USTA, ALTUNTAŞ’I NASIL DEVİRDİ

Trabzon Şoförler Odası Başkanlığı seçimleri dün gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Turan Altuntaş, 12 yıl Genel Sekreterliğini yapan Ömer Hakan Usta ve Hüseyin Turgut Aydın seçime girdi. Gergin başlayan seçimde basın mensupları yönetim kurulu kararı ile salona alınmadı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TESOB Başkanı Metin Kara’nın mevcut Başkan Turan Altuntaş’a yemeğine katılarak destekler mahiyette açıklamalar yapmalarına rağmen Ömer Hakan Usta seçimi 310 farkla kazanan taraf oldu. 61saat.com olarak sabah saatlerinden seçim bitene kadar otelden canlı bilgileri siz değerli okurlarımıza aktardık.

Peki aylardır konuşulan ve gündemden düşmeyen şoförler odası seçiminde Ömer Hakan Usta nasıl başarılı oldu? Ömer Hakan Usta, 12 yıl boyunca odanın genel sekreterliğini yaptı. Odaya her gelenle birebir ilgilendi ve sorunlarını çözüme kavuşturdu. Bu iletişimiyle birlikte şoför esnafından her zaman tam not aldı. Ömer Hakan Usta kendisine gelen “Başkan olmalısın” baskıları sonucunca bu yola girme kararı aldı. Bu karar sonrası Başkan Turan Altuntaş ile araları açıldı ve Genel Sekreterlikten istifa etti. İstifa gününden itibaren Ömer Hakan Usta seçim için çalışmalarını başlattı. Şoför esnafından büyük ilgi gördü. Gece gündüz demeden geçmişi, bugünü ve gelecekte neler yapacaklarını anlattı. Ekibiyle birlikte konuştuğu herkesi ikna etti. Sık sık basın ve şoför esnafıyla bir araya geldi. Kendisine destek her geçen gün büyüdü. Son güne kadar çalışmalarını sürdürdü. Ardından seçim günü geldi ve salon girişinde delegeleri tek tek karşıladı. Konuşmalar gerçekleştirildi ve oy kullanmalar başladı. Son ana kadar soğukkanlılığını korudu. Ömer Hakan Usta 763 oy alırken, Turan Altuntaş 452, Hüseyin Turgut Aydın ise 58 oy aldı.

Seçim sonunda Usta ve arkadaşları sevinç nidaları atarken Altuntaş ve ekibi salonu terk etti. Yeni Başkan Usta konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti. Daha sonra salonda müzik eşliğinde oyunlar oynandı horon tepildi. Şoför esnafının omuzlara aldığı ve büyük umutlar beklediği Ömer Hakan Usta’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

KANUNİ BULVARI’NA 18 C FRENİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önceki günkü Trabzon ziyaretinde, kritik görüşmeleri AK Parti Trabzon İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. En önemli mesele ise Kutlugün, Düzyurt, Gölçayır ve Gözalan muhtarlarının 18 C ile ilgili şikayetleri idi. Kanuni Bulvarı’nın 5 km’lik kısmı bu mahallelerden geçiyor ve yüzlerce insanın arazisi. 18 C uygulaması ile bedelsiz olarak ellerinden alınarak, onlara başka yerlerden arazi tahsisi yapılıyor. Konuyla ilgili AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi ile görüştük. Revi vatandaşların mağdur oldukları yönünde şikayette bulunduklarını belirterek ‘Burada vatandaş diyor ki neden birçok yerde kamulaştırma uygulanırken, bu 4 mahalle de neden 18 C. Bizde de kamulaştırma uygulansın. 18 C yapılırken daha düzgün yapılsın, yolun geçtiği yer tamam ama çevresi buna neden dahil ediliyor. Fakat bu konularla ilgili rakamsal bir veri yok, belge ve bilgiler tam ve resmi değil. Araştırıp, hem devletin hem vatandaşın zarar görmeyeceği bir yol bulmaya çalışacağız’ ifadelerini kullandı. 18 C mağdurları haklarını arama noktasına işin sonuna kadar gidecek, ve belli ki bu iş çözümlenmezse büyük bir yürüyüş organize edilecek. Peki işin çözümü yoluna gidildiğinde yol da bir yavaşlama olur mu? Eğer 18 C iptal edilirse kamulaştırma maliyetinin onaylanması ne kadar sürer. Bu süreç yolun durmasına sebep olur mu? Kafalardaki bu soruların cevabını Karayolları verecek. Fakat şu anda Kanuni Bulvarı inşaatı, ameliyat masasına yatmış ortası yarılıp açılmış bir hasta gibi duruyor. Ve en kısa sürede bitmesi adına tüm ilgililerin bir araya gelip bu işi çözmesi gerekiyor.

18-C nedir. İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar plânına uygun ada ve parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re’sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır. Saptanan düzenleme ortaklık payı oranı yüzde kırkın altında ise, bedelsiz olarak alınacak miktarın yüzde kırkın altındaki oran içinde olması yasa gereği olup, bunun yüzde kırka tamamlanması gibi bir uygulamaya gidilmesi yasal açıdan olanaksızdır.

“TRABZON” YAZILI ÖZÇEKİMLERE HAZIR OLUN

Hemen hemen tüm illerde bulunan ve bulunduğu şehrin meydanlarına konuşturulan şehir ambleminden Trabzon’a da yapılacak. Hafta sonu karşılaştığımız ve bir süre sohbet ettiğimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yakın zamanda hayata geçireceği projeleri sorduk. Gümrükçüoğlu bir bir sıralamaya başladı. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplattırmış, projelendirmiş ve Trabzon halkının hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehirler Alanı’nda Meydan Parkı olarak tabir edilen yere “Trabzon” yazılı logo koyduracak. Gümrükçüoğlu logoyu Trabzon Belediyesi eski binasını da arkasına alacak şekilde konuşlandırtacak. Trabzon yazılı logo önünde fotoğraf çekilecek olanların kadrajına Trabzon Belediyesi eski binası da girmiş olacak.

