GÜMRÜKÇÜOĞLU GİDERKEN NE DEDİ?

Trabzon’da iki dönemdir Trabzon ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden aday gösterilmemesine rağmen hiçbir kırgınlık veya küskünlük yaşamadan aday gösterilen Murat Zorluoğlu’nu Trabzon Havalimanı’nda en önde karşılayan isim olmuştu. 

Seçim çalışmalarında Zorluoğlu’nun yanında olan Gümrükçüoğlu, başkanlık makamını devrederken de Zorluoğlu’nu alkışlayarak gönül rahatlığı ile belediyeyi devretmenin gururunu yaşamıştı. 


Gümrükçüoğlu ailesiyle birlikte tarifeli uçak ile İstanbul’a gitti. Eşi ve çocukları yanındaydı ve giderken ‘Benden kurtuldunuz sanmayın ha, sizleri çok seviyorum sık sık geleceğim yine toplanacağız, burada ve İstanbul’da yine bir araya geleceğiz’ diyerek bunun bir veda olmadığını vurguladı. 


Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama törenine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Başkan Yardımcılarının birçoğu, Genel Sekreter Yardımcıları Cengiz Çolak ve Mustafa Akkaya, Eski Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Danışmanı Murat Saral ile çok sayıda çalışan katıldı. 

Başkanı alkışlarla İstanbul’a uğurlayan ekipte, başkan tarafından genel sekreter yardımcısı yapılan İbrahim Kul ile Mustafa Kurtuluş yoktu. 
Zorluoğlu’nun brifing aldığı gerekçesiyle uğurlamaya katılmadıkları öğrenildi. 

Bakalım Gümrükçüoğlu’nun bundan sonraki yol haritası ne olacak?

‘HELE BİR İSTANBUL BELLİ OLSUN’

GÜZÄ°DE UZUN ile ilgili görsel sonucuCHP’nin Trabzon’da yerel seçimlerde başarılı olup olmadığı ile ilgili parti içinde değerlendirmeler ne zaman yapılacak?

CHP il yönetiminden bir dostumuz ile bunu dün ayak üstü konuştuk.. CHP’lilerin Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da bütün dikkatleri İstanbul seçimlerinde..

İstanbul’daki seçim sonuçlarin tam belli olmasını bekliyorlar… Genel Merkez bile kendini istanbul’a kilitlemiş durumda.. CHP bütün gücünü istanbul’a yığdı.

O nedenle Türkiye geneli ve Trabzon’un durumu istanbul’da sonucun belli olmasından sonra masaya yatırılacak..

Şimdiden bazı CHP’lilerin ya da CHP’ye oy verdiği de belli olmayanların CHP il başkanı Güzide uzun’un istifasını istemesinin şu anda hiçbir geçerliliği yok..

İstanbul belli olacak sonra Trabzon’a masaya yatırılacak.

Ancak yine de CHP Trabzon’da ne olur, ne olabilir, neler tartışılıyor yine  kulislere bilgiler sızmıyor değil.

CHP tabanının büyük bir bölümünde il başkanı Güzide Uzun’a destek devam ediyor.

Uzun’un ittifak ruhuna uygun hareket ettiği fikri ağırlıklı bir şekilde destek görüyor.

Ama dedik ya, İstanbul seçimlerinin sonucu belli olsun, ondan sonra CHP’de kılıçlar çekilecek.

TRABZONLU VALİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile ilgili görsel sonucuTrabzonlular görevde bulundukları her yerde her zaman yarattıkları farkındalıklarla Türkiye’nin gündemine oturmayı başarıyor.


Bu kez Türkiye’nin gündemine oturan isim Trabzonlu Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy oldu. 

Trabzonlu Vali  Hüseyin Aksoy Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun cenazesi öncesi ve sonrasında yaptıklarıyla öğretmenlerin adeta gönüllerinde taht kurdu.


Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy saldırı haberini alır almaz İl Milli Eğitim Müdürüyle birlikte derhal okula hareket etti ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Necmeddin hocayla bizzat ilgilendi. 

Necmeddin  öğretmenin vefatı ile çok büyük bir üzüntü yaşayan Vali Aksoy kurmaylarıyla aldığı kararla Necmeddin Kuyucu hocanın ismini görev yaptığı Gebze Atatürk Anadolu Lisesine verilmesi kararını aldı.

Ve bununla da yetinmeyen sayın Vali tabelanın hemen değiştirilmesini ve cenazeye hazır edilmesini istedi.  

Bir gecede okulun tabelası değiştirilerek Şehit öğretmenin adı görev yaptığı okula verilerek ölümsüzleştirildi.

Trabzonlu vali bu davranışı ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurdu. 

