SOYLU NEDEN KONUŞMADI...

 Türkiye'nin Yenikapı'daki dev gövde gösterisine Trabzon meydanından muhteşem bir selam duruldu. Trabzon'da siyasi parti ayrımı yapılmaksızın tüm partiler, tüm STK'ler, tüm vatandaşlar Trabzon meydanında inadına demokrasi dedi. Organizasyon tek kelimeyle harikaydı. Katılım iyiydi. Emeği geçenleri taktir ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılması da özellikle coşkuyu ve katılımı arttırdı.

Bakan Soylu'nun konuşma yapmaması ise herkesi şaşırttı. Kimileri 'Söz verilmedi' dedi, kimileri süre yetmedi. Aslında işin aslı şöyleydi. Bakan Soylu gelmeden programdan haberdardı. Kendisine konuşma verilecekti. Fakat Soylu 'Benim katılmam yeterli, zaten gerekeni millet söylüyor, il başkanları konuşuyor' diyerek konuşma yapmayacağını belirtmiş.

Etkili ve coşkulu konuşmasının eksikliği hissedilse de Soylu konuşmasının uygun olmayacağını ifade ederek bir kez daha siyasette ne kadar derin düşündüğünü gözler önüne serdi.


ORGANİZASYONLARIN ADAMI YORGUN DÜŞTÜ 

Seçim döneminden bu yana, gerçekleştirilen her miting, yürüyüş ve programda Revi’nin kurtarıcısı olan Halil İbrahim Demirtaş önceki gün Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkı’ndaki demokrasi mitingi sonrası partili arkadaşları tarafından böyle görüntüledi.

Bize fotoğrafı gönderen arkadaşı ‘Başkan yorgun düştü’ dedi.

Gerçekten de Halil İbrahim Demirtaş’ın yorgunluğunu bu fotoğraf gözler önüne seriyordu. Darbe gününde bu yana vatandaşlar gibi partililer gibi yatak yüzü görmeyen, sandalye üzerinde uyuya kalan Halil İbrahim Demirtaş ve aynı hassasiyeti gösteren tüm ekibi taktir ediyoruz. Ama daha nöbet bitmedi, uyumak yok yola devam Sayın Demirtaş..


ŞENGÜL YAVUZ NEREDE BEKLENİYOR

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz sahaya indi. Yavuz özellikle şehit aileleri, sevgi evlerindeki çocukları ve yaşlıları ziyaretle başladığı inceleme, denetleme ve dert dinleme gezileri ile gündeme oturdu.

Malum, darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerinin gündemi belirlediği bir süreçte, bayan Yavuz kendini geri plana atmıştı. Artık  darbe gündeminden yavaş yavaş kurtulan Trabzon’da Bayan Yavuz bir vali eşi olarak rutin ziyaretlerine başladı. Sempatik tavrı, içten ve samimi hali ile bir anda ilgi odağı olan Bayan Vali şu sıralar Moloz’daki kadınlar pazarına da bekleniyor. Pazardaki kadınlar, Şengül Yavuz’la tanışmak istediklerini bizim aracılığımızla ilettiler.
Biz de elçi olarak bu görevimizi yapıyoruz.
Vali annemiz, Moloz’da kadınlar pazarına bekleniyor. Bilgisine.

GÖLGESİ GİBİ

Erdoğan Bayraktar üç günden bu yana Trabzon’da. Önceki gece demokrasi nöbetine katıldıktan sonra Boztepe’ye çıktı. Boztepe’de yakın dostları ile uzun uzun sohbet etti. Çaylar içildi. Erdoğan Bayraktar’ın her Trabzon ziyaretinde O’nu gölge gibi takip eden ilgilenen bir isim var.

Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu. Terzioğlu, Bayraktar’ın milletvekilliği ve bakanlığı döneminden başlayan hukukunu hiç gevşetmedi, Bayraktar ile olan dostluğunu, Bayraktar’a kurulan komplolardan sonra da sürdürdü.

