GENÇ’İN GİZLİ TOPLANTILARI

Trabzon’da yerel seçim kulisleri hızla devam ederken, bir kesim Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in üzerine yoğunlaştı, basın, STK ve belli mercilerde Genç’in sıkça dillendirilmesi yönünde algı başarılı bir şekilde devam ederken, bazı kesimler ise bu operasyonun şimdilik erken olduğunu, Genç’in erkenden kamuoyunda yıpratılabileceğini ifade ediyor.
Genç ise hiç boş durmuyor, olumlu eleştirileri tevazu ile karşılarken olumsuz eleştirilere de kızmadan cevap veriyor bazılarına ise gülüp geçiyor.
Ayrıca genç Trabzon’un önde gelen STK’ları, iş dünyasının önemli isimleri ile sessiz sedasız çeşitli restaurantlarda düzenlenen yemeklerde bir araya geliyor, kendisiyle ilgili durum değerlendirmesini alıp şehrin sorunlarını dinlemenin yanında kendisini de tartmış oluyor.
Büyükşehir için çalışan tek isim genç değil tabi ki, Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ismi de iyiden iyi ye milletin aklına yattı.
Trabzon’un her şeyden önce makyaja, güzel görünüme, estetiğe ihtiyacı olduğunu savunan bazı kesimler ‘Trabzon’a kadın eli değmeli’ diyerek Ayşe Sula Köseoğlu ismini öne çıkarıyor.
Köseoğlu’da boş durmuyor, herhangi bir görevi olmamasına rağmen eski milletvekili sıfatıyla, şehrin her kesimiyle kurduğu sıkı diyalogların getirdiği avantajı iyi kullanıp, tüm davetlere icabet ederek öne çıkmayı başarıyor.

NEREDESİN TTB NEREDESİN FTG

Neredeyse Eylül ayının artılarına gelindi, ama halen daha ne AK Parti kanadından, ne de TMO kanadında fındık üreticisinin yüreğine su serpecek açıklama geldi.
Konuyla ilgili konuşması eleştirmesi, ne oluyor beyler demesi gereken ilk kurum olan Trabzon Ticaret Borsası da sessizliğini koruyor, dün konuyla ilgili bir STK başkanı ‘Siz TTB’den açıklama beklemeyin boyuna, o ister ki fındık 10 TL olsun’ dedi. İlginç bir çıkıştı ama TTB’nin sessizliği ve bu ilginç çıkış kafaları karıştırmadı değil.
Bir diğer ses çıkarması gereken kurum ise Fındık Tanıtım Grubu. Özellikle Ferrore ile ilişkileri sağlam olduğu bilinen bu gruptan da ne hikmetse ses seda çıkmıyor.
Trabzon ticaretini önemli oranda etkileyen yıllık 2 milyar dolar ile en önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık konusunda, muhalefetin etkin açıklamalarına AK Parti Milletvekillerinin de sessiz kalması üreticiyi hayli umutsuz ediyor.
Yerel seçimler arifesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da söz vermesine rağmen iddialara göre Tarım Bakanlığı’nın ve TMO’nun işi Trabzonlu Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a yönlendirmesi hazine ve maliyeye topu atması tamamen saçmalık.
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor dönemde gece gündüz çalışan Albayrak’ın fındık konusunda hedef gösterilmesi kadar art niyetli bir tavır ve davranış içine girenlere Albayrak gereken cevabı verir diye düşünüyoruz.
Artık sabırlar tükendi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de bile Çaykur’un önünde fiyat açıklanmadığı için çaylar yakılarak eylem yapılmıştı.
Yani illa bunu mu istiyor bazı kesimler, illa TMO’nun önünde birileri fındık yakıp iktidarı protesto mu etmeli.
Milletin sabrı ile oynamayın beyler. Şu fındık işini gidip bastırıp bir çözüme kavuşturun.

TRABZON’DA İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINACAK MI?