ZORLUOĞLU BAŞKAN OLARAK MI ZİYARET ETTİ?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun 5 Nisan Cuma günü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etmesi ve bu ziyaretin Trabzon Valiliği ve Zorluoğlu tarafından sosyal medyada paylaşılması tartışmalara neden olmuştu. 


Trabzon Valiliği eski özel kalem müdürü Hasan Kamber bir paylaşım yaparak ‘Yeni seçilen bir belediye başkanı mı valiyi ziyaret eder, yoksa vali mi belediye başkanını ziyaret eder’ ifadeleriyle protokol kurallarının hiç sayıldığını ima etmişti. 


Trabzon Valiliği ise ilk ziyaretin 2 nisan Salı Günü Zorluoğlu tarafından Vali Ustaoğlu’na yapıldığını belirterek kendini savundu. 


Fakat 2 Nisan’da Zorluoğlu resmen belediye başkanı değildi, çünkü mazbatasını henüz almamıştı.


Ülke gündemine baktığınızda Ekrem İmamoğlu’da mazbatasını almadan belediye başkanı gibi tavırlar sergilediği için eleştiriliyor.

Tabi ki arada büyük bir fark var, İstanbul’da yoğun itirazlar oldu Trabzon’da ise itirazlar olmadı. 


Öte yandan dikkat çeken bir husus ise Zorluoğlu’nun 2 Nisan’daki Vali Ustaoğlu ziyaretini sosyal medyadan paylaşmamış, 4 Nisan’daki paylaşmış olması. 

Aslında olayın gündeme gelmesindeki en önemli sebep bu, çünkü Zorluoğlu’nun paylaşımları ve ziyaretleri basına servis ediliyor ve haber olarak değerlendiriyor. 


2 Nisan’daki ziyaret sosyal medyadan servis edilmeyip basına geçilmeyip, 4 Nisan’da ki ziyaretin sosyal medyada yer alıp basına yansıması eleştirileri öne çıkaran konu oldu. 

Konu basına yansıyınca, olayı gündeme taşıyan Hasan Kamber tekrar bir paylaşımda bulunmuş.

Mazbata almadan Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kabul etmeyenler Mazbata almadan hangi sıfatla Valiye ziyarete gitmiş Murat Zorluoğlu.

Bunu da izah etsinler.

Adamına göre muamele mi yoksa..
 Bakalım bu tartışmanın sonu nereye varacak?

MURAT CEM’İ KAPTIRMAYIN

Trabzonspor’un genç yeteneği Murat Cem Akpınar geçtiğimiz gün sahne aldı.

Antalya maçında takımının son golünü atarak gündemin tepesine yerleşti.

Tabi Murat Cem’in ilginç bir hikayesi var.

Trabzonspor’un altyapısının tüm kategorilerinde forma giyen genç oyuncu Düzköylü!

Her gün 1-2 saati mecburen yollarda geçiyor. Git gel git gel.. Yaşı dolduğu için geçtiğimiz aylarda ehliyetini alarak dolmuş serüveninden kurtuldu.

Altyapının en yetenekli isimleri arasında gösterilen Murat Cem Akpınar’ı Türk milli takım yetkilileri bir türlü göremedi.

Bu boşlukta Azerbaycan oyuncu için devreye girdi ve oyuncuyu milli takımlarına davet etti.

Burada Azerbaycan milli takımı ile maçlara çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi.

A Milli takım düzeyinde forma giymediği için Türk Milli takımına seçilme şansı devam ediyor.

Aldığımız duyumlara göre Şenol Güneş’in çevresinde bulunan Trabzonlular durumu Güneş’e iletmiş.

Bakalım bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar doğuracak.

Murat’ı Azerbaycan’da mı yoksa Türkiye’de mi izleyeceğiz.

TRABZON'DA MECLİSTE İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?

ortahisar belediye meclisi ile ilgili görsel sonucuBilindiği üzere Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da yerel seçim 2019, iki bloğun yarışı ile neticelendi.

İki ittifak yarıştı, partiler birleşti. Kazananlar oldu kaybedenler oldu. 
peki belediye meclislerinde bu ittifaklar devam edecek mi? 


Konuyla ilgili İYİ Parti meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nu aradık. Mecliste partimizin logosuyla, kurumsal kimliğiyle, kendi bakış açısıyla bulunacağız.

Belki komisyonlara girmeye sayımız yetmez ama komisyondan olmaktan daha önemli olan bizim partimiz adına bu şehrin menfaatlerini savunmak olacaktır’ ifadelerini kullandı. 


Yani görünen o ki İYİ Parti ve CHP grupları meclislerde eskisi gibi ayrı ayrı olacak.

Peki ya MHP ittifakı sürdürecek mi?

Konuyla ilgili MHP’nin yeni meclis üyesi Süleyman Tomaç ile görüştük. Kendisi de mecliste bir ittifak içinde değil, MHP adına bulunacaklarını ifade etti.