STK BAŞKANLARINA DÖNÜLMÜYOR MU?
 Trabzon Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi ekibi seçim sonrası çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Murat Zorluoğlu her alanla bizzat kendi ilgileniyor.

A takımına görev ve sorumluluklarını paylaştırmasına rağmen her şeyden haberdar oluyor ve gerekirse müdahil oluyor.

Ama Başkan Zorluoğlu’na, STK’lardan gelen birkaç sitemi iletelim. Şehrin önde gelen bazı STK Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları kendilerinin makamına kadar giderek randevu istemesine rağmen bırakın randevu vermeyi geri bile dönmediği şikayetinde bulunuyor.

Hatta kendilerini Genel Sekreter Yardımcılarına gönderenin direk Başkan Murat Zorluoğlu’nun olduğunu da ifade ediyorlar.

Başkan Zorluoğlu bu konuda kendi yoğunluğunu A Takımına yüklerken kendilerini de uyarması gerekiyor. STK’lar bu şehrin dinamikleridir.
 
 
TRABEL İŞÇİLERİNİN VAN BEKLENTİSİ
TRABEL işçilerinin zamları konusunda son nokta geçtiğimiz hafta nihayet koyuldu. Hizmet İş Sendikasının yetkilileri ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri bir araya gelerek imzaları attı.

Bu imzalar yıllardır maaş almayan TRABEL personelini pekte memnun etmedi. İşçiler eski yönetimin bunu ertelemesinin ardından yeni yönetimden büyük bir adım bekliyordu.

Ama bu olmadı. İşçilere göre danışıklı dövüş şeklinde imzalar atıldı.

Bunu derken Van’da gerçekleşen zamları da hatırlatıyorlar. Van’a kıyasla bu şehrin evladı olan başkan, işçi kardeşlerine daha iyisini verebilirdi deniliyor.

Kısa süreliğine imzalanan bu sözleşme 2020 yılı Haziran ayında sona eriyor. Yani yaklaşık 10 ay sonra zam tartışmaları yeniden gündeme gelecek. İşçiler şimdiden 10 ay sonrası için planlarını yapmaya başladı.

Bunu hem sendika yetkililerine hem de büyükşehir belediyesi yetkililerine iletmiş olalım.
 
  O PROJEDE TEŞEKKÜR KRİZİ Mİ YAŞANDI?
Trabzon’da geçtiğimiz haftanın en önemli konularından bir tanesi de Arsin Yatırım Adası konusuydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla birlikte Arsin İlçesi Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edildi. 277 hektarlık alanda yapılması planlanan söz konusu projede 7 bin kişi istihdam edilecek.

Peki bu projenin arkasında kimler vardı? TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu TTSO’da gerçekleşen toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Peki sonrasında ne oldu? TTSO gazetelere teşekkür ilanı verdi. Bu ilanda dikkatlerden kaçmayan bir şey vardı. O da milletvekillerine teşekkür edilmemesiydi.

Cumhurbaşkanına, bakanlara ve bürokratlara teşekkür edilmesine rağmen, Trabzon milletvekilleri unutuldu.

Ayrıca milletvekillerinin yanı sıra Arsin’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve projenin her aşamasında koşturan ve çabalayan Erdem Şen’in de ismi yine teşekkür ilanında yer almadı.

TTSO’da yaptığı konuşmada yer verse de ilanda bu isimlere yer vermedi. Unutuldu mu yoksa kasıtlı mı yapıldı bilemiyoruz. Ama emeği olanları en azından takdir etmek onların çalışma heyecanını diri tutacaktır.
 
 
TURİZM DİYORUZ PEKİ NE YAPIYORUZ?
Trabzon Düzköy ilçesinde dün güzel bir etkinliğe imza atıldı. O da 3. Uluslararası Kaya Tırmanışı Festivaliydi. Farkındaysanız Uluslararası yazdık.

Bu şehir her zaman turizm diye haykırıyor. Turizm nasıl gelişir dersek, işte böyle etkinliklerle gelişir diyebiliriz.

Düzköy Şahinkaya tırmanış yeri farklı ülkede olsa çok daha popüler olurdu. Ama biz gerekli desteği bu anlamda veremiyoruz.

Peki etkinlik nasıl geçti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu bizzat çıktı ve etkinlik boyunca takip etti.

Karaoğlu’nun beraberinde büyükşehirden daire başkanı da etkinlikte yer aldı. Yine Kaymakamı ve Düzköy Belediye Başkanı da etkinliğe katıldı.

Bu isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yeterli mi asla. Çünkü turizm şehri olan Trabzon’da bu tür etkinlikleri belediyelerin yanı sıra valilik sırtlamalı ve şehre aynı zamanda tüm ülkeye ve dünyaya duyurusunu yapmalıdır.

Unutmayın burası Trabzon. Bir şey yapmış olmak için birşeyler yapmamalıyız. Şehri harekete geçirecek hamlelere imza atmalıyız.

STURRİDGE NEDEN KADROYA ALINMADI!?

Trabzonspor’un kadrosuna katılan Daniel Sturridge’nin milli maç sonrası forma giymesi kesinleşti. 

Bordo Mavili taraftarlar oyuncunun ne azından Fenerbahçe maçının kadrosunda olmasını bekledi… Ancak Karaman oyuncunun hazır olmadığını ve olmadığını AEK maçı öncesi beyan etmiş ve kimsenin beklentisi sonucu böyle bir hamle yapmayacağını ifade etmişti.

Sözünde durdu ve Sturridge’yi kadroya almadı.

Zaten hazır olmayan bir oyuncuyu kadroya almak da intihar olurdu…

Ya alsaydı…

Sturridge kadroda olsa olası bir kötü gidişte baskı yapılması sonucu oyuncu hazır olmadığı halde oyuna sokulabilirdi.

Muhtemel bir sakatlık Trabzonspor canını da çok acıtabilirdi.

Oyuna sokmaması da baş ağırtabilirdi.

%50’lik bir Sturridge’dense %100’lük Sturridge’yi herkes tercih ederdi.

Bu arada belirtmekte fayda var, bir sakatlık kaza bela olmazsa İngiliz forvet milli aradan sonra kadroya giriyor, bakalım kim kadrodan kesilecek.

Bir detay vermek gerekirse oyuncu özel antrenman programlarını sürdürmeye devam ederken verilen milli aradan dolayı da yönetimden özel işlerini halletmek için izin istedi.

İzinin ardından gelecek ve çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Milli aradan sonra takımın önemli parçalarından bir tanesi olacak. 


STURRİDGE’NİN YANINDAKİ GİZEMLİ KİŞİ KİM?

Trabzonspor’un kadrosuna kattığı İngiliz forvetin ev sorunu henüz çözülmedi.

Oyuncu sevgilisi Jamilia ve bir sosyal medya sorumlusuyla birlikte yaşamanı otelde sürdürüyor.

İngiltere’den özel olarak getirdiği medya sorumlusunun görevini merak ettik ve ilginç bilgilere ulaştık. 

Meğerse Sturridge ile birlikte gezen medya sorumlusu İngiliz forvetin gelişinden itibaren tüm gününü, maçları, antrenmanları ve günlük yaşamını anbean kaydediyor.

Sturridge cephesinde bir belgesel hazırlığı varmış. Konunun ana noktası Trabzon’da olabilirmiş. İngiliz forvet Trabzon’da yapacağı patlamaya öylesine emin ki bir belgesel hazırlatıyor. Bu sebebten ötürü Sturridge bu ismi yanından ayırmıyormuş…