SOYLU İSTANBUL’A İMAMOĞLU TRABZON’A 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’daki yerleşik Trabzonluları bir araya getiriyor..

Pazar günü Trabzonlu hemşerileri ile bir araya gelecek olan Soylu, benzer organizasyonu seçime bir hafta kala İstanbul’da da yapacak.. 

Görkemli bir katılımın olacağı toplantıya Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Özhaseki de katılacak. Muhtemelen bu buluşmaya Zorluoğlu da iştirak edecek..

Bu arada İstanbul’un Trabzonlu adayı da Trabzon’a geliyormuş. Kesin değil bir iddia.

Bize gelen bir bilgiye göre, İmamoğlu, Meral Akşener’in Trabzon mitingini ile ilgili davetine evet dedi..

Eğer çok ciddi bir sorun olmaz ise Ekrem İmamoğlu, Akşener ile platforma çıkacak… Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’a gelmesi ile ilgili büyük ve yoğun bir istek var.

Özellikle Cumhurbaşkanı Trabzon mitinginde İmamoğlu ile ilgili açıklamalarından sonra, Ekrem Bey’e Trabzon’dan çok daha yoğun baskı olduğunu da belirtelim..

OLCAY ŞAHAN U21’E GİTMEK İSTEDİ
Trabzonspor’da bilindiği üzere Olcay Şahan ile geçtiğimiz gün anlaşmaya varıldı.
Ama ne anlaşma 15 milyon TL ödenecek. Trabzonspor Olcay’ın geleceğe dair alacağı ve yıllık maaşından indirime gitti karşılığında bonservisini sundu. Buraya kadar normal. 
Oyuncu performans yetersizliği var diye kadro dışı bırakılmıştı üstü kapalı yüzeysel bir açıklama… İbanez gibi oyuncu süre bile almadan oynarken garip bir çelişki. 

Gün gibi ortada Olcay para için kadro dışı kaldı ve parasını indirince geri döndü. Zamanlaması tamamen kötü, Ağaoğlu yönetimin en kötü hamlesi Olcay işi olabilir. Üst üste kayıpların ardından bu işte vites arttırmak nedir?
Olcay’ın şimdi toparlanması haftaları bulacak ki bu konuyu da araştıralım dedik ve ilginç bir detaya denk geldik. Olcay malum dönemde kadro dışı kalıyor ve maç performansı kazanmak için yönetime “beni U21’e gönderin orada oynayıp hem form tutayım hem de genç kardeşlerime ağabeylik yapayım” diyor. 
Garip bir şekilde bu talep reddediliyor. Olcay oynasaydı kazanırdı demiyoruz ama Trabzonspor son 7 maçında 4'ünde sadece 1 oyuncu dedğiştirmezdi, oyundan erken kopmazdı kupadan elenirken aciz durumlara düşmezdi en azından…

Şimdi oyuncunun dönüşünü bekleyeceğiz.

Sezon sonu da bedava göndereceğiz nereden bakarsan bak tutarsızca….

ZORLUOĞLU’NUN PROJELERİ NASIL KARŞILANDI?
Murat Zorluoğlu, önceki gün düzenlediği bir program ile projelerini tanıttı. Performansı çok beğenildi, enerjikti,  organizasyon beklenenin çok üzerindeydi, katılım da aynı şekilde hem çeşitlilik açısından hem yoğunluk açısından hedeflenenin üzerindeydi. 
1000’i aşkın kişinin katıldığı bu programın yankıları halen daha devam ediyor. Eleştiri olarak  olarak bir husus vardı o da tüm protokol salondayken Zorluoğlu’nun kapıda beklemesi,  protokoldeki koltukların boş kalması, İstiklal Marşı okunurken salonda olmaması. Bunun haricinde göze çarpan bişey olmadı. Organizasyon katılımcılardan tam not aldı diyebiliriz. 

Özellikle Zorluoğlu’nun sunumu duruşu canlılığı, konulara hakimiyeti gerçekten herkesin taktirini topladı. 
Fakat dünde yazdığımız gibi mevcut belediyenin as kadrosundan birçok isim salonda yoktu. Zorluoğlu’nun projelerini bizde gerek katılan gerek katılmayan Büyükşehir Belediyesinde üst düzeyde çalışan isimlere sorduk. 

