TRABZON’DA CHP’Yİ HAREKETLENDİREN İDDİA 

Artık hafta dört gün, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri, köşe yazıları ile 61saat.com’a destek verecek olan yayın danışmanımız Ali Savaş dünkü köşe yazısında CHP ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. 

Henüz il başkanlığı seçiminin etkilerini üzerinden atamamış olsa da Savaş’ın ortaya attığı iddia, kulisleri hareketlendirdi. 

CHP tabanının bir bölümü bu iddiaya soğuk ve seviyeli yaklaşırken, bir bölümü de neden olmasın dedi.

Ali Savaş’ın iddiası şu.

CHP, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak DP’nin GİK üyesi Ali Akar’ı gösterebilir. 

Akar, DYP’den bir dönem belediye başkan adayı da olmuştu. Özellikle, Anayasa oylamasında hayır bloğunda yer alan Akar, bu süreç içinde CHP’nin hayır kampanyasını yürüttüğü kahve toplantılarına katılmış, kampanya için Trabzon’a gelen CHP’li milletvekillerinin sokak çalışmalarında yer almıştı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hayır diyen herkese kapımız açık demesi, özellikle büyükşehirlerde hayır bloğunda olan merkez sağdaki isimleri de belediye başkan adayı olarak gösterebileceklerin dair izlenimler vermesi, Trabzon’da böyle bir helmeyi beraberinde getirebilir.

Ancak Ali Savaş’ın bu iddiasını temellendirecek somut bir gelişme şu anda yok.

Üstelik, yeni il başkanı Güzide Uzun’un bir sözü var… 

Seçimle iş başına gelinecek her koltuk için ön seçim yapılacak.

O zaman da Ali Akar’ın şansı yok gibi.

Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak.

Konu ile ilgili olarak Ali Savaş’ın yazısı şöyle tıklayın

https://www.61saat.com/bayan-dolmus-soforu-ne-zaman-direksiyon-basinda-olacak-makale,2708.html

SOYLU’DAN REVİ’YE GARANTİ Mİ?

Trabzon’a son gelişinde, Ak Parti il binasında vatandaşla yaptığı bire bir yüz yüze görüşmelerin ardından il başkanı Haydar Revi ile de bir görüşme yapan Soylu, yaklaşan il seçimleri ile ilgili durum değerlendirmesi yaptı. 

Milletvekillerinin bazılarını da katıldığı toplantıda, Soylu Revi’ye birlikte çalışacağı isimleri seçerken 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin havasına ve parti politikalarına uygun tercihler yapmasını isterken, kulis bilgisine göre, Soylu ben sana yönetime isim önereceksem ben öneririm, benim adıma birileri isim önerirse, bana çek ettir dediği öğrenildi. 

Böylelikle Soylu il başkanının rahat ve sağlam tercihler yapmasının önünü açmış oldu.

İŞTE METİN KARA’NIN RAKİBİ 

Şoförler odası seçimlerindeki nöbet değişiminden sonra, Esnafa Kefalette de değişim rüzgarları esiyor gibi. 

Trabzon’da oda seçimleri tüm hızıyla devam ederken Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başına sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Davut İlik büyük ilgi görüyor. 

Trabzon’un tanınmış isimlerinden olan Davut İlik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Trabzon Fırıncılar Odası Başkanlığını kazanmış, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinden Ömer Hakan Usta’yı, Servisçiler Odası Başkanlığı seçimlerinde de Tayyar Demir’i destekleyerek kazanmalarından önemli rol oynamıştı. 

Adaylığını açıkladıktan sonra kısa sürede büyük destek gören Davut İlik Trabzon Esnafın’ı temsil edecek kendi çıkarlarını değil Trabzon esnafının çıkarlarını düşünen hakkı gözeten bir yönetim anlayışı ile göreve talip olduklarını ifade etti. 

