TRABZON İYİ PARTİ’DE ERKEN DEĞİŞİM

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da örgütlenme çalışmalarına devam eden İYİ Parti’de kongreler tüm hızıyla devam ediyor. 

Bir seneye yayılması beklenen kongrelerin erken tarihlere çekilmesi nedeniyle Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığında bir değişim yaşanacak. 

Çünkü parti tüzüğünde Meclis Üyelerinin ilçe başkanı, ilçe başkanlarınında meclis üyesi olamayacağı yönünde kural var.

Bilindiği üzere Ortahisar İlçe Başkanlığını İYİ Parti’de MHP’den istifa eden Derviş Köz yapıyordu. 

Parti tüzüğünde yer alan madde nedeniyle kongrenin de erkene çekilmesi Derviş Köz’ü bir tercih yapmaya zorladı. 

Ya ilçe başkanlığına devam edecekti ya da meclis üyeliğine. 

Bugüne kadar siyasi yaşantısında hiçbir zaman makama koltuğa sevdalı olmadığını bir kez daha gösteren Derviş Köz yapması gerekeni yaptı ve Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini başka bir arkadaşına, kongrede aday olmayarak devretme kararı aldı. 

Derviş Köz belediyede İYİ Parti Meclis Üyesi olarak görevine devam edeceğini belirterek “Biz hiçbir zaman makam mevki sevdalısı olmadık. Bu şehrin bir denetleyicisi olarak İYİ Parti’nin Meclis Üyesi olarak belediyede görevime devam ederken ilçe başkanlığı görevinde de diğer arkadaşımızın görevi sürdürmesini istedik. Bu nedenle kongrede aday olmayacağım. Arkadaşımız Avukat Duygu Keleş Aydın Ortahisar İlçe Başkanlığını lâyikiyle yapacaktır. Ona güvenimiz tamdır. İYİ bir kadro oluşturacaktır. Bizde belediye meclisinde şehrin muhalefetteki denetim gücü olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

BİZİ BOTANİK BAHÇESİNE GETİR BAŞKAN 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en prestijli çevre dostu yatırımı Botanik Bahçesidir. 

Yapımı davam eriyor. Başkan Gümrükçüoğlu sık sık inşaatı kontrol ediyor. 

Medya birimi de bu kontrollerden haber yapıyor. Ancak inşaat alanı medyaya kapalı. 

Oysa başkan bu en prestijli çevre projesine bir medya gezisi yapsa Trabzon medyası oraya gitse inşaatı görse, neler yapılıyor çıplak gözü ile şahit olsa ne sakıncası var.

Eskiden belediye başkanları gazetecileri belediye otobüsüne bindirir bir gün belediyenin yaptığı hizmetleri yerinde gösterir yerinde açıklamalar yaparlardı. 

Bu iş Gümrükçüoğlu ile son buldu. A.Metin Genç in de hiç böyle uygulaması yok.

Buradan yeniden çağrı yapalım.

Başkan bizi botanik bahçesi inşaatına getirsene…!

HAYRİ GÜR’E ÇIKAN YOLDA 

Bu fotoğraf, Hayri Gür Spor salonuna giden yolda çekildi. Bir tiner tüpü.. 

Çocuklarımız hakikatten tehlike altında. 

Ve Trabzon hakikatten bu konuda çok tehlikeli boyutlara geldi. Spor yapılan bir tesisin yolunda buna rastlıyorsak, çoktan durum SOS vermiş durumda.

Trabzon emniyetinin özellikle bu konuda çok hassa bir mücadele verdiğini biliyoruz. 

Önemli olan vatandaş olarak duyarlılığımız. Bu anlamda bir olaya tanık olduğumuzda hemen polise haber vermek gerekiyor. Hemen. Vakit kaybetmeden.

ANKARA’DAKİ TRABZON DÜN GECE BİR ARAYA GELDİ 

Sadık Soylu’nun dostları dün gece, Baba Neşat  Soylu’nun ölümünün birinci yıl dönümünde Ankara’da Hacı Bayram Veli’de bir araya geldi. 

Ankara’daki siyaset, sanat, kültür, düşün adamı, ticaret ve bürokrat ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir Trabzonlu kitlesi, baba Neşat Soylu için kura okudu. 

Dualar etti. 

Sadık Soylu, babasının ölümünün seneyi devriyesinde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. 

Çok kalabalık olan gecede, Sadık Soylu dostlarına ev sahipliğini mükemmel şekilde yaptı.

ARTIK SIRA ONDA MI? 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin başkanlık seçimlerine daha epey bir zaman var. 

Ancak Nevzat Yılmaz başkanlık için şimdiden yoğun temaslarını sürdürüyor. 

Artık zamanın kendisinde geldiğini inanan Yılmaz, cemiyetin bir çok akçeli işini de kendi bütçesinden karşılayarak hallediyor. 

Özellikle adına Karayolları Gurubu denen bir grup arkadaşı ile Karayolları Misafirhanesinde her gece bir araya gelen Nevzat Başkan’ın çifte kavrulmuş fındıkları kendine de ekibine de doping etkisi yapıyor. 

Cemiyet seçimlerine daha çok olmasına rağmen Nevzat Başkan’ın bu anlamda kolları sıvamasının sonucu ne olur bilinmez ama gençlerden oluşan bir grup artık, cemiyette fikir devir ve anlayışın değişmesi gerektiğini belirterek ciddi bir oluşum içindeler.

HALUK PEKŞEN İLK NEREYE GİDECEK? 

CHP’nin PM giren Haluk Pekşen bu ünvanla ilk gideceği bölgenin Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesi olacağını söyleri. 

Zira Pekşen’e buradan gelen partili delegelerin tümü oy verdi. 

Bu durum da Pekşen’i müthiş duygulandırdı. CHP kurultayında bütün bir ülkenin birlik içinde ortaya bir milli duruş sergilediğini söyledi. 

Pekşen bir Trabzonlu olarak doğu ve güneydoğudaki vatandaşların kendisine sahip çıkmasından sonra derece mutlu olduğunu duygulandığını belirten Pekşen “Bizim ayrımız gayrımız yok. Partili dostlarımı bu bölgede bizzat ayaklarına giderek ziyaret edeceğim. CHP’de siyaseti gideceğim yere kadar milletin için sürdürmeye kararlıyım. Türkiye bir yol ayrımında bu bu yol ayrımında üzerimize düşeni CHP olarak yapmak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim mücadelemi yapacağım…” dedi.