TRABZON BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ DÖNEM

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde dün aslında, Trabzon Büyükşehir olduğundan beri belki de bir ilk yaşandı.

Peki nedir bu ilk? Hatırlarsanız Trabzon, 5 yılı aşkındır büyükşehir.

İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yine AK Parti’den Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptı. Genel Sekreterliğini ise Davut Çakır. Ancak Gümrükçüoğlu döneminde Davut Çakır’ı aktif olarak hiç görmedik. Yani kendisine hiç bir görevlendirme verilmedi. 

Yeni dönemde Murat Zorluoğlu göreve başladıktan sonra ise, Genel Sekreter’de değişti. Haftanın ilk meclis toplantısında Başkan Vekili Atilla Ataman, yeni Genel Sekreteri eski Kaymakam Ahmet Adanur’u meclis üyelerine tanıttı.

Dün mesaisinde 2. günü bitirmeden yeni Genel Sekreter Adanur, önceki 5 yılda belki de hiç rastlamadığımız bir şekilde hemen belli başlı projelerde görevlendirildi. Bu projelerin biri Farabi Hastanesine çıkacak alternatif yol, bir diğeri ise Kadınlar Hali.. 

Başkan Zorluoğlu, daha önce ki konuşmalarında “Benden sonra yetkili odur” derken bunu dün hem resmi hem de fiziki olarak Belediye Meclisi Toplantısında gerçekleştirdi. Anlayacağınız Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yeni Genel Sekreterde aktif olarak mesaiye katılacak ve Başkandan sonra en yetkili isim olacak…

 MUHALEFET ZORLUOĞLU’NA ZAMAN TANIDI.. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dün görev süresini doldurduğu 3 aylık değerlendirme toplantısı yaptı. Meclis üyelerini devam eden veya yapılması planlanan projelerin son durumu ile ilgili bilgilendirdi. Şehirde özellikle gündemde olan hemen hemen her konuya da değindi. Peki Başkanın bu değerlendirmesi mecliste nasıl yankı buldu. 

İlk etapta şunu belirtelim gördüğümüz kadarıyla herkes bu toplantıyı bekliyordu. 

Muhalefetten iktidarına herkes başkanın söylediklerini can kuşağı ile dinledi. 

Peki Muhalefet eleştiri getirdi mi? 

Aslında buna hayır diyebiliriz. Muhalefetten söz alan isimler eleştiri getirmek yerine şehir adına daha iyi neler yapılabilir diye önerilerini sıraladılar. 

Burada İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun konuşması dikkat çekici. Çakıroğlu, eleştirmeyeceğini baştan söyledi. Söylediklerinin öneri olduğunu ifade ederken eleştiri için biraz daha zamanı olduğunu söyledi. 

Çakıroğlu, "biz de İYİ parti olarak muhalefet görevini yerine getirirken ilk günden eleştirecek değiliz. Burası Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bizde siyasi partinin temsilcileri olarak doğru olduğuna inandığımız şeyleri söyleyeceğiz, seslendireceğiz. Bunun için ama biraz daha zamanınız var. Önerileri ilk önce söyleyeceğiz” dedi.

ORTALIK PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ

CHP’nin büyükşehir belediye meclis üyesi Turgay Şahin, meclis toplantılarında hakikatten akıllı, mantıklı ve gerçekçi tespitler yaparak belediye yönetimine yol gösteriyor..Şahin Ak Parti’nin büyük büyük projeler ile seçimlerde halkı etkilediğini sonra belediyede iş başına geldiğinde o büyük büyük projeleri gündeminden düşürdüğünü ya da proje değişikliklerine gidildiğini belirtti..

Buna örnek olarak da Çömlekçi ile Zağnos vadisini gösterdi..

Çömlekçi kentsel dönüşüm şaşaalı görsellerle tanıtıldığını o dönem bu proje bu mantıkla yapılamaz dediğini hatırlatarak “Şimdi proje küçültüldü. Halka gösterdikleri animasyondan ese yok “dedi…

Zağnos vadisini okul ve öğretmen evi kuruluyor diyen Şahin şimdi proje değişikliği yapıldı, derenin ağzına kadınlar pazarı kuruluyor.. Bu olmaz olamaz…şeklinde dert yandı… Büyükşehir bütün hayal projelerini gözden geçersin yapabilecekleri ile halka hizmet etsin dedi.

HESAPTA OLMAYAN GELİŞME!

Büyükşehir’de hesapta olmayan bir gelişme yaşandı…

Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, görevinden affını istedi..

Başkan Zorluoğlu’un görev zamanının