USTA'NIN GÜZEL FİKRİ 

Trazon’un yeni dinamik, hızlı ve sevilen ismi Sağlık İl Müdürü Hakan Usta dün bir ilki gerçekleştirerek Trabzon’da sağlığa yön veren as kadrosu ile basının huzuruna çıkarak bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Zorlu Grand Otel’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda kamuoyunun merak ettiği sorulara içtenlikle cevap veren Usta, sağlık alanındaki gelişmelerin enformasyonu konusunda Trabzon basını ile istişarede bulundu. 
Bu örnek organizasyonun masrafını da Sağlık İl Müdürü Hakan Usta ve ekip arkadaşları kendi aralarında para toplayarak karşılayıp devletede herhangi bir külfet getirmemiş oldu. Burada hem Usta hem de ekibi taktir edilecek bir davranışta bulunmuş oldular. 
Usta bu toplantı ile bir ilki başlatmış oldu aslında. 
Trazon’da olan biteni diğer il müdürlerinin de böyle toplantılarla kamuoyuyla paylaşması adına örnek teşkil edecek bir toplantı oldu. 
Toplantıda Usta, kamunun basın ile işbirliği yapması hizmetlerini daha aktif bir şekilde aktarabilmesi adına yasal zemine oturtmak şartıyla işsiz meslektaşlarımızdan en azından bir tanesine iş kapısı açacak bir planı olduğunu bunu da gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ile paylaştığını ifade etti. 
Bu güzel fikrinden ötürü de Trabzon basını adına Hakan Usta’yı tebrik ediyoruz. 
Aslında kamunun bu alanda büyük bir eksiği var. Basın aracılığı ile kamuoyuna çalışmaların aktarılması noktasında önde gelen kurumların Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa çalışma yapmaları, gazeteci istihdam etmeleri, bunu yasal olarak bir zemine oturtmaları işsiz meslektaşlarımız içinde önemli bir gelişme olur. 
Bu konuda Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’nun da öncülük etmesini arzu ederiz. Çünkü Trabzon basınında son aylarda yaşanan kriz nedeniyle çok sayıda meslektaşımız işsiz kaldı. 
Dilleriz bu yaraya kamu adına bir merhem olurlar. 

BÜYÜKŞEHİR'E GİDECEK İSİMLER 

Trabzon’un kalbi diyebileceğimiz Ortahisar İlçesi’nin belediye meclisinin bir kısmını oluşturacak meclis üyesi aday isimlerinin yer aldığı 37 kişilik listeye önceki gün yer vermiştik. 
Listenin yayınlanmasının ardından, listede yer alan bazı isimlerle ilgili gerek Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e gerek Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a gerek İl Başkanı Haydar Revi’ye gerekse de Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na çok sayıda tepki telefonu yağmış. 
Bazı isimlerin Trabzonlu bile olmadığı, bazı isimlerin de piyasaya olan borçları ve kötü itibarı nedeniyle temsil edecekleri makamları da zor duruma sokacakları noktasında şikayetler serisi başkanlara iletilmiş. 
Yayınlanan haberlerin altına da liste ile ilgili olumsuz çok sayıda yorum yapıldı. 
Öte yandan yayınlanan 37 kişilik listeden büyükşehri gitmesi muhtemel 5-6 kişi olduğu biliniyor. 
Bu isimlerin belirlenmesinde rol oynayacak olan liste sıralaması. Sıralamanın yapıldığı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na sunulduğu öne sürülen bir listenin olduğu bilgisi de bizlere ulaştı. 
Fakat bu listede kadın ve gençlik kollar kontenjanına dikkat edilmediği ilk gelen bilgiler arasında. 
İlk 5 ile ilgili tüyo vermek gerekirse, bir milletvekili aday adayı, bir kadın ve iki belediye başkan aday adayı ile Ahmet Metin Genç’in as kadrosundan bir ismin ilk 6’da yer aldığını söyleyebiliriz. 
Tabi ki bu isimler netleşmiş değil, listesinin basına sızması ve sonrasında listedeki isimlere olan yoğun eleştiri nedeniyle bazı değişikliklerin olabileceğini şimdiden söyleyelim.   

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU ŞİMDİDEN SATTILAR 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, büyükşehir kadrosunu oluştururken atıl durumdaki birçok isme önemli görevler verdi. 
Önemli makamlara oturan bu isimlerin son günlerde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na şirin görünmek adına, bazı çalışmalar ile ilgili bilgi verirken Gümrükçüoğlu aleyhine konuştukları, Gümrükçüoğlu döneminde hatalar yapıldığını ifade ettikleri öne sürülüyor. 
İyisiyle kötüsüyle, Trabzon’da Gümrükçüoğlu 10 sene bu şehirde görev yaptı, güvendiği bu isimleri önemli yetkilerle donattı, fakat birçok isim sorumluluk alıp iş üretmek yerine her türlü olumsuzluğu Gümrükçüoğlu’na mal etti. 
Tabi ki icraatın başındaki isim Gümrükçüoğlu, bunda ne var ki diyeceksiniz. 
Çok denecek bir şey yok ama, en azından Gümrükçüoğlu’nun kıymet verip yetkilendirdiği bu isimlerin kapalı kapılar ardından Gümrükçüoğlu’nu kötülemelerinin büyük bir vefasızlık ve siyasetin kirli yüzü olduğunu söylemeden edemeyeceğiz. 
Ne olursa olsun, ahde vefa denen bir olguyu unutmamalıyız, yanlışa yanlış demeliyiz ama söz konusu kendi makamımız olunca değil her zaman demeliyiz. 
Seçim arifesindeki bu vefasızlığı duyunca, koltuklarını kaybetme korkusuyla insanların çirkin yüzlerinin ortaya nasıl çıktını bir kez daha görmüş olduk. 

