TRABZON MHP’DE GERGİNLİK 

Ak Parti ve MHP ittifakı sonrası MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, ilk sıradan milletvekili adayı olmuştu fakat seçilememişti.

Birinci her ne kadar siyasetten biraz uzaklaşmış gibi görünse de zaman zaman dostlarıyla bir araya gelerek siyaset konuşuyor. Hatta zaman zaman sosyal medya hesabından da geçmişe ve geleceğe dikkat çekerek iğneleyici değerlendirmeler yapıyor. Nihat Birinci geçtiğimiz günlerde günün sözü diyerek yöneticilere çattı.

Birinci; “İyi bir yönetici olmak istiyorsanız; yönetme bilgilerine sahip olacaksınız.. Bu bilgilerin arkasına aklı ve samimiyeti koyacaksınız.. Yöneticilik yaptığınız kurumun ideallerini ve hedeflerini çok iyi bileceksiniz.. Kurumunuza sadakatle bağlı olacaksınız.

Daima kurumun menfaatlerini ön planda tutacaksınız.. Nefret ve tehdit dili değil, sevgi dili kullanacaksınız.. İnsanlarla yapmacık değil, samimi ilişki kurma becerisi göstereceksiniz.. Kimlerle yol yürüyeceğinizi iyi tespit edeceksiniz.. Asla hiç kimseyi yanıltmayacaksınız.. Ve de yönettiğiniz kurumu zararlı unsurlardan temizleyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Bu ifadelere Nihat Birinci’nin yönetiminde olan ve şu anda da MHP İl seçim işleri başkan yardımcısı olan Ali Rıza Kar ağır eleştirilerde bulundu.

Ali Rıza Kar, Birinci’nin paylaşımının altına, “Bu yazdıklarına ilave et yönetirken çalıp çırpmayacaksın, cahil olduğun halde her şeyi bilirim demeyeceksin, hak etmesen de sana bir görev verilmişse gereğini yapacak okey masasında olmayacaksın. Davanı satmayacaksın birazda akıllı olacaksın. Kaçmayacaksın adam olacaksın. Bunları da ilave etmek gerekiyor sanırım eski başkan. Yanlış anlama senin yazına ilave olur diye söyledim” cümlelerini yazdı.

Bu yorum sonradan kaldırıldı.  MHP’de bugünlerde biraz sinirler gergin anlaşılan.

NE OLDU BU İŞ TFF!

Trabzonspor Kulübü bildiğiniz üzere 6 Kasım’da kural hatası başvurusu yapmıştı.

Süper Lig'in 10.haftasında seyircisi önünde Göztepe'ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor mücadelede kural hatası yapıldığı gerekçesiyle TFF'ye başvuruda bulunmuştu.

Bordo mavililer 1-0 kaybedilen maçta Jerome’nin golü öncesi maçın hakemi Fırat Aydınus’un topla temas etmesi ve pozisyonun devamının golle sonuçlanması nedeniyle MHK’ye kural ihlali başvurusu yapmış ve sonuç beklemeye başlamıştı.

Ancak aradan tam 1 ay geçti.

Ne ses var ne de seda!

Kimseden çıt çıkmıyor, Trabzonspor’a konuyu sorduk ‘bize gelen bir bilgi yok” ifadeleri tarafımıza iletildi.

Peki Fenerbahçe’ye bir haftada çıkan karar Trabzonspor’a neden çıkmadı.

Şöyle bir kulis konusu da var, hakem Fırat Aydınus verdiği raporda topun ayağına değmediğini ifade etmiş.

Ancak dile kolay 1 aydan fazla bir süredir, Trabzonspor’a gelen bir cevap yok. 

Bilmediğimiz bir durumlar mı oluyor, tüm yaşananları açıklayan  TFF Trabzonspor kararını neden açıklamıyor?

SANTA YOLUNA SAATLİ BOMBA 

Trabzon’un turizmde önemli çekim merkezlerinden olan yolunun Gümüşhane tarafı bir türlü bitirelemeyen Santa Yolu’nunun hemen üzerine devasa borularla bir su hattı döşeniyor. 


Bize gelen bilgilere göre bu hat bir HES Projesinin su alma borusu imiş. 


Fakat hat tam yolun yanından geçiyor ve konuyu bize ileten yöre halkı, bu hatta ileride meydana gelecek bir patlama veya taşkında, yolun tamamen kullanılmaz hale gelebileceğini iletti. 


Fotoğraflara bakıldığında yolun hemen üzerindeki dev su hattının görüntüsü ürkütücü. 
Bir de bu hattın üzeri betonla kaplanacakmış.

Çok enteresan bir görüntü, acaba DSİ Bölge burası ile ilgili denetlemesini yaptı mı?


