ZORLUOĞLU TEK BAŞINA 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. 

Zaman zaman sabahın ilk ışıklarında evinden çıkarak Belediyenin kapısına dayanıyor. Daire amirleri ile sürekli kent ile ilgili toplantılar yaparak gece yarılarına kadar belediyede duruyor. 

Adeta evin yolunu unutan daire amirleri, deyim yerindeyse battaniye ile gezmeye başlayacaklar ve Başkan Zorluoğlu’ndan belediyede yatmak için izin isteyecekler. 

Bu kadar temponun arasında Başkan Zorluoğlu personeli ile de sıcak ilişkiler kurmaya devam ediyor.  

Geçtiğimiz günlerde Başkan Zorluoğlu’nu meydan parkında yardımcısı ile yürürken gördük. Ne bir koruma ne de herhangi bir personel. Hiç kimse yoktu yanında. 

Bizde yanına giderek rahatsız etmek istemedik ama halkın tepkisini hemen hissettik. 

Vatandaşlar, “Başkan halktan birisi olduğunu böylece kanıtlıyor. Demek ki sürekli korumalarla gezmiyormuş. 

ResimKonu korumalardan açılmışken hemen söyleyelim. Başkan Zorluoğlu’nun zorunlu iki koruması var. 

Bunlarda vardiyalı olarak çalışıyorlar. Hemen arkasında gezen ekip ise korumaları değil. 

Onlar kentte ki sorunları not alan anında ilgili daire amirlerine ileten personel. 

Tabi araç şoförleri de koruma gibi giydiği için halkta yanlış anlıyor. 

Bu yanlış anlaşılmayı eminiz ki Başkan Zorluoğlu ortadan kaldıracaktır.

OF YİNE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Trabzonlular olarak plaka aşkı şüphesiz ki hepimizin vardır. 

Herkes plakasında TS harfleri olsun, TC harfleri olsun, 61 olsun, adının soyadının harfleri olsun, sonu seri olsun ister. 

Son günlerde Trabzon’da göze çarpan bazı plakalar bu isteği bir tık ileri götürdüğünü görüyoruz. 

Trabzon’un Of ilçesi plaka konusunda OF harflerini vererek bir ilki gerçekleştirmişti. 

Yine Of ilçesi bir ilki daha gerçekleştirdi. OF harflerinin bulunduğu plakalara 4 rakamlı plakalar verilmeye başlandı. 

Yani Trabzon’da ilk kez bir plakada aynı anda iki harf ve dört rakam yer aldı. 

Tabiki de OF sevdalıları bu plakalara hucum etti.

E yöremizin ünlü sanatçılarından İsmail Türüt boşuna dememiş ‘Of’un özelliğidir bir adım önde durur’ diye. 

Of plaka konusunda da bir adım önde durarak farkını göstermiş oldu. 

ORTAHİSAR’A İHBAR YAĞIYOR 

ortahisar belediyesi ihbar ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’da Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Başkan Ahmet Metin Genç’in talimatıyla faaliyete giren WhatsApp ihbar hattı yoğun bir talep görüyor. 

Peki ihbar hattına gelen öneri ve şikayetler dikkate alınıyor mu? 

Bu konuda memur olduğu için isminin açıklanmasını istemeyen bir okurumuz Ahmet Metin Genç ve ekibine özellikle teşekkürlerini iletmemizi istedi. 

Trabzon’un sorunlarına büyük duyarlılık gösteren bu okurumuz, rastladığı birden fazla olayı ihbar hattına ilettiğini ve önerisini de yazdığını, belediyenin de öneriler çerçevesinde bazı ihbarları gün içinde bazılarını ise bir kaç gün içinde yerine anında değerlendirerek çözüme kavuşturduklarını belirterek

‘Böylesine hızlı bir geri dönüş olacağını hiç tahmin etmiyordum, gerçekten şaşırtır derecede hızlı geri dönüşler oldu, bu manada ihbar hattını faaliyete geçiren yönetime ve ekibe teşekkür etmek lazım. Evet Trabzon’un birçok konuda eksiği var ama eksiklerin giderilmesi noktasında gösterilen hassasiyet taktire şayan’ ifadelerini kullandı. 

Edindiğimiz bilgilere göre gün içinde WhatsApp ihbar hattına 10’un üzerinde öneri ve şikayet geliyormuş. 

Aynı hassasiyetin devam etmesini umuyoruz. 

‘İLLA SİZİ BAKANA MI ARATAYIM!’

