O İDDİANIN TRABZON'A YANSIMASI
Ak Parti’nin Ankara kulislerinde bu köşede daha öncede yazdığımız gibi, halen bakanlık yapan, halen milletvekili olan ve eski milletvekili ile eski bakanların belediye başkan adayı olarak gösterilebileceği iddiası. İddiayı, Hürriyet yazarı yeniden gündeme getirince, kulisler hareketlendi.  Selvi, Soylu’nun  da Ankara’dan belediye başkan adayı olabileceğini iddia etti. Soylu’nun adı, İstanbul için de geçiyor.

Ankara kulislerini hareketlendiren ve çeşitli söylentileri de gündeme getiren bu iddianın elbette Trabzon’a bir yansıması olacaktır ki var.

Defalarca bu köşede dillendirdiğimiz gibi, Artık; büyükşehir belediye başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, milletvekilliğinden çok daha etkili, çok daha yetkili ve çok daha güçlü bir konuma geldi. Bu nedenle, büyükşehir belediye başkan adaylarını tespitte, Ak Parti çok VİP çalışacak.

Trabzon’a bunun yansıması olacak dedik. Çünkü Trabzon’da büyük şehir.

Bir kere mevcut milletvekillerinden Muhammet Balta’nın adı büyükşehir için ajandada.

Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar’ın da.

Asım Aykan’ın da.

Öyle görünüyor ki, Büyükşehir Belediye başkan adayı bu isimlerden biri olacak. Ve hiçbir isim de adaylık önerisi geldiğinde ben istemem diyemeyecek.

AHMET AĞAOĞLU, GOL VE İLGİNÇ İDDİA
Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Golf federasyonu başkanı Ahmet Ağaoğlu, Golf’ın Trabzon’da da taban bulması için bayağı uğraştı. Hatta, Yomra’da deniz doldurularak golf sahası yapılacaktı. Ağaoğlu birkaç kez Trabzon’a geldi. Belediye Başkanı Sağıroğlu ile görüştü. O günlerde bu olay bayağı gündem oldu. Sonra gündemden düştü. Olayın günden olduğu dönemlerde, Antalya’daki bir uluslar arası organizasyona bizzat Ağaoğlu, bütün masraflar golf federasyonuna ait olmak üzere Trabzon medyasını davet etti. Trabzon medyası, gazete, internet siteleri ve yerel radyo ile TV’leri büyük ilgi gösterdi. Kalabalık bir heyetle Trabzonlu gazeteciler Antalya’ya gitti, müsabakaları izlemek üzere. Ancak, golfle ilgili yeterince teknik bilgileri olmayan gazetecilerin büyük bir bölümü, müsabakaları izlemedi.Daha çok otelde dinlenmeyi yeğledi. Havuz ve saunalarda zaman geçirdi. Tabi, Trabzon’a da yetirince haber merkezlerine haber geçilemedi. Golf federasyonu turnuva sonunda, Trabzon gazete ve diğer yayın organlarında haber göremeyince, bu yılkı organizasyona Trabzon’dan gazeteci davet etmedi. Şimdi genç kuşak gazeteciler, bizden önce turnuvaya giden gazeteci ağabeylerimizin kurbanı olduk diyorlar. Haklılar.. Bu tür organizasyonu tatil diye nitelendirenlerin günahını da glofe ilgi duyan gazeteci arkadaşlarımız çekmiş oldu.

FAKIBABA'YA ET DEĞİL FINDIK DESTEĞİ
Şu sıralar Türkiye genelinde et ile ilgili olarak gündemde olan Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 61saat’e fındıkla ilgili bir projesinden bahsetmiş, fındık bahçelerinin toplulaştırıharak devlet tarafından kiralanıp işletileceğini söylemişti… Fakıbaba’nın bu projesine bir destek geldi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi, Mehmet Albayrak, Fakıbaba’nın miras yolu ile bölünen ve küçülen ve kalitesi düşen fındık bahçelerinin toplulaştırılarak kiralanması ile ilgili projesine doğru bir yöntem dedi ve ekledi…

Yıllardır bağırıyorum.
Sorun üretim ve üreticidedir. Ve onların dalkavuklarında,siyasetçilerdedir.
Aklı selim bir siyasetçi en önemli konuya parmak bastı..

Alkışlıyorum bakanı..
Üretim maliyetleri dedik nihayet herkes konuşmaya başladı.
Tarım işletmeleri modeli anlattık bakan bile ikna oldu.Devlet konusu ayrı.Tarım bakanlığı strateji daire başkanı kerim beye yazdım konuyu bilmektedir. ,şükrolsun bakana intikal etmiş ,yada aklın yolu bir ..Bakanda kendisi görmüştür..
Arazileri kiralayan şirketler teşvik edilecek, alan bazlı destekler bu şirketlere verilecek..
Bakım onarım,hasat,vs tüm üretim işlerini bu firmalar yapacak,ziraat mühendisiyle,en az300 işcisiyle.Ozaman dönüm başına verimlilik 250 kg lara varacak.en az 1.500.000 bin ton mal üreteceğiz..bu 750 bin ton iç fındık olacak.Biz 100 bin ton tüketeceğiz.Dünyaya 600 bin ton satacağız.ortalama600 usd den satarsak ki mümkün 3.600.000.000 usd 4 milyar usd gibi bir gelir elde ederiz.Niye mi.? Çünkü dünya nüfusu 7.500.000.000 insan yaşıyor.Biz bunların sadece 400 milyonuna vergisiz mal satıyoruz hemen hemen 300 bin ton.SERBEST TİCARET anlaşmaları imzalatsak Amerika ,Latin Amerika Rusya Hindistan Çin Vs ile vergisiz fındığımızı satıcağız ve en az 4 milyar usd kazanacağız.

