SADECE BAKANA MI SALDIRDILAR 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ramazan Bayramının 3. günü geldiği Trabzon’da, Trabzonsporlu taraftarların isteğini kırmayarak, onlarla bayramlaşmak için dernek lokaline gitti. Bakan Albayrak’a burada Bordo-Mavili taraftarlar, Trabzonspor’un üzerinde ismi yazılı yeni sezon formasını hediye etti. Zaten bu sene Trabzonspor’un formalarında dikkat çeken bir durum var. 

Bordo-mavililerin formaları 2010-11 sezonu şampiyonluk formalarına atıfta bulunarak aynı şekilde çıktı. Yani o zaman formalarının üzerinde küçük değişiklikler yapılarak yeni sezon formaları taraftarın beğenisine sunuldu. Bakan Albayrak’ta bu durumu bildiği için taraftarların kendisine hediye ettiği forma için “Şampiyonluk Sezonunun forması” ibaresini kullandı. 

Tabi bu anın görüntüsü sosyal medyaya düşünce Fenerliler resmen çileden çıktı.

Öyle ki Fenerbahçe Kulübü isim vermeden açıklama bile yaptı. Aslında isim vermeden demeyelim, “İSİM VEREMEDEN” desek daha doğru.. 
Yalnız Fenerlilerin bilmediği bir şey var. Trabzonspor’un hakları söz konusu olduğunda siyaseti kimse düşünmez. Çünkü bu söylemi sadece Bakan Albayrak değil, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’da mecliste yaptığı konuşmada dile getirmişti...

Yani Trabzon siyasilerinin belkide üzerinde tek birleştiği konudur Trabzonspor’un 2010-11 sezonunda şampiyonu olduğudur…  

Öyle ki Ahmet Kaya, bu konuşmasını yaptıktan sadece muhalefetten değil, kendi partisinden siyasiler dahil bir çok kişi tarafından lince uğradı. ki hala da bu devam ediyor. 

UEFA, CAS Kararları sanırız bu konuda süreci daha iyi özetler.. 
Boşuna atalarımız dememiş “Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır” diye…

İMAMOĞLU’NUN SIKINTISI PARTİLİLER!
Türkiye’nin her zaman gündemini belirleyen şehir Trabzon. Artık Türkiye’nin T’si değil TR’si oldu. Genel seçimde olsa, yerel seçim de olsa, seçim Trabzon’da olsa da olmasa da ama mutlaka bir bağ çıkıyor, bir yerden Trabzon’a dönüyor olay. İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak olan seçimlerle ilgili de yine gözler Trabzon’da, çünkü Türkiye’nin gündemini belirleyen Trabzon’da yetişen Ekrem İmamoğlu kendince seçimin galibi. Mazbatasını bile almıştı. Ama sonra oy çalındı. İddiaları ve belgeler seçimi iptal ettirdi.
Son günlerde İmamoğlu oldukça. agresifleşti. Özellikle Vali’ye ‘İtlik yapmış’ şeklinde ifadesi sadece iktidar yanlısı basın değil, CHP’ye muhalefete yakın basın tarafından da sert cümlelerle eleştirildi. 


Yaptığımız araştırmada aslında İmamoğlu’nun. Yaşadığı her olayda mutlaka bir partilinin dahili olduğu ortaya çıktı. 


Yaşanan her kaos, kavga tartışma veya benzeri olaylarda mutlaka eski bir başkan, yönetici veya partilinin büyük rol oynadığını görebilirsiniz.


Ordu’da da. Havalimanında. Seyit Torun adeta provakatörlük yaparak hakkı olmadığını bile bile Ekrem İmamoğlu’nu bu tartışmanın içine çekti. 
İmamoğlu’nun yakın ekibi de amatör, acemi ve bu işi götürecek profesyonelliğe sahip değil. 
Hal böyle olunca da Ekrem İmamoğlu gittiği her yerde 10 binler tarafından karşılanıyor ama aldı tam tersine dönüyor, haberler bu buluşmaları değil kavgalarını, küfürüleri hakaretleri veriyor. 
Bu sinir harbi hee bu ekip ile İmamoğlu çok daha hata yapar. Çünkü kendisi de biliyor etkisi dahilinde olmayan suni bir yükselme yakaladı. 

