ANKARA’DA BAKANLAR VE VALİLER
Ankara’nın şu sıralar gündemi yoğun.

Özellikle Kudüs gelişmesi ile Türkiye ayakta. Ancak siyasi kulislerde bu sıcak gündeme rağmen iki önemli şey konuşuluyor. Kabinede değişiklik, yeni valiler kararnamesi. Hatta, Valiler kararnamesinin hazırlandığı ve Külliye’ye çıkartıldığı da gelen bilgiler arasında.Tabi, valiler kararnamesi denince, hemen aklımıza bizim için lokal olarak Trabzon geliyor. 

Kulislerde, Trabzon Valisi’nin iç işleri bakanlığında üst düze bir göreve geleceği konuşuluyor. Trabzon’daki görevi esnasında Bakan Soylu ile yakın mesai arkadaşı olan Vali Yücel Yavuz’un bakanlık katına çıkması, Trabzon için elbette şans… 
Bakanlar kurulu değişikliğinde ise Soylu’nun İçişleri bakanlığının devam edeceği konusunda Ankara tam ittifak içinde..

KATARLILAR KENDİLERİNİ TRABZONLUYA EMANET ETTİ
Türkiye ile Katar arasındaki sıkı dostluk ve ekonomik iş birliği Trabzonlu girişimci iş adamı, Sürmeneli hemşerimiz Kerim Kalafatoğlu’na yaradı.. Antalya serbest bölgede tersanesi olan Kalafatoğlu, Katar’a sahil güvenlik botu yaptı. Ve bot önceki gün Antalya’da muhteşem bir tören ile denize indirildi. 

Sülalecek denizcilik yapan Kalafatoğlu ailesinin genç temsilcilerinden Kerim Kalafatoğlu, Antalya serbest bölgeye yakın bir zamanda gitti. Ve özellikle alanındaki başarısı ile de dikkat çekti. Kalafatoğlu’nun Katarlılara yaptığı sahil güvenlik botunun denize indirilmesinde Sürmene’den bir çok isim de Antalya’ya gitti. 

Antalya’da tersanesi olan Kerim Kalafatoğlu’nun, Sürmeneli olarak, Sürmene’deki tersane ile ilgili girişimleri olmasını isteyen hemşerileri, “Kerim Bey’in Trabzon’a da yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi..

KATARLILARIN HAYRAN OLDUĞU İKİ TRABZONLU

Hükümetin Katar politikalarını eleştiren iki Trabzonlu dostumuz Nuri Aydın ve gazeteci Hasan Kurt, önceki gün Katarlıları için yapılan ve Antalya’da denize indirilen sahil güvenlik botunun teslim töreninde vardılar. Kerim Kalafatoğlu’nun yakın iki dostu oldu Nuri Aydın ve Hasan Kurt, tören esnasında Katarlı yetkililerle sıcakkanlılıklarının da verdiği cesaretle çok iyi dostluk kurdu.

Aralarında Katar Genel Kurmay Başkanının da bulunduğu ortamda, Kurt ve Aydın esprilileri ile de dikkat çekti. Sonunda Katarlılar, Kurt ve Aydın’ın Katar’a davet etti. Bakalım Kurt ve Aydın Katar’a gidecek mi..? Hasan Kurt, Katar’ı bilmem ama Hindistan’da bir dostum var o davet etti yakında oraya gidebilirim dedi. Kurt Hindistan daveti için kendi ile birlikte bir kontenjanı olduğunu belirterek, isteyen dostunu da yanına alabileceğini ifade etti.

VE KALEPARK ÖLÇÜLÜP BİÇİLİYOR!

