ÜNAL KARAMAN; NİYE SİMSİYAH!
Trabzonspor’un mükemmel Beşiktaş galibiyeti, saha içi ve dışı yığınla faktöriyel değerlendirmeleri ile devam ediyor.. Beşiktaş da kriz, Trabzonspor’da ise hava çok iyi..

Oynanan oyun, oyun içindeki ilginç pozisyonlar, Trabzonspor’un galibiyetinin ABD Spor kanallarında haber olması, Trabzonspor’u seven(!) İstanbul yerel medyasının yorumcuları reyting uğruna, Bordo Mavili takıma methiyeler düzüyor..

Bu arada maçla ilgili bir ayrıntı… Ünal Karaman’ın simsiyah kıyafetleri..

Siyah takım, siyah gömlek ve siyah kravat.

Futbolun endürstiyelleşmediği 70 yıllarda teknik adamlar basit eşofman giyer kulübede otururdu…

Oysa şimdi teknik adamların kıyafetleri de anlamlandırılıyor…

Ki, teknik adamlar da kıyafetleri ile mesaj veriyor..

Bu da en doğal hakları.

Ünal Karaman, Beşiktaş maçında simsiyah kıyafeti ile ne mesajı vermiştir.
Maçtan sonra haber merkezimizde bunu tartıştık.. Spor Müdürümüz Hasan Tuncel dedi ki, Ali Savaş abi gelsin onun yorumu değerlendirmesi önemli çünkü Trabzonspor’u da Ünal Karaman’ı da çok iyi tanıyor..

Ali Savaş servise geldi.. Hemen bunu sorduk..
Ünal Karaman niye maçta simsiyahtı..

Söze esprisi ile başladı “Kravatı beyaz olsa yığınla dedikodu üretilirdi..” dedikten sonra

Karaman mesaj verdi..
Kendini eleştirenlere.
Takıma yüklenenlere
Camiayı fuzuli meşgul edenlere
Futbolcuları yargısız infaz edenlere..
Simsiyah takım elbisesi ile mesaj verdi.
Doğrusunu da yaptı..

Hasan Tuncel bu simsiyah takım elbisesini Ünal Karaman’a ilk basın toplantısında soracağım dedi… Ali Savaş, Hasan Tuncel’e şunu söyledi..
“Geçti borun pazarı… O gün maçtan sonra soracaktın…”

ŞENER İNCEDEN DOKUNDURDU
Sadri Şener, menşei Trabzon olan Trabzonsporla anılan teknik adamlardan çok çekti.. Çok çektiği için Beşiktaş maçının değerlendirmesini yaparken Ünal Karaman için, o icra yolu ile alacağını tahsil etmez dedi..
Mesajı çuuukkk verdi.
Hatta oturttu..

Şener’in başkanlığı döneminde şimdi isim vermeyelim Trabzonsporlu her teknik adamla yollarını ayırdığında ödemelerde bayağı zorluk çekti… Ve efsane olarak bilinenler kulübe icra gönderdiler…. O nedenle böyle mesaj vermesi hakkı.. Doğru bir ifade kullandı… Biraz yüzler kızarsın artık.. Kimse hakkınızı alamazsınız demiyor.. Trabzonspor’da kimin parası kalmış ki, icraya gidiyorsunuz…

GÖLÜNÜ İZLİYOR, UĞURCAN’A SARILIYOR!

Dedik ya Beşiktaş maçı takımın da şehrin de camianın da futbolcuların da gündemini  hala meşgul ediyor..

Dünkü idmandan önce, Ünal Karaman’ın led ekranda maçın kritik pozisyonlarını futbolcuları ile tartıştığı bir anda, Nwakaeme attığı dördüncü golde, her şeyin zamanlamasının ne kadar önemli olduğunu Karaman vurgularken, bir anda Nijeryalı futbolcu oturduğu sıradan kalktı ve Uğurcan’a sarıldı..

"Bu kaleciden aldığım asist ile attığım ilk gol..  Futbol hayatımda bir ilk dedi…"

Uğurcan da Nijeryalı ismin o ana kadar kendine asisti nedeni ile 5 kere sarıldığını belirterek bizde bir deyim vardır “Allahın hakkı üç Teşekkürün kabul edilmiştir” dedi..

