TRABZON AK PARTİ’DE ÇATLAK 

Trabzon Barosu seçimlerinde mevcut başkan Sibel Suiçmez’in  tek liste ile seçimlere girmesi ve doğal olarak kazanmasından sonra AK Parti’de konu ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar baş gösterdi.

Bakan Süleyman Soylu’nun Trabzon milletvekili olduğu dönemde Baro seçimlerinde olaya müdahil olan AK Parti, Bakanın yanlış yönlendirilmesi ile baroda hüsrana uğramıştı.. 

Aynı şey ASKF seçimlerinde de yaşandı. Tabanı olmayan, ilgili camialarda ismi tutmayanlar Bakan Soylu’ya ilginç bir şekilde empoze edilerek aday gösterilmesinden sonra sandıkta kalan AK Parti bu anlamda ciddi bir sıkıntı yaşadı.. 

sibel suiçmez ile ilgili görsel sonucuBaro seçimlerinde Bakan Soylu’nun olduğu dönem ateşli bir şekilde rol alanlar son seçimlerde ise kenara çekildiler. Ve parti ilk kez belkide doğrusunu yaptı. 

Bu arada partinin seçimlere müdahil olmaması üzerine parti içinde bazı kişiler, özellikle milletvekilleri ve il başkanını yıpratmak için ‘Baroya liste bile hazırlayamadılar’ dedi.

Bu kişilerin liste hazırlandığı ve seçimi kaybettiği dönemin başrol oyuncuları olması da ilginç bir tesadüf(!)

GÜNDEMDEKİ İSİM ‘ADAY DEĞİLİM’ DEDİ  

Milliyetçi Hareket Partisinin Trabzon'daki en etkin ve davanın en sağlam isimlerinden biri olan Eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Nihat Birinci ile sohbetimiz de gündemdeki malum konuyu sorduk ve yerel seçimler için bir düşüncesi olup olmadığının cevabını aradık.

Genel seçimler de sandıktan çıktık fakat sistemden çıkamadık diyerek işin muhataplarına göndermede bulunan Birinci yerel seçimlerle ilgili şunları söyledi :

Biz küçük yaştan itibaren Turan Davasının bir neferi olarak kendimizi konumlandırdık. 

Bu davanın Türk siyasi arenasındaki temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nde de yıllarca görev yaptım. 

Sonuçta geçen yerel seçimlerde Sayın Liderimin talimatıyla Milletvekili Adayı oldum. Bugüne kadar yaptığım görevlerin hepsini liderimizin talimatlarıyla yaptım , bundan sonra da yapabileceğim görevleri Sayın Liderimin talimatları doğrultusunda yaparım. 

Yani Lider talimatı bizde esastır. 

Sayın Liderimin bu konuyla ilgili bir talimatı olursa seve seve yerine getiririm. 

Fakat şunu da belirteyim ben şahsen mahalli seçimler konusunda bir adaylık düşünmüyorum zaten genel seçimlerden yeni çıktık, büyük bir savaş verdik, biraz soluklanmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum ama az önce de söylediğim gibi Sayın Liderimizin talimatları bizler için bağlayıcı olur.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili önemli bir noktaya dikkat çeken Birinci : 

Türkiye bu krizden güçlenerek çıkacaktır çünkü Dünya şartları buna müsaittir. Türkiye bu mücadelesinde yalnız değildir. 

Emperyal dünyanın sömürüye dayalı düzenine karşı Avrupa, Rusya, Çin, Hindistan ve İran bizimle beraber baş kaldırmıştır. 

ABD'nin çok uzun süreli bu baş kaldırışa direnebileceğini düşünmüyorum, ya dünya ekonomi pastasını adil bir şekilde paylaşmaya rıza gösterecek ya da daha adil daha vicdani bir ekonomik sistem dünyaya hakim olacaktır. 

Türkiye de bu konuda mücadelesini sonuna kadar tavizsiz bir şekilde sürdürmelidir. 

