KONGREDE YILLAR SONRA İLK YAŞANDI!

Trabzonspor’da dün yapılan Olağan Genel Kurul’da dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Önceki kongrelere nazaran daha sakin bir ortamda geçen kongrede söz alan hitapçıların performansları açıkça söylemek gerekirse iyi değildi. 

Hemen hemen hiç biri salonun tamamından alkış alamadı veya anlatmak istediklerini yalın bir şekilde aktaramadı.

Kongrenin önemli noktalarından bir tanesi de ibraya katılan tüm delegelerin olumlu yönde oy kullanmasıydı.

20 yıl sonra ilk oldu. Kongrede konuşulanlara göre bundan tam 20 yıl önce yine böyle bir ibra olayı yaşanmış.

Konuyla ilgili Divan Başkanı Ali Sürmen’e bu soruyu yönelttik kendisi “Olmaz mı olmuştur, ancak yakın zamanda olmamıştı, şu an geriye doğru hatırlamak mümkün değil” yorumu yaptı. 
Ağaoğlu ve yönetimini kutlamak gerekir, tek bir fire vermeden böylesine önemli bir başarı yakaladıkları için…

EGEMEN’E MAHKEME ŞOKU

Trabzonspor eski başkan yardımcısı Ali Rıza Egemen, mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu hakkındaki sözleri için disipline şikayet edillmişti.

Muharrem Usta döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ali Rıza Egemen bir sosyal paylaşım platformunda Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu için “yalan konuşma Ahmet” şeklinde bir yorum göndermişti.

Yaşanan bu gelişme üzerine Trabzonspor yönetim kurulu harekete geçmiş ve Egemen hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Daha sonra ise Egemen’e 6 ay disiplin cezası verildiği açıklanmış yaşanan bu duruma Egemen basın toplantısı düzenleyerek “göreve gelmeden ceza verdiler” yorumunu yapmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hakkını hukuk yoluna giderek arayan Egemen Trabzonspor Kulübü’nü “kendisine verilen disiplin cezasınının iptali” için mahkemeye verdi. 

Dosyayı inceleyen mahkeme davayı reddetti. Egemen bunun üzerine davayı istinaf mahkemesine taşıdı. Böylesine ilginç bir gelişme var, siz değerli okuyucularımıza aktaralım istedik…

BAŞKAN KİME PATLADI 
Yomra Belediye Başkanı dün Yomra’nın gündemini uzun süredir meşgul eden Avrasya Üniversitesi yeri ile ilgili o alanda basın açıklaması düzenleyeceğini 1 gün önceden Trabzon basınına duyurmuştu. 

Fakat bundan üniversite yönetiminin haberi yoktu. Basın ve vatandaşlar üniversite önünde toplandı, sonra içeriye girdiler. 

Güvenlik görevlisi ‘Ne oluyor basının burada işi ne’ dediğinde basın mensupları doğal olarak ‘Belediye Başkanı burada basın toplantısı yapacak, bizi kendisi davet etti’ cevabını verdi.
Sonra Başkan Bıyık kalabalık bir heyet ile alana girdi, nöbetçi kampüs görevlisi Başkan Bıyık’a gelip gayet nazik bir dille ‘Başkanım burası Avrasya üniversitesi tarafından hali hazıda kullanılan bir arsa, en azından bizlere haber verseydiniz sizleri misafir ederdik’ dedi. 

Fakat başkan özellikle yanındakilerin de biraz gazına gelerek bir patlama yaşayıp ‘halkın arazisinde açıklama yapmak için sizden izin mi alacağım’ dedi. 
Üniversite görevlisi yine mütevazi tavrını sürdürerek ‘olur mu siz başkansınız ne izni, sadece haber verilmesi uygun olurdu diyecektim, teşekkür ederim’ diyerek orayı terk etti. 

Uzatmadı, yapması gerekeni yaptı. Gerçekten vatandaş ve basından başka kimsenin haberi yokmuş. 
Başkan Bıyık basın açıklamasını yaptı, özellikle Şehitlik anıtının kaçak bir şekilde yapıldığını vurguladı. Tabi ki Başkanın sadece şehitlik anıtına takılması bazı kesimlerin tepkisini çekti. 

Toplantıya katılım yeteri kadar sağlanamadı, yani konunun önemine oranla beklenen ilgi yoktu ama gereken şeyler gerekli yerlere ulaştı. 

Başkan 300-500 öğrencisi var dedi ama öğrendik ki 2010 öğrencisi varmış oradaki fakültenin,. 

Ve arazi belediyenin malı da değilmiş, belediyeye hazine tarafından süresiz tahsis edilen bir yermiş bu alan. Kullanım hakkı ise belediyenin.  

Hepsi bir kenara 45 dönümün 10 dönümü Avrasya’ya yeter mi yetmez mi? Yeter se Avrasya burayı kullansın ama yaptığı masrafı neden geri istiyor ki? Sorularıda akıları kurcalıyor.

Yomra’da Avrasya krizi çok su kaldırır bizden söylemesi. 


ÜNİVERSİTE İŞGALCİ KONUMUNDA MI?
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık dün belkide Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir uygulamaya imza attı.

Halen bir vakıf üniversitesinin bahçe, sosyal alan olarak kullandığı demir parmaklıklarla çevrili arazinin ortasında basın toplantısı düzenleyerek ‘Mahkeme burası halkın demiştir. Biz de bugün itibariyle halkın kullanımıma açıyoruz’ dedi. 

