İMAMOĞLU TANIDIK İSMİ GENEL MÜDÜR YAPTI?

Aslen Trabzonlu olan İstanbul’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daire başkanlıkları ve bağlı kurumlarla ilgili sürpriz atamalar yapıyor.

İmamoğlu bu atamalardan birine daha geçtiğimiz günlerde atama yaptı.

İSTAÇ Türkiye’nin önde gelen çevre yönetim şirketlerinden biridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olarak 1994’te kurulmasıyla Türkiye’nin ilk düzenli depolama sahasını işletmeye başlamıştır.

İmamoğlu, işte böylesine önemli bir kurumun başına Eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı atadı.

1999- 2014 yılları arasında üç dönem aralıksız MHP’den Gümüşhane Belediye başkanlığı yapan Mustafa Canlı, 25. Dönem MHP’den Gümüşhane Milletvekilliği de yapmıştı.

Daha sonra İYİ Parti’ye geçen Canlı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimleri kaybetmişti.

Bu atama kararı Canlı kadar sevenlerini ve Gümüşhaneli hemşehrilerini de memnun etti. Trabzon’la da irtibatını hiç kesmeyen Canlı’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

mustafa canlı ile ilgili görsel sonucu

YİNE YAYIN YİNE KRİZ YİNE TRABZONSPOR

ResimYine bir Trabzonspor maçı yine kriz… Daha önce de Trabzon’da oynanan Türkiye - Rusya maçında yayın krizi oluşmuş ve son dakika da çözülmüştü.

Yakın tarihe bakınca da Beşiktaş Linz maçında da yine yayın krizi olmuş ve bu kriz maçın 10. Dakikasında ancak çözülebilmişti,.

Şimdi Trabzonspor’da da aynı kriz baş gösterdi. Trabzonspor iç sahada oynanacak Sparta Prag maçının yayın hakkını Beinsport’a verdi ve Bein’e “çek kanalıyla siz görüşün”” dedi. 

Ancak, Beinsport’a Çek kanalı “200 bin Dolar'a satarız” cevabını verdi. Gelen ücretin çok yüksek olduğunu ve ödemeyeceklerini ifade eden Beinsport anlaşmadan çekildi. 

Yaşananan bu gelişme sonrası Trabzonsporlu duruşu ile son zamanlarda öne çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Bordo Mavili taraftarlardan adeta mesaj yağdı.

Mücadelenin yayınlanmama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Bordo Mavililer de temaslar devam ederken TRT’nin yayın için harekete geçtiği öğrenildi.

Bir takım temaslarda bulunan TRT’nin Çekya kanalından 75 bin dolar teklif aldığı öğrenildi.

Maalesef birçok hususta ön plana çıkmak için çaba harcayan Trabzonspor yönetimindeki ve kulüp birimlerindeki bazı isimlerinde bu tür operasyonlarda kabuğuna çekilmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Bugün yayının verileceği kanalın netleşmesi bekleniyor.

AK PARTİ'DE SADECE O TEŞKİLATLAR DEĞİŞMEYECEK

erdoğan trabzon kongre ile ilgili görsel sonucuCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından değişimin sinyalini geçen hafta AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği il başkanları toplantısında verdi.

AK Parti'de değişim, sonbahardan itibaren olağan kongre süreci ile başlayacak. Kongrelerde 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı performans göstermeyen illerin teşkilatları değişecek.

Edindiğimiz bilgilere göre değişim sadece bununla da yeterli kalmayacak. Teşkilat içi huzursuzlukların ve yerel yönetimlerle uyum sağlayamayanlara da ayar çekilecek. Vatandaşla temas halinde olan, onların dertlerini dinleyen isimler yeni yönetime girecek.

Belde teşkilatlarından başlayacak kongre sürecinde sırasıyla ilçe ve il kongreleri yapılacak. AK Parti'nin 2020 yılı Mayıs ayında ise büyük kongreyi yapması bekleniyor.

Büyük kongrede ise partinin en yüksek karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri yeniden belirlenecek.

AK Parti kulislerinde yaşanacak bu değişim "Başkan Erdoğan 2023'e yeni kadrolarla gitmek istiyor. Vatandaştan kopuk siyasetçi istemiyor" şeklinde değerlendirildi.

Peki, Trabzon’da ne olur? Trabzon’da da önemli bir değişim bekleniyor. Zira bazı parti teşkilatlarında huzursuzluk hakim. Teşkilatlarla uyum içinde çalışan ilçe sayısı bir elin beş parmağını geçmiyor.

Ortahisar, Şalpazarı, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Yomra, Araklı, Hayrat, Of gibi ilçelerde gerek değişik nedenlerden dolayı değişim olabilir.

Kulislerde şimdilik dillendirilen ilçeler böyle. Tabi il yönetimiyle ilgili de çeşitli iddialar var.

