TRABZON'A GELMEDEN KİMLE BULUŞTU!

Ak Parti’nin Büyükşehir belediye başkan adayı Van’dan ayrıldı..

Dün Ankara’ya geldi ve öğlen saatlerinde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Trabzonlu hemşerimiz Cahit Turan ile makamında bir araya geldi.

İkili, baş başa iki saate yakın Trabzon’u masaya yatırdı..

Bu görüşmede Trabzon’u umutlandıran bir gelişmeyi aktaralım..

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, bakanlığın Trabzon ile ilgili yatırımlarından çok güney çevre yolunu gündeme getirdi..

Ve Trabzon’un yeni dönemde beklentisinin güney çevre yolu olduğunu bakanın da yol göstericiliği ile bu iş başlanması gerektiğini görüşmede gündeme getirdi.

Bu bile Zorluoğlu’nun ne derece iddialı geldiğinin bir ispatı..

Zira devam eden yatırımları nasıl olsa kendi de bakanlıkta takip edecek önemli olan Trabzon için güney çevre yolu ve bu anlamda Trabzon’un beklentisini direkt işin muhatabı bakana iletmesi de dikkat çekici.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, MAKAM ŞÖFÖRÜNE DEDİ Kİ!
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önceki gün ilginç bir icraata imza attı., Makam şoförlerinden biri muhtar adayı oldu..

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bunu öğrenince,muhtar adayı olarak benim makam şöförlüğüne devam etmen etik olarak doğru değil dedi ve başka bir birimde görevlenirdi..

Bu arada, hem büyükşehirde hem de ilçe belediyelerinde çalışan bazı kamu işçilerinin muhtar adaylığında adeta patlama var.

Hepsi de Ak Parti’ye yakın bu muhtar adayları belediye başkanına olan yakın mesai arkadaşlığını da fırsat bilerek ben adayım deyip mesaiye de gelmiyorlar mış.. Bu konu seçime kadar çok su getireceğe benziyor.

BÜYÜKŞEHİR İYİ PARTİNİN, ORTAHİSAR CHP'NİN

Ankara’da iyi parti CHP millet ittifakında CHP Büyükşehir’i İyi Parti’ye hemen hemen verdi gibi..

Peki neden böyle bir durum oldu..

Zira Genel Merkez Trabzon’a en az 4 heyet gönderdi..

İl Başkanlığı da en az 5 kişiye büyükşehir adaylığı önerdi.. Ne genel merkez Trabzon’da büyükşehir adayı bulabildi ne de önerilenler ben adayım dedi..

Genel merkez bunun üzerine millet ittifakı adına, iyi parti’ye büyükşehir’i verdi..

CHP büyükşehir’e iyi partiye verirken Ortahisar’da de kendi adayına destek istedi..

CHP son genel seçimlerde Ortahisar ile ilgili oy dağılımının hesabını yaptı..

Genel Merkezin Trabzon Ortahisar masasında, son genel seçimlerde partilere göre oy dağılımı yer alıyor.. O oy dağılımı şöyle..

AKP %49 ALDIĞI OY SAYISI 98.541 
CHP %18 ALDIĞI OY SAYISI 37.373
İYİ PARTİ %14,40 ALDIĞI OY SAYISI 28.909
MHP % 14,10 ALDIĞI OY 28.239
SAADET PARTİSİ %2,40 ALDIĞI OY 4.883
DİĞERLERİ % 1,50 ALDIKLARI OY 2.972

Bu oy dağılımına göre Millet ittifakı, Ortahisar’da seçime asılırsa, Ak Parti’nin elinde belediyeyi alabilir.. Ancak MHP’nin aday göstermesi elbette önemli.. Eğer MHP aday göstermez ise durum farklılaşacak gibi…

CUMHURBAŞKANI SİZ HASAN KAMBER MİSİNİZ DEDİ?

Trabzon’un en renkli simalarından biri olan Hasan Kamber, Yaylacıları gurubunda da aynı zamandı.

Kamber, Bürksel’de kızının yanında. Her gün Belçika siyasetinin nabzının attığı yerlerde.

Belçika parlamentosunda Türk asıllı milletvekilleri ile görüşüyor.

Kamber önceki gün bir önceki dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Belçika’da sokakta gördü. Gül, batılı liderler gibi eşi ile birlikte Bürksel sokaklarında geziyordu.

Yanında koruması da yoktu.

Kamber, Gül’ü görünce yanına girdi..

Kendini tanıttı..

Gül, evet tanıdım çıkardım dedi.

Zira Gül, Trabzon’a geldiğinde Kamber aktif görevdeydi…

Gül ile Kamber ayak üstü sohbet etti..

Kamber, ilginç rastlaşmaları ile Bürksel’de gündemi belirliyor.

DAVUT ÇAKIR VE GERÇEKLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Davut Çakır’ı dün aradık..

Belediyeye geri dönecek misin dedik..

Evet, görev yerim orası dedi..

Çakır, ne yazık ki, genel sekreter olduğundan bu yana aktif olamadı..

Oysa, projesi, akılcı, pratik, ufku geniş bir teknik elamandı..

Çakır, YSK’nın bütün belediye başkan adaylarının kesinleşmiş lisesini açıklayınca, görevine geri dönecek..

Umarız, eğer büyükşehri Ak Parti adayı Murat Zorluoğlu kazanırsa Çakır ile yoluna devam eder..

Kazanamazsa da Çakır illaki önemli bir bakanlıkta önemli bir görev üstlenir.

SANAT EVİ'NE KUMPAS TUTMAZ!

Ne hikmetse, hükümete yakın bütün STK’lar Trabzon’daki tarihi binaların tahsisi hemen alıyor.

