TRABZON AK PARTİ’NİN GİZLİ TOPLANTISI 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı dün akşam Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde basına kapalı bir şekilde daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdi. Milletvekili Salih Cora’nın katılım göstermediği toplantıya Bakan Soylu hariç tüm vekiller katıldı.

Vekiller adına Muhammet Balta konuşma yaparken İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ve İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Halil İbrahim Demirtaş konuşma yaptı. Revi genel bir özet geçerken Ayvazoğlu 15 Temmuz üzerinde durdu ve Yılmaz ise Gençlik Kollarıyla alakalı faaliyetleri 15 Temmuz’a bağladı.

Balta, 15 Temmuz’un Ankara ayağında yaşananları anlatırken Gümrükçüoğlu ise Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları yollardan bahsetti. Toplantının soru cevap kısmında ise gündemde Beşikdüzü’nde yaşanan sel felaketi ve Baro Seçimleri vardı.

Ayrıca terör örgütü FETÖ’ye dair operasyonlar da ele alındı. Basın mensuplarının davet edilmediği toplantıyı duyup da gelen basın mensupları ise girişte görüntüsünü alıp toplantı başlamadan çıktı. Daraltılmış olan toplantıların 3 ayda 2 kere ve genişletilmiş olarak ise 3 ayda bir kere yapılacağı öğrenildi.

YILDIRIMHAN KENDİSİ DAĞILTIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan dur durak demeden çalışmalarına devam ediyor.

Özellikle SGK’larda yapılan paralel soruşturmasında baş rol oynayan tüm illere giderek il müdürleri ile toplantılar yapıp kurumlardaki sistemi incelen Yıldırımhan, 81 il taramalarını tamamladıklarını ifade etti.

Taramalarda yeni göreve son vermelerde yaşanabileceğini belirten Yıldırımhan ‘Bu hain çetelere her kim destek veriyor sempati duyuyor ise hepsini temizleyeceğiz’ ifadelerini kullandı. 

Yıldırımhan’ın dün Trabzon sokaklarında idi hafta sonunu fırsat bilmiş, hayırlı bir iş için de yollara düşmüş, Oğlu Fatih Yıldırımhan’ın, Merve Bayrak ile 28 Ekim’de Zorlu Grand Otel’deki nikah töreninin davetiyelerini dağıtan Yıldırımhan’ın heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Şimdiden hayırlı olsun diyoruz Yıldırımhan ve Bayrak ailelerine. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA ENGEL ÇAĞRISI!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu engellilerin Trabzon ile ilgili taleplerinin yer aldığı haberlere çok sinirlenmiş. 

Fakat engellilerimiz sonuna kadar konularında haklıdırlar. 

Trabzon tam anlamıyla ne bir spor kendi görüntüsü veriyor, ne sanat kenti görüntüsü veriyor, ne sağlık kenti görüntüsü veriyor.
Engelli meselesi de işte  böyle yarım yamalak bir konu. Yani engellilerimiz için yaptığımız her şey göstermelik. 

Mesela engelli musluğu yapılmış ama fotoselli olması düşünülmemiş, engelli tuvaleti var ama tuvalete giriş yeri dar, klozet engellilere uygun hijyende değil, meydan parkına girişlerdeki oluklardan engelliler geçemiyor, kaldırım ihlallerine belediye göz yumuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza engelliler adına çağrıda bulunuyoruz. 

Gelin bu işe bir el atın. Bir gün hepimiz engelli olabiliriz. Gelin bir engelli parkı yapalım. Meydan’da engelliler için bir alan oluşturalım. Yağmurda ıslanmasınlar. 
Onların hareket alanlarını genişletelim ve Türkiye’ye örnek olalım. Emin olun yapacağınız veya yaptıracağınız projeyi birçok vakıf veya işadamı destekleyecektir. Gelin Bu işi başaralım Sayın Gümrükçüoğlu. Önce belediyeden başlayalım, orayı engelli dostu yapalım. Orada engellilerle bir toplantı tertip edelim isterseniz bunu koordine de edelim. Ama engellilerimize elimizde imkan var iken engel olmayalım. 


USTA’YA ÖMÜR BİÇEN BAŞKAN 

Trabzonspor’un Basın koordinatörü Can Karyağdı’nın kardeşi Yavuz Karyağdı’nın Zorlu Grand Otel’deki nikâh töreni ilginç anlara sahne oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sadece nikah kıymakla kalmadı, adeta Başkan Muharrem Usta’ya tam destek verdi. 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Teknik Patron Ersun Yanal’ın şahit olduğu nikahta Başkan Gümrükçüoğlu Başkan Muharrem Usta’yı taktir ettiğini, çok beğendiğini belirterek ‘Başarılı çalışmaları ile taktir ettiğimiz meslektaşım Muharrem Usta’nın daha uzun süre Trabzonsor’un başkanlığını yapacağından şüphem yok’ diyerek Usta’ya sonsuz desteğini kürsüden dile getirdi. 

