VE BÜYÜKŞEHiRE ADAYIM DİYOR 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olup olmayacağı merak edilen, Genel Sekreter Davut Çakır yaptığı temaslar sonucu kararını verdi. 
2014 seçimlerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak görev yapmasına rağmen projeci ve icraatçı kimliğini bazı nedenlerden ötürü ön plana çıkamayan ve geri planda bırakılan Çakır’ın Pazartesi günü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat edeceğini öğrendik. 
Çakır İstanbul’da çok önemli projelere imza atan bir isim. 
Trabzon ile ilgili de çok ama çok önemli, hayata geçirilmeyen bir yığın proje var. 
Şehrin trafik ve imar sorununa neşter vuracak ayrıca sosyal ve kültürel anlamda Trabzon’a değer katacak plan ve projeleri olan Çakır, Ankara’dan bir mesaj almış olacak ki sahalara iniyor. Çakır’ın sahaya inmesi, Ankara’nın Trabzon için değişim sinyali verdiği anlamına gelir diyenler de yok değil. 

REVİ PARTİSİNİN İLKE KARARINI AÇIKLADI 
Ak Parti’nin Trabzon özelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de yerel yönetimlerde aday adayları ile ilgili olarak bir ilke kararı var. O ilke kararını, adaylık başvuruları yapılırken il başkanı Haydar Revi açıkladı… Revi’nin açıklamasına göre devlet bürokrasisinde görev alıp aday olmak isteyenler doğal olarak görevlerinden istifa edecek ancak özellikle belediyelerde kamu işçisi olarak çalışanlar, çalışırken aday adayı olamayacaklar. Yeni, Ak Parti belediye meclis üyeliklerine belediyelerde kamu kuruluşlarında işçi kadrosunda çalışanları aday göstermeyecek. Taşeron ve diğer özelliklerle çalışanlarda aday olamayacak.

ÇAYKARA VE AKÇAABAT’DA FLAŞ İSİMLER 
Ak Parti’nin Adnan Günnar il başkanlığında en kritik görevlerinde bulunan yönetim kurulu üyesi Murat Üçüncü’nün Akçaabat belediye başkan adaylığını açıklaması partide büyük bir yankı uyandırdığı gibi Akçaabat’da da çok konuşulmaya başlandı. Üçüncü’nün bu anlamda sahaya inmesi ile Akçaabat’da çok çekişmeli bir aday adaylığı süreci yaşanacağı kesin.. Üçüncü, yetenekleri siyasi tahlilleri ile gerçekçi yorumları hep parti içinde taktir görmüş bir değerdir.. 
Yine Ak Parti’de aday adaylığı için kolları sıvayan ve hatta sahaya inen bir diğer isim de, eski dönemde Murat Üçüncü’nün yürüttüğü görevde olan Haydar Revi’nin ekibinin çalışkan isimlerinden Mali ve İdari İşler Başkanı Enes Aslan. Aslan Akçaabat’ı iyi bilen, projeci bir isim, önceki gün Akçaabat’ın önemli isimlerinden, adı aday adaylığı kulislerinde geçen Cevat Birinci ile bir araya gelmiş. Birliktelik pozu vermişler. Fotoğraftan anlaşılan Aslan Akçaabat’ın en önemli ismini yanına almış. Dengeleri değiştirecek bir buluşma. Aslan’da sıkı çalışıyor. Akçaabat için öne çıkıyor.
Öte yandan Ak Parti açısından özellikle belediye başkan adaylıkları konusunda en sakin ilçe olarak bilinen Çaykara bu sakinliğinin aksine hareketli anlar yaşayacağı benziyor. Partinin duayeni akil adamı Mehmet Çevik, ilçe’den Belediye Başkan adaylığını açıkladı. Çevik’in yanı sıra sürpriz bir isim de aday adaylığı düşünüyor. Hatta Trabzon’dan ve ilçeden o isme baskı geliyor. O da, bir dönem Trabzonspor yöneticiliği yapan Ak Parti de de yöneticilik görevinde bulunan şimdilerde istanbul’da mesleğine sürdüren Dr. İrfan Coşkun.

Bu iki isim yeniden aday olacak olan Başkan Hanefi Tok’u bayağı yoracak gibi.