ResimTrabzon Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük bütçeli ve önemli şirketlerinden biri olan TİSKİ’de görev değişiklikleri devam ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre son görev değişikliğinde bir daire başkanı verilen görevi yerine getirmek istemeyince tartışma çıkmış ve o daire başkanı ‘İlla bakanı mı size aratmam lazım, illa yukardan mı telefon gelmesi lazım benimle uğraşmayın’ demiş.  Bunun üzerine de görevden alınmış. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde görevden alınan Erzurumlu İçme suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Harun Aksu’nun yerine  İşletmeler Daire başkanı Alper Tunga Bozkurt getirildi. 

Van’dan gelen Emrah Çayırlı Destek Hizmetleri Daire Başkanı oldu. 

Paranın başına yani strateji daire başkanlığına ise  o birimde yıllardır görev yapan yine Trabzonlu muhasebe. Birimi sorumlusu Neşat Kurt getirildi.

Vekaleten yürütülen Proje Daire Başkanlığına da yine o birimde çalışan bir mühendis olan Trabzonlu Ekrem Uzunali asaleten atandı.

ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ ŞOK EDEN İDDİA 

trabzon üniversitesi logo ile ilgili görsel sonucuYok artık dedirten bir iddia, duyduğumuzda çok ama çok şaşırdık, hayır, olamaz böyle bir şey dedik, hemen ilgililerine sorduk, cevabı yakında gelir. 

Ama biz sizlere iddiayı aktaralım. 

İddia şu, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne kayıt olan her öğrencinin bir uzmanlık alanı oluyormuş. 

Ve bu alan ağırlıklı eğitimini tamamlayarak sonunda o alan ile ilgili antrenörlük belgesi alıyormuş. 

Ama iddiaya göre Yüzme alanında neredeyse okulu bitirme aşamasına gelen öğrencilerin yarıya yakını yüzme bilmiyormuş. 

Bırakın stil yüzmeyi, öğrencilerin bazılarını suya atsanız boğulma tehlikesi ile karşı karşıya gelirlermiş. 

Ve bu öğrenciler mezun olduklarında yüzme antrenörü olarak kabul edildikleri kurumda göreve başlayabileceklermiş. 

Önceleri böyle bir şey söz konusu olamazmış, ama son dönemde ülke genelinde yapılan bir değişiklik nedeniyle artık uzmanlık alanında kağıt üzerindeki başarı yeterli görülmeye başlanmış. 

Bu nasıl bir iş anlam veremedik ve dileriz bu iddialar yanlıştır. 

Eğer doğru ise yüzme bilmeyen eğitmenler mezun edilerek yüzme derslerine girecek ve öğrenciler bu eğitmenlere teslim edilecek. 

Düşünmesi bile ürkütücü olan iddia ile ilgili bakalım ilgili fakülte ne açıklama yapacak, 

Dediğimiz gibi inşallah söylenenler doğru değildir ve fakülte bizi doğrulamayan bir açıklama yaparda yüreklere su serper. 

TRABZON’DA T.C KONUSUNDA ÖYLE ŞEYLER YAZDI Kİ

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi isminin yazıldığı tabelaya T.C. ibaresinin eklenmesi yönünde meclise önerge vermiş, AK Parti grubu ‘Bizim buna yetkimiz yok’ diyerek öneriyi reddetmişti. 

Yaşanan süreçle ilgili AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’da sert açıklamalarda bulunmuş fakat İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs topa girmekten kaçınmıştı. 

Bu süreçle ile ilgili dün yapılan bir paylaşım dikkatimizi çekti. 

Türkiye’de Ülkücü camianın yaşayan hafızası olan, ülkücülüğün iyi bir teorisyeni, savunucusu, uygulayıcısı, okuyanı düşüneni olan Orhan Kılıçoğlu T.C konusunda uzunca bir açıklama yazarak İYİ Partili Davut Çakıroğlu’nun talebinin çok yerinde olduğunu, belirtip AK Parti iktidarına yönelik ağır eleştirilerde bulundu. 

Bir tarih dersi verircesine yazılan bu yazıyı aynen yayınlıyoruz. Biraz uzun ama ilgilileri için önemli bilgiler barındıran bir eleştiri. 

''Trabzon’da AK Parti ve MHP’ye karşı bir yiğit adam!

Bu yiğit adam kim mi?

Bu yiğit adam, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, AKP ve MHP'ye karşı tek başına ''TC'' yi savunan İYİ Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu isimli yürekli bir TÜRK DELİKANLISI.

Bu yiğit adam;

Bundan birkaç yıl evvel, mahalle isimlerini değiştirmek isteyen Trabzon Büyükşehir Belediyesine karşı direnip, onlara Trabzon tarihi hakkında unutamayacakları bir ders vermiş, karanlık plânlarını alt üst etmişti ama anlaşılan aldıkları tarih dersini çok tez unutmuşlar.

