SOYLU’NUN SON DAKİKA JESTİ  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir taraftan terör belası ile, bir taraftan güvenlik yapılanması ile bir taraftan da Trabzon’un meseleleri ile uğraşmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere önceki gün Ankara TOKİ’de Trabzon’un en büyük esnaf projesinin imzası atıldı. Trabzon’un projeci, genç, dinamik ve üretken ismi Alper Bektaş inadım inat dedi, yıllardır peşinden koştuğu Mobilya Kent’in imzasını attırdı. Kendisine bu yolda herkes destek oldu, fakat TTSO’daki törende gördük ki Trabzon iş dünyasından veya oda yönetiminde bir kişi çıkıp da bu önemli projeyi tebrik etmedi, Alper Bektaş’ı taktir etmedi.  
Bektaş konuşmasında böyle bir şey beklemediğini söyledi söylemesine ama, neden bu şehir böyle anlamıyoruz, neden iyi şeyler yapanları bir görmeme gayretimiz var bilemiyoruz.  
Bektaş önemli bir iş başarmıştır, bunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ve Arsin Belediyesi Başkanı Erdem Şen’in direk etki katkı ve yaptırımları olmuştur.  
Özellikle son günde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önemli jestini de, dün TOKİ’den bir dostumuz ile yaptığımız sohbette öğrendik. 

Normalde TOKİ ile yapılan anlaşmada, TOKİ’nin yaptığı yerlerin geri ödenmesi noktasında 30 aylık bir vade söz konusu idi. Fakat işadamları bunu yetersiz buldu ve 40 ay olmasını istedi. Bakan Soylu anlaşma imzalanacağı gün TOKİ Başkanı Trabzonlu hemşerisini aradı, Ergün Bey, Trabzon ile anlaşma imzalayacağız bir jestiniz olmayacak mı bu vade konusunda’ demiş. Bunun üzerine de vade süresi 40 aya yükselmiş.  
ne diyelim keşke Soylu’nun Ankara’da o kadar işi arasında Trabzon’dan yapılan iyi şeylere verdiği kıymeti başkaları da görse, fuzuli işlerle şehre yön vermeye çalışmak, yapılanı taktir etmek varken eleştirmek yerine Soylu Trabzon’a karı olacak her işe destek olsalar.   

TRABZON’DA CAMİYE KARŞI OLANLAR  

Trabzon’da sahile yapılacak cami ile ilgili gizli bir güç, özellikle şehre yön veren kişilerin de ismini kullanarak büyük bir gayretle caminin yapımına taş koymaya çalışıyor. Bugüne kadar Trabzon’da cami yapılsın diye hem fikir olanlar şimdi caminin adı ne olacak, camiyi kim yapacak gibi deli saçması sorularla milletin zihnini bulandırıyorlar.  
Bu manada şehrin müftüsünün de talebi olduğunu geçtiğimiz günlerde yazmıştık. Ankara’dan müftüye de baskı geldiği duyumlarını aldık siz nasıl cami gerekli dersiniz diye. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde işadamı  Muammer Saka ile ilgili bir haber çıkmıştı. Güya saka’ya Cumhurbaşkanı ‘Camiyi bekletin’ demişti. Bu haberin gazetelerde yayınlanmasından sonra Saka Cumhurbaşkanı ile görüşmediğini açıkladı.  
Caminin bekletilmesi hususunu kendisine kimin söylediği konusunda sorulan sorulara ise ‘Unuttum’ açıklamasını yaptı.  
Belli ki Saka’ya birileri yanlış bir bilgi verip sonra Saka’nın arkasında durmayarak onu ortada bıraktı.  
Gelelim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a cami yapılması ile ilgili söylediği hususa.  

