KONGRE KARARI NEDEN ALINDI?

Filmi yapılsa gişe rekorları kıracak bir dönemin hazin sonu geldi çattı...

50.yılda şampiyonluk hedefiyle yola Muharrem Usta ve yönetimi dün FIFA’nın transfer yasağı haberinden sonra Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde yapılan uzaktan erişimli toplantının ardından Nisan ayında olağanüstü seçimli kongre kararı aldı. 

Çünkü rezaletin boyutu çok büyüktü. Kimse bunun hesabını, cevabını veremeyecekti. 

Peki bundan sonra ne olacak?

Mevcut başkan Muharrem Usta yeni bir ekiple tekrar aday olur mu bilinmez, belki bu borcun altına kimse girmez erken seçim kararı alırsak baskın seçim olur kimse aday olmaz hesabı yapmıştır bilinmez. 

Zaten dün gece en çok eleştiri de bu noktada geldi. Çok erken alınan kongre kararı baskın seçimin habercisi mi: Usta bilerek ve isteyerek mi kimse aday olmasın diye mi böyle bir karar aldı. Kararının arkasında kim vardı. B planı mutlaka vardır ama nedir. Herkes bunları merak ederken, Usta herkesi şaşırtıp aday olmaz ise ne olur hangi isimler gündeme gelir de konuşuldu sabaha kadar. 

Camianın tecrübesi ve deneyimiyle başkanlığa layık görülen isimlerin başında Sadri Şener geliyor. 

Bir önceki seçimde kıl payı kaybeden Celil Hekimoğlu ismi hala sıcak. 

Faruk Özak ismi hep akıllarda olsa da hatrı sayılı derece de delegeye sahip olan İbrahim Hacıosmanoğlu hiçe sayılmamalı elbette. 

Mehmet Yiğit Alp, Nevzat Aydın gibi dinamik İstanbul ekibi bir oluşum içine girer mi bunu zaman gösterecektir elbet...

Ama şunu çok iyi biliyoruz ki bu kötü zamanında kulübü yüz üstü bırakmayacak gerçek Trabzonsporluları Trabzon ve Trabzonspor tarihe altın harflere yazacak...

BAKAN LİSTE ÇALIŞMASI YAPIYOR MU?

Ankara kulislerinden gelen flaş bir bilgi  ise, Muharrem Usta’nın kesinlikle yeniden aday olmayacağı yönünde. 

Böyle kolay bırakabilir mi, bu tabloda kaçıp gidebilir mi? Söylemleri herkesin dilinde ama böyle devam etmesi ne de kimse razı değil. 

Dedik ya Ankara’da da Trabzonspor kongre kararı hareketli anların yaşanmasına neden olmuş. 

Hatta fanatik Trabzonsporlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın süreci takip ettiği, Sadri Şener’in de destekleyeceği Mehmet Yiğit Alp’in yapacağı listenin en güçlü şekilde oluşması için destek vereceği iddia edildi. 

Evet Mehmet Yiğit Alp Sadri Şener’in destekleyeceği bir isimdir ve Albayrak ailesi ile de özellikle Berat Albayrak’ın kardeşi ile sıkı ilişkileri vardır.

İşte bu yakınlık iddiayı doğrular nitelikte.  

O YASAĞIN VEBALİ KİMİN?

Trabzonspor tarihi 6-0, 7-0 gibi hezimetlerden sonra ardı ardına darbeler almaya devam ediyor. 

Gerçekten şaka gibi.

50 Yılda yaşanan bu darbelerin sonuncusu kulübe 1 dönem transfer yasağı gelmesi oldu. Her ne kadar Bordo Mavili kulüp bu konuyu tatmin etmeyen bir açıklama ile geçirse de bitmeye yakın olan Trabzonspor marka değeri iyice aşağılara çekildi. 

Yazık gerçekten olayın gelişimi ise büyük yazık.

Trabzonspor, 2.5 Milyon Euro gibi skandal bir bedelle transfer ettiği Matus Bero’nun son taksidini ödemediği için Trencin kulübü tarafından FIFA’ya verildi.

FIFA’da bir değil iki değil bu kaçıncı vukuatın diyerek cezayı kesti.

Bu para niye ödenmedi. Kimse neden çıkıp bu para ödenmedi bakın ceza yiyeceğiz demedi. Bir tane mi bu işi bilip yüreği Trabzonspor menfaati için atan adam yoktu o kulüpte. 

Yada herkes gerçekten bir haber miydi, etiket yöneticisi, maaşlı elemanı mıydı sadece?

Hiç mi yüreğinizde bordo mavi aşkı, sevdası yoktu. 