Sürecin sonunda şu görülecektir ki Türkiyemiz yeni dünya düzeninde kendini daha sağlam bir yere konumlandıracak bu süreçten çok güçlü bir şekilde çıkacak Türk insanın yarınları çok daha aydınlık olacaktır.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ ANKARA’YA KULAK VERDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kamuda tasarruf tedbirleri devreye sokması sonrasında devletin her kademesinde tedbirler yapılmaya başlandı. 

Ortahisar Belediyesinde bu aralar dikkatimizi bir şey çekti. 

Mesela önceden Ortahisar Belediye Meclisi gündemini içeren kağıtlar, orta boy puntolarla birkaç kağıda basılırken şimdi puntolar küçültüldü ve tek kağıda sığdırılmaya çalışılıyor. 

Aslında ülkede bu aralar kağıtta yaşanan sıkıntı ilk akla gelse de bu durumun tasarruf tedbirlerinden dolayı olduğunu düşündük. 

Bizce baştan beri bu şekilde yapılması gerekirdi, gereksiz kağıt israfı en azından önlenebilirdi.. Düşünün daha önceden 3 sayfa kağıda yazılan şey, şimdi tek sayfaya sığdırılıyor... 

Eskiden sadece meclis üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu kısım sadece tek sayfaydı. Şimdi hem geçmiş gündem, hem de meclis üyelerinin isimleri tek sayfada.  

Bu kararda emeği olanları tebrik ediyor kararın tüm belediyelere örnek olmasını öneriyoruz. 

YOMRA’DA KİM AĞIR BASIYOR?

Trabzon’un son dönemde en çok ön plana çıkan ilçelerinden biri de özellikle konut, turizm ve devlet kurumları yatırımını üzerine çeken Yomra ilçesi. 

Bu manada Kaşüstü eski belediye başkanı Mustafa Çam’ın  hakkını da vermeden geçmeyelim.  Çünkü Yomra’yı Yomra yapan büyük yatırımların zeminini hazırlayan isim O.

Çam 2017’nin Haziran ayında geçirdiği talihsiz kaza sonucu ağır tahribat görmüştü. İstanbul ve Ankara’daki tedavi süreçlerinin ardından yeniden Trabzon’a geldi. İstenilen hızda olmasa da sağlığı ile ilgili iyiye giden gelişmeler var. Dileriz en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve aramıza döner. 

Gelelim yerel seçimlerle ilgili Yomra dedikodularına. 

Yomra’da şu anda AK Parti’nin en iddialı adayı Ankara’daki de rüzgarı arkasına alan mevcut başkan İbrahim Sağıroğlu. 

Birçok projesi taslak aşamasında olan ve Yomra’ya çığır açacak hizmetlerin peşinde olan Sağıroğlu son olarak büyük gayret göstererek Pegasusa’a ait uçağı ilçesine kazandırarak bunu millet kıraathanesi yapma sözü verdi.

Bu manada Büyükşehir’e de iyi bir gol attı. 

Bunun yanında şehre yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar için sürekli Ankara’da girişimlerde bulunan Sağıroğlu’nun yeniden göreve talip olma olasılığı yüzde 100 desek yalan olmaz. Tabi ki genel merkezin oluru burada çok önemli.

 Mevcut Başkanların devam edip etmemesi yönündeki önlerindeki tek engel Genel merkez.  

Sağıroğlu mutlaka yarım kalan yatırımları devam ettirmek için bir dönem daha halkından destek isteyecektir. 

Sağıroğlu’nun yanı sıra projeci kimliği ile ön plana çıkan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız ismi de Yomra’nın gündeminde. 

Çok iddialı bir diğer isim ise Cevdet Binay. Binay belediyenin en sevilen yüzleri arasında idi. Fakat sonradan yaşanan bazı sıkıntılara ‘Artık yeter’ diyerek istifa kararı almıştı. Bu istifa ilçede büyük yankı uyandırmıştı. 

Halkın belediyeyle ilişkilerinde gülen mütevazi yüzü olan Binay’a ilçe halkının da yoğun sempatisi var. Bu manada Binay’ın aday adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.  