Fakat kapılarda bariyerler, güvenlik görevlileri, duvarlarda demir parmaklıklar.
Tamam Başkan halka açtı ama, halk oraya birkaç kez girmek istediğinde dışarı çıkarılmış. Şimdi aynısı olursa, başkan halkın arkasında durabilecek mi?

Bilindiği üzere burada 100 dönümü aşkın bir arazı Karadeniz Sahil yolunun geçmesi sonrası hazine tarafından Yomra Belediyesi’ne tahsis edilmişti. 

İkinci bir şahsa veya kuruma tahsisi mümkün olmayan bu alanın 45 dönümü nasıl olduysa Avrasya üniversitesine verildi. 
E üniversitede bedelsiz ve süresiz olunca herkesin yapacağını yaptı, alanı aldı, güzelleştirdi, etrafını çevirdi. 

Sonra iş ortaya çıktı, mahkeme süreçleri falan derken bugün Avrasya İşgalci konumuna düştü. 

Eski yönetimin bir temele dayandırmadan yaptığı hata Avrasya’ya pahalıya patladı. 

Arazi hazinenin, tahsisi belediyenin, kullanan Avrasya Vakıf Üniversitesi. 

Başkan Bıyık ’45 dönümün 10 dönümünü siz kullanın gerisini biz halkımız için bir dinlence alanı yapalım, sizin amacınız zaten para kazanmak, özel üniversiteniz, biz halka hizmet etmeye çalışıyoruz’ diyor. 

Fakat üniversite yönetimi ise ‘Mahkeme bize tahsisini doğru bulmadı ama, size de vermedi, arazi senin değil, devletin, bize kaymakamlık çık diyebilir’ dedi. 

Bunun üzerine Bıyık dosyaları Kaymakamlığa verdi, konundan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da Büyükşehir Belediye Başkan vekilin de bilgisi var. 

Ha bu arda da Avrasya üniversitesi ‘Tamam çıkalım ama 3 milyon buraya yatırım yaptık demiş’. 

Konuyla ilgili Bıyık ‘3 milyonu mahkemeye sunmuşlar, oradaki bankların tanesine 1000 TL yazmışlar. Ama bankların üzerine Yomra Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Ortahisar

Belediyesi yazıyor, sanki bunlar mahkemeyi de kandırmış. 

Yani diyor ki amaçları para kazanmak olan üniversite ‘Ver parayı çıkalım’. 

40 bin Yomralının hakkı var burada, onu kimseye yedirtmem’.  

Kriz bu şekilde devam ediyor, bakalım Kaymakam yazıyı yazacak mı? Sonuçta mahkeme kararını vermiş. 

Bıyık önümüzdeki günlerde buraya yapacakları projeyi de açıklayacakmış. Merakla bekliyoruz.  

AHMET METİN GENÇ KARŞI MI ÇIKTI ?

AK Partililiği hiç tartışılmayacak isimlerin başında gelir Ahmet Metin Genç. Fakat geçen gün mecliste AK Parti’nin zammına karşı yaptığı açıklama ve zam oranını kabul etmeyişi,

Trabzon’da büyükşehirde kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. 

Başkan Genç’e sorduk, neden zammı kabul etmediniz dedik Cevabını hiç kesmeden yayınlıyoruz. 

‘Ben haftanın belli günleri halk günü yapıyorum. Gelsin halk gününü bu zama onay verenler bir görsün, orada yaşananları, vatandaş için 5-10 TL’nin ne kadar önemli olduğunu görürler. Artık millete 50/60 TL su parası çok geliyor. 

Ben bunun için dedim, yüzde 20 denmişti başka. 

Ben 2017’de yapılan zamma yüzde 13-14 daha yapılabilir dedim. Makası çok. Açmayalım dedim. 

Ama kabul etmerdiler. Bu işin partisi olmaz ki, milletin cebine dokunuyorsunuz direk. 

Ben orana karşı çıktım. Zamma değil, yüzde 14 idealiydi’ dedi. 

Tabi ki bunu mecliste tam anlatamadığı için de partilileri tarafından linç edildi. 

Dileriz bundan sonra daha net ve açıklayıcı olur da parti içinde yeni krizlere neden olmaz. 

İktidar partisinden olmasına rağmen her zaman halktan yana tercihini yapan Genç bu davranıyı ile artı puan topladı diyebiliriz. 

BÜYÜKŞEHİRDE ÇİRKİN KOLTUK ELEŞTİRİSİ 

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur Ulaşım Dairesi’nde görevli olan şoförlerle beraber kahvaltıda buluştu.

Buluşma hafta sonu olduğu için Genel Sekreter Ahmet Adanur çocuğunu da alarak toplantıya geldi. 

Hemen yanındaki sandalyeye de çocuğunu oturttu. 

Güzel bir toplantı oldu. Ama Genel Sekreterin çocuğunu hemen yanındaki sandalyeye oturması bazı kesimlerden eleştiri aldı. Orada Genel Sekreter Yardımcısı varken, daire başkanları varken, emekçi şoförler varken çocuğunu neden yanına oturtmuş. 

Yoğun tempo dolayısıyla çocuğuna Vakit ayıramayan bürokratın çocuğunu yanında getirme hakkı yok mudu? 

Getirdiyse küçücük çocuğu babanın yanında oturamazsın demek doğru mudur?

Neden bu kadar kasıyor, geriliyoruz ki?

Lütfen çirkin koltuk kavgalarına çocuklar maruz kalmasın. 

Zaten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu eleştirilere karşı,  “Ne olacak Danimarka’da senatör meclise çocuğuyla beraber geliyor, birde bebeğini emziriyor. Bu kadar da kolay eleştirmeyelim” ifadelerini kullanmış.