NEVZAT AYDIN’IN NEYİ MERAK EDİLDİ?

Trabzonspor’un başkanı yardımcısı Nevzat Aydın, renkli kişiliği ve kendine özgü yaşam biçimi ile tartışmaların odak noktasına oturmuş durumda. Bir kısım taraftar Aydın’ın özellikle yaşadığı her an sosyal medya üzerinden paylaşmasını kitle iletişimi açısından doğru buluyor. Bir kısım taraftar ise, Aydın’ın Trabzonspor yöneticisi olduğunu hatırlatarak sosyal yaşamındaki kendine özgü yaşam tarzını kendisine saklaması gerektiğini belirtiyor.
Yani, anlayacağınız Nevzat Aydın’ın en son ABD’de havuz partisindeki görüntüleri yine tartışma konusu.

Sosyal medyada Aydın’ın havuz partisindeki halleri özellikle genç kuşak Trabzonspor taraftarları tarafından çok beğeniliyor, destekleniyor. Kulübün, kulüp mantığında muhafazakar ve radikal tabanı ve özellikle yaşı 50’nin üzerindeki taraftarlar ise Aydın’ın bu hallerine ciddi eleştiri getiriyor.
Havuz partisinde Nevzat Aydın’ın sosyal medyada en çok merak edileni ise giydiği deniz şortu. Bir çok genç taraftar Aydın’a deniz şortunun markasını sordu. Aydın da giyidiği deniz şortunun markasını verdi. Türkiye’de zor bulunan markanın değeri; 750 Euro



 ERDOĞAN BAYRAKTARI DUYGULANDIRAN GECE

Trabzon’un efsane bakanları arasında yerini alan Erdoğan Bayraktar, dün gece demokrasi nöbetinde yerini aldı. Bayraktar önce Ak Parti il başkanı Haydar Revi’yi uğradı. Parti binasına gitti. Burada, Revi’ye özel teşekkürlerini iletti. Zira Revi, Bayraktar için “İadeyi itibarının geri verilmesi “ gerektiği yönünde çağrı yapmıştı. Bayraktar daha sonra alana indi. Halkla birlikte oldu. Demokrasi nöbetindeki Trabzonluların çok büyük ilgisini gördü. Bayraktar’a müthiş bir ilgi ve alaka vardı.

Bu ilgi ve alakadan bir ara Bayraktar’ın gözleri bile yaşardı. Meydanda, parka giren Bayraktar, halkla kucaklaştı. Sonra platforma çıktı ve konuşma yaptı. Kendi el yazısı ile kaleme aldığı konuşmasını platform üzerinden okudu. Konuşmasının son bölümünde, Erdoğan Bayraktar FETÖ’cü örgütün kumpasına kurban olmasından sonra ilk kez Trabzon’da bu denli geniş bir halk topluluğuna konuşuyordu. Heyecanlıydı. Bayraktar konuşmasının son bölümünde kendisi ile ilgili iadeyi itibar konusuna değindi ve şunları söyledi..
“Trabzonlu bana çoktan iadeyi itibarımı verdi. Trabzonlu bana sahip çıktı. Trabzonlu beni kucakladı. Benim bu aşamadan sonra hiçbir talebim yok. İadeyi itibarım Trabzonlu hemşerilerim tarafından bana verildi. Başka hiçbir şey istemiyorum. Trabzonluların sıcak ilgisi, sevgisi yakınlığı her gün her saat beni arayıp halimi hatırımı sormalı benim için en büyük armağan en büyük gururdur. Allah Trabzonlulardan hemşerilerimden razı olsun. Benim için en büyük iadeyi itibar bu akşam gösterdiğiniz sahiplenme duygusudur…”



KTÜ VE FETÖ’CÜ OPERASYON

KTÜ’de Trabzon’un gündemine oturan FETÖ’cü operasyon devam ediyor. Bu operasyonun, ikinci kez göreve atanan Süleyman Baykal ve ekibi tarafından emniyet güçlerinin yönlendirmesi ile mi oluyor yoksa, polisin kendi istihbaratı çalışması ile mi?
Edindiğimiz bilgilere göre, operasyonu güvenlik birimleri yapıyor. Yani polisin ve mit’in daha önceden gözlem ve istihbaratı ile gerçekleşiyor. Hatta bir iddiaya göre de YÖK’ün KTÜ’de FETÖ’cü örgütlenme ve yapılanma ile ilgili polisin düzenleyip, soruşturmaya izin vermediği dosya üzerinden de operasyon yapılıyor.
Öte yandan rektörlük seçimlerinden önce rektör yardımcısı Y. Şevki Hakyemez’in terör örgütüne mensupların oylarını Orhan Aydın’a verdiğine dair açıklamasından hareketle emniyet güçlerinin Hakyemez’den isim bazında bilgi alıp almadığı yönünde ise tam doğru bil bilgiyi ulaşılamadı.