Meydan Parkı 3. Etap projesine de yakın zamanda başlanacak. İskender Paşa otoparkının olduğu bölge şehrin seyir terası haline getirilecek. Mevcut otopark yerin altına çekilecek ve minimum 250 araçlık bir otopark inşa edilecek. Üst kısmı ise seyir terası olacak ve yeşillendirilecek. Trabzon halkı eşsiz deniz manzarasının keyfine buradan varacak.

Bir diğer konu ise Zağnos Vadisi. Zağnos Vadisi’nde sokak aydınlatmalarının yetersiz olması belediyeyi harekete geçirdi. Elektrik tellerindeki bakırın değerli olmasından dolayı hırsızlar bölgeye dadanıp sokak aydınlatmalarının bulunduğu kabloları çalıyordu. Karanlığı fırsat bilen alkol ve uyuşturucu madde tüketenler vadiyi adeta mesken tutmuş durumdaydı. Belediye burayla ilgili planını yapmış durumda. Elektrik hatları yerin altına çekilecek. Hırsızlıkların önüne geçilecek. Gerekli aydınlatma yapılacak. Ortahisar’a yapılacak bekçi alımıyla da birlikte Zağnos Vadisi herkesin istediği saatte ziyaret edebileceği ve vakit geçirebileceği güvenli bir yer haline getirilecek.

CHP KONGRESİNDEKİ AKSİLİKLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon’da düzenlediği 36’ncı olağan kongresine bütün siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kongre 2 saat rötarlı başladı. Kongrenin başlama saati 09.00 olarak belirtilmesine rağmen saat 09.00’da orada olan gazeteciler ve bazı üyeler kapıların kapalı olduğunu gördü. Haber verilmeden kongre saatinin ileri alınması gazeteciler ve bazı üyeler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kongre saat 11.00’da başladı başlamasına da bu seferde protokol krizi baş gösterdi. Koltukların üzerinde yazılı isimler sürekli söküldü ve yer değiştirdi.

Bütün sorunlar çözüldü derken bu seferde kongrenin açılış konuşmasında kongreye katılan misafirler açıklanırken İYİ Parti es geçildi.

Turgay Güngör’ün bunu fark edip sunucuyu uyarması çok zaman almadıysa da İYİ Parti’yi temsilen orada bulunan Derviş Köz ve Hüseyin Örs’ün yüzü düşmedi değil. Turgay Güngör’ün uyarısı üzerine anons yeniden yapılıp bu yanlış ivedilikle düzeltildi.

Öte yandan bir konuyu daha aktaralım. CHP’nin Trabzon kongresinde, il başkanı için seçimlere geçilmeden önce yapılan temenni konuşmalarında yeni il başkanını daha önceden belirlemişler kulisleri salonda dönmeye başladı.

Protokoldeki üyelerinin temenni konuşmalarında vurgulayarak bahsettikleri konu “kadın, kadın siyasetçi, kadınlar siyasette yer almalı, kadınlara şans vermeliyiz” olunca delegeler arasında desteklerin Güzide Uzun’a verildiği konuşulmaya başlandı.

PTT KARGO ŞİKAYETLERİ

PTT kargo ile ilgili gün geçmiyor ki bir şikayet almayalım. İstiyoruz ki övelim, destek verelim fakat bir haftada iki şikayet gelince konuyu kaleme alalım dedik. Geçen hafta Trabzon’a mektup dağıtımı isteyen bir başkan adayının mektupları yerlerine zamanında ulaşmamıştı.

Bu hafta gelen şikayet ise yine Yılbaşından önce 27 Aralık’ta İstanbul’dan Trabzon’a gönderilen bir kargo ile ilgili. Trabzon’da yeğenine yılbaşı hediyesi gönderen müşterinin hediyesi 10 gün geçmesine rağmen teslim edilmemiş. Vatandaş geçen hafta Salı günü PTT Kargo’nun deposuna gitmiş. En geç Perşembe kargonun teslim edileceği söylenmiş fakat Cumartesi gününe kadar beklemesine rağmen yine kargo teslim edilmemiş. Vatandaş bugün PTT Kargo’ya gidip kargosunun neden teslim edilmediğini yeniden soracak. PTT Kargo ile ilgili şikayetler artmadan ilgililer dileriz bir önler alır ve koca kurumun prestijini daha fazla sarsmadan müşteri memnuniyetini arttırırlar.

TRABZONSPOR İÇİN HERŞEYİ YAPIYOR

Trabzon Milletvekili Salih Cora…

Tam bir Trabzonspor aşığı… Onu bazen VİP’te bazen Trabzonspor kurullarında bazen yemeklerde, bazen de sosyal medyada attığı twitlerle görebiliyoruz..

Son durağı ise Trabzonspor kampı oldu..

Antalya’ya geldi. Takımın idmanını sonuna kadar izledi. Muharrem Usta ile görüş alışverişinde bulundu..

Başkan Usta, Cora’nın bu özverisinden dolayı inanılmaz mutlu..

Cora kanalı ile gerekli mevkiilere gerek transfer gerek de maddi konularda bağlantı kurabiliyor. Sponsorluk görüşmelerinde bizzat devreye girip takımına destek istiyor. Keşke herkes Cora gibi Trabzonspor’un geleceğine 4 elle sarılsa. Ve takımı özellikle içine girdiği ekonomik sıkıntıdan el birliği ile kurtarsak.