MİLLETVEKİLLERİ ADINA KONUŞTU VE....

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, dün Çakırbey düğün salonunda gerçekleşen tören ile dünya evine girdi. Genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyor ve o geceki kulislere geçiyoruz. 
Normal şartlar altında AK Parti Trabzon kadrolarının tam kadro katılması beklenen düğün araya giren 27. Dönem TBMM Milletvekilleri yemin töreni sebebiyle, AK Parti’nin Trabzon’dan çıkardığı 4 vekilden yoksun olarak gerçekleşti. Bu noktada AK Parti’nin diğer parti teşkilatlarını kıskandıracak bir özelliği öne çıktı. 
Ayrı gayrı yok dedirtti! 

24 Haziran seçimlerinde listeye dahil edilmeyen eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, henüz kimse düğüne katılamayan milletvekillerinden bahsetmemişken mikrofonu eline alarak durumu çok güzel bir şekilde özetledi. 
Ankara’dakiler adına konuştu 

Köseoğlu konuşmasında; “Bugün TBMM’de gerçekleşen yemin töreni sebebiyle vekillerimiz burada olamadılar, ama hepsinin duaları burada bizimle. Çünkü Sefa kardeşimizin çalışmaları ile, ekibi ile gönlümüzdeki yeri başkadır. Üzerimizde emeği vardır, biz burada şahit olmaktan onur duyuyoruz.” dedi. Seçimin ardından diğer partilerde soğuk liste rüzgarları eserken, Köseoğlu’nun bu davranışı takdir topladı.
Genç çiftin nikahını kıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, kendisine TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından hediye edilen, aynı zamanda çiftin nikahını kıymak için de kullandığı kalemi İl Gençlik Kolları Başkanı Küçükali’ye hediye etti.
Öte yandan Yomra’daki Kaşüstü Kavşağı'ndaki çalışmalar nedeniyle, birçok davetli düğüne geç katılmak zorunda kaldı. Davete katılanların çoğu AK Partili olunca ''Maalesef bu yol konusunda sınıfta kaldık, bunu kabul edelim'' yorumlarının yapıldığı duyuldu.

TRABZONSPOR KUTLAMA YAPACAK 
Trabzonspor 51. yılını hem Trabzon hem de İstanbul’da büyük bir şölenle kutlamaya hazırlanıyor.
50. Yılında zor günler geçiren Bordo Mavililer büyük bir şölen ile 2 şehirde yeni sezona ve taraftarlarına merhaba diyecek.
Gelelim bu büyük organizasyonun detaylarına…
Trabzonspor 51. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde iki hazırlık maçı yapmayı planlıyor. Bu maçların birisi 29 Temmuz’da İstanbul'da  diğeri 2 Ağustos’da Trabzon’da olacak.
Takımlarla görüşmelerin halen devam ettiğini belirtelim.

Trabzonspor’a uzun süredir aç olan İstanbullu Bordo Mavili taraftarlar Olimpiyat Stadı’nda bir araya gelecek. Daha öncesinde ise  Bordo Mavili taraftarlar meşaleler ile İstanbul’da gövde gösterisi yapacak. 
Trabzon’da ise Şenol Güneş Kompleksi'nde başlayacak kutlama programında ise konser, halk oyunu gösterileri, havai fişek ve ışık şovu ile birlikte taraftarlara özel sürprizlerin yer alacağı etkinlikler düzenleneceği bilgisini aldık.
Avrupa kulüpleri ile görüşmeler devam ediyor. Umarız iyi takımlar olur da takımın gerçek gücünü görmüş oluruz.

SAYIN VALİ, VE BAŞKAN TRABZON İSYANDA!  
Trabzon’da 6 ayda bitirilecek denilen fakat 1.5 yıldır bir türlü bitirilemeyen, Yomra İlçesi Kaşüstü Kavşağı ile ilgili 1 seneye ancak biter yönünde gelen bilgiler üzerine Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Novotel önündeki dönüş kavşağının bugün hizmete açılacağını ifade etti. 
Fakat Karayolları yetkilileri ise bunun mümkün olmadığını, halen daha asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Bakalım hangi tarafın dediği olacak...  
Akıllara gelen soru ise şu, alt geçit açılmamışken, trafiğin en yoğun olduğu dönemde, oradan yani şantiye alanı yanından dönüş verilmesi, mevcut trafiğin daha fazla artmasına neden olmayacak mı? 

Acaba bunun planlaması yapıldı mı? 
Sağıroğlu, inşaatın Ekim ayı itibariyle tamamen biteceğini ve hizmete açılacağını da müjdeledi.  Dileriz önceden verilen müjdeler gibi olmaz ve dediği zamanda trafiğe açılır. 
Ayrıca Trabzon’un merkezi başta olmak üzere turistlerin de şehre akın etmesiyle Trabzon trafiği herkesi isyan noktasında getirdi. 
Okuyucularımız Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yönelik ‘Merkez’de nasıl Suluhan önünde ekip otosu duruyorsa, Usta  Otel’in önünde de, Ertuğrul Fırını'nın önünde de bir ekip beklerse meydanda sorun daha da azalmış olur’ önerisinde bulundular.

