VE TRABZONSPOR KONGRESİ…

Yeni açılım koşulları nedeni ile spor kulüplerinin genel kurulları 15 Haziran’dan sonra yapılıyor.

Bu da Trabzonspor’un Aralık kongresinin şartlar değişmez ise yapılacağına işaret.

Bu zamana kadar Başkan Ağaoğlu, yeniden adaylığı konusunda hele bir kongre yapabilelim buna izin verilsen sonra bu işe bakarız demişti..

Şimdi Başkan Ağaoğlu sıcak transfer gündemine ilaveten başkan adaylığı için de nabız tutacak.

Başkan adaylığı konusunda taraftarın yoğun baskısı var diyen Ağaoğlu’nun yeniden aday olacağı kesin..

Peki rakipleri var mı?

Evet olacak.

AĞAOĞLU’NUN RAKİPLERİ KİM?

Ahmet Ağaoğlu’nun rakipleri bildik ifadeler kullanıyor..

Taraftar ve camia beni isterse, görevden kaçmam..

Bu tür açıklama yapanlardan bir yenisi, Hayrettin Hacısalihoğlu oldu..

Hacısalihoğlu, başkan adayı şeklindeki manşet başlıkları yalanladı ama yaptığı açıklama, istenirse aday olabileceği anlamında..

Bir soru üzerine aday olabileceğini ama taraftarın ve camianın bu konuda kendisinden talepkar olması gerektiğini belirtti.

Bir başka aday ise Önder Bülbüloğlu..

Bülbüloğlu duyumlarımıza göre Haziran ayının ortasında Trabzon’a gelecek ve bazı temaslarda bulunacak.

Bu temaslardan alacağı desteğe göre adaylığını açıklayacak.

Bir başka aday ise yönetim kurulu içinden Mehmet Yiğit Alp… Alp’in şu sıralar Ağaoğlu ile arası limonu.. Buna rağmen adaylık nabzı tutuyor.

İstanbul Beylerbeyi grubu aday çıkarır mı..? Hayrettin Hacısalihoğlu adayım derse, çıkarmaz, Hacısalihoğlu’nu destekler.

Ertuğrul Doğan’ın da adı kulislerde geçiyor. Ama Doğan, Ağaoğlu ile hareket eder. O nedenle aday olmaz.

Bu arada bir genel kurulda en şanslı isim Ağaoğlu olur. Çünkü transfere hızlı girdi. Bu nedenle genel kurul üyeleri Ağaoğlu’na desteğini verir diye bir genel kanaat var.

Ancak, Trabzonspor’da gündem anlık değişir ve Ağaoğlu’nun al benisine zarar gelirse, her şey alt üst olabilir.

PEREİRA TATİLE TRABZON’A GELECEK Mİ?

Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet veren Joao Pereira’da şu sıralar tedirginlik hakim...

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın takımımda görmek istemedim dediği Pereira geçtiğimiz günlerde bir çıkış yaparak teknik direktör Abdullah Avcı “Abdullah beni şampiyon yaptığın için teşekkürler” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Pereira’nın bu sözleri taraftarlar tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı.

Geçtiğimiz gün de takımdan ayrılan oyunculara alkış emojisi gönderen Pereira’nın bu hareketi de yine taraftarlardan tepki görmüştü.

Yaşananlardan dolayı Trabzon’daki dostlarını arayan ve ne olduğunu soran Pereira’nın planında yaz tatilinde Trabzon’a gelmeyi gelmek vardı.

Sosyal medyayı aktif kullanan oyuncu yaşanan olaylardan dolayı kendisinin yanlış anlaşıldığını çevresine anlatıp, Trabzon’a gelince herhangi bir sorun yaşayıp yaşamayacağını anlamaya çalışıyor.

Pereira ona göre kararını yeniden gözden geçirecek.

KTÜ’DE KEP ATMA VE ŞENLİK MÜJDESİ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı üniversiteler açılış tarihini sosyal medya hesabından paylaşarak ‘Sevgili Gençler, Eylül'de KTÜ'de yüz yüze buluşuyoruz. KTÜ'den selam ve sevgiler’ açıklamasını yaptı.