Sayın Cumhurbaşkanına ‘Efendim Trabzon’da başlayacağımız caminin biraz bekletilmesini istediğiniz yönünde bir bilgi geldi, sizin böyle bir emriniz var mı cami yapımının başlatılmaması hususunda’.  
Erdoğan’ın cevabı ise: Nereden çıkarıyorsun kardeşim bunları, ben mi cami yapımı beklesin demiş. La havle’ demiş.  
Cami gerekli mi, gereksiz mi, kim tarafından yapılmalı, parasını kim vermeli bilmiyoruz fakat, yalanla dolanla, sırf kişisel çekişmeler için bu şehrin ihtiyacı olan bir şeyin önüne geçmek Allah’ın evini bile buna alet etmek ne demektir. Diyecek laf bulamıyoruz.  

REVİ YÖNETİMİ SIFIRLADI  

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yeni dönemde il başkan adayı olup olmayacağını kimse bilmiyor, kendisi bile. Revi bir şeyler olsun diye zorlayan biri değil, genelde bir iş olduğunda veya bir görev verildiğinde onu sorunsuz halledebilecek her tarafı idare ederken işleri de yürütebilecek bir kabiliyete sahip. Kendisi ile yeni yönetimi konuşalım dedik. 
İlk sözü ‘Benim yeni yönetim ile ilgili bir şey söyleme hakkım yok’ oldu.  
Şaşırdık ‘Aday değil misiniz’ dedik.  ‘Ben bilemem genel merkez bilir’ dedi.   
‘Olmak istiyor musunuz’ dedik ‘AK Partili olmak gurur verici’ dedi.  

Güldü ve ekledi, ‘Bizim partimizi bilmeyenler sağda solda yok Haydar Revi yönetimini yaptı, listesi şekillendi, öyle oldu böyle oldu’ diyorlar.  
Yok öyle bir şey, bu partiyi kuran biri var, sürükleyen biri var, bu partiyi bugünlere getiren milletimizin seçtiği bir irade var.  
Hele bir il başkanlığı süreci başlasın, hele bir genel merkezimiz bu manada işaretini versin, o zaman yönetim de yapılır, liste de yapılır, isimler de yazılır. Ama şimdilik ne adayım diyebilirim ne de değilim. Sadece işimi yaparım, listeyi soruyorsanız yeni liste yok şimdilik sıfır çünkü öyle bir yetkimiz yok’ ifadelerini kullandı.  
Revi tam bir siyasetçi gibi konuştu. Ne diyelim bizde isimler için sürecin başlamasını bekleyeceğiz. Ama özellikle STK bazında AK Parti yönetimine girme koşununda büyük bir yarış var.  Bunu söyleyelim, yönetime girmek için kulisler, markajlar ve Ankara seyahatleri şimdiden başladı.  

TRABZONSPOR BİRARAYA GETİRDİ 

Trabzon’dan Katar'a adeta çıkarma yapıldı. Trabzonspor'un bugün Katar'ın başkneti Doha'da Al Saad takımı ile oynayacağı hazırlık maçı için 120 kişilik kafile şehre geldi.  

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkanı Suat Hacısalioğlu, ilçe belediye başkanları, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor'un efsane oyuncuları ile basın mensupları Doha'nın lüks otellerinden W Hotel'de birlikte konakladı. Topçular ise ayrı otelde konakladılar.  

Otelde adeta Trabzon havası eserken özellikle lobilerde ilçe belediye başkanlarının karşılıklı kritik yapmaları dikkat çekti. 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, TTSO Başkanı Suat Hacısalioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Trabzonspor efsanelerinden bir kaç isim gece geç saatlere kadar lobide oturarak sohbet etti. 

Trabzonspor'un Katar'a gelerek iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek adına böyle bir organizasyonda bulunması camia tarafından beğeni topladı. 

Doha'da hazırlık maçından ve iki ülke arasındaki dostlukten öte şehrin bütün dinamiklerinin bir arada olması ve kaynaşması adına kritik bir organizasyon olduğu gözler önüne serildi. 

BAŞKAN USTA QNB'İYİ YOKLAYACAK 

Trabzonspor'un Katar'da yapacağı hazırlık maçından öte başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri burada bir dizi ziyaretlerde bulunacak. 

