SOYLU NEDEN GELDİ NE YAPTI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün sessiz sedasız Trabzon’a geldi. 

Neden sessiz sedasız yazdık, çünkü biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Bakan Soylu için büyük bir karşılama programı düzenlenecekti, kendisine sürpriz yapılacaktı fakat Ankara’daki yoğun programı müsaade etmeyince bu karşılama hazırlıkları da boşa yapılmış oldu. 

Soylu’nun dün geldiğini sosyal medyadan öğrendik. 

Sır gibi saklandı. Fakat belli bir ekip nasıl olduysa havalimanında yerini aldı, teşkilattan olan da vardı olmayan da. 

Nasıl haberleri oldu, havalimanı kulede adamları mı var bilemiyoruz?

Bakan Soylu Havalimanından Of İlçesine baba evine gitti ardından Ak Parti Trabzon İl başkanlığı binasına geldi. İl başkanlığı programı da geceden belliydi, fakat basına haber verilmedi. 

Özel randevular vardı önceden talep edilen. Bakan Solu bu randevulara zaman ayırdı. 

Kimler yoktu ki, Kanuni Bulvarı nedeniyle 18 C mağdurları, servisçiler odası başkan adayları, fırıncılar odası başkanı, iş talepleri ve bunun gibi birçok kurum ve kişi ile bakan saatlerce tek tek özel görüştü. Hepsini dinledi. 

Randevular esnasında Bakan’ın ekibi tam kadro AK Parti Trabzon İl başkanlığı binasındaydı. 

Bakan Danışmanı Erdem Sürmen, Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu ve ÇŞB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan tüm randevu isteyenleri Bakan Soylu ile görüştürmek için gayret sarf etti.

Görüşmelere esnasında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de Bakan Soylu’nun yanında yer aldı. 

Randevuların ardından Bakan Soylu Revi ile birlikte onun odasına çıkarak, orada bekleyen Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora ile toplantı yaptı. 

Önceki gün hayatını kaybeden Turgut Özdemir’inde cenaze törenine katılan Soylu cenaze sonrası vekiller ile toplantısını devam ettirdi.

 Ardından Avrasya Pazarı’na  giderek dernek yönetimi ile görüştü sonrasında Vakfıkebir ve Akçaabat Programlarına katıldı.

AK PARTİ’DE KİMLER OLACAK ?

Ak Parti Trabzon il Kongresi Şubat ayı başında gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir kongrelerinin startını da Trabzon’dan vereceği belirtiliyor.

Kongre tarihi yaklaşırken isim listesi daha da merak ediliyor. Eski listeden 25 ismin devam edeceği geri kalan isimlerin ise yavaş yavaş netleştiği konuşuluyor.

Yeni listenin, denge listesi olması bekleniyor.

Tüm ilçelerden isimler olacak, kadın ve gençliğe de ağırlık verilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliğe önem vermesi ve seçme seçilme yaşının 18’e seçmesinden ötürü gençlikten de isimlerin il listesinde olacağı konuşuluyor. 

Bu adım gençleri heyecanlandırmış durumda.

Ayrıca taşeronların kadroya geçmesinden ötürü belediyeye, gençlik spora ve farklı kurumlara geçecek olan isimler listeden elenecek.

Peki yeni isimler kim olacak? Bir kaç ipucu verirsek yeni isimler arasında tanınmış isimler olacak. 

Gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlere aktaracağız.

HANGİ ODADA KİM KAZANACAK ?

2018 yılı beraberinde sandığı getirdi. Oda seçimleri ocak ve şubat ayında gerçekleştirilecek. 

Bugün de Trabzon’da önemli seçimler var. 

Trabzon Şoförler Odası, Akçaabat Şoförler Odası, Of Şoförler Odası ve Trabzon Servis Araçları Odası’nın seçimleri bugün gerçekleştirilecek.

Bu seçimlerin en önemlisi Şoförler odası seçimleri. Mevcut Başkan Turan Altuntaş, Ömer Hakan Usta ve Hüseyin Turgut Aydın sandığa girecek. 

Ramada Otelde gerçekleşecek olan seçim bitecek ve akşam saatlerinde Şoförler Odasının yeni başkanı belli olacak. 

Kongreler için güvenlik hat safhaya çıkarıldı. Emniyet ve jandarmadan özel ekip istenildi. 

Çok sayıda güvenlik gücü, kongre salonlarında ve dışarıda görev yaparak sorun çıkmaması için çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. 

