USTA KATAR’A KİMİ ÖNERDİ?

Trabzonspor dün Katar’da 2-1’lik Al Sadd galibiyetiyle moral depoladı. Her ne kadar hazırlık maçı olsa da sahadaki performans maça gelen birçok taraftar tarafından taktir edildi.

Sahanın iyileri, Castillo, Sosa, Rodallega iken ümit veren isimlerden genç yetenek Ebrar’da taktir topladı.

Efsaneler de Ebrar için ‘Şımarmaz ise iyi işler yapabilir’ ifadelerini kullandı.

Sahada 31 derece sıcaklıkta Trabzonsporlu oyuncular zor anlar yaşadı, Rodellega, Mas, Castillo, Pereira sıcaktan etkilenmezke kaptan Onur maç sonrası ‘Haşatımız çıktı, buradaki topçulara Allah kolaylık versin’ dedi.

Topçular sahada ter dökerken protokol tribününde de heyecan vardı.

Maç öncesi protokol tribününde, Başkan Muharrem Usta, Al Sadd Takımı CEO’su Turkı’ya forma hediye etti, bu sırada Arap erkeklerinin geleneksel kıyfeti olan Kandura ile maça gelen Trabzonspor Yöneticisi Gökhan Saral da muhabbete katılıp, takımın diğer yöneticilerine forma hediye etti.

Bu sırada Saral Katar’lı işadamlarına Trabzon’da Akçaabat köftesinde bahsedince, Katarlılar ‘En kısa sürede Trabzon'a gelmek istiyoruz’ dediler.

Saral’ın neşeli muhabbetinden Katar’lılar çok hoşlandı bu esnada Başkan Muharrem Usta ‘Gökhan Bey’i size verebiliriz, burada kalabilir’ deyince Katarlılar bundan çok memnun oldu.

Saral’ın Katar’da ticaret yapma niyeti de var, bu yönde Trabzon ile Katar arasında sıkı bir bağ kurabilir. Bunu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

Katar’da Trabzon izleri, Katar’da ticaret ve siyaset ile ilgili izlenimleri sitemiz İmtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan’ın yarınki köşe yazısından takip edebilirsiniz.

GÜNTAY BULAK'IN BELEDİYEYE SALVOLARI

Milli görüşün Trabzon özelinde en önemli isimlerinden biridir Güntay Bulak…

HAS partinin Trabzon kurucularında olduğunu biliyoruz. 

Sonra Ak Parti’ye geçti… İyi bir dava adamıdır. Bulak, son zamanlarda Trabzon’un merkezindeki iki belediyeye Büyükşehir ve Ortahisar’a sosyal medya üzerinden bayağı yükleniyor. Belediyede imar işlerinde işlerin yürümediğini iddia ediyor. Mesela o iddialarından bazıları şöyle;

-BİR AK PARTİ BELEDİYESİNDE VATANDAŞA BU GÜN GİT YARIN GEL DİYE AYLAR BOYU EZİYET EDİLEMEZ. BUNU YAPANLAR CEZASINI EN AĞIR BİÇİMDE CEKMELİ.

-REİS; TRABZON BELEDİYESİNE BİR CEO GÖNDERDİ. UZMANLIK ALANI ŞEHİRCİLİK VE İMAR. DAVUT ÇAKIR. ACABA BU GÖREVDEMİ?

-DAĞ BAŞLARINA İMAR VE KAT VERİLMİŞ. YOLU YOK SUYU YOK İTFAİYENİN O KATA GÖRE ARACI YETERSİZ. OKUL YOK.

-BAŞINDA BELEDİYE GEÇEN HİÇBİR HİKAYE MUTLU SON İLE BİTMİYOR.

Bu paylaşımları ile dikkat çeken Güntay Bulak bayağı gündem oldu. Belediye koridorlarında da acaba Bulak, az sonra ne yazacak diye merak edildi. Bu paylaşımları sonucu, Bulak ile ilk teması Ortahisar Belediyesi yetkilileri kurdu. Ve bir görüşme yaptı. O gürüşmeden sonra Bulak şunu dedi.

-ORTAHİSAR BELEDİYESİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİM BŞK. YRD. SN. ÇEBİ VE ÖZ. KLM. MÜD. SN.H. SELİM TARAFINDAN BASKANIMIZA ULAŞTIRILMIŞ. UMARIM GEREKEN UYARILAR YAPILIR VE ARTIK İNSANLAR İSLERİNİN BİTECEĞİ GÜNÜ BİLİRLER.

Evet. Bulak’ın dediği bu… Olayı yakından takip edeceğiz…

AKYAZICI VE HAZAROĞLU AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Bozcaada’da ikamet eden Bülent Akyazıcı, Trabzon siyasetinin önemli isimlerinden Cafer Hazaroğlu’nun kızı Ebru Hazaroğlu ile Kaşüstü’ndeki villa sitelerinde son derece sade bir tören ile dünya evine girdi.

Sadece aile bireylerinin katıldığı törende damat adayını abisi Muzaffer Akyazıcı temsil etti.

Birkaç gün önce hastalığı nedeni ile hastanede tedavi olan Cafer Hazaroğlu’nun törende eski sağlığına kavuştuğu da gözlemlendi.

Yüzükleri takan Faruk Özak’ın esprileri ise herkesi güldürdü.

Ebru Hazaroğlu, İstanbul’da TAV’da çalışıyor. Bülent Akyazıcı da uzun zamandan bu yana İstanbul ve Bozcaada’da yaşamayı seçti.

Bülent Akyazıcı ve Ebru Hazaroğlu’na mutluluklar diliyoruz.

