SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Dün 61saat olarak Trabzon’da 2 binli yıllarda kurulan 2007 yılında aktif bir hale gelen ve devletten hazine arazileri alarak, özel vakıf üniversitesi kurmayı planlayan İpek Yolu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, üniversite için uzun yıllar ciddi bir adım atmadığını kamuoyuna duyurmuştuk.

Konu ile ilgili bilgilerin yeniden hatırlamak için tıklayın

Dünden bu yana, vakfın başkanı Mustafa Gür’den bir ses çıkmadı. Sağır ve dilsiz rolüne büründü.

Vakfın, yönetiminde olup Trabzon’da ikamet edenler ise, böyle bir vakıfta yönetici olduklarını çoktan unutmuştular, vakfın uzun zamandan bu yana tek bir faaliyetinin de olmadığını söylediler. Gün içinde, vakfın Trabzon’daki yöneticilerinin görüşlerine baş vuracağız.

ÇAMBURNU TERSANE ARAZİSİ VE GERÇEKLER 

Sadece, İpek Yolu üniversitesi mi? 

Elbette hayır. 

Çamburnu’nda, tersane olması için devlet tarafından doldurularak elde edilen arazi, 250 dönüm olarak Nur Gemiciliğe tahsis edildi. 

Beşiktaş yöneticisi de olan şirket sahibi Araklılı.

Tahsis süresi dolup, tersane ile ilgili bir gelişme olmadı, yeniden ilgili şirkete dolgu alanı tahsis edildi. 

Şimdi de, tersane için tahsis edilen alanı, ilgili firma, çimento silosu kurdu. Bir de bordo maviye boyattı(!) Trabzon İhracatçılar Birliği Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, ilgili alara tahsis gerekçesi neyse yatırım yapacak bir yatırımcı olduğunu belirterek Trabzon’un gündemine konuyu taşıdı.

Gürdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:.

‘’Sayın Cumhurbaşkanı’mız Trabzon için ihracat rakamının 5 milyar dolara çıkarılmasını istiyor. İyi güzel de ihracatçıların ve yatırımcıların sıkıntılarının hâlledilmesi için siyasetin de bu gibi aksaklıkların önüne geçmesi lazım. Bunun hesabı o alanı 49 yıllığına verenlerden sorulması lazım.

Çünkü bu alan ikinci defa ihaleye çıkmadan uzatıldı. İhale şartnamesinde her sene 500 kişi çalıştırılacağı taahhüdü var. Şu anda o da yine geçti. Yani şu anda mahkemeye verilse bozulabilecek durumda. Ancak Trabzon’da iktidarı ve muhalefeti de dâhil bu konuları basının dışında dile getiren yok. Dolayısıyla şimdi Cumhurbaşkanı’mıza bir konu söylendiğinde çözümü için her istenilen yapılıyor. Ancak bu sorunları çözümleriyle kendisine aktarmadıktan sonra kendisinin nasıl haberi olacak? Bana göre bu durum bir trajedi ve Sayın Cumhurbaşkanı’na aktarılmalı.’’

DEVLET ARAZİSİ ÜZERİNDEN 3.SKANDAL! 

Trabzon hazine arazilerinin tahsisi ile yatırım yapılacak beklentisi içinde ama, bir türlü bu gerçekleşmiyor.

İşte; İpek Yolu Üniversitesi

İşte; Çamburnu tersanesi.

Ve şimdi de sıkı durun üçüncü bir arazi skandalı ile karşı karşıyayız. Kapatılmadan önce, il özel idaresinin, Yalıncak’da, Avrasya Üniversitesi'nin hemen yanındaki bir yatırımcıya tahsis edilen arazide tahsis amacına uygun bir kazma bile vurulmadı. 

Turizm yatırımı yapılması şartı ile tahsis edilen arazinin kullanım hakkı doldu, uzatılıldı. Şimdi  duyumlarımıza göre, tahsisi alan iş adamı, şirketteki payını yüzde bire indirerek, bir başka iş adamına arazi tahsisini devretti. Ve devirden de yüklü bir mali gelir gelir elde etti. Devletin arazisinden iyi kazanç…..