Ve partililer onu çok yoruyor, CHP’siz İmamoğlu olmazmış gibi davranıyorlar ve birçok emrivaki taleplerde bulunuyorlarmış. 
İmamoğlu’nun AK Parti’ye geçeceği yönündeki aslı olmayan iddialar da işte bu nedenle yayılmış.   
İmamoğlu her ne kadar CHP ve İYİ Partililerden gereken anlayışı göremediğini hissetirse de seçim sonrası poz verdiği bazı terör örgütü sempatizanı isimlerle ilgili tavrını kesin net belirtmeli.


Onlarsız bir yönetim olacağını ifade etmeli. Kirli pazarlık iddialarını yalanlamalı, HDP’ye belli şirketlerin söz verildiği iddialarını yalanlamalı. 
Trabzon insanı merttir, dürüsttür. İmamoğlu’da bir Trabzonlu gibi bu hainlere hain olduğunu demelidir, Yunan medyasına da. Gereken cevabı vermelidir. 

AYDIN SEÇİM TAHMİNİNİ AÇIKLADI 
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sosyal medya hesabından; İstanbul’da 3 ilçe ve 1 beldede iptal kararı sonrası yenilenen seçim sonuçlarını değerlendirdi. Aydın, tekrar seçim yapılan yerlerde Millet İttifakı’nın oyunu artırmasına ve Cumhur İftifakının yaşadığı kayıplara dikkat çekti.

Aydın İstanbul seçimlerine de değinerek iddialı konuştu.

Koray Aydın seçim yenilenen ilçelerde millet ittifakının oyunun 13 bin 11’den, 14 bin 925’e yükseldiğini; Cumhur İttifakı oylarının ise 15 bin 116’dan, 13 bin 892’ye düştüğüne dikkat çekti.

Koray Aydın, 3 ilçe ve 1 beldeyle sınırlı bir seçimde her türlü devlet gücü ve imkanını parti menfaatleri için sınırsız ve sorumsuzca kullanan iktidarın oy kaybının, 23 Haziran İstanbul seçimlerini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoglu'nun bu kez açık farkla kazanacağının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Koray Aydın hemşerisi olan Ekrem İmamoğlu’na çok güveniyor ve zaman zaman bir araya gelerek istişarelerde bulunuyor. Hatta Ekrem İmamoğlu MHP ve İyi Parti tabanını etkileme ve Trabzon konusunda bazı adımlar atarken hemşerisi Koray Aydın’ın fikirlerine de başvuruyormuş.

FENERE 11 MİLYONLUK KAPAK !

Trabzonlu Bakan Berat Albayrak’ın 2010-11 dönemi ile ilgili bir sözünden korkan ve hezeyan dolu açıklamalar yapan Fenerbahçe Kulübü’ne Trabzonspor Kulübü cevap vermişti.

Trabzonspor Medya Birimi tarafından anında organize edilen bu operasyon Bordo Mavililerin tarihine geçti.

Arkasına Trabzonspor taraftarlarını alan Bordo Mavili kulüp tüm sosyal medyayı adeta istila etti. 

Twitter, Facebook ve İnstagram’dan eş zamanlı açıklamalar yapan Bordo Mavililer web sitesi ile milyonlara ulaştı.

Daha zorunlu açıklama adı altında bir duyuru gerçekleştiren Bordo Mavililerin sitesi yoğun girişe zor dayansada 11 milyon kişiyi siteye çekti. 11 milyon kişi sadece Trabzonspor’un sitesine girerek açıklamayı okudu.

Bordo Mavililerin Twitter adresi ise bir arı gibi çalışırken toplamda 9700 yorum, 28 bin 690 Retweet ve 80 bin 200 favori alıp 2 videodan 1 milyon görüntülenme aldı.

Facebook hesabından da aynı aksiyonları gerçekleştiren Bordo Mavililer 25 bin beğeni, 2555 yorum ve 5236 paylaşım alırken videoları 128 bin 600 izlenme aldı.

İnstagram’dan toplamda 107 bin beğeni alan Bordo Mavililer 142 bin 680 izlenme almayı başardı.

Bu istatistikler Trabzonspor tarihinin rekorları oldu. 

Bizde bu vesileyle Ulaş Özdemir’in önderliğini yaptığı medya birimini ve taraftarları kutluyoruz. Büyük iş!

BAŞKANLAR O LAFI YUTTU MU?