CHP'Yİ BİR HEYECAN SARDI Kİ...

Trabzon CHP’yi acayip bir heyecan sardı. O heyecan öyle bir tavan yaptı ki, birçok CHP’li yerel seçimlerde Trabzon’da değil İstanbul’da seve seve çalışabileceğini bile söylemeye başladı.

Bu heyecan Akif Hamzaçebi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olabileceğini açıklaması ile yaşanmaya başlandı.

CHP’li bir çok partili ile konuştuk. Hepsi hemen hemen örgütlerde çalışmış dostlar.

Akif Hamzaçebi’in adaylık açıklaması ile müthiş moral bulmuşlar.

Sanki, Hamzaçebi Trabzon adayı olacakmış gibi seviniyorlar. Akif Hamzaçebi, Trabzon’dan milletvekili olduğu yılardan bu yana şehirde iyi bir iz bıraktı.

Ve hala, CHP Hamzaçebi gibi bir milletvekili bulamadı deniyor.

İşin esprisi bir yana örgütte görevli çok CHP’li dostumuz Hamzaçebi’nin İstanbul adaylığı kesinleştiği için istanbul’da seçim çalışmasını katılacaklarını ifade etmesi, gerçeğin ta kendisi..

10 YIL SONRA YAYLA FALAN KALMAYACAK

Yaylalarda kaçak yapıların yıkımı ile ilgili olarak siyasi iradenin kararlılğı, yaylaların korunması açısından çok önemli.

Bu kararlılık devam etmeli. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de yıkın diyenler şimdi yıkmayın diyor şeklindeki açıklaması ile kararlı bir duruş sergileyeceklerini ortaya koydu.

Bu arada, genel medyada da yaylalardaki kaçak yapıların yıkımı ile ilgili olarak haberler de çıkarken, önemli köşe yazarları da konuya değinmeye başladı.

Bunlardan biri de Star gazetesinden Halime Kökçe. Kökçe, yaylalarda kaçak yapılaşma ve yıkım ile ilgili olarak objektif bir yazı kaleme aldı.

Kökçe’nin yazısını okumak için tıklayın

http://www.star.com.tr/yazar/10-yil-sonra-da-yayla-mayla-kalmaz-yazi-1261930/

MUSTAFA ÇAM DİRENİYOR! KAZANIYOR İNŞALLAH

Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, tam 3 aydır yoğun bakımda.

Çam inşaat alanında elektrik akımına kapılmıştı. Bütün bir Trabzon bu elim kazadan büyük üzüntü duydu.

KTÜ yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Kaldırıldığı günden bu yana; Hayatla müthiş bir mücadele ediyor. Ailesi çocukları hep yanında duacı. Yoğun bakım ünitesi çalışanları ellerinden geleni yapıyor

Tıbbın bütün imkanları kullanılıyor

Ve Mustafa Çam, direniyor.

Direndikçe de kazanıyor.

Son bilgiler çok iyi Allaha şükür.

Yiğit bir adamdır Çam…

Yoğun bakımda da o Yiğitliyle savaşıyor. İmanından, inancından, cesaretinden kuvvet alarak.

Mustafa Çam, yoğun bakımda Allah'ın izni ile çıkıp eski sağlığına kavuşacak. Son bilgiyi oğlundan aldık. Emrah Ömer Çam şöyle dedi;

“İkinci etap tedavide son aşamaya geldik. Oldukça yoğun bir ilaç tedavisi aldı. Doktorların mucize olarak yorumladığı pek çok kötü durumu hayırlısı ile atlattık. Bundan sonra bir süre dinleneceğiz. Sonrada yoğun fizik tedavi başlayacak... Yeniden ayağa kaldıracağız Allahın izniyle... Doktor arkadaşım nörolog Caner Baydar 'ın dediği gibi" Hasta vazgeçmez, hasta yakını vazgeçer..." Biz hiç vazgeçmedik. Babam için yapacaklarımız henüz yeni başladı... En kısa sürede ayakta ve yine başımızda olacak...”

Mustafa Çam, hayatın akışına kendini bıraktığında çok dertleşeceğimiz çok konu olacak. Mustafa Çam… Diren… Diren ki yaşanacak günlerimiz olacak. Allahın izni ile bir mucizeye imza atıyorsun. Dirençli adam. Yılmayan adam. Pes etmeyen adam… Helal olsun sana…

NİHAT BİRİNCİ RAKİPSİZ Mİ?

MHP’nin Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, yapılacak olan il kongresinde rakipsiz mi?

Görünürde sanki öyle ama MHP içinde de güçlü çok güçlü etkili kamuoyunu harekete geçirecek, toplumun önünde lider olacak bir il başkanı arayışları yok değil.

Bunun için meslek dayanışma açısından ismini vermeyelim bir gazeteci ağabeyimizin adı geçiyor.

Ancak aday olacağını hiç sanmıyoruz. Kulislerde adı geçen isimlerden biri de Muhammet Öztürk…

Öztürk’ün son gelişmelerde partiye sadakati ve başarılı bir il başkanlığı serüveni, dikkatleri üzerine çevirtiyor.

Genel merkez de Öztürk’ü yakından izliyor. Birinci ile Öztürk iki liste halinde seçime girer mi? Buna siyasi kulislerde hayır cevabı veriliyor.

MHP’nin içinde bulunduğu özel nedenlerle iki listeli yarış olmaz deniyor… Öztürk’ün tavrı ne?

Pek fazla tavrını açıklamıyor ama bir ciddi ve güçlü alternatif olarak partililerin gönlünde yatıyor.