Ülkede kazanacak üreticide kazanacak tüccar imalatcı ihracatcı herkes kazanacak.Fındık sektörüde istikrar izlenebilirlik güvenli hammadde olarak her gecen gün büyüyecek..
Çok güzel bir haberdi coştum..
Bu fırsatı değerlendirelim.Lisanslı depo ve ürün borsası işini de devlet desteği ile taçlandıralım..

ERDAL ATALAY İDDİASINI TEMELLENDİRME
Trabzonspor’un eski yöneticilerinden son divan genel kurulunun kongre divan başkanı Erdal Atalay, bir iddiada bulundu. Dede ki, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, futbolcu Burak’ı da yanına aldı, Cumhurbaşkanı ile görüşmek istedi. Rizespor başkanı Usta’nın Cumhurbaşkanının yayına girmesine engelledi.

Bu iddia ilginç ve ilginç olduğu kadar da onur kırıcı.

Atalay, iddiasını iki kişiye dayandırdı ve sağlam kaynak dedi.

Erdal Atalay’ı aradık… Dedik ki, bu iki kaynak bir yerden mi iddianızı duydu da sizinle paylaştı yoksa bizzat görgü tanığı mı?

Atalay görgü tanığı dedi.

Rizespor başkanı ise, olayla ilgili olarak “Kimse benim adıma konuşmasın “ demekle yetindi.

Şimdi artık Atalay’a düşen bizzat görgü tanıklarının kim olduğunu açıklaması.

Bu arada biz, bir araştırma yaptık. Atalay’ın iddia ettiği olay muhtemelen Cumhurbaşkanını evinde gerçekleşmiş olabilir.Zira, söz konusu olayın yaşandığı günlerde Cumhurbaşkanı Rizespor tesislerine de gitti. Orada Burak ve Ahmet Çubukçu vardı, Muharrem Usta yoktu. Ak Parti’nin yönetim kurulu üyesi Murat Zeki Solak, bizzat o anlarda tesislerdeydi ve Muharrem Usta yoktu dedi. O zaman Atalay’ın dediği Cumhurbaşkanının evinde oldu… Burak Yılmaz ise Cumhurbaşkanını evinde görülmedi… Yani, artık Atalay’ın görgü tanıklarını kamuoyuna açıklaması gerekiyor

MUHARREM USTA NE DİYECEK?
Şimdi tabi, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Atalay’ın bu iddiasına ne diyecek… Merak ediliyor. Ancak, Trabzonspor gibi bir kulübün başkanı şimdi çıkıp ben aslında Cumhurbaşkanı ile görüştüm derse doğru olur mu…? Elbette hayır… Usta işine bakmalı.. Gazetecilerin bu tür sorularına da bizce cevap vermemeli… Doğru olan Usta’nın susmasıdır. Böyle ilginç iddialara cevap verirse işini yapamaz. Bu iddiaya Cumhurbaşkanlığı makamı da cevap vermez. Ne yani, Usta benle görüştü mü diyecek.  O zaman, iddianın ayakları havada kalır.

Peki biz bir bilgilendirme yapalım..

Usta niye Burak Yılmaz ile Cumhurbaşkanına gitti.

Çünkü, Türkiye’ye Çin’den geri dönmesinde iki ülke arasında bir bürokratik sıkıntı yaşandı. Bu sıkıntı Cumhurbaşkanına iletildi… Sorun çözüldü..

SİDİKSA'NIN HAMSİSİ SONUNDA
Yeni adi ile Çayırbağı en kalabalık köylerden biridir. Artık mahalle oldu. Çayırbağı Belde belediyesi kapandığı için. Sidiksa olarak bilinen bölgenin bir çok özelliği vardır… Milleti cesur ve cevvaldır. Yurtseverdir. Dağlarla iç içe yaşanlar. Bölgenin en tanınmış ve herkese yardım etmesi ile tanınan Bahattin Köroğlu, adeta Çayırbağı ve çevresi ile bütünleşmiştir. Yıllarca bölgenin siyasi temsilciliğini de yapmış bağımsız ve partili olarak il genel meclisi üyeliğinde de bulunmuştur. Bölgede kimin bir derdi varsa, Bahattin Köroğlu’nun arar. 

O da rahmetli babasının geleneğini sürdürür. Yeter ki Çayırbağı'ndan olsun başım güzüm üzerine der. Ama şu sıralar Köroğlu, dertli. Dertli olduğu kadar da isyankar. Öyle görünüyor ki, kendini arayanların derdine derman olamıyor. Ya da bürokrasiyi aşamıyor. Onun için de sonunda isyan etti. Bakın ne dedi..

“Bana Sidiksayı bu duruma düşürdünüz demeyin..Beni aramayın.. Sorumlu Adnan Günnar ve Muhammet Balta’dır….”

Köroğlu bu isyanını facebook sayfasında yayınladı… İki vekilin de telefonlarını yazdı…