Can Karyağdı’dan da övgüyle bahseden Gümrükçüoğlu performansı ile de davetlilerin alkışını aldı. 

MHP’Lİ ÖRS AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu göreve geldiği günden itibaren önemli işlere imzasını attı. Doğu’da hem askere hem de polise moral verdi. Son birkaç günde ise çok sayıda bombacı yakalandı. 
Yani Bakan Soylu göreve geldiği günden itibaren istihbarata büyük önem verdi ve nokta atışlarla beraber ülkenin güvenlik çemberini yukarıya kaldırdı. 

Bakan Soylu bu işleri yaparken kendisine Trabzon da belediye başkan adayı olan milletvekili adayı olan sevilen isim MHP’li Hüseyin Örs’den tebrik geldi. 

Çoğu Ak Partilinin yapmadığını o yaptı. Siyasi görüşleri ayrı olmasına rağmen açık açık görüşlerini bildirerek, “Süleyman Soylu gururumuzdur. Son 3-4 gün içinde İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara'da 13 bombacı ölü ya da diri yakalandı” ifadelerini kullandı.
Örs bu yorumunu şöyle değerlendiriyor, “Soylu hem Trabzon’un hem de Türkiye’nin evladı. Başarılı işlere imza atıyor. Sırf eleştirme adına eleştiri yapılmaz. Ülkemizin huzuru için çalışıyor biz de çalışmasını takdir ettik.”


Evet Hüseyin Örs’e zamanında AK Parti kanadından gel partimize geç teklifleri gelse de kabul etmemişti. Hatta bir davette Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘Seni ne zaman partimize alıyoruz’ davetini gülümseyerek reddetmişti. Davasının çizgisinden çıkmayan Örs’ün tebriki hem muhalefet hem de iktidar partisi üyelerinden alkış aldı.  Örs paylaşımının altına yakında Ak Parti’dedir  yorumu yapan CHP’li Turgay Şahin’e ise verdiği cevap ta aslında yol haritasını belirler nitelikteydi. Örs ‘Turgay abiye saygımız sonsuz, abimizdir, terörle mücadele de tek yürek olma hususunda aynı düşündüğümüzü biliyorum’ dedi. 

TRABZON’DA STK’LARIN BAĞIMSIZLIĞI

Trabzon’da birçok STK var. Dernekler masasına gittiğinizde Türkiye’deki en yoğun STK ve dernek oluşumunun Trabzon’da olduğunu görürsünüz. Rakam 100’i aşıyor. Her ne kadar bunların çoğunu cami dernekleri oluştursa da, şehre yön veren, verecek olan STK sayısı da az değil. Fakat bu STK başkanlarının hepsi demiyoruz bazıları yaptıkları meslek nedeniyle, mevcut iradenin, yönetimin, belediyelerin eksiklerini söyleme noktasında çekimser davranıyor. 



Mesela inşaat sektöründe hizmet veren, eğitim sektöründe yer eden STK’ler siyasi iradenin yanlışlarını dile getirme noktasında çekimser davranıyor. 

Ayrıca sektörlerde hizmet veren STK başkanlarının mesleki anlamda hem iş yapan hem de denetleyici olan konumda iş dallarında faaliyet göstermesi de ayrı bir sorun. Düşünün bir inşaat mühendisi veya mimar, hem proje çiziyor, hem kurduğu yapı denetim şirketi ile projeyi denetliyor hem de STK temsilciliği yapıyor. Sizce ne kadar adil olabilir. Kendi çizdiği projeyi denetlerken eksikleri ne kadar görebilir. Veya eğitimde bir kamu kurumda görev yapıyor ve hemde STK’da başkanlık yapıyor. Bu tür kişilerin mesleki sorunları dile getirme noktasında siyasi iradeden ve yerel yönetimlerden maddi kayıplara uğrayacakları gerekçesiyle çekinmeleri çok normal. Anormal olan bu tür insanlara, yeni mesleki çekinceleri olan insanlara şehrin sorunlarının gündeme getirileceği makamların teslim edilmesi. İşte burada iş çıkmaza giriyor. Hem işi yapan, hem denetleyen, hem de siyasi irade ile ters düşmemek için gayret gösteren bir yapı olunca Trabzon’un sorunları da gerçek manada STK’lar tarafından dile getirilemiyor.