Trabzon’un siyasileri… Milletvekilleri…. Kanaat önderleri vali ve belediye başkan ve bakanı, bu gelişmeleri yakın takibe almalı… Hemde hemen şimdi…

ÇAYKARA’YA SÜRPRİZ ADAY 

Kendi küçük lobisi çok büyük olan Çaykara’da Ak Parti ilçe başkanlığı için yeni bir aday gündeme geldi.

O yeni aday Mehmet Kara.

İl genel meclisi üyeliği de yapan Kara, Çaykara’da sevilen ve sayılan bir isim. Kara, il başkanı Haydar Revi’nin meclis başkanlığı döneminden mesai arkadaşı. 

Kara, aday adaylığını açıklarken, Çaykara’nın bütün sorunları global olarak bildiğini ve bunun için yola çıktığını söyledi. 

Kara’ya il genel meclisindeki arkadaşları da tam destek verdi.

Kara, Revi ile de bir ön görüşme yaptığını belirtti.

DERNEKPAZARI’NDA SON DURUM 

Ak Parti’nin Dernekpazarı ilçesinde ilçe başkanlığı ile ilgili olarak gelişmeler de ilginç. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanının dürünü, Enerji Bakanının babası Sadık Albayrak, ilçede çok önemli bir denge. 

Kimin kafasında ilçe başkanlığı varsa, Albayrak’ın kapısını çalıyor. Albayrak ise bu işlerle hiç uğraşmıyor. Olay kendi seyrindi sürsün istiyor ama başkan adayları bir biçimi ile Albayrak’ın desteğini almak istiyor.

İlçede en güçlü başkan adaylarından biri de Yaşar Falcı. Falcı’nın yaklaşamı ilginç.

Diyor ki, görevin hak edene verilmeli.

Falcı genç, yetenekli, hırslı ve parti sevdalısı..

Söyledikleri ile yerden göğe haklı..

Bakın ne diyor;

‘’Partimizin 16. Kuruluş yıl dönümünü gururla kutladığımız şu günlerde partimize halkımızın teveccühü artarak devam etmesi hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bizler partimizin ve halkımızın her zaman emrinde olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Seçim zamanlarında olduğu gibi şimdide sahadayız ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kongrede yetkili organlarımız Yaraşana değil; yakışana, hakedene  görev verecektir. Kuruluşundan bu yana en alt kademeden başlayıp her kademede hizmet etmeyi görev adedenleri elbetteki yetkililer gözardı etmeyecektir. Partimiz ve memleketimiz için en hayırlısı olur inşallah’’ 

REVİ ANKARA’DAN NASIL DÖNDÜ? 

Dün Ankara’da Ak Parti genel merkezinde yapılan il başkanları toplantısında, sadece il başkanlarının bir araya geldiği parti il binasında bir toplantı yapıldı. 

Toplantıda göreve devam edecek il başkanlarının listelelerine nasıl şekillendireceğine dair uyarılar yapıldı. 

Bu uyarılara göre, Ak Parti’nin teşkilatlarında köklü değişiklikler olacak. Gençlere ve kadınlara önem verilecek. Çok zorunlu olmadığı sürece, kamu kurumlarında belediyelerde çalışanlar teşkilat yönetimlerinde yer almayacak. 

Dava adamlığı kıstas olarak alınacak. İl Başkan adayı, listesine yaparken, kimsenin yaptırımı ile yönetimini belirlemeyecek. Belediye başkanlarının teşkilat yönetimi belirlenirken, telkinde bulunmayacak. İl Başkan adayları geniş bir yelpazeden yönetimini belirleyecek.

İl Başkanı Revi’ye Ankara dönüşü ile ilgili olarak izlenimlerini sorduğumuzda, her şey yolunda ve güzel olacak dedi.

TGC HAREKETLENDİ 

Genel kurula iki yıla yakın bir zaman olmasına rağmen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile ilgili başkanlık yarışı erken başlayacak gibi. 

TFF gözlemcilerinden eski gazetecilerden Cevat Ocak önceki gün başkan adayı olduğunu artık her yerde ifade eden Miraç Özağcı’nın adaylıkla ilgili kararını Yusuf Turgut’a iletti. Turgut da bir dönem başkanlık yapacağını deklere ettiği için sorun yok dedi.

Ve, böylelikle, hareketlilik başladı. Bakalım başka başkan adayları çıkacak mı?

Erken de olsa kıvılcım çakıldı.