansel Kıyak, geçen yaz Trabzon Atatürk köşkünde, avize ampullerinin değiştirilmesi için antika değeri çok yüksek olan bilardo masasına, merdiven konulduğu anı fotoğrafladığında, şehrin ve ülkenin gündemine o an oturmuştu. Belediye yetkilileri soruşturma başlattı ama, sonuç sıfır, soruşturmanın ne olduğu belli olmadı. O fotoğrafı Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin yılın başarılı gazetecileri yarışmasına gönderen İpek kardeşimiz birincilik ödülü aldı.

İpek’i kutluyoruz.