Yayıncı kuruluş BeinSport'un genel merkezine ziyaret edecek olan  Muharrem Usta, Al Sadd takımı ile bir yemekte buluşacak. 

Başkan Usta ardından bordo mavililerin sponsoru QNB Genel Müdürlüğü'ünü de ziyaret edecek.  

Usta'nın burada kritik görüşmeler yapacağı ve sponsorluğun sadece forma ve göğüs sponsorluğu olarak kalmaması daha ileri gidilmesi konusuna temaslarda bulunması bekleniyor.  

Öte yandan Trabzon'dan gelen 78 kişilik ziyaretçinin tüm masraflarının BeinSpor ile QNB ve Trabzonspor işbirliği ile karşılandığı öğrenildi. 

TRABZON’DA YENİ PARTİ MERAKI  

Meral Akşener liderliğinde yeni parti çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor... Yeni oluşumda önemli bir mesafe kat edildi. 3 gündür devam eden program ve tüzük çalıştayı da tamamlanmış. 

Trabzon ayağında neler oluyor?  

Trabzon ekibi hızla çalışmalarını sürdürüyor. Her ne kadar yeni partinin lideri kadın olmasına rağmen toplantılarda kadın isimlerin olmaması eleştirilse de ekip kadın kollarına özel önem vereceklerini söylüyor. 

MHP muhalifleri hüsrana uğramak istemiyor.  

MHP siyasetinde yapılan yanlışları yeni partide yapmak istemiyorlar. Bunlardan bir tanesi de gençlik kollarıymıi. MHP’de her ne kadar Ülkücü hareket olsa da gençlik kolları yoktu. Hatta muhaliflerin söylemine göre Bahçeli ülkücü gençlerin önünü açmadı onları pasifize etmek için çalıştı. 

Yeni partiyle beraber gençlik kolları isimleri de özel olarak yapılandırılıyormuş... 

Yeni partinin Trabzon ayağında Koray Aydın imzası olmayacağını belirtmiştik. Genel merkez Trabzon siyasetini Trabzon yürütecek diyor. 

Koray Aydın’ın yakın çevresi ile görüştük. 25 Ekim’de yapılacak toplantının ardından tamamen olgunlaşacak olan partide Koray Aydın yanına Trabzonlu gençlerden ve dostlarından alacakmış. Bu isimleri de önümüzdeki günlerde göreceğiz.. 

Sosyal medyada Yeni Hareket Trabzon sayfasında takipçilerin ise en çok merak ettiği parti binası oluyor. Trabzon’un en güzel yerinde prestijli bit bina istiyorlar. Trabzon ekibi bunu da illaki çalışma notlarına yazmıştır... 

TRABZON’DA MAPA İSYANI  

Trabzon’da MAPA inşaatın taşeronluğunu yapan ALKO isimli firmaya iş yapan şirketler kan ağlıyormuş.  

Ünlü MAPA şirketinin, taşeronu olarak iş verdiği ALKO firması Trabzon’da yaklaşık olarak 30 firmayı mağdur etmiş.  
Hak edişlerini alamayan firma yetkilileri haklarını aramak için mahkemeye başvurmuş. Konuyla alakalı olarak yaklaşık 30 dava varmış.. 

 Bu mağduriyetten dolayı bir çok firma da iflas bayrağı çekmiş. Firmanın Trabzonlu iş adamlarına yaklaşık 3 milyona dayanan borcu olduğu iddia edildi. 
MAPA yetkilileri, “Biz firmaya ücretlerini ödedik. Ama firma çalıştırdığı kişilere ödememiş. Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok” diyormuş.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun özellikle üzerinde durduğu, takip ettiği ve  2017 Nisan ayında gerçekleşen 3 kavşak ihalesini de MAPA aldı.  
Aylar geçmesine rağmen henüz kavşakların projesi teslim edilemedi. Trabzonlu firmalar bu kavşaktaki çalışmalarda da aynı sorunun yaşanmasından korkuyor.