Dün bir bilgi geldi kulağımıza Trabzon Valiliği, içinde uzman mimarlarında bulunduğu Kalepark’i incelemeye almış durumda. Kalepark ile ilgili olarak TSK ile ortak bir çalışma yapan Trabzon Valiliği, Kalepark’ın bütün bir konumunu ortaya çıkartacak.. Vali Yücel Yavuz’un Kalepark’ın halka açılması ile ilgili çok istekli olduğu da biliniyor. Ancak Vali Yücel Yavuz Kalepark ile ilgili olarak sağlam güvenilir ve halka yararlı şekilde açılması konusunda hassas olduğu gerçeği de var.

MARDİN’İ DE FETİH ETTİ
A Haberin sevimli, çalışkan ve girişken kameraman gazetecilerinden Özgür Özdemir kardeşlik projesi çerçevesindeki organizasyonların gizli kahramanıdır. Bu organizasyonların önünde değil hep arkasında emek sarf etmiştir. 

Organizasyonların düzenlenmesinde iç işleri bakanlığı ile ilişkilerde Özgür kardeşimiz tam on numara. Son olarak Mardin ve Kızıltepe’de Ortahisar Belediyesinin hamsi festivali ile ilgili olarak yapılan kardeşlik projesinde Özdemir anne ve babasını da alıp Mardin’e gitti. 

Organizasyonun içinde tam rol aldı. Emek sarf etti. Dedik ya girişkenliği ile Kızıltepe ve Mardin’i kendine hayran bıraktı. Sokakta çocuklarla, halkla sıcak bir temas kuran Özdemir Vali, kaymakam ve bürokratlarla da organizasyonun eksiksiz olması için baş başa çalıştı. 

Özgür kardeşimiz an be an Bakan Soylu’lu Mardin’den arayarak etkinlikler hakkında da adeta canlı yayın yaptı. 

Soylu’yu çocuklar ve vatandaşlarla konuşturdu. Aldığımız bir duyuma göre Özdemir Bakanlık nezdinde kurulacak olan kardeşlik organizasyonlarını tertipleyecek bir birimin başına da gelebilir… 
Ancak Özgür Özdemir ben gazeteciyim, gazeteciliği yeğlerim demiş.. Bakalım ne kadar direnebilecek. 
Soylu gel benimle  çalış derse, kıramayabilir..

USTA YÖNETMEN TRABZON’DA DİZİ ÇEKECEK

Osman Sınav'ın Atv için hazırladığı yeni dizinin adı Sen Anlat Karadeniz. Adından da anlaşılacağı üzere dizi Karadeniz yaylalarında çekilecek. Senaryo yazarlığını Sinegraf senaryo grubunun yaptığı dizinin yönetmenliğini de Osman Sınav yapacak.
Atv ekranlarında yayınlanacak olan dizinin çekimlerine ağustos ayında başlanacak. Trabzon ve yaylalarının doğal güzelliklerini de ekranlara getirecek olan dizi Sen Anlat Karadeniz yeni sezonda ATV ekranlarında olacak.Bu sezon Feda ve Yalaza gibi projeleri de yönetecek olan Osman Sınav’ın yeni projesi de bir Karadeniz klasiği. Her çalışmasında kendisinden söz ettirmeyi başaran deneyimli yönetmen yeni projesiyle de oldukça iddialı.

Dizinin konusuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgi olmamasına rağmen, Osman Sınav daha önceleri yaptığı bir açıklamada ”Cemil Çoruhlu ve Sinan Tolun yakında başlayacak Karadeniz projemizde stajlarını yapacaklar. Başarılı olurlarsa profesyonel ekibimizde kendilerine yer vereceğiz. Umut ediyorum ki başarılı olacaklardır. Dönem başında vermiş olduğum sözü bu şekilde yerine getiriyorum. “Sen Anlat Karadeniz projesinde Karadeniz insanının tutkusunu ve aşkını anlatacağız,” diye açıklamalarda bulunmuştu. Cemil Çoruhlu ve Sinan Tolun geçtiğimiz Ocak ayında yapılan kısa film yarışmasında 1. olan filmde yer almışlardı.

Dizinin oyuncuları şu ana kadar henüz kesinleşmemiş.