Teknik bir konu için şimdilik fazla yorum yapmayacağız. 


DSİ yetkilileri ve Karayolları bakalım buz hususta neler söyleyecek. 

İMPERİAL’İN İMA ETTİĞİ HASTANEDEN AÇIKLAMA 

İmperial Hastanesi satılıyor dedikodularından kurtulmak için önceki gün bir basın açıklaması yapmış, ‘Ne atması 2. Şubeyi açmak üzereyiz, yeri de hazır’ diyerek bir anda Trabzon gündemini değiştirmişti. 


Sonrasında tabi ki ortalık karıştı, sağlık il müdürlüğünden ilgili kurumlara, emlakçılardan, medikalcilere gözlükçülerden sektörle ilgilenen herkes İmperial hastanesine kilitlendi. 
Toplantıda ikinci şube ile ilgili yöneticiler ‘Hazır olan bir bina’ cevabını vermişti.


Biz de, konuyla ilgili ilk akla gelen, içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çıkamayan ve bir süre önce kapanan Akçaabat’taki Clinart Hastanesi’nin sahiplerinden birine sorduk. 


Kesinlikle böyle bir konunun görüşülmediğini, kendilerine bir teklifte bulunulmadığını, dikkat dağıtmak maksadıyla İmperial yönetiminin bu ifadeleri kullandığını öne sürdü.


Peki Imperial Clinart’ı almıyorsa acaba Yıldızlı’da binası sürekli satılacak denilen başka bir sağlık kurumunu mu kastetti?

Bilemiyoruz ama piyasayı bayağı karıştırdığını söyleyelim. 

ÖZCAN’IN TESPİTİ VE TESOB’A SİTEMİ 

Trabzon’da her ne kadar siyasete nokta koydum dese de eski yerel sorunları sürekli gündeme getirerek siyaset dışındada olda şehre olan sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan Nazım Özcan önemli bir soruna dikkat çekti. 


Kendisi de bir esnaf olan Özcan özellikle zincir marketlerin esnafı bitirme noktasına geldiğini ama bu konuda ilgili kurumların gerekeni yapmadığını sert ifadelerle dile getirdi. 


Özcan esnafın örgütlendiği TESOB’u da göreve çağırdığı paylaşımı şu şekilde, birkaç ay önce bir market zinciri reklam veriyor 7000 şubeye ulaştık, şu an aynı market zincirinin 9000 şubeye ulaştığını öğreniyoruz aynı televizyon reklamı ile. 
Bu ve benzer birkaç market zinciri daha var olduğunu hepimiz biliyoruz.

Peki bunun sonu nereye varacak, ne zamana kadar devam edecek bu zincir. Önce tüm bakkallar ve yerel marketler bitene kadar mı. Sonrasında esnaf ve sanatkar dediğimiz kesimin tamamı yok olana kadar mı?

Kim buna bir çözüm getirecek, kim serbest teşebbüsün önünü açarken sosyal yapıyı da bozulmaktan koruyacak. 

Ticaret odaları , Esnaf kuruluşları ve bunların ağa babaları ne zaman varoluş sebeplerini hatırlayacaklar. 

Yerelde TESOB ne zaman hastane reklam ve pazarlama departmanlığını bırakıp asli görevine dönecek...

YENİ PLATFORM’UN MERKEZİ GANİTA

Trabzon Türkiye’de en fazla derneğin, STK’nın örgütlenmelerin olduğu illerin başında geliyor. 


Şu sıralar Murat Zeki Solak’ın yoğun bir şekilde temellerini atmak için uğraş verdiği Ortahisar Platformu’na bir yenisi daha eklenecek gibi.


Trabzon’da spor ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı ve muhalif çıkışları ile zaman zaman gündeme gelen Maçkalı İşadamı Münür Koçhan da yeni kuracağı platform ile ilgili duyuru yaptı. 


Koçhan duyurusunda ‘İmha edilen Trabzon’u kurtarabilmek için çok değerli yol arkadaşlarımızla merkezi Ganita olan bir platform kurulması kararı aldık. Yakında toplanıp açıklama yapacağız. Gönüllülük esasına dayanan bu platformumuza katkı vermek isteyenler bize ulaşsın’ dedi. 


Belli ki Trabzon’da sorunlar çoğalıyor ve bireysel olarak sorunlara çözüm üreteceklere ulaşmakta zorlanan veya ulaşıp sorunlara çözüm bulamayanlar örgütlenerek seslerini daha güçlü çıkarmanın yolunu arayacak.


Birlik olmak her zaman önemlidir, dileriz kurulacak platformlar şehrimize hayırlı olur ve önemli katkılar sağlar.