Güzel de oluyor. Bizce hiç sakıncası yok. Sonuçta onlar da bir görev ifa ediyor..

Alsınlar binalara iyi baksınlar. Trabzon için yararlı işlere imza atsınlar.

Zeytinlikteki eski valilik konağı da özellikle bakanlığı döneminde Faruk Özak’ın gayretleri ile Sanat Evi’ne verildi.

Sanat Evi Trabzon sanatı adına karınca kararınca bir şeyler yapıyor. Bünyesinde de siyasi iktidara yakın sanat oluşumları  var..

Sanat evi şimdilerde restore ediliyor..

Valilik kanalı ile..

Restorasyon çalışmalarında yeniden mekanın sanat evi olması ile ilgili olarak, Sanat evi yönetimi ile hiç temas kurulmuyor..

Sanat evi’ne kumpas mı var..

Eğer böyle bir plan ya da senaryo varsa bilin ki bu tutmaz..

Trabzon buna izin vermez…

BÜTÜN OFF ROADCILARA KEFİL OLDU
Her hangi bir isim vermeden geçtiğimiz günlerde yine bu köşede yaylarda araçlarla ezilen çimlerden bahsetmiş ve “Of Road Kulübü Mensupları arkadaşlar araçlarını bu çimlerde denemeyin, güzelim çimlerde spin atarak bu güzellikleri mahvetmeyin, ‘Off Road’çı doğa seven adamdır” uyarısında bulunmuştuk. 
Bu uyarımız   sitemizin birinci sayfasına çekilirken arkadaşlarımız tarafından görselde kullanılan fotoğrafla değil hata sonucu TROFF’un aracı ve amacı dışında bir başlıkla birinci sayfaya çekildi. Evet bu hatayı kabul ediyoruz ve bunu fark ettikten sonra zaten sitemizden de kaldırdık. Ancak bu köşemizde yukarıda yazdığımız gibi geçen ifadeler tamamen olayın yakın tanıklarının anlatımına göre yazılmıştır.  
Muhabirin birincil amacı kamuoyunu aydınlatmaksa, biz söz konusu bölgede yaşanan olaydan rahatsızlık duyan vatandaşların sesi olmak adına bu durumu köşemize taşıdık. Burada bizim amacımız hiç bir kulübü hedef almak değildir, bunda bir kasıt aramakta art niyetten başka bir şey de değildir.
TROFF Başkanı Mustafa Güner’de dün Noter aracılığıyla sitemize bir tekzip metni göndermiş ve çimlerin Off Roadçılar tarafından değil 4x4 aracı olan vatandaşlar tarafından ezildiğini ifade etti. 
Yapılan hataya vurgu yaparken, kulis köşesinde geçen ifadelerin ise yalan olduğunu iddia etti.  
Burada kendisine bir kaç şey söylemekte fayda var... 
Aslında çimlerin nerede ezildiğini sorsak adresine kadar tarif edecektir Tabi kendisi işin uzmanı, lastiklerden de anlayabilir belki sürüş tekniğinden de orada yapılan tahribatı bir Off Roadcının yapmadığını... Çünkü Güner, tekzip metninde sadece üyelerine değil bütün Off Roadcılara kefil oluyor... 
Güner’in tekzip metnini gönderdiği gibi yayınlıyoruz: 
“04.12.2018 tarihinde 61saat.com internet adresinden yayın yapan 61saat adlı haber sitesi ‘’Bu da bir doğa katliamıdır’’ başlığı altında Trabzon Off-Road kulübümüze ait logo ve araçların fotoğrafları kullanılarak gerçek olmayan bir haber yayınlanmıştır. Bahse konu haberde off-Road camiası töhmet altında bırakılmış ve camiamız hedef gösterilmiştir. Bu haberin görsellerinin kullanılarak sosyal medyada kulübümüze farklı yorumlar yapılmasına neden olmuştur. 
Off-Road camiası doğada gezi ve kamplarda doğayı kirletmeme, tahrip etmeme hassasiyetine önem vermektedir. Kulübümüz ve diğer off-Road gönüllüleri hiçbir zaman doğaya zarar verme eyleminde bulunmamıştır. Bölgemizde ve il dışında kulübümüzü ilimizi en iyi şekilde her zaman temsil etmekteyiz ve etmeye devam edeceğiz. 
Her yıl sosyal sorumluluk projelerine imza atmaktayız ve sivil toplum örgütleri ile irtibat halindeyiz. Bahse konu haberde yaylada yapılan tahrip bizim üyelerimiz veya bir off-road’cu tarafından yapılmamıştır. Bunu trafikte sıkça bulunan 4x4 araçlar tarafından yapıldığı açık ortadadır. Bu kişilerin olumsuz hareketleri Off-Road camiasına mal etmek bizleri son derece üzmüştür.
Sitenizde 04.12.2018 günü yayınlanan ‘’Bu da bir doğa katliamıdır’’ başlıklı yazınızda hukuka aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan logo, görsel, araç fotoğrafı v.s. içeren ifadelere yer verilmiştir. 
Bundan dolayı; Anayasa’nın 32. Maddesi, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin ‘’Gazeteci, yayınlanmış her yanlışı en kısa sürede düzeltmekle yükümlüdür. Gazeteci cevap hakkına saygılı olmalıdır.’’ Hükmü,Basın Meslek İlkeleri’nden ‘’Basın organları, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyarlar.’’ İlkesi doğrultusunda,
Bahse konu haberinizi tekzip ediyor, aynı yerde bu tekzip metnimizin en az 48 saat süre ile yayınlanmasını, aksi halde yasal yollara başvuracağımızı ve bu konuda yapılan ve yapılacak tüm yargı, avukat, noter gibi ücretlerin tarafınıza ait olacağını ihtarın bildiririz”