CAS VE TRABZONSPOR KAPALI KUTU

Trabzonspor CAS sürecini kabul edelim hiç şeffaf yürütmedi.. Kulüpten süreç ile ilgili doyurucu açıklamalar yapılmadı.. Süreç tam bir sır deposu gibi yürütüldü.. Ve, sonunda sanki kulübün de beklediği ceza geldi.. Bakın maddeler halinde Trabzonspor süreci nasıl yürüttü.

-UEFA cezası geldiği gibi, biz bu işten sıyırırız algısı yaratıldı.

-CAS itirazı kamuoyu itiraz edildiği şekli ile öğrendi

-CAS sürecinde teknik ve hukuki bilgiler taraftarlardan saklandı

-Hiçbir yönetici CAS süreci ile ilgili kamuoyuna açıklama yapmadı.

-CAS hakemleri kim bu bile kamuoyundan gizlendi.

-CAS savunması bile kamuoyunun bilgisine sunulmadı.

-CAS’ın iddiaları da kamuoyundan gizlendi.

-Muharrem Usta’nın garantörlüğü her şeyi halletti algısı yaratıldı.

-CAS bu garantörlüğün geç verildiğini söyledi.

-Şimdi bile CAS’ın gerekçeli kararı gizleniyor.

-En önemlisi TFF önceleri biz her türlü yardıma hazırız dedi, itirazın ret edileceğini öğrendi daha bu konuda ne adım attı ne de açıklama..

-TFF bu bilgiyi Trabzonspor ile paylaştı.. Trabzonspor bunu da gizledi.

Yani anlaşacağınız süreç ilginçtir gizli yürütüldü. Şeffaf olunmadı.. Trabzonspor hukuk kurulunun yetkilileri bile CAS hakeminin kim olduğunu bilmiyoruz dedi.. CAS’ta Trabzonspor adına duruşmayı takip eden avukatlık bürosunun ne adı verildi.. Ne sanı.. Sadece İsviçre’de bir büro dendi..Bu durum, zaten ceza alınacağı belliydi fazla masraf etmeyelim kuşkularını da beraberinde getirdi..

TARAFTARIN KAFASINDA DELİ DELİ SORULAR

CAS’ın Trabzonspor’un itirazını ret etmesinden sonraki sürecin bari şeffaf yürütülmesini bekliyor taraftar.. Bu süreç de CAS süreci ile kapalı kapılar ardından yürütülürse, taraftarın kafasındaki deli dile sorular camiayı hakikaten şaşkına çevirecek gibi..

Şimdi CAS kararından sonra taraftar diyor ki

-Trabzonspor ceza alacağını biliyordu. Elinde sağlam argümanlar yoktu.

-Bunun üzerine ligin zirvesini dizayn edenlere yol verildi..

Bu iki deli sorular, CAS sürecini çok gizli yürüten şeffaf olmayan yönetimin acemiliğinden kaynaklandı desek bile, Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın ile Trabzonlu başkanı CAS’ın itirazı ret etmesinden iki gün önce, Trabzonspor Avrupa’ya gitsin. UEFA’nın Trabzonspor’a ceza vermesi ile bizim gitmemiz anlamlı olmaz demeleri bile bir algı operasyon… Onlar da Trabzonspor’un ceza alacağını biliyorlardı.. Çünkü TFF biliyordu…

TÜRKİYE KUPASI NEREDE?

Dün, Trabzonspor’un kazandığı kupayı görmek onunla bir anı fotoğrafı çekmek için müzeye gitti.. Baktık kapısı kilitli.. Görevli müze kapalı dedi.. Hayda, şehir dışından ülke dışından Trabzon’a gelen yüzlerce kişi müzenin kapalı olmasına bir anlam veremedi. Müze kapalı olur mu..? Bilakis bayram gibi tatil günlerinde açık olur. Bizim gibi bir çok taraftar da müzeden hayal kırıklığı ile ayrıldı.. Görevliye kupa müzede mi dedi.. Hayır dedi.. Bir kez daha şaştık kaldı.. Kupa nerede sahi…Nerede saklanıyor.. Ya da korunuyor..

Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun’u aradık.. Müze’nin 4 Ağustos’da açılacağını ve o tarihte kupanın yerine konulacağını söyledi..

Peki, kupa nerede.. 4 Ağustos’a kadar nerede saklanıyor..

Uzun onun da cevabını verdi.. Tesislerde, başkanın makam odasında. Yani başkan kupayı alı koydu…

YÖK'ÜN MÜLAKATINDA NELER DEDİ NELER

KTÜ’de rektörlük ataması ile ilgili süreçte sona doğru geliyor.. Süleyman Baykal’ın görevi 8 Ağustos’da bitiyor..Atamla bu tarihten önce yapılacak..

Bu arada geride bıraktığımız 10 gün içinde rektör adaylarının YÖK tarafından mülakatlar da bitti..

Ancak mülakatlardan bazı bilgi kırıntıları gelirken rektör adaylığına başvuran İsmail Hakkı Çavdar’la ayak üstü bir sohbetimiz oldu..

Çavdar, mülakatını arazide yapmış.. Belirtilen saatte, ben tarlarda olacağım demi.. Ama tabi kravatlı YÖK heyetinin karşına çıkmış..

Çavdar’a KTÜ’yü anlat bakalım dediklerinde KTÜ’nün bir teknik üniversite olduğunu belirterek atanacak rektörün teknik olması gerektiğini belirterek söze giren Çavdar, üniversitenin ivme kaybettiğini şehirle bütünleşemediğini bölgede 500 yakın çay fabrikası olmasına rağmen teknolojik olarak bir atılım olmadığını üniversitenin bu anlamda yetersiz kaldığını tek tek anlatmış…

Çavdar eş dost kayırması ile öğretim görevlisi ve elemanı alındığını da hatırlatarak bunu örnekleri ile seslendirmiş..

Çavdar, demokrat bir insan olduğunu, üniversitede meslektaşlarının özgür ve hür çalışacaklarını, özgür ve hür olarak şehrin meselelerini seslendireceklerini de belirtmiş… Çavdar’ın ifadesine göre mülakatların normal süresi 10 dakikaya geçmezken YÖK heyeti kendi ile yarım saatten fazla sohbet etmiş..

BEŞİRLİLİ ÖMER DAYININ SİTEMİ

Büyükşehir Belediyesinin Beşirli dolgu alanı ile ilgili STK’lar ve ilgili hassas kişilerle birlikte yaptığı değerlendirme toplantısında, dolgu alanında neler olmalı önerilerde elle tutulur bile öneri gelmediğini belirtebiliriz.. Sadece gazeteciler; Turgay Beşyıldız, Ali Savaş ve Murat Taşkın’ın önerileri şöyle oldu

-Faroz’a yakın yerde balıkçılık müzesi

-Denize dik mendirekler yapılarak amatör balıkçıların avlanması kolaylığı

-Dolgu alanında yer yer açık alanlar bırakılarak buralarda su sporlarının yapılmasının sağlanması

-Denize girilebilecek plaj yapılması.

-İçki de içilebilecek balıkçı restorenlarının yapılması..

-Açık hava mescitlerinin yapılması

-Bayanlara yüzme havuzunun yapılması..

Bu arada Ortahisar Belediyesinin CHP’li meclis üyesi dededen toruna Beşirlili yani Holomanılı olan Ömer Dayı böyle bir toplantıdan haberdar edilmemesine üzüldüğünü belirterek “Orada biz yokuz da kim vardı” dedi.. Siteminde de haklı..

PANDEMİDE EN ANLAMLI MESAJ

Pandemi döneminde beklide en anlamlı mesajı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu verdi..

Birçok siyasi, belediye başkanı bayrak mesajlarında maskesiz fotoğraf kullandı..

Zorluoğlu ile reklamlardaki fotoğrafını maskeli kullandı..

Bu da vatandaşa maske konusundaki duyarlılığı hatırlattığı gibi sorumlu yöneticilik örneği sergiledi..

Bu anlamlı mesajı için Zorluoğlu’nu tebrik ediyoruz…

Türkiye genelinde hiçbir siyasi ve belediye başkanı da bayram kutlamalarında maskeli fotoğraf kullanmadı..

Zorluoğlu bu anlamda tekti..