Yazıklar olsun.   

Açıklama yaptınız ödendi diye hadi ödediniz niye son dakikaya kadar ödemediniz?

Bu kulüp sadece Muharrem Usta’nın mı?

Kaç kere bunu ödeyin size denildi mi denilmedi mi?  

Kime denildi de bu saklandı. Mutlaka ortaya çıkmalı.

Bu rezaletin bedelini birileri ödemeli?

Çocuk oyuncağımı bu arkadaş. Koskoca kulüp yönetiyorsunuz. 

AK PARTİ’DE ORTAHİSAR’A SÜRPRİZ ADAY

Erken seçim söylentileri tüm Türkiye genelinde hızla yayılırken, Trabzonda gerek Ortahisar İlçesi’ne gerek büyükşehir belediyesine yeni yeni isimler, ilginç ilginç planlar ortaya atılmaya devem ediyor. 

İlginç bir bilgi Ankara kulislerinden geldi, arayan iktidara yakın bir isim Trabzon’da Ortahisar Belediye Başkanlığı için en çok konuşulan isimlerin başında Hüseyin Örs’ün geldiğini söyledi. 

İYİ Parti mi dedik, yok dedi, MHP’ye dönüş mü yapacak dedik, yok dedi. CHP? O hiç olmaz dedi.
Geriye kaldı bir AK Parti. 

Evet dedi, zor bildiniz ama, plana göre İYİ Parti yapılanmasına destek veren Örs’ün ismi AK Parti kulislerinde büyük bir hızla yayılıyor. 

Şehrin spor, siyaset ve iş dünyasının yanı sıra genç nüfusun ve akademisyenlerin taktir ettiği bir isim olan Örs, MHP’deki seçim çalışmalarında da Trabzon’un karış karış dolaşmıştı.
Şehrin sevdiği, tanıdığı ve ‘YOK’ demeyeceği bir isim olan Örs’ün AK Parti’ye transferinin gündemde olduğunu söyleyen Ankara kaynakları, bu teklifin kısa süre içinde yapılacağını iddia etti. 

MHP İTTİFAK YOK DEMİŞTİ AMA

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci sadece kendi partisinin değil, siyasi duruşu ile şehirde her kesimin taktirini kazanan bir isim. 

Geçtiğimiz günlerde bir sohbetimizde, Başkanlık seçimindeki ittifakın yerel seçimlere yansımaması yönünde görüş bildirmişti. 

Bu benim kendi görüşüm, yarışalım, Trabzon yerelde beklediğini alamadı, ancak MHP kadroları ile alabilir demişti. 

Peki ya AK Parti’ye transferi gündemde olan MHP’ye karşı politika izlese de çokta yıpratmaktan geri duran Örs’ü adaylığına Birinci ne der. 

Örs yeniden MHP’ye dönebilir mi? Birinci bir açıklamasında ‘Hala bizim partiye üye olup, karşı takıma çalışanlar var, bunlar neden istifa etmiyor bir sorgulayın’ şeklinde bir söz kullanmıştı.
Acaba Örs’ü mü kast etmişti. 

TRABZONSPOR’UN DİVANA KALDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Nisan ayındaki kongreye çok az bir zaman var. Bu süreçte bir aday çıkar mı? 

Nisan kongresi olağanüstü. Bir de normal olağan genel kurul olacak. Bu arada, aceleye gelen bir yönetim ve başkan doğra tespitler ve yol haritaları belirlemek gibi bir zorluk çekebilir.

Bu nedenle, Nisan kongresi sürpriz. Demek yönetimin nefesi tükendi. Şimdi adama sorarlar. Yönetimden seri istifalar geldiğinde niye kongreye gitmedin. Neye direndin şimdi gidiyorsun.

Nisan ayındaki genel kurulda, eğer yönetime aday çıkmaz, kongreye liste sunulmaz ise ne olacak?

Kongreyi yöneten divan yönetime geçecek ve 15 gün içinde yeniden kongreye gidecek. Trabzonspor tarihi böyle bir anı yaşamıştır.

Trabzonspor’da Av Azmi Kuvvet, bir dönem 15 gün başkanlık yapmak zorunda kalmıştır. Kongrede kimse aday çıkmayında. Ve Kuvvet, 15 gün içinde bayağı havaya girmiş, idmanları izlemiş, basına başkan(!) olarak açıklamalarda bulunmuştu..

Şimdi tüzüğe göre, Nisan kongresinde bir aday çıkmaz ise ikinci bir kongreye kadar kongre Divanı değil, Kulüp Divan Kurulu yönetimi geçici olarak üstlenecek.