ANA, BU NE? YOKSA…!

Artık Trabzon olarak diken üzerindeyiz.. Nerede tarihi bir bina var orada iş makinesi görsek, yoksa mı diyerek burası da yıkılacak mı düşünüyoruz.. Çünkü artık şehir bu tür restorasyonlara yapımlara güvenmiyor.. Ne oluyor bilmiyor.. Yetkililer de konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmiyor.

İşte bu manzaradan biri.

Tarihi, Valilik binası.. Ortahisar’da.. Bahçesinde bir sondaj makinesi çalışıyor.. Ve bu çalışmayı görenler eyvah yoksa burası da mı yıkılıyor diye demeden geçemiyor.. Sosyal medyaya düşen bu fotoğrafın altına yüzlerce yorum geldi. Her yorum yoksa bina yıkılacak mı diye noktalanıyor.. Trabzonlu bu hale geldi.

Yazık..

Bu fotoğrafın ve çalışmanın izini sürdük. Yetkililerden bilgi aldık.

Bize şu dendi.

Ortahisar’daki bu bina valilik makamı olacak. Onun için restore ediliyor. Zemin etütleri yapılıyor.

Hatırlanacağı gibi Uzunsokak’da ortahisar kaymakamlığı olarak kullanılan tarihi bina, göz idaresine tahsis edilmişti. İçişleri bakanı Trabzon hassasiyeti pik yapmış hemşerimiz, bu kararı durdurdu, binayı Kültür Turizm İl Müdürlüğüne tahsis etti… Müdürlük bu binaya geçtiğinde Ortahisar’daki valilik binası da valilik makamına tahsis edildi..

ANADER BAKIN NELER YAPIYOR

Trabzon’da faaliyet gösteren eğitim oluşumu ANADER koronalı ramazan günlerinde sosyal etkinliklerine ara vermiş değil.. Korona ile ilgili bütün uygulanması gereken kuralları yerine getiren ANADER şimdide, 112 sağlık çalışanlarına jest yaptı…

İftarlık böreklerini sağlık çalışanlarına çalıştıkları yerde ikram eden ANADER yetkililerini bu sosyal faaliyetleri nedeni ile kutluyoruz.. Derneğin kadın kolları başkanı Havva Yetim Demir bize şunları söyledi;

"Anader  Başkanımız Sayın Asım Aykan Bey'in talimatları doğrultusunda Anader Kadın Kolları olarak bu tür Jestlerimiz devam edecektir. Asım Aykan Bey "  Şehrimizin huzur ve güveni, karantina kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararların uygulanması, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve  asayişin sağlanması noktasında  başarılı çalışmalara imza atan  Trabzon Emniyet Müdürlüğümüz, Covid-19 nedeniyle şehrimize gelerek karantinada kalan yada çeşitli nedenlerle bu dönemde vatandaşların sağlık hizmetini en güzel şekilde görerek yoğun mesai harcayan Trabzon İl Halk Sağlığı  Müdürlüğü ile  Vefa Sosyal Destek Grubumuz bu süreçte  çok büyük fedakarlık  göstermektedir. Aman bunları ihmal etmeyelim. Bu kardeşlerimize de gereken desteği verelim" dedi. Bu kapsamda bu teşkilatlara önümüzdeki  günlerde çeşitli ikramlarımız olacaktır.

PANİK YOK, İÇERİDEN HER TÜRLÜ BİLGİ ALINIYOR!

TFF’de ne oluyor.. Liglerin oynanması ile ilgili olarak nasıl bir senaryo düşünülüyor.. TFF başkanının bir çok senaryomuz var dediği senaryolar ne..?

Trabzonspor’un bunlardan haberi var mı..?

Ahmet Ağaoğlu gerek dost sohbetlerinde gerek yönetim arasındaki konuşmalarda panik yok, her şeyden haberimiz var dedi..

Trabzonspor eski Trabzonspor değil diye Ağaoğlu, hem bilgiler anında geliyor hem perde arkasındaki gelişmelerden anında haberdar oluyoruz..

Masada da iyiyiz dedi..

Trabzonspor’un bir çok senaryoya göre kendini planladığını da belirtelim..

Yani, TFF ne karar alırsa, bu Trabzonspor için sürpriz olmayacak..

TRABZON ANTALYA’DAN YANA MI?

Eğer, liglerin başlamasındaki kararın ilk senaryosu, deplasmanlı oynanmama ihtimaline karşı Trabzonspor’un tavrı  netleşti..

Antalya’da oynamak..

Bunun için ilke kararı alan Trabzonspor, ligdeki İstanbul takımlarının istanbul’da oynayalım diretmesine karşı çıkıyor..

TFF bu anlamda içinde Trabzonspor’un da olduğu kesimleri İstanbul için iknaya çalışacak ama Trabzonspor ikna olmayacak..

Trabzonspor Antalya ile ilgili olarak yanına birçok süper lig takımını aldı.

Bu takımların içinde; Ankaragücü, Alanyaspor, Göztepe ve Kayseri de var..

ALİ SÜRMEN’İN NE HOŞUNA GİDİYOR?

Trabzonspor’da uzun bir zaman olmasına rağmen Divan ile ilgili olarak kongre kulislerinin hareketlenmesi üzerine ilk kez Divan başkanı Ali Sürmen değerlendirmelerde bulundu…

Gazeteci meslektaşımız Selahattin Özcan’ın programına konuk olan Sürmen’e divandaki genel kurul kulislerini sordu, Sürmen tam da kendinden beklenen bir cevap verdi.. “Bunlar hoşuma gidiyor…”

Böyle üst perdeden yorum yapan Sürmen’in hakikatten kongre kulislerinin erken başlaması hoşuna mı giriyor yoksa öyle bir mesaj mı veriyor bilemiyoruz..

Bu arada Sürmen geçtiğimiz hafta bu satırlarda belirttiğimiz gibi Divan yönetim kurulu üyesi Bülent Akyazıcı’nın adını vermeden istifasını istedim dedi… Bakalım Akyazıcı bu konuda ne diyecek..

RİZESPOR, TRABZONSPOR’UN KOZMİK ODASINDA!

Trabzonspor’un tesislerin içindeki kondisyon merkezi Türkiye değil Avrupa’daki en mükemmel tesislerden biri..

Kondisyon araç ve gereçleri en son modern teknoloji araçları ile donatılmış durumda..

Bu konuda hakkını verelim Ersun Yanal’ın büyük emeği geçmiştir..

Daha sonra gelen teknik adamlarda araç ve gereçlerle takviye ettiler.

Kimisi ABD’den kimisi Almanya’dan gelen araçlarla kondisyon merkezi, dört dörtlük.. Her türlü futbolcu sakatlığının tedavisine uygun özel araçlar var…

Rizespor ile anlaşan Ünal Karaman, Trabzonspor’un bu kozmik odasına benzer yeni takımında yeni düzenlemeler yapılmasını istedi..

Rizespor’un kondisyonerleri Trabzonspor’un kondisyon salonuna gelip inceleyecekler… Ona göre takımlarındaki merkezi düzenleyecekler..