Bundan kısa bir müddet önce ''TC'' nin Belediye tabelâsına konması için teklif getiren ve bu teklifi AKP ve MHP'li üyelerce şiddetle reddedilen Sn. Davut Çakıroğlu'na karşı Ankara’da ki ağar Ağabeyleri tarafından olur olmaz lâflar atılarak rahatsız edilmeye çalışılmaktadır.

Davut Çakıroğlu’na hitaben diyorlar ki?

''TC'' nin tabelâya konulması teklifi çok beleş ve anlamsız bir tartışmaymış.

AKP, ülke içinde ve ülke dışında yaptıklarıyla, Davut Çakıroğlu'nun hayal bile edemeyeceği şekilde milliyetçiliğe ve ülkücülüğe tavan yaptırmış bir dönem yaşatmaktaymış!

AKP, ''TC''yi Afrin'e, Cerablus'a, El Bab'a götürmüş bir siyâsi hareketmiş!

AKP, Akdeniz'de ''TC'' yi yaşatan bir hareketmiş!

AKP, gerektiğinde ''TC'' yi Katar'a, Sudan'a, Libya'ya ulaştıran bir anlayışmış! Mışmışlar böylece uzayıp gitmekte....

BEYLER!

Burası Trabzon!

Burası 6000 yıllık Türk yurdu!

Sizler bu şehre yakışmıyorsunuz!

Her gün halkın nezdinde küçülüyorsunuz da haberiniz yok!

Bu şehri MÖ. 2200 de Türk olan Tibarenler kurdu ve bu şehrin ilk ismi Tiberanzon'dur. Fatih Sultan Han, şehri fethedip dönerken bu yöreden 8000 Türk'ü de beraberinde İstanbul'a götürdü. Böylesi mâzisi binlerce yıl evveline dayanan Türk şehri Trabzon’da ‘’TC’’ ye karşı gelmek ve ‘’TC’’ yi savunanlara saldırmak, bilinsin ki halkımızca büyük bir nefretle karşılanmaktadır.

HIYARIMIZI DEĞİL, 19 ADAMIZI ÇALDILAR!

Davut Çakıroğlu’na saldıranlar soruyorum;
‘’15 Mayıs 1919 da Yunan askerinin İzmir’e çıkışıyla, aynı Yunan Ordusunun bugün Ege Denizi’ndeki 19 adamıza 5000 asker çıkarıp, 7 kara- 4 deniz- 2 helikopter üssü kurarak Türk’e ait adaları işgâl edişi arasında ne fark var ki?’’

Türkiye’nin de dâhil olduğu 24 İslâm ülkesinin sınırlarını değiştirecek olan ABD- İSRAİL projesi BOP’a eşbaşkanlık yapanlardan, Ege’de Yunan işgaline uğrayan 19 Türk adasına sahip çıkmalarını beklemek beyhude olsa gerek!

Sudan’da göstermelik bir şekilde SEVAKİN adasına sahip çıkanların, Ege’de ki 19 adamıza sahip çıkamayışları ne büyük bir acziyet, ne büyük bir utanç vesilesi ve aynı zamanda ne büyük bir komikliktir!

Bırakın ‘’TC’’yi Sudan’a, Katar’a, Libya’ya taşımayı da;
Siz, ‘’TC’’ yi önce Trabzon Belediyesinin tabelâsına taşıyın da görelim. Taşıyamazsınız, çünkü hiçbiriniz kendi iradelerinizle karar verme hakkına sahip değilsiniz!

‘’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’’ sözünü silen sizlerdiniz!
Andımızın okullarımızda okutulmasını yasaklayan sizlerdiniz!
Ârif Nihat Asya’nın ‘’BAYRAĞIM’’ şiirini ders kitâplarından kaldıran yine sizlerdiniz!

Trabzon Belediye tabelâsına ‘’TC’’ nin konulmasına karşı gelmeniz normaldir de, asıl anormal olan ‘’TC’’ yi dünyaya taşıyoruz demenizdir.

Bu ne rezâlet?
Bu ne körlük?
Bu ne ciddiyetsizlik?
Bu ne boş vermişlik?
Bu hal neyin nesi?

Bu halinizle;
Ne Trabzonlulara, ne de Türk milletine hiç yakışmıyorsunuz!
Sinemizde yük,
Gönlümüzde tarifi imkânsız bir sızı,
Sırtımızda habis bir ur gibi çekilmez oldunuz desem, haksızlık mı yapmış olurum?

Adalarımızı çaldılar!
Adamın tarlasından hıyarını, armudunu koparsalar hemencecik farkına varıyor da, kocaman kocaman adalarımız çalındı haberiniz yok ve siz, çeçe sineği sokmuş gibi derin uykudasınız.

Bütün bu olanları göz önüne aldığımızda, sizin ''TC'' karşı olan bu tavrınız gayet normaldir!''