ALİ SAVAŞ’A NAZAR DEĞDİ

Türkiye’nin en çok okunan yerel haber sitelerinden 61saat.com’un yayın danışmanı, ekip arkadaşımız Ali Savaş’a nazar değdi. 

Üretkenliği, pratik zekası, bitmeyen enerjisi ve öğretici özelliği ile bazıları müdür, genel müdür ve benzeri makamlarda olan çok sayıda ismi Trabzon basın dünyasına kazandıran  duayen gazeteci Ali Savaş, önceki gün evinde geçirdiği ani kalp rahatsızlığı sonucu Ahi Evren, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kalp damarları ile ilgili sıkıntı olduğu öğrenilen Savaş, bugün aynı hastanede Stend operasyonu geçirecek.

Stend takılması sonrası bir kısmı tıkalı olan damarı açılarak yeniden sağlığına kavuşması sağlanacak.

Yayın Danışmanımız Ali Savaş, nazara geldi diyelim, onun yaşındaki çoğu kişi emeklilik günlerinin tadını çıkarırken o mesleki sorumluluğunu hiç ama hiç yitirmeden görevine devam ediyor.

Kendisine  ve alesine geçmiş  olsun diyor, kısa sürede aramıza dönmesini temenni ediyoruz. 

ali savaş ile ilgili görsel sonucu

TRABZON İÇİN ÖNCE ATAMA, SONRA SEÇİM

azmi kuvvetli 61saat ile ilgili görsel sonucuPartilerde kongre süreçleri başlıyor. AK Parti Sonbahar’da, CHP’de ise şimdilik iddiada olsa 2020’de yapılacak Olağan Kurultay öncesinde İl Kongrelerini yapmayı planlıyor.

İYİ Parti’de ise süreç biraz daha farklı ilerleyecek. Şöyle ki bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda İYİ Parti İl Yönetimi, hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı seçimlerinden dolayı yönetimde yaşanan azalmadan dolayı istifa etmişti. 

Bu istifanın ardından Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bizzat mevut İl Başkanı Azmi Kuvvetli’yi aramış ve yönetimi kurmasını istemişti. 

Azmi Kuvvetli geçen aydan beri çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre yönetime girmek isteyenlerin sayısı 175’i geçti. Ancak yukarıda dediğimiz gibi İYİ Parti’de kongre süreci biraz daha farklı ilerleyecek.

Yani mevcut İl Başkanı Kuvvetli, yönetimini bu ay içinde oluşturacak. Ancak oluşacak yönetimin 8 - 9 aylık bir görev süresi olacak. 2020 yılında İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı da kongreye gidecek ve normal sürecinde yeni il başkanı ve il yönetimini seçimle belirleyecek. 

Yani puanda Kuvvetli’nin hazırladığı İl Yönetimi, İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığını, kongreye taşıyacak olan yönetim olacak.

Evet önümüzde bir milletvekilimi, belediye başkanlığı veya muhtarlık seçimi yok ancak 2020 yine seçimle geçecek bir yıl olacak.

Bu süreçte parti teşkilatları komple değişebilir, başarılı isimler görevlerine devam edebilir… 

AK PARTİ O İLÇEDE KURA ÇEKİYOR 

Ahmet Hüseyin Altıntepe ile ilgili görsel sonucuAK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatıyla ilgili ilginç bir bilgi ulaştı bize.

Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, her Salı günü yapılan yönetim kurulu toplantısında mahalle isimlerini boş bir kutuya atıp kura çekiyor.

O haftanın Cuma gününü hangi mahallede geçireceğini böyle belirliyor. Belirlenen mahalleye Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye başkan yardımcısı, bölgenin meclis üyeleri ve teşkilattan isimlerle adeta çıkarma yapan Altıntepe, sorunları yerinde tespit edip çözüm üretiyor.

Böylece güzel bir teşkilat dayanışması sergileyen Altıntepe, hemen hemen herkesimden büyük alkış alıyor.