HALUK PEKŞEN VE FETÖ’CÜ TERÖR ÖRGÜTÜ

CHP Trabzon  milletvekili Haluk Pekşen, kendisi ve müvekkili olduğu iki Trabzonlu üst düzey emniyet mensubunun FETÖ’cülere karşı giriştiği mücadele yıllarında çok eleştirildiğini o dönem ortaya koydukları gerekçeler ile bugün haklı çıktıklarını belirtti.
Pekşen, yıllar önce emniyette, FETÖ’cü yapılanması ortaya koyan rapor eden üst düzey emniyet mensupları Trabzon’lu Cevdet Saral ve Osman Ak’ın açığı alınması ile sonuçlanan mücadelesinde avukatlığını yaptı. Haluk Pekşen, bu yapıya karşı ilk mücadeleyi Trabzonlular yaptı.

Cevdet Saral ve Osman Ak’ın mücadelesinde ben de avukatları olarak destek verdim dedi. Pekşen, yapının devlete sızmadığını, sızdırıldığına dikkat çekerek, siyasi iktidarın aklı başına şimdi geldi dedi. Pekşen bir hatırlatma da yaptı..” FETÖ’cülerin devleti ele geçirme mantığı, diğer cemaat ve tarikatlar için de geçerli. Siyasi irade yine referans olarak tarikat ve cemaatleri alırsa, hükümet bu yaşananlardan ders çıkarmamış demektir” dedi.


ERGUN ATA’NIN İTİRAFI

Dün Trabzon gazeteciler cemiyetinin tüzük genel kurulu yapıldı. 300’ün üzerinde üyesi olan cemiyetin tüzük genel kurulu 20 kişi ile yapıldı. Katılımın çok az olması dikkat çekti. Tüzükte en belirgin değişiklik üye yapımlarında yönetime tavsiyede bulunan balotaj kurulunun kaldırılması oldu.

Bu konuda eski başkanlardan Ergun Ata, genel kurulda bir itirafta bulundu. Balotaj kurulunun kendi başkanlığındaki dönemde kurulduğunu ama işlevini yerine getiremediğini belirterek özellikle vasfını kaybetmiş üyelerin cemiyet üyeliğinden uzaklaştırılması ile ilgili çalışmalarda yeterince karar alamamış olmasının a özeleştirisini yaptı.

Gazeteciler cemiyetinin tüzük genel kurulunda iki madde çok tartışıldı. Bu maddelerden biri cemiyete yönetimine girebilmek için 3 yıllık üye olma şartı. Bu şartın kaldırılması yönünde Ali Savaş’ın bir önerisi geldi. Önerisi kabul edilmedi.

Genel kurula katılan 20 kişiden 19 kişisi bu kuralın geçerli olmasını savundu ve geçti. Daha sonra en çok tartışla seçim yönteminde geldi. Yeni tüzükte, çizik oyların önüne geçilmesi için şöyle bir tedbiralınmıştı.

Adayların listesi bir de üyenin bu adayların listesine oy vermemek gibi özgürlüğünü, beyaz oy pusulasına tek tek tercih ettiği ismi yazıp oyunu kullanması. Burada, beyaz listeden oy ayanın, diğer listelerde de adı var ve oy almışsa, oylarının toplanıp toplanmayacağı tartışıldı. Bir kısım toplanmaz dedi bir kısım toplanır. İş uzayınca, beyaz liste olayı tüzükten çıkartıldı. Cemiyetin genel kurullarında başkan adaylarının listeleri üzerinde oy veren üye her türlü değişikliği yapabilecek, o yaptığı değişiklik de geçerli oy olarak kayda geçecek.


ESKİ AK PARTİLİ YÖNETİCİNİN SİTEMİ

AK Parti’nin eski il yöneticilerinden Kadir Sert, özellikle duruşu ve tespitleri ile parti içi eleştiri getirmede kimseden çekinmeyen yapısı ise bilinir.
Sağlam, cesur ve de kendince ilkeli duruşu ile bilinen Kadir Sert özellikle FETÖ’cü terör örgütünün kendini kriptolayan bazı kişilerinin parti içinde olduğunu savunmasının yanı sıra özellikle Alo 170 çağrı merkezine alımlarla ilgili olarak şunları söyledi.
Bakanım Süleyman Soyluya teşekkürlersek  170 alo çağrı merkezine 170 kişi alindi.... 
Sadece ilk 10 kişiye bakin Parti mevcut yöneticilerin ve değerli bürokratın .kardesi. oğlu kızı baldızı. Partiye hamallık edenler nerede..? Sorduğumuzda adaletli yapılmış. Yakında kim kimin nesi göreceksiniz?
Kadir Sert’in bu açıklaması, öyle görünüyor ki, parti içinde de dışında da çok ses getirecek gibi..