TRABZON’DA MUHARREM İNCE SİNERJİSİ 
CHP kulislerinde büyükşehir adaylığı ile ilgili olarak şu ilginç durum tespiti yapılıyor. Trabzon’a da mir Muharrem İnce benzerinde sinerji yaratacak isim lazım.
Sağlam CHP’li.
Örgütü bilen.
Sağdan ve soldan sevilirliliği olan
Mücadeleci bir CHP’li Muharrem İnce nasıl Türkiye de sinerji yarattıysa Trabzon’da da böyle bir sinerji yaratacak birini bulmalıyız.
Ve sanki kulislerde bu isim bulundu gibi.
Kim mi o isim.
Son genel seçimlerde milletvekili aday sıralamasından 3’üncü sırada olan Nuri Aydın.
Nuri Aydın da Muharrem İnce gibi gençlik yıllarından CHP’li.
Muharrem İnce gibi örgüt içinden geliyor.
Muharrem İnce gibi hazır cevap.
Muharrem İnce gibi iyi hatip.
Murarrem İnce gibi yorulmak nedir bilmiyor.

Aydın’ın Trabzon özelinde şu özelliği de var.
Özellikle ulusalcı MHP tabanı da Aydın’ı rahatlıkta destekleyebilir.

MEĞER BURAK NEYE SİNİRLENMİŞ!
Burak Yılmaz niye Bursa maçında sahanın içinde deyim yerindeyse kenara alınırken çıldırdı. Niye taraftara ve yedek kulübesine tepki koydu.
Ve 61saat olarak bu konuda detay bir bilgiye ulaştık.

Maçın 1-0 Trabzonspor’un galibiyeti ile devam ederken, Karaman’ın oyuncu değişikliğinde
Burak’ın yerine Ekuban’ı sokması Burak tarafından “Madem forvete adam alıyorsun ben niye dışarı alınıyorum. Oysa, skoru korumak için orta alan ya defans değişikliği olsa mantıklı bir durum “diye düşünen Burak bunun için tepkili..

Öyle ya da böyle.

Bu nedenle de tepkili olsa Burak’ın yaptığı profesyonelliğe sığmaz.

YOMRA’YA SÜRPRİZ AKADEMİSYEN ADAY?
Mevcut başkanın devam etmesi halinde sıkıntı yaşanmayacak ilçeler arasında olan Yomra’da bir değişim olursa çok sayıda aday adayı ortaya çıkacak, Son günlerde, Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın ismi  konuşulmaya. Belediyecilik ve yerel yönetimler alanında uzun süredir akademik çalışmalar gerçekleştiren KTÜ, Harita Mühendisliği Bölümünün başarılı öğretim üyelerinden biri.

Mevcut iddialar hakkında bilgi almak için Yıldırım’la telefonda konuştuk. Yıldırım bu bilgiyi doğrulayarak, kendisini siyasi ve bürokratik kanallardan ve özellikle Yomra halkından arayanların ve aday adaylığı konusunda baskı yapanların olduğunu söyledi. Kendisine bu görevi layık görenlere teşekkür eden Yıldırım; 
İçişleri Bakanlığında, Kalkınma Bakanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Türkiye ve bölgemiz için ve özellikle yerel yönetimler adına çok önemli projelerde görev aldığını belirtti. Zamanının çok önemli bir kısmını, yerel yönetimlerin sorunlarını irdelemek, araştırmak ve çözümler bulmak için ister istemez il dışında ya da yurt dışında geçirdiğini söyledi. Bu yoğun proje çalışmaları nedeniyle, siyasete çok zaman ayıramadığını, fakat Türkiye’mizin 2023 hedefleri doğrultusunda,

Sayın Cumhurbaşkanımızın yerelde yapacağı atılım hareketine katkı verebilmekten onur duyacağını söyledi.
YIldırım, bu hafta, hem Ankara’da, hem Trabzon’da ve hem de Yomra’da sivil toplum örgütleri, yerel dinamikler, siyasi otorite ve bürokrasiden belirli temsilcilerle, Yomra için vizyonel projelerini görüşeceklerini ve ortaya çıkacak duruma göre son kararını vereceğini söyledi.

Yerel yönetimler konusunda üniversitede uzmanlaşmış olması; kentsel dönüşüm, altyapı bilgi sistemleri, planlama, kent bilgi sistemleri ve arazi yönetimi konularında belediyelere sürekli eğitimler veriyor olması ve akademisyen kökenli olması Yıldırım'ın AK Parti genel merkez tarafından değerlendirileceğini işaret ediyor.