Akçaabat’ta başarılı bir başka isim daha var. O da belediye meclis üyesi Ahmet Öztürk.

Öztürk, sorunların belediyeye taşınması ve çözümü noktasında büyük bir başarı sergiliyor.

Asıl mesele ise bütün bunların sosyal medyada anlatılması.

Öztürk bu noktada adeta belediyenin gözü, kulağı ve sesi.

Hem İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe’yi hem de Ahmet Öztürk’ü tebrik ediyoruz.

TRABZONSPOR NEDEN KAPATIYOR?

medical park stadyumu ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor tanıtım açısından keşan motifli formasıyla müthiş bir çıkış yakaladı.

Bunun peşi gelecek gibi görünüyor.

Ancak kulüp yönetiminin bir konuya dikkatini çekmek istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız aradı.

Antalya’dan misafirleri gelmişti. Misafirlerini Medical Park Stadyumuna götürdü.

Çocuklar stadın içinde fotoğraf çektirmek ve o atmosferi yaşamak istedi ancak başaramadılar.

Yetkililer tarafından stadın içine girişin yasak olduğu söylendi.

Oysa Barcelona ve Real Madrid gibi büyük takımlar bile stadını ziyarete açıp büyük gelir elde ediyor.

Biz neden böyle bir yasak uyguluyoruz anlamış değilim.

Lütfen bu konuya bir düzenleme getirin.

VEKİLLERİN PESTİLİ ÇIKABİLİR

meclis ile ilgili görsel sonucuTürkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdi, Trabzon Milletvekilleri seçim bölgelerinde çalışmalarına başladı.  

Ancak milletvekilleri seçim bölgelerinde boş durmayacaklar. Adı tatil olabilir ama burada seçmenleriyle bulaşarak yoğun bir ay geçirecekler. 

Belki de TBMM’den daha yorucu bir program onları bekliyor. 

Bu kapsamda AK Parti’de her milletvekili için her hafta ayrı ayrı programlar hazırlayacak. 

İl Başkanlığı tarafından hazırlanan programlar kapsamında milletvekilleri, her hafta belki de ayrı ayrı günler Trabzon’da belli ilçelere giderek burada hem yatırımlarda incelemelerde bulunacaklar hem de vatandaşlarla buluşacaklar. 

Yani vatandaşın ayağına gidecekler. Burada kendilerini dinleyecekler, sorunları ise yerinde görüp not edip belki de ilgilileriyle görüşecekler.  

Bu programların illaki ilçelere faydası olacaktır. En azından vatandaş vekillerine sorunları yerinde iletebilecek. 

Tabi burada muhalefet milletvekilleri boş duracak şeklinde algılanmasın. 

Onlarda aynı şekilde Trabzon’da seçmenleriyle buluşup sorunları not edecekler. 

Ve TBMM’de mutlaka gündeme getireceklerdir…

Önümüzdeki dönem bu açıdan TBMM’de Trabzon daha çok konuşulabilir.. 

HANGİ STK BAŞKANI SEPETLE GEZİYOR

Trabzon Ticaret Borsası'nın (TTB) katılımları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD)'nin destekleriyle, Fındık Ocağı'nın düzenlediği hasat şenliğinin ikincisi Arsin ilçesi Harmanlı mahallesinde geçtiğimiz gün yapıldı.

Fındığın her yönüyle konuşulması ve farkındalık oluşması adına düzenlenen, 'dünyanın fındığı burada' sosyal medya organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen hasat şenliğine çok sayıda davetli katıldı.

Buraya katılamayanlar ise sosyal medyadan destek veriyor.

Dün de Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, yönetimi ile birlikte TSİAD’ı ziyaret etti. STK’lar arasındaki birliktelik ve bağ projeler için çok önemli.

Başkan Ayyıldız her konuda destek vererek fındığı olması gereken yere getireceklerine inandıklarını ifade etti ve her tür destek için üzerlerine düşecek her türlü göreve de hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Ayyıldız ve ekibine teşekkür eden TSİAD Başkanı Eren, “Bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı