GÖZLER NİYE TİSKİ’DE…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yüzde 64,61’lik oy oranıyla seçimin galibi oldu. Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yüzde 59,5’lik oy oranıyla seçilmişti. 
 
Gümrükçüoğlu, Büyükşehir’e üst yönetim kadrosuna Trabzon dışından bildiğimiz kadarıyla sadece Davıt Çakır’ı İstanbul’dan taşımıştı. Onu da yine bildiğimiz kadarıyla kendi inisiyatifiyle yapmamıştı. Yukarıdan giden talimat gereğiydi. Zaten Davut Çakır aktif bir görev de üstlenemedi.
 
Zorluoğlu Ankara, Kocaeli, Van, Elazığ gibi yurdun değişik illerinden bürokratlar getiriyor. Getirmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanlıklarına varıncaya kadar birçok değişiklik bizi bekliyor.

Özellikle TİSKİ’de önemli değişikliklere gidileceği gelen bilgiler arasında. Bazı ilçelerde bulunan şefliklerin kapanacağı ve buraların başka bir sistemle yönetileceği ileri sürülüyor.
 
Özel Kalem’deki personel kadrosunu tamamen değiştiren Zorluoğlu ve ekibi önümüzdeki günlerde de Mali Hizmetler, İşletme ve İştirakler gibi hassas dairelerde de önemli değişiklikler yapacağı duyumunu aldık.
 
erdem şen arsin ile ilgili görsel sonucuAncak Trabzon’da atanmayı ve görev almayı bekleyen kişi sayısı da az değil. Özellikle yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları ile aday adayı olan bazı isimler de Büyükşehir Belediye Başkanı Murta Zorluoğlu’ndan görev bekliyor. 
 
Bu isimler arasında Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Yomra Belediye Başkanı Aday Adayı Cevdet Binay var…
 
Bu isimleri çoğaltabiliriz. Bakalım Zorluoğlu’nun bu isimlerle ilgili tasarrufu nasıl olacak?

Bu arada, Büyükşehir’deki bazı daire başkanlarının da yatay geçişle özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçmek için lobi yaptıkları bilgisi de geldi…

En kritik daire başkanlığında bulunan Nalan Aydın’ın, Çevre Bakanlığına geçeceği de büyükşehir koridorlarında konuşuluyor.
 
AHMET DAVUTOĞLU VE TRABZON EKİBİ

ahmet davutoğlu trabzon ile ilgili görsel sonucuEski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı çıkış yeni bir partinin sinyalini verirken, AK Parti’den hangi isimlerin kopacağı da merak konusu oldu.

Ankara kulislerinde her ne kadar Ahmet Davutoğlu ise konuşuluyorsa da Abdullah Gül ya da Ali Babacan iddialarını da dikkate almak gerekir.

Peki yeni parti kurulursa AK Parti’den ilk kimler gider? Daha doğrusu Trabzon ayağındaki yansıması nasıl olur?

Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduğunda Trabzon’da da akrabalık bağları gündeme gelmişti. Bu isimleri biz buradan şimdi tekrar aktarma gereği duymuyoruz. Ancak olası bir Ahmet Davutoğlu hamlesinde bu isimlerin yine gündeme geleceğini şimdiden söyleyelim.

Bu isimler dışında Davutoğlu ya da yeni bir isimle AK Parti’den kopacak isim olur mu? Olacak elbet.

Çünkü AK Parti’de özellikle son dönemlerde yapılan yanlışlar bu partiye daha başından beri gönül veren bazı isimleri küstürdü. Partiden kopma noktasına getirdi.

O yüzden kurulacak yeni bir partinin

Trabzon’da çok zorlanacağını düşünmüyoruz.

TRABZON’DA BU ATAMA NİYE GECİKİYOR?

davut çakır ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği ataması niye gecikiyor…

Diğer birimlere atamalar süratle yapılırken genel sekreter atamasının uzamasının sebebi ne..?

Kimilerine göre teşkilatın oluru alınmadı. Kimilerine göre Ak Parti genel merkezi bu ismi belirleyecek..

Kimilerine göre Cumhur ittifakından MHP’ye bu kontenjan tanınacak.. O nedenle gecikme oluyor..

Aslında gecikmenin tek bir sebebi var.. Mevcut genel sekreter Davut Çakır makamını boşalttı ama kadrosunu boşaltmadı..

Yani hala, büyükşehir’de genel sekreter olarak görülüyor ve izin kullanıyor.. Davut Çakır, kabul edeceği bir göreve atanacak ki, genel sekreterliği atama yapılsın… Atamadaki gecikmenin sebebi bu.. Başka bir sebep yok.

Bu arada bir hatırlatma da yapalım.. Zorluoğlu aslında Davut Çakır ile çalışmak istedi.. Ama Çakır büyük bir olgunluk gösterdi.. Birlikte çalışmamız etik olmaz ben de belediye başkan aday adayıyıdım..Dedi..

TRABRİKAP TOPLANTISINDA ORTAM GERİLDİ!

sürmene çamburnu katı atık ile ilgili görsel sonucuDün Trabzon Valiliği Toplantı Salonunda Trabzon ve Rize Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin Meclis Toplantısı vardı. 

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk toplantıydı ve meclis başkanı Vali İsmail Ustaoğlu seçildi.

Komisyonlar ve Üyeler derken seçimler yapıldı fakat asıl bomba Arakla Taşönü’ndeki alanda katı atık depolama tesisiyle alakalı bilgilendirmelere geçilince yapıldı.

Sürmene Çamburnu’ndaki Katı Atık Depolama Tesisi doldu ve normal şartlarda daha alım yapmaması gerekiyor fakat yer olmadığı için 1 yıl daha uzatıldı ve bu 1 yıl içerisinde Araklı Taşönü hazırlanılacak diye düşünülüyor?

Peki mümkün mü? Şu şartlar altında zor görünüyor..

Dün toplantıya katılanlarla görüştük ve aldığımız bilgiler hiç iç açıcı gelmedi.

Örnekler verirsek, Yap İşlet Devret Modeliyle 60 Milyon TL’lik bir yatırım yapılacak ve yüklenici firma şartnameyi hazırlarken öyle bir hazırlamış ki ben buranın parasını belediyelerden çıkarırım demiş işte bu da dün ortaya çıktı ve belediye başkanları tek tek söz alıp bu şartları kabul edemeyiz dedi.

Peki şartlar arasında kabul etmedikleri nedir?

Çöpün tonu başına 296 TL belediye para verecek ve her belediyeye aynı fiyat biçilmiş fakat çok büyük bir adaletsizlik var deniliyor. Şöyle ki çöpün toplanması, aktarımı ve depolanması sürecinde belediyeler bugüne kadar sadece aktarma istasyonlarına taşıyordu ve kendi imkanlarıyla uygun bütçelerle bunu yapıyordu.

Şirket ben kendi personelimle kendi araçlarımla yapacağım dediğinde de belediyeler ben araçları ne yapacağım ve personelim ne olacak diye soruyor?

İşte bu sorulara cevap bulunamadığı için toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Toplantıda dikkat çeken bir başka husus ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bu konuyla alaklı Büyükşehir Belediye Meclisinde başkanlara ve meclis üyelerine hitaben, belediyeler maddi yükten kurtulacağını ve hatta tesisten üretilecek elektrik üretiminden para bile alabileceğini belirtmişti.

Fakat ortaya çıkan son sonuç bu değil ve çok büyük bir maddi yükle karşı karşıya kalındı..

TRABZON’DA TANZİM KUYRUKLARI VE İLGİNÇ BİR TESPİT 

trabzon tanzim ile ilgili görsel sonucuBir dostumuz bizi uyardı.. Trabzon büyükşehir belediyesinin tanzim satış kuyruklarında mahalle bakkallarının birden fazla adamı kuyruğa girip, domates, patates, soğan alıyor sonra bakkalında marketten ucuza satıyor…

Valla helal dedik.. Mahalle bakkalı akıllı bir hamle yapmış..

Marketlerle anca böyle baş edebilir de.. Ne kadar sürecek bu…

Bu arada bir başka ilginçlikte varmış…

Tanzim satış kuyruklarında lokantacıların elemanları da varmış..

Ucuz yeşillik almam için…

Ama yemek fiyatına yansıyor bu…

Çok değil..

Hatta hiç..

KÖKSAL BOZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
 
AK Parti’de uzun yıllardır yönetim kadrolarında önemli görevlerde bulunan ve halen Yeşilay Trabzon Şubesi’nin başkanı olarak görev yapan Mimar Köksal Boz adeta ölümden döndü.
 
Geçtiğimiz yıl kalbinde rahatsızlanan ve Ankara’da tedavi gören Boz, cumartesi sabahı yine kalp krizi geçirdi. Hemen Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve burada stent takılan Boz, iki gün yoğun bakım servisinde tutuldu.
 
Boz, bugün öğle saatlerinde taburcu oldu.

Boz, “Çok şükür sağlığım gayet iyi. Merak edip arayıp soran bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Biraz dinlenip hem Yeşilay’da hem de işimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

Boz’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.