Ağırlık ‘tüm seçimlerden başarılı çıkan Reve yönetimi revize ederek yoluna devam eder’ diyor, ama bir kesim de ‘Revi’nin gerek yönetiminden, gerekse belediyeden birkaç güçlü rakibi var, şu an sessiz ilerliyorlar uyuyan hücreleri uyandırmamak için ama Ankara’ya temaslarda bulunmuşlar’ yorumlarında bulunuyor. 

TRABZONSPOR KİME TEŞEKKÜR ETMELİ!

salih tekke y usuf yazıcı ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor büyük bir yeteceği Yusuf Yazıcı’yı Fransa’ya gönderdi.

Hem de rekor bir bedelle… Tüm Türkiye hatta Dünya bu genç çocuğu konuşuyor.

Erdoğdu’nun bağrından kopan gencecik bir çocuk tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktalara kadar tırmandı. Taraftar bugün kızar ancak yarın yine onu destekleyecektir. 

Genel olarak bakıldığında kulübün kasasına uzun vadede 200 milyon TL’ye yakın bir parayı koymayı başardı 22’lik Yusuf Yazıcı….

Çok kişinin Yusuf’un üzerinde emeği var bunu saymakla bitmez ama bir kişi tamamen unutuldu.

O isim Yusuf’u Trabzonspor’a kazandıran Salih Tekke tabi ki..

Trabzonspor altyapısında hoca olarak görev yapan Tekke o dönemler Yusuf daha bir fidanken 8 saniyede onu keşfetmişti.

Tekke ve Salim Doğan’ın seçmeleri yaptığı dönemde maçın 8. Saniyesinde “dışarıda bekle” denilen Yusuf o günün akşamı ağlayarak eve gitmiş ve tekrar okula gelmişti. Ağladığını gören Tekke’de “niye ağlıyorsun seçildin” demiş ve Yusuf’un hayatını değiştirmişti.

Şöyle bir geçmişe döndüğümüzde altyapıdaki bu ekip Trabzonspor’a Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak gibi oyuncuları yalvar yakar katmıştı.

Kulübe milyonların yanı sıra ruh kazandıran bu isimler bir teşekkür çok görülmemeli.

Son gelen bilgilerde ise Yusuf çoktan hocalarına teşekkür etmiş…

BELEDİYE ÇALIŞANLARI MAĞDUR VE SİTEMLİ?

belediye trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye koridorlarında bugünlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi de şirketlerde çalışan işçilerin maaş zamları. Zamların yılbaşından beri belirlenememesi personelin canını biraz sıkıyor.

Sendika yetkilileri geçtiğimiz günlerde Başkan Zorluoğlu ile birlikte bir araya geldiğinde, “Turkuaz AŞ şirketinde toplu sözleşme konusunda mutlu sona ulaştık. TRABEL ve TRABSU personeli işin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor” açıklaması yapmıştı.

İşçiler her gün zam haberinin gelmesini, emeklerinin karşılığını almayı bekliyor. Peki sendika temsilcileri ne yapıyor?

Gerçekten işçinin hakkını savunuyor mu? Yoksa yönetim ne derse tamam mı diyor?

Belediye personeline zam konusunda net bir şey diyemeyen sendika yetkilileri ama hakları konusunda büyük adımlar attıklarını söylüyor.

Ama belediye şirketi personelleri kendileri için mücadele edilmesini istiyor. Sendika temsilcili olmak kolay iş değil. Gerekirse işçileri arkasına alarak haklarını almak için mücadele etmelidir.

İşçiler mutlu haberi bekliyor, “Yoksa seçimde destek verdikleri yönetimi göndermesini de biliriz” diyor. Bilginiz olsun.

OBİ MİKEL’İN SAĞLIK RAPORUNDAKİ İZLER

Trabzonspor geçtiğimiz ay kadrosuna kattığı dünyaca ünlü oyuncu Obi Mikel’i Trabzon’a getirmişti.

Lider oyuncu olması beklenen Obi Mikel’in sağlık raporundaki bulgular kulüp içerisinde tedirginlik yarattı.

Hatta bu durum yönetim içerisinde de dilden dile dolaşmaya başlayınca bir sarmal gibi büyüdü… 

Konuyu araştıralım dedik ve ilgililere ulaştık.

Trabzonspor Kulübü’nden aldığımız cevabı aynen yazmak istiyoruz “Raporları herkese gösterdik, futbol oynamasına engel bir durum ortada yok. Antrestokopi menisküs olmuş, her futbolcuda olağan bir durum. Geçmişe dair tahliller çıkmış, zamanında menisküs ve çapraz olmuş bunların izleri var ancak bu durumlar tüm oyuncularda var. Futbol oynamasına el vermeyen bir durum yok” ifadelerini kullanarak içimize su serpti diyebiliriz.

Bununla yetinmeyerek oyuncuya çok yakın bir isimden de aldığımız cevabı paylaşmakta fayda var. 

Mikel’e çok yakın bir isim bize “Herkesin içi rahat olsun, Mikel elinden gelenin daha fazlasını yapmak için buraya geldi. Afrika Kupası’nda da onu riske etmek istemedik” ifadelerini kullandı.

Durum bu sayın okuyucularımız.