Bir çoğunun ortak yanıtı, Büyükşehir Belediyesinde şu anda devam eden veya yapılması düşünülen projelerin yeniden tasarlanması olarak yorumladı. 

Bunlara örnekler olarak ise Pazarkapı Kent Meydanı, Gülcemal Projesi, Zağnos ve Tabakhane Vadileri, Hıdırnebi ve Otogar Projelerini örnek gösterildi. 
Aslında Zorluoğlu, programda Gülcemal Projesinin geri kalan etaplarıyla ilgili, “Halkımızla paylaşacağız, ona göre karar vereceğiz” ifadeleri acaba projenin  2. Ve 3. Etabının yapılıp yapılmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Belediye ekibi özellikle Zorluoğlu’nun belediye bünyesi içinde kuracağı AŞ’lerin olumlu bir gelişme olduğunu özellikle ulaşım AŞ’nin artık elzem olduğu görüşünü seslendirdiler.. 

Bunu da sorduğumuzda Belediyedeki mevcut üst düzey yetkililer, projenin zaten Faroz Balıkçı Barınaklarının oraya kadar gelmesi gerektiğine dikkat çekti. 
Bu arada meclis üyesi adayları Ufuk Hoş ve Mustafa Yaylalı’nın projelerin hazırlanmasında önemli katkıları olduğunu da belirtip haklarını teslim edelim. Zaten projelerin bazılarına bakıldığında bu isimlerin izlerini görmeniz çok mümkün. 

PEKİ SOKAK NE DEDİ 
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, partisinin büyükşehir adayının projeleri ile ilgili olarak kamuoyundan son derece olumlu tepkiler aldıklarını belirtti..

Projelerin açıklanmasından sonra alana indiğini, vatandaşlarla bire bir yüz yüze sohbet ettiğini belirten Revi, Trabzonlu proje tanıtım toplantısını çeşitli kitle iletişim araçları ile izlemiş ve çok olumlu bulduklarını bize söylediler… 
Projelerin hepsinin ayakları yere basıyor, bu şehrin gerçek ihtiyaçlarının sıralandığı önemli ve Ankara destekli motivasyon ile hepsi gerçekleşebilecek projeler.

Güzel bir oy oranı ile şairimiz AK Parti’nin hizmetlerinden yararlanmaya devam edecektir

SALİH AKYÜZ ÖYLE YAPMAYACAK 
Ve Millet İttifakı’nın CHP’li Ortahisar belediye başkan adayı Salih Akyüz da yarın  projelerini tanıtacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.. 
Akyüz, proje tanıtımı ile ilgili olarak bir ince ayrıntıdan bahsetti.. 
Sayın Murat Zorluoğlu projelerini anlattı soru almadı.. Gazeteciler ve STK temsilcileri projeler ile ilgili aklına takılan soruları soramadı.. 

Ben ise Pazar günü sorulacak bütün sorulara açık net cevaplar vereceğim dedi.. 

ARSİN’DE O ADAYA SERT ÇIKTI 
Trabzon’un ilçeleri arasında seçimin en çekişmeli veya heyecanlı geçtiği ilçelerden biri olan Arsin’de. Saadet Parti’sinin adayı olan Ramis Sunguroğlu’nun ilginç bir sitemi var.  Kendisine ‘Seçim nasıl gidiyor’ diye soranlara Sunguroğlu, ‘Nasıl gitsin, gayet zevkli, çekişmeli, yani ben bir adayla yarışmıyorum ki milletvekilleriyle yarışıyorum bakanlarla yarışıyorum’ diye cevap veriyormuş. 
Aslında haksızda değil. Dün kendisine öyle bir yerden öyle ağır eleştiri geldi ki Sunguroğlu’nun söylemlerini doğrular nitelikteydi. Çünkü söylemin geldiği isim rakibi değil Trabzon Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta idi. 
Balta Arsin ilçesindeki bir programda Sunguroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunarak ‘Birileri söylüyormuş, kenarda köşede konuşuyormuş, merak etmeyin diyormuş ‘Biz kazanırsak benim orada adamlarım var, ben de AK Partiye geçeceğim. Öyle bir şey yok, milleti kandırma yalan atma. 

15 yıl önce millet sana burada nasıl ders verdiyse yine verecektir. 
Bizim adayımız cumhur ittifakının adayı Sait Gürsoy'dur. Bizim başka ortağımız yoktu’ ifadelerini kullanmış.