Öyle ki bir dönem Bayraktar’la selamlaşmanın bile korkulduğu dönemlerde Hakan Terzioglu vefasını ve dostluğunu gösterdi, Erdoğan Bayaktar’ı hiç yalnız bırakmadı. Şimdi de öyle, gölgesi gibi takip ediyor. Siyasette vefa her halde bu olsa gerek.
Bayraktar özellikle artık darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra Trabzon’un kendi gündemine dönmesi gerektiğini belirterek yatırım adası ile ilgili gelişmelere bütün Trabzon dinamiklerinin odaklanması gerektiğini belirtti. Ve dedi ki, “Bu konuda benim üzerime ne görev düşerse yapmaya hazırım..” Bayraktar Trabzon’da bir süre daha kalacak, şehrin öncelikleri ile ilgili yaşadığı hassasiyetleri seslendirirken de Bakan Soylu’nun bu konularda tuttuğunu koparan bir özelliği olduğunu belirterek “Süleyman Bey, şehir için Trabzon için büyük şans” dedi.


AK PARTİNİN TEMELLERİNE KAZMA VURUYOR

Birileri Ak Parti’nin temellerine kazma vuruyor.
Bu iddia Ak Parti eski milletvekili Asım Aykan’a ait.
Aykan, FETÖ soruşturmasında kurunun yanında yaşın da yakılarak görevlerinden uzaklaştırılan bazı isimlerin tespitinde hata yapıldığına dair bir kuşkusunu dile getirdi.
Aykan, bakın Ak Parti’nin temellerine indiğini iddia etti kazma ile ilgili neler söyledi.

“Güle oynaya gelen ihtilali haber veremiyen MİT şimdi onbinlerce insan Hakkı'nda rapor düzenliyor.
Bir kişinin kaderi amirinin dudakları arasında. At gitsin...
Sen kendi evladını böyle memuriyetten atabilirmisin?
İbadet,ticaret,ihanet kesiminde birinci gurup YANIYOR.
Asıl işi çeviren hainler tüymüş.
FETÖ ihanet teşkilatı en büyük zararı saf insanlara verdi.Bir nesli mahvetti.Anadan,babadan,yardan ayırdı.
Bu operasyonları yapanların çoğunun AK parti diye bir derdi yok.Kendilerini sağlama alma peşindeler.
Tayyip beye yıllarca dua edenleri ağlatıyorlar.
Kurunun arasında yaşlar YANIYOR.
Bir furyadır gidiyor.
AK parti bu işe derhal müdahil olmalı.
Delilsiz,ispatsız,belgesiz infazlar en çok FETÖ örgütüne yarar…”
Şimdi merak ettiğimiz, Aykan bu tespitini Trabzon özeli ile ilgili mi yaptı yoksa Türkiye genelindeki gözlemlerinden bu sonuca çıktı.
Bizim tahminimiz Trabzon ile ilgili gözlemlerinden bu yola çıktı.
Zira, Trabzon özelinde diyanette, milli eğitimde ve KTÜ’de Aykan’ın gözlemlerine uyan bazı göz altıları ve görevden almalar oldu.


İZİNLER AÇILDI, HAKYEMEZ HEMEN ANKARA’YA GİTTİ

Devlet memurlarının izin kullanmaları ile ilgili kararın açıklanmasından sonda KTÜ’ün önemli isimlerinden Yusuf Şevki Hakmeyez’in izin alarak Ankara’ya gittiğini öğrendik.

Hakyemez özellikle, KTÜ’deki FETÖ’cü operasyonunda göz altına alınan ve halen polis sorgusu süren Osman Pehlivan’ın durumunu Külliye’de cumhurbaşkanı ile göreşecekmiş. Bu konuda Hakyemez’e ulaşamadığımız için böyle bir girişiminin olup olmadığını bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var, Pehlivan kampüste hep Hakmeyez istediği an Cumhurbaşkanı ile görüşür. Yanına gider dertleşir, Reis ile randevusuz görüşen birkaç insandan biri de Hakmeyez’dir derdi.

Hakmeyez şimdi yakın dostunun mağdur olduğuna dair “Reis” ile külliyede görüşmesi Pehlivan’ın kurunun yanında yaş yanıyor demesi, dostluklarının bir gereğidir diye düşünüyoruz.