Habere çok sevinen öğrenciler fırsat bu fırsat deyip paylaşımın altını taleplerini sıraladı. Bir öğrencinin ‘Hazır yüz yüze eğitim haberi gelmişken hocam,  Şenlik Alanı oturakları yenilense gelecek öğrencilere güzel bir karşılama olur gibi sanki’ paylaşımına cevaben Rektör Çuvalcı ‘Mesaj alındı’ yazdı.

Başka bir öğrencinin ‘Pandemi de mezun olmak istemezdim hocam. Kep atma hayalimiz yarıda kaldı’ üzüntüsüne cevaben ise ‘Mezuniyet törenleri planlandı, yapılabilecek’ cevabıyla kep törenlerini müjdeledi.

Yine bir öğrencinin ‘Ayrıca rektörüm hazır üniversite tercih dönemleri de yaklaşmışken birçok üniversitenin her bölüm özelinde öğrencilere çektirdiği tanıtım videolarından KTÜ kalitesi gereği geri kalmamalıdır.

İnternet tercih motorlarına bu videolar dahil edilmelidir’ önerisine ‘Hazırlanıyor her bölüm için tercihlerden önceye yetişecek’ sözleriyle cevap verin Çuvalcı ‘Size de selam olsun rektörüm, umarım mutlu bir yıl geçiririz hep birlikte.

Bir de bir ricam olacak, lütfen  şenlikleri geri getirir misiniz? İyi çalışmalar.’ Şeklindeki öneriyi ise ‘Seneye Mayıs 'ta şenlikler yapılacak’ müjdesiyle cevapladı.

Çuvalcı her öneri ve soruyu yanıtlayınca öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

ARAKLI DİKEN ÜSTÜNDE…

Çöp entegre tesisleri nedeni ile sıkıntılı bir süreç geçiren Araklı, şimdide organize sanayi bölgesi için seçilen alan konusunda sıkıntı çekeceğe benziyor.

İlçe halkı, organize sitesi için tespit edilen alanın, verimli bir arazi olduğunu belirterek “Bu arazide organik tarım yapılmalı. Betonlaşma olmamalı” diyor,ki bize göre de haklılar..

İlçe hassasiyeti ile ilgili olarak duyarlı olan Metin Taşkın, bize hem arazinin fotoğrafını gönderdi. Hem de düşüncelerini şöyle paylaştı.

“Araklı'nın Karadere vadisi ne acıdır ki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) oluyor.

Tamamen alüvyon topraklarla kaplı olan bu ova Doğu Karadeniz Projesi'inde organik tarım arazisi olarak gösterilmiş.

Peki bu denli verime sahip 300 hektar alanın betonlaşması vicdanları rahatsız etmeyecek mi?

Araklı'da etkili ve yetkili olan herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Bunun telafisi de olmaz.

Lütfen tarım topraklarına dokunmayın. Bu alanlar ülkemizin en değerli arazileridir. OSB'yi başka bir alana yapın..”

Bizce Taşkın haklı...

TTB, KİMİ ÖDÜLLENDİRDİ

Trabzon Ticaret Borsası, bu dönem en  başarılı çalışanını seçti.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) personellerinden Muhasebe Memuru Hüseyin Aytekin, 2020 Çalışan Performans Değerlendirmesi sonucunda göstermiş olduğu üstün başarı ve gayretleri neticesinde Yılın Çalışanı seçildi.

Performans değerlendirmesinde 97 puan alan Aytekin’e başarı belgesi Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Meclis Başkan Yardımcısı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Gözaçan ve Genel Sekreter Nazlı Genç ile personelin katıldığı sade bir törenle takdim edildi.

3 Haziran’da kuruluşunun 95’inci yıldönümünü kutlayacak olan TTB’de Hüseyin Aytekin, 26 yıldır Muhasebe Memuru olarak görev yapıyor.