GENÇ BU YÜZDEN KAZANIYOR 

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti ile MHP’nin yani Cumhur ittifakının başkan adayı Ahmet Metin Genç sıradışı siyaset ve hizmet anlayışı ile gönüllere girmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde ayrım yapmaksınız tüm muhalefet partilerin il ve ilçe başkanlarını ziyaret ederek, o partilerin yöneticilerinin taktirini kazanmanın yanında muhalefet seçmeninin de gönlünü alan Genç dün yine dikkat çeken bir hamle yaparak Fazıl Say konserine gitti. 
Bilindiği üzere muhalif olarak görülen aldığı ödüllerle Türkiye’nin ismini dünyanın birçok ülkesinde başarı ile temsil eden sanat adamı Fazıl Say dün KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verdi. Biletleri bir hafta önce tükenen Fazıl Say’ı dinlemeye gidenler arasında Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç’te vardı. 
Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dinlemeye gitti Say’ı sadece dinlemekle kalmadı, kulise giderek özel sohbet edip çiçek taktim etti ve Trabzon içinde bir çalışma yapması ricasında bulundu. 
Fazıl Say Genç’in bu nezaketli ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Trabzon insanının sanata verdiği değer nedeniyle tüm Trabzon’a teşekkür etti. 
İşte Genç bu nedenle Trabzon’da gönül belediyeciliğinin öncülüğünü yapan isim oluyor.  

 SANCAK’TAN İLGİNÇ SİTEM 

Köprübaşı belediye başkanlığına aday aday olan ve sürpriz bir şekilde aday gösterilmeyen Zeki Sancak’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Bağımsız ya da başka partiden aday olabileceği ileri sürülen Sancak’a konuyu sorduk.

Ak Parti  dışında aday olmayacağını seçim öncesi söylediğini ve aday olmayacağını kesin bir dille açıklayan Sancak partiye olan küskünlüğünü belli etmeden geçemezken,  kişisel ilişkilere bakarak aday göstermenin AK Parti’ye çok zarar vereceğini ve buna neden olanların da cezasını çekmesi gerektiğini hatırlattı.
Her şeyin nasip olduğunu söyleyen Taka Gazetesi’nin patronu Zeki Sancak, kişisel ihtiraslar yüzünden partinin yanlış yönlendirildiğine vurgu yaparak, “Birkaç ilçede Ak Parti sıkıntı yaşayacaktır. Birileri akrabasını korumaya alıyor, birileri kendisine rakip olabilecek kişileri eliyorsa ve sonuçta bundan parti zarar görecekse, müsebbiblerine de herhalde ödül vermezler” diyerek birilerine gönderme yaptı.Emeklilik düşündüğünü söyleyen Sancak, “Nasibe inanan birisiyim.Hakkımızda hayırlısı buymuş.Emekli olup köşemize çekilme zamanı geldi demek ki” dedi.

BU NE REZALET!

Trabzon denince akla önce futbol gelir. Tarihi boyunca futbolcuları ve siyasetçileri ile öne çıkmış bir şehir aksini kimse iddia edemez.

Ancak bu konu kapsamında siyasetçisinden sporcusuna belediyesine herkesin övündüğü futbolcu üretme merkezi olan Trabzon’u sahaları rezalet durumda.

1461 Trabzon ve Hekimoğlu FK’nın top koşturduğu Ahmet Suat Stadı başlı başına bir facia zaten bu konuyla ilgili Bakan Albayrak devrede ve 1 sene içerisinde stadyum planlıyor. 

Diğer sahalara da şöyle bir bakalım dedik. ASKF’nin sahası Trabzon şartlarına göre oldukça iyi durumda keza yanında bulunan Trabzonspor’un sahası da onun kadar olmasa da iyi görünüyor. Biraz daha öteye geçince Beşirli’de belediyenin kontrolündeki sahayı gördük. 

Aman Allah’ım bu ne rezalet!

Nerede denetleme, nerede temizlik, nerede insan sağlığı…

40-50 cm çöpler ve hemen yanında top koşturan genç çocuklar.. 

Orada top oynamayı bırakın hayvan gezmez. Pas tutmuş demir teller, çöp yığınları ve çok kötü zemin…

Yetkilerin bir an önce kanayan bu yaraya el atıp sahayı Trabzon’a yakışır hale getirmesi gerekiyor. Olmaz böyle olmaz!