MİLLİ GAZETE TRABZON’A SALDIRDI AMA...

Türkiye genelinde yayın yapan Milli Gazete bugüne kadar Trabzon’a yapılan o kadar önemli projeyi çok ufak satırlarla görürken dün manşetinden yayınladığı haber ile Trabzon’da yapılacağı duyurulan fakat geçen hafta iptal edildiği ilan edilen Yoga Festivali’ni manşete çekti.

Fakat haberi yapan kaynak bir alo deseydi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçen hafta bu festivali iptal ettiği yönündeki karardan haberdar olurlardı.

Fakat belli ki maksat Trabzon’u karalamak, yine Trabzon’a çamur atmak. Haberi yapalım, manşetten koyalım da gerisi ne olursa olsun demek.

Yok öyle yağma, madem ulusal gazetesin, madem manşetine haber koyuyorsun.

O zaman muhatabını arayıp soracaksın.

Koca bir şehri Arakan’da Müslümanlar eziyet çekerken festival yapacak diye karalamayacaksın.

Evet 14-19 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Yoga Festivali iptal edildi, belki duyurulması noktasında biraz eksik kalındı ama böylesine önemli bir gazetenin bunu araştırması gerekirdi diye diyor ve Trabzon adına güzel haberleri de böyle manşetlerine taşımalarını rica ediyoruz.


TRABZON’DA İKİ İLÇEDE DE DEĞİŞİM YOK

Trabzon Ak Parti’de ilçe kongreleri bugün start alıyor.

Rekortmen ilçe Hayrat’ın kongresi bugün saat 14.00’da Şelale Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Başarılı İlçe Başkanı Salih Öztel tek liste ile görevine devam edecek.

Araklı ilçe kongresi ise Ali Usta Restaurant’da gerçekleştirilecek.

Araklı her seçimde oyunu arttıran ilçe olduğu için burada da bir değişim söz konusu değil.

Şaban Bıyık başkanlığında tek liste ile Araklı kongresi de gerçekleştirilecek.

Her iki kongreye de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılacak olması, kongrelerin bir şölen havasında gerçekleşmesine vesile olacak.

Soylu ilçe kongrelerini çok önemsiyor, çünkü ilçelerin dinamik ve zinde olması gerekiyor, daha genel ve yerel seçimlere 2 yıl var diyenler olabilir fakat Ankara kulisleri Kasım 2018’de seçim olduğu yönünde söylentilerle çalkalanıyor.

İşte bu nedenle taşraya büyük önem veren Soylu önemli programlarına rağmen Trabzon ilçe kongrelerine de ihmal etmiyor.

YUSUF NASIL AYRILDI?

Trabzonspor’da uzun yıllar forma giyen Yusuf Erdoğan Bordo Mavili takımdan ayrılarak Bursa’nın yolunu tuttu…

Bir arada Beşiktaş’a gidiyordu.

Menajerler işini bozdu.

Peki, ne oldu da Bursa’ya gitti? Zam bile yapılacaktı Yusuf’a..

Olay şöyle gelişti.. Yusuf Erdoğan Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya “ben gidiyorum. Takım buldum.” dedi.

Çubukçu ’da Yusuf ile 2 saati aşan bir toplantı yaptı ama ayrılmayı kafasına koymuş . Futbolcunun maaşına zam teklif etti.

Dedik ya Yusuf kafasına koymuş, masadan Yusuf’un Bursa’ya transferi çıktı. Tabi bu konuda Yusuf’un nişanlısının da rolü oldukça büyük.

Trabzonspor’da bu hamle karşısında bedava konumunda bulunan ve Trabzonspor’a geri dönmek için dört gözle bekleyen Volkan Şen’e “okey” verdi. Volkan’da koşarak geldi imzasını attı.

Ne diyelim hem Yusuf Erdoğan’a hem de Volkan Şen’e hayırlı uğurlu olsun.

HEKİMOĞLU TRABZONSPOR’DAN VAZGEÇTİ

Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde hareketli saatler yaşanmaya devam ede dursun sponsorluk konusunda geçtiğimiz hafta dikkat çeken adımlar atıldı.