TRABZON MİLLETVEKİLİNİN COŞKUSU   
Siyasetin genç yüzü, Trabzon’un çalışkan milletvekillerinden Salih Cora’nın Trabzonspor sevgisini bilmeyen yoktur. Sadece Trabzonspor’un maçı için bile olsa kalkar Ankara’dan Trabzon’a gelir, müsabakaları sadece bir taraftar olarak değil, teknik adam gibi takip eder, teknik ve taktik analizler yapar. Analizleri de yerindedir.

Pazar günü Trabzon’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın ağabeyi Ertuğrul Ataman ve Trabzonspor Futbolcu İzleme Komitesi Üyesi Suat Tekelioğlu’nun cenaze törenine katılan Salih Cora, Trabzonspor-Beşiktaş maçı öncesi meydanda Trabzonspor taraftarlarıyla buluştu. Onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Ardından da eski yönetici Gencağa Meriç’in locasında onun davetlisi olarak maçı takip etti. Maçı sadece izlemedi, yaşadı. Hop oturup hop kalktı, gollerde havalara zıpladı. Galibiyetten sonra ise büyük mutluluk yaşadı. Cora maçtan sonra da sosyal medya hesabından, “4-1 kere Maşallah. Karadeniz Fırtınası çok sert esti. Kartal'ı adeta yerle bir etti. Trabzonspor Beşiktaş'a futbol dersi verdi. Akyazı'daki coşku görülmeye değerdi. Anlatılmaz yaşanır. Bize bu zaferi yaşattığın için; teşekkürler Trabzonspor” mesajını paylaştı.

CUMHURBAŞKANI ÖRS’Ü SEVİNDİRDİ!
İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, şu sıralar Cumhurbaşkanının bir ataması nedeni ile mutlumu mutlu.. Sevinçli mi sevinçli.. O atama Adalet Bakan yardımcılığına yapıldı..

Of’lu olan Zekeriya Birkan ile çok yakın dost samimi bir arkadaş olan Hüseyin Örs bu atama için her yerde liyakat ve hakkaniyetin somut gerçeği diyor.. Birkan ile, milletvekilliğinden tanışan Örs, her yerde de bu atamadan duyduğu sevinci memnuniyeti dile getiriyor..

Örs, Birkan’ın bir Trabzon milliyetçisi olduğunu, Trabzon’u çok sevdiğini, Trabzon için bir değer olduğunu belirterek, adalet bakanlığında da Trabzon’un meselelerini çok iyi takip ediyor dedi..

OF’TA İLGİNÇ GELİŞMELER VAR!

Ak Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun 3 dönemini tamamladığı için, ilçe kongresinde aday olmayacağı hemen hemen belli oldu gibi..

Zaten Terzioğlu da kendini il başkanlığına hazırlıyor.. Of siyasetin ve Ak Parti’nin önemli bir ilçesi..

Burada ilçe başkanlığı için derinden ve sessiz faaliyet yürütenler var.Kimse ben adayım demiyor ama nabız da yokluyor.Terzioğlu’nun ilçe yönetiminden iki aday var..Biri Şükrü Atasoy…Yönetimde teşkilattan sorumlu isim Eşref Asan da adaylar arasında.. Ki, en şanslı isimdir deniyor..

Gazeteci meslektaşımız Ömer Saral nabız tutuyor..

Eski Belediye Başkan yardımcısı Halil Reisoğlu da adaylar arasında..Mustafa Veli de adı kulislerde geçen bir isim…Of’un dengeleri var tabi… Ünlü siyasetçiler.. Onlar şu anda renk vermiyor.. Bir de şu kulağımıza geldi..

Partinin ilçedeki kurucuları, şu sıralar bir araya gelip, Of’un ve partinin geleceğini masaya yatırıyorlar.. Kurucular yeri ve zamanı geldiğinde bizim de diyeceğimiz var şeklinde bir karara varmışlar.. İşte bu karar önemli..