Ayrıca Çömlekçi’deki liman kavşağının da trafiğe kapatılmasını vatandaşların yanı sıra bazı STK’larda dile getirmişti, fakat bununla ilgili de herhangi bir gelişme olmadı.  
Dün haber merkezimizi çok sayıda vatandaş aradı, bu şehri yönetenler Trabzon trafiğine hiç mi girmez. Trabzon Forum önünden Değirmendere’ye kadar ancak yarım saatte gelebiliyoruz. Böyle eziyet olmaz. 
Trabzon Havalimanından Akçaabat’a iki saatte gidemiyoruz. Bu şehri yönetenler neden bunu görmez. Duymaz veya bir açıklama yapmaz’ sitemlerinde bulundular. 
61saat.com olarak yeniden uyarıyor ve acilen Trabzon trafiği için tüm kurumların bir toplantı tertip ederek çözüm önerilerinin hayata geçirmelerini bekliyoruz. 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN BİRİ KADIN FLAŞ İSİMLER 
Her ne kadar hükümet yetkilileri erken seçim ile ilgili kesin bir bilgi paylaşımında bulunmasa da Ankara kulisleri Kasım ayında bir erken yerel seçimin olacağı iddiasını yüksek sesle konuşuyor. 
Hal böyle olunca Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de isimler ardı ardına gelmeye başladı. 
Bu isimlerden özellikle Trabzon dışından kimler gelebilir sorusu sorulduğunda, akla ilk gelen isim ve anketlerde tavan yapan isim eski bakan Erdoğan Bayraktar oluyor. İsmi yeni kabine için de konuşulan 
Bayraktar sadece iktidara yakın isimlerce değil tüm partilerce konuşulup önerilen bir isim olarak karşımıza çıkıyor. 
Bayraktar ile birlikte ağır basan bir diğer isim ise Karayolları eski genel müdürü Cahit Turan. Turan’ın Trabzon’a aday gösterilmesi, Trabzon için büyük bir şans olarak nitelendiriliyor. 
Şimdiki TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın da ismi gündem.

Trabzon’daki isimlere de ek yapmak gerekirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon’a gönderilen Davut Çakır ismini bir kenara not edin. Bu güne kadar sabretmiş se bir bildiği vardır. Bunu yabana atmayın. 
Flaş bir isim ise, Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu. Trabzon’a neden kadın aday olmasın, bölgenin en güçlü ilinde farkındalık yaratacak Trabzon’u çok iyi bilen bir isim. Özellikle son listede aday gösterilmemesi sonrası katıldığı her seçim programında mağdur edildiği belirtildi ve en çok alkış alan isim oldu. 
Köseoğlu bazı planlarını da yerel seçimler nedeniyle erteledi, bu da aday adayı olabileceğinin bir göstergesidir. 

REVİ YÖNETİMİNDEN İLK İSTİFA! 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yönetimi ilk firesini verdi. AK Parti Trabzon İl Başkalığı'nın son yönetim kurulu listesine giren Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nin eski  Genel Müdürü Murat Uğur Medical Park Yönetimi tarafından aynı şirkete ait olan İstanbul Orhangazi’deki Liv Hospital Hastanesine görevlendirilince ‘Buradaki siyasi çalışmalara yeteri kadar katkı veremeyebilirim’ diyerek İl Başkanı Revi’ye istifasını sundu. 
Revi ve yönetim kurulu tarafından Uğur’un istifası kabul edildi ve hassasiyetinden ötürü kendisine teşekkür edildi. 
Uğur’un yerine ise Lokanta sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Usta yedekten geldi. 

Yürütmede performansı düşen veya tartışılan bir isim olursa Revi’nin Usta’yı yürütmede değerlendirebileceği de konuşuluyor. 

DSİ’DE O İHALE NEDEN İPTAL EDİLDİ?
Trabzon’da en büyük ücretli ihalelerin verildiği kurum olan DSİ Bölge Müdürlüğü’nde geçtiğimiz günlerde 12 göletin harita planlaması ile ilgili çıkılacak olan ihale askıya çıkmadan flaş bir karar ile iptal edildi. 
Yaptığımız araştırmaya göre Trabzon siyasetinden ve iş dünyasından bu gölet ihalelerinin bir firmaya özellikle verilmek istendiği yönünde çok şikayetler ve baskılar yapıldığı ve şartnamede işin bir firmaya paslandığı iddia edildi. 
Bu iddialar üzerine yaptığımız araştırmada konunun yani iptalin doğru olduğunu öğrendik. 
Yapılan baskılardan değil de, şikayetlerden ötürü yönetimin şartnameyi değiştirerek herkesin girebileceği bir hale getireceği  bilgisine ulaştık. 

Öncelikle böyle bir kararın alınması taktire şayan. Acaba bugüne kadarkiler nasıl oldu demeden de geçemeyeceğiz. 
Fakat şunu da bir örnekle  belirtelim, Trabzon belediyesinin tarihi binasının ihalesi herkese açık bir şekilde yapıldı. Batak bir müteahhit ihaleyi aldı gelen paraları borçlarına aktardı, veya banka el koydu, ve 1 yılda bitmesi gereken bina 3 yılda bitirilemedi.
DSİ’de de acil yapılması gereken işlerde, bu işi gerçekten bilen ve kısa sürede yapacak olan kişilerin ihaleye girmesi yönünde bazı kısıtlamalar kolaylıklar getiriliyormuş, 
Şimdi bu kısıtlama kaldırıldı. 12 gölet ile ilgili ihale yeniden yapılacak. Bakalım itiraz eden firmalar katılacak mı? Katılanlar işi zamanında bitirebilecek mi? Yakinen takipçisi olacağız.