Trabzon’un başarılı iş adamlarında Celil Hekimoğlu’nun 500 bin dolar karşılığında Trabzonspor Basketbol takımının isim hakkını satın almak istediği öğrenildi.

“Trabzonspor Hekimoğlu Döküm” olarak teklif sunan başarılı iş adamı konuyu Başkan Abiş Hopikoğlu’na iletti.

Bize gelen bilgilere göre; Hopikoğlu önce konuyu Usta’ya sormam lazım dedi. Usta’nın görüşü alındı ve 2 gün sonra Hekimoğlu’na olumlu olarak dönüş yapıldı.

Hekimoğlu bu olaydan sonra isim hakkı sponsorluğundan bazı prosedürler nedeniyle vazgeçtiğini iletti.

Bu karar Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde şok etkisi yarattı.

Neden kararından vazgeçti, Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün kongre kararı mı etki mi oldu?

Bakalım konu ile ilgili Hekimoğlu ne diyecek?

ÜYELER KOMİSYON TOPLANTILARINA KATILMIYOR

Trabzon’da MHP’de istifalar yaşanmaya devam ediyor.

Son olarak sizlere Ortahisar Belediye Meclisinde görevli 2 MHP’li Belediye Meclisi üyeleri Davut Çakıroğlu ile Derviş Köz’ün istifalarını duyurmuştuk.

Bu istifaların ardından MHP’nin mecliste ki üye sayısı da 4’e düştü. Kalan isimler; İsmail İnan, Ayşe Kabadayı, Nihal Ertem ve Mehmet Öksüz...

Ali Sağır’ın da daha önce ihracı ile MHP’nin, Ortahisar Belediye Meclisinde ki üye sayısı 7’den 4’e düşerken 5’den fazla olmadığı için de MHP grubu fiilen ortadan kalkmış oldu. Bu durum Ortahisar Belediye Meclisi'ndeki komisyonları etkileyecek. Çünkü komisyonlara üye verme şansı sadece mecliste grubu bulunan partilerde oluyor. Bu da komisyonların sadece AK Partili üyelerden oluşacağı anlamı taşıyor. Peki burada MHP’li üyelerin durumu ne olacak? Sorusu akıllara geliyor.

Bu noktada 2 ayrı tartışma var. Yeni döneme yani Ocak ayına kadar üyelerin aynı şekilde devam etmesi ya da MHP’li üyelerin komisyonlardan çıkarılması.

Komisyonlara baktığımızda İmar Komisyonunda MHP’li Ayşe Kabadayı, Plan ve Bütçe Komisyonunda ise İsmail İnan yer alıyor. Her iki üye de tartışmaya mahal vermemek net bir durum ortaya çıkana kadar komisyon toplantılarına katılmama kararı aldı.

Katılmama gerekçesi ise komisyonlar tarafından verilecek kararlara bu iki üyenin de imza atması durumunda daha sonra yapılacak itirazlarda yetkisiz oldukları yönünde görüş belirtilirse bu kez hem komisyon hem de kendileri zor duruma düşecek...

Bu durumu engellemek için komisyon toplantılarına katılmama kararı aldılar. Komisyon başkanları net durum ortaya çıkana kadar kendilerini toplantılara davet ettiler ama MHP’li üyelerin bu kararı tamamen tartışmaların önüne geçmek adına yapılıyor... Bakalım ilerde bu durumda netliğe kavuşacak gibi duruyor...

"ALLAH MI SÖYLETTİ?”

Ortahisar Belediye Meclisi'nden devam etmek gerekirse dün İmar Komisyonundan gelen konular tartışıldı.

Meclis başkanlığını ise Başkan Vekili Nusret Onur yaptı. İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca ise toplantıda, komisyonda görüşülen maddeleri meclisin bilgisine sundu.

Bu sırada Nusret Onur’a, başkanım diyeceği sırada dili sürçerek “Bakanım” dedi.

Kanca’nın bu dil sürçmesi meclisi bir hayli güldürdü.

Hatta Nusret Onur, “Allah mı söyletti?” ifadelerini kullanırken meclis kendi aralarında kısa bir süre olsa da bunun esprisini yaptı.

Nusret Onur’u ilerde bakan olarak görür müyüz onu bilemeyiz ama bu dil sürçmesi de hoşuna gitmedi desek yalan olur...