Trabzon Esnafı’nın hak ettiği yerde olmadığını ve Esnaf Odası mevcut yönetiminin esnafa gereken hassasiyeti göstermediğini belirten İlik ‘Trabzon’da birileri bakıyoruz esnafı değil mazlumu değil, hakkı değil, çıkarı, koltuğu menfaati korumak adına trübüne oynuyor. Esnaf borç batağında, sorunlarla boğuşurken, onların temsilcileri lüks içinde bir hayat sürüyor. Allah’ın izniyle bir yola çıktık, sevgi ile muhabbet ile hoş görü ile gerçek ihtiyaçların göz önünde tutulacağı Esnafın başkanıyla kucaklaşacağı bir yönetim yakındır. Esnafımız için güzel günler yakındır. Her şey güzel olacak inşallah’ ifadelerini kullandı.

ŞOFÖRLER ODASINDA AK PARTİ KİMİ DESTEKLEDİ? 

Trabzon’da ilk kez iktidar partisi bir STK seçiminde bütün kurumları ağırlığı ve dinamikleri ile bir adayı  desteklemedi. 

Ak Parti şoförler odası seçimlerinde ikiye ayrıldı. Ve bu durum, Ak Parti’nin bütün dinamiklerince de olağan ve normal karşılandı. 

Öyle olunca da, seçimlerde beklenen tartışma çıkmadı, sağlıklı bir seçim yapıldı.

Kulislerde, büyükşehirin  bir aday yönünde ağırlığını koyduğu, milletvekillerini ise aynı aday yönünde ağırlık koymadığı, il başkanı ve il yönetiminin de kendi özgür iradeleri ile serbest bırakıldığı konuşulurken, büyükşehir belediye meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğunun da seçimi kazan aday yönünde tercih belirttikleri hatta seçimde bile çalıştıkları ortaya çıktı..

Böylelikle, oda seçimlerinde iktidar partisi, kamuoyun göre de doğru olanı yaptı. 

Bilindiği gibi iktidar partisi benzer STK seçimlerinde tümden yana taraf olmuş, bir çok seçimi de kaybetmişti. 

Bunların başında Baro, ASKF ve Tabip odası seçimleri yer alıyordu.

MUHARREM USTA TRABZONSPOR'U ÇIPLAK GÖZLE İZLEDİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta iş hayatının en yoğun olduğu Pazartesi gününde Antalya’dan ayrılmadı.

Genel iş adamları ve yönetim kurulu başkanları Pazartesi yapılacak olan şirket toplantılarına iştirak ederler. Bu haftanın kritik toplantısını yapalar.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise bu sefer Trabzonspor’u tercih etti.

Trabzon’da başkanlık yaptığı takımı yalnız bırakan Usta Antalya’da bırakmak istemedi.

Yakın arkadaşı ve dostu olan Asbaşkan Ahmet Çubukçu’dan Trabzon’da yaşanan olaylardan bilgi alırken bu sefer Usta takımı yakından izlemek istedi.

Oyuncu performansları, Rıza Çalımbay’ın takıma etkisi gibi konu başlıklarını çıplak gözle izleyen başkan Usta transfer içinde uzun uzun düşünme fırsatı buldu.

Hatta Usta dün tek başına Trabzonspor'u takip etti.

İMAM DEDİĞİN BÖYLE OLACAK 

Trabzon Akçaabat’ın Derecik, Kuba Camii imanı, Metin Gedikli, köy yolunun onarımı esnasında kolları sıyırdı ve emek gücü ile çalıştı. 

Yolun akarlarının düzenlendiği çalışmada elinde kürek önünde kazma el arabası ile sahaya indi ve ter akıttı. 

İmamı gören köylülerin imamlarına olan saygıları bir kat daha arttı. 

İmam Metin Gedikli, çalışan insanı Allah sever kul sever köyümüzün yolunun düzenli olması hepinizin isteği arzusu benim yolda çalışmak köye olan köy halkına olan saygımdır. 

Örnek olmuşsam ne mutlu bana dedi.

Biz de diyoruz ki, örnek oldun hocam..

Sana helal olsun..