Trabzon merkezi gibi Yomra’nın en büyük sıkıntısı, ilçenin bir makyaja, naif bir dokunuşa ihtiyacı olması. 

Bu manada Yomra’ya kadın eli değmeli diyenlerde de var. 

AK Parti’den önemli hizmetlerde bulunan ve şehirde seçkin yapılarda imzası olan İnşaat Mühendisi Tülay Adanur’un ismi son günlerde sıkça gündeme geliyor. Kendisi yakında çalışmaların startını mutlaka verecektir diye düşünüyoruz. 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde özellikle kadın kontenjanına gösterdiği hassasiyeti göz önünde bulundurursak, Adanur bu manada ön plana çıkacak ender isimlerden bir tanesi.   

Yomra’da muhalefette ise, ilçede darp edilen MHP’li meclis üyesi Hasan Bayrak CHP’de ise son dönemde il yönetimi ile kriz yaşayan CHP İlçe Başkanı İnci Salih Atasoy ismi gündemde. Yeni isimler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.  

ÜNAL KARAMAN YÖNETİCİLERİ DURDURDU!

Bilindiği üzere Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın annesi vefat etmiş ve Konya’da son yolculuğuna uğurlanmıştı. 

Karaman annesine karşı son görevini yerine getirmek üzere Konya’ya gitmişti. Büyük acı ile adeta yıkılan Karaman’ı Bordo Mavilili takımın yöneticileri ve oyuncularının istemeyerek de olsa yalnız bırakması dikkatlerden kaçmamıştı.

Bunun sebebini araştıralım dedik ve telefonlara sarıldık. 

Maç için Manisa’da bulunan Trabzonspor yöneticileri maçı izlemekten vazgeçip Konya’ya gitmek istiyor tam hazırlıklar yapıldı yola çıkılacak derken Ünal Karaman “Sizlerin manevi desteği her zaman yüreğimde, sağ olun ama maç önemli, buraya kadar gelmeyin, takımla beraber olun üzmeyin beni” diyerek yönetici grubunu gelmemeye ikna etmiş. 

Oldukça moralsiz olarak Akhisar maçını izleyen yönetim maç sonunda yeniden Konya’ya gitmek istese de saatin geç oluşu ve Ünal Karaman’ın yorgun oluşu göz önünde bulundurulacak taziye evine gidilmek için dün seçildi. 

Cenazede Trabzonspor yönetiminden Başkan Yardımcısı Müminhan Bilgin bulunurken maçın ertesi günü Başkan Ağaoğlu ve beraberindeki ekip Karaman’ı ziyaret ederek taziyelerini iletti.

TRABZON’DA O PARTİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR

Yerel seçimler yaklaştıkça gözler siyasi partilere çevrildi.  

Siyasi partilerin Trabzon’daki Belediye Başkanı adaylarının açıklanmasının an meselesi olduğunu öğrendik. 

Ve ilk sıradaki partinin ise İYİ Parti olduğunu, çalışmalarını hızlandırmak için adayları erken açıklayacağını öğrendik.

İYİ Parti Ortahisar ve Büyükşehir Belediyesi belediye başkanlığı için aday isimleri belirlemiş ve görüşmelere başlamış.

İYİ Parti kulislerinde konuşulanlara göre bu isimlerle yapılan görüşmeler sonucu adaylık teklif edilen kişilerinde duruma sıcak bakıyormuş. 

İYİ Parti bu isimleri sır gibi saklıyor ancak 61saat’in öğrendiği bilgilere göre ilçe belediye başkan adaylarını hafta sonu itibari ile açıklamaya başlayacak. 

Ve merakla beklenen Ortahisar ve Büyükşehir adaylarını ise bu ayın 15’inden sonra açıklayacak. İsimlerin sır gibi saklandığı partide gözler o tarihlere çevrildi. 

Genel seçimlerde bir milletvekili çıkaran İYİ Parti Trabzon’da yerel seçimlerde de büyük bir başarı bekliyor… 

Şunu da diyelim yönetim yaşanan bu durumlardan dolayı oldukça mahçup durumda.