Oda seçimlerini 61saat.com olarak sizlere an be an bildireceğiz. 

TTSO’DA TEK GEVŞEMEYEN 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayında yapılması planlanan seçimleri Türkiye genelinde alınan karar nedeniyle Nisan ayına ertelenmişti. 

Bu erteleme, yarışa hazırlanan birçok  ismin gevşemesine neden olurken özellikle ilgi isim var ki, daha hırslı ve öncekinden daha etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu isimlerden en çok ön plana çıkanı, yani yaptıkları görüneni mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu.

Hacısalihoğlu seçim süreci başlamadan, öyle her etkinliğinin, her ziyaretinin, her açılışın haber yapılmasını istemezdi. 

Fakat son süreçte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından neredeyse her gün bir haber servis ediliyor, haberlerde Hacısalihoğlu’nun isminin veya fotoğrafının kullanılmasına özen gösteriliyor. 

Belli ki Hacısalihoğlu bazı yanlışlarının farkına vardı, daha çok ziyaret, daha çok lobi ile yapılacak seçimlere en diri şekilde girmeyi hedefliyor. 

Hacısalihoğlu’na karşı rakip olarak ön plana çıkmasa da öncelikle komite seçimlerinde Hacısalihoğlu gruplarını hezimete uğratmak için var gücüyle çalışan Samet Canbakkal, seçim ertelense bile çalışmalarına hiç ara vermeden devam eden isim oldu. 

Son günlerde gittiğimiz birkaç yerde kendisine rastladık bire bir markajına şahit olduk. 

Bu isimlerin dışında sahada bir durgunluk söz konusu, ani bir seçim kararı alınırsa ortalık karışabilir. 

Bizden söylemesi. 

AK PARTİ TEKLİF EDECEK

AK Parti Trabzon İl Başkanının Ankara temaslarında Revi’ye il yönetimini oluştururken özellikle şehrin sevdiği isimlere ağırlık vermesini istemiş. 

Sadece sevilen isimler denilmemiş, bizim partiden olup olmamasına çok takılmayınız, şehrin sevdiği kucakladığı isim olsun, ikna noktasında biz gereken birimleri ve metodları devreye sokarız’ denmiş. 

Burada hemen akıllara Volkan Canalioğlu ismi geldi. Muhalefette olması hasebiyle istediği ve gereken yatırımı başkanlığı döneminde Trabzon’a yapamasa da halka gösterdiği sevgi ve ilgi sonucu ismi dillerden düşmeyen Volkan Canalioğlu bugün Ak Parti’de olsa Ortahisar’ı silip süpürecek bir isim. 

Acaba Revi’ye Canalioğlu mu işaret edildi. 

Canalioğlu’nun yanında Hüseyin Örs ve onlar gibi sevilen birçok isim yazılabilir. 

Bu isimlerin yönetimde olmaları kadar, sadece partiye transfer edip çalışmaları katılmaları da büyük bir heyecan yaratacaktır. 

Fakat Volkan Abi CHP’de Örs ise üye olmasa da İYİ Parti sağlarında yer alıyor. 

İki sert muhalif iktidardan gelirse! Böyle bir teklifi kabul ederler mi?

Bizce adaylık sözü verilirse teklifler hiç te kötü gibi durmuyor. 

ORTAHİSAR KOLAY LOKMA MI?

Dikkat ederseniz Trabzon’daki muhalefet partilerinin tümünde bir Ortahisar hırsı almış başını gidiyor. 

MHP’sinden CHP’sine, İYİ Partisi’nden SP’sine, açıklamalarda hep bir ‘Ortahisar’ı biz alacağız söylemleri mevcut. 

Peki Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sürekli olarak saha da halkın arasında programlarda kendini gösterirken, muhalefetin Büyükşehire değil de Ortahisar’a odaklanması neden. 

Acaba Büyükşehri kesin alamayız imajı mı akıllarda oluştu. Ortahisar tüm gayretlere rağmen şehirde kolay lokma ve en kola alınacak belediye olarak mı görülüyor. 

Böyle olmasa iki de bir muhalifler “Ortahisar bizim olacak” demez. Ya da tersi düşünürsek Muhalefet kendisine en zor mevkiyi mi hedef seçiyor. Hepsi yoruma açık konular. 

Ama şunu söyleyelim şehirde son yapılan anketlerde Ortahisar’da Genç ismi rakipsiz olarak önde gidiyor. 

Bu nedenle muhalefetin hevesi kursağında kalabilir