CHP’nin Yomra krizinin ardından kulislerde Genel Merkezin kararının aksine bir karar veren CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun’un görevden alınacağı konuşulmuş, bu iddia o kadar çok büyümüştü ki, CHP içerisinde bile bu konuşulmaya başlanmıştı.
Bu konu için uzun süredir sessizliğini koruyan Uzun ile konuştuk. Bu iddiaları sorduk. Uzun bize gülerek cevap verip “Görevimin başındayım.” dedi. Bu şekilde bu iddialara da cevap vermiş oldu. Bu tür olayların parti içerisinde olabileceğini yerel seçimlere Trabzon’un CHP’yi konuşacağını da ekledi. Uzun, bugün Ankara’da il Başkanları toplantısına katıldı… Yerel seçimler için konuşulup, yol haritası belirlenecek…

Yomra Teşkilatının tekrardan göreve gelmesinin ardından Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy konun çok uzadığını belirten açıklamalarda bulundu. 61saat’in ulaştığı Atasoy “Bu konun kapanması gerekiyor. Çok uzadı çirkin yerlere gidiyor. Görevdeyim, çalışmalara devam ediyorum. Yerel seçimler için hazırlanıyorum.” ifadelerini kullandı. CHP’de gözler yerel seçimlere çevrildi…

APRONA İNDİ AKÇABAT KÖFTESİNİ SORDU

Türk Milli takımın Trabzon’da Rusya ile oynadığı maç için bakanlar şehre adeta çıkarma yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu aynı uçakla Trabzon’a geldi. Apronda kendilerini karşılayanlarla tek tek tokalaştılar. Daha sonra bir otelde yemek yemek üzere kendilerini bekleyen araçlara yöneldiler. Bu sırada, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye Akçaabat Köfte yemek istediğini söyledi. Trabzon damadı olan Gül, Trabzon’un dünyaya yayılmış lezzeti Akçaabat Köftesini tercih ederek bir yanının Trabzonlu olduğunu gösterdi.

GÖREVE BAŞLADI BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olarak hafta başında göreve başlayan Hüseyin Tuncel, şehre çabuk ısındı. Milli Takım maçı için kente gelen bakanları karşılamak için havalimanına gidenler, Başsavcı Tuncel’e de yoğun ilgi gösterdi. Tuncel, kısa sürede birçok kişi ile diyalog kurmayı başarmış. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de milli maç öncesi verilen yemekte bir araya geldi. Kısa süreli sohbet etti. Tuncel, şehri ve şehirdekileri hızlı bir şekilde tanımaya çalışıyor. İyi başladı, öyle de devam etmesini temenni ediyor, başarılar diliyoruz.
TRABZON’DA MİLLİ MAÇ VE SABUNLUKLAR

Türkiye’nin Rusya ile oynadığı milli maç için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) lavabodaki sabunluğa kadar tüm detayları gözden geçirmiş. TFF yetkilileri, Foto Muhabirleri Odası’ndaki lavabonun sabunluğundan tutun da, basın mensuplarına yapılan ikrama kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş. Şenol Spor Kompleksi iki sezondur Trabzonspor’a ve Türk futboluna hizmet veriyor. Ancak, stadın bir çok eksiği hala giderilmiş değil. Türkiye-Rusya maçı statta düzenlenen uluslararası ilk resmi müsabaka olarak kayıtlara geçti. Statta UEFA kriterlerinde hizmet verilmesi için TFF yetkilileri gerekli dokunuşları geçici de olsa yaptı. Lavabolardaki sabunluklar bantlarla da olsa duvara sabitlendi. Foto muhabirleri odasında Trabzonspor-Galatasaray maçının ikinci yarısında foto muhabiri arkadaşlarımız içecek su bulamazken, Türkiye-Rusya maçında odaya soğuk içecekler için buzdolabı yerleştirildi. İçinde her türlü soğuk içecek yer aldı. Sarmalar, pastalar, meyveler, sıcak içecekler derken, foto muhabirleri odasında yer alan menünün bir kokteylin menüsünden aşağı kalır hiçbir yanı yoktu. Üstelik, basın mensuplarının isteklerini servis etmek üzere üç tane de komi elemanı TFF tarafından görevlendirildi. 5 yıldızlı bir otel hizmeti gibiydi. Trabzonspor’un burada oynadığı maçlarda Trabzonspor Kulübü’nün foto muhabirlerini olan ilgi ve alakasızlığı da bir gün yerini böyle bir anlayışa bırakır umuyoruz. İçecek su eksiksiz olsun, o da kafi aslında.