Geçtiğimiz gün Trabzon’a gelen ve taraftarları ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bayramlaşmada forma giyip “Yalnız bu formalar 2010/11 sezonunun formalarıymış, şampiyon olduğumuz sezonun formaları...”
ifadelerini kullanmıştı.
Bu ifadelerin ardından  Fenerbahçe Kulübü bir açıklama yayınlayarak Trabzon’un evladı Bakan Albayrak ve Trabzonluları terör örgütü ile bağdaştırıp “Bu durumu reddetmek, buna karşılık bir görüş taşımak, bunu yoruma açmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kast eden FETÖ'nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır.Tarihimize altın harflerle kazılı bu şampiyonluk, geçmişte kazanılan ve gelecekte kazanılacak tüm şampiyonluklarımızdan ayrı bir yere sahip olacak ve nesilden nesile gururla, onurla anlatılacaktır." açıklamasını yapmıştı.

Trabzon şehrini ve Trabzonspor’u terör örgütleri ile ilişkilendiren Fenerbahçe’ye Trabzonspor Kulübü “Taraftarlarını 'kumpas kılıfıyla kandırabileceğini düşünenler unutmamalıdır ki; şike döneminin yöneticileri tarafından ekilen tarlalar, dikilen çift dikişler, Eyüp Sultan Camii'nde kesilen kurbanlar, çantalarda giden paralar, verilen arabalar, rakip oyuncunun maçta oynamaması için alınan sahte raporlar, lakabı CEO olanlar ve hocalardan fetva isteyenler hâlâ tüm Türkiye'nin hafızasındadır.” şeklinde açıklama yaparak sarı lacivertli kulübe ağır cevap vermişti.
Tüm Türkiye’nin gözünün önünde ceryan eden bu olay hala sıcaklığını korurken Trabzon’da görev yapan seçilmiş belediye başkanları çok güçlü STK’ların sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Yüzlerce bürokrat ve  iş adamını barından ve ülke gündeminini anında değiştirime kabiliyetine sahip olan Trabzon’da yaşanan bu durum şaşkınlık yarattı.

RİZELİ BAŞKAN TRABZON’A TAKTI !

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye’de, Belediye Başkanı seçilen ve aslen Rizeli olan İsmet Yıldırım, Trabzonluların buluşma yeri olan, halka açık ‘’Trabzon Park’’ı, Trabzonlulardan almak için harekete geçmiş.
Mazbatasını aldıktan sadece dört gün sonra başkan imzasıyla, Orman Bakanlığının ilgili birimlerine yazı gönderen, Trabzonlulara tahsisli yerin Ümraniye Belediyesine verilmesini talep eden hukuka aykırı uygunsuz talebi şaşkınlık yarattı. 
Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) 2009 yılından beri Ümraniyedeki, Çır Çır Mesire alanında kiracı konumunda bulunuyor.  TİAB bu alana 5 milyon dolara yakın yatırım yaparak mesire yerine tesis kazandırıp mezbelelik olmaktan kurtardı. Dernek yönetimi, tesisleşen alanda  hem asayiş konusunda gerekli önlemleri aldırdı, hem de gelişi güzel yapılanma çabasındaki fırsatçılara izin vermeyerek öncü oldu. Ormanlık alanı koruyarak hizmet verdi. 

Rizeli Belelediye Başkanı’nın yerinden çıkarmaya çalışması tepkilere neden oldu. Zira Ümraniye Belediyesinin elinde iki adet mesire yeri ve işletemeyecekleri için geçen dönem İstanbul Büyük Şehir Belediyesine iade etmek istedikleri yerler var.
Trabzon Parkın sadece 78 metre uzağında, Trabzon Parktan yaklaşık iki buçuk kat daha büyük iki parça ormanlık mesire yerinin olmasına rağmen, Ümraniyenin, Rizeli Belediye Başkanının,’’Trabzon Park’’ı almak için ısrarı Trabzonlular
arasında büyük öfkeye sebep oldu.

 “Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat talimatlandırılarak tahsisi yapılan ve halka kazandırılan yerin kimlere verilmek üzere alınmak istendiği de bölgede çokca konuşuluyor.
Ümraniyenin, Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırımın bu hukuk tanımaz kasıtlı tavrı seçimler öncesi partisine de zarar verirken milletvekillerini de harekete geçirdi. Trabzon Millevekilleri ve Ak Parti İstanbul il Başkanı Trabzonlu Bayram Şenocak’ın ne yapacakları ve ne kadar duyarlı davranacaklarını da şimdiden merak konusu oldu. Seçim öncesi Ümraniye’nin Rizeli belediye başkanının bu hareketi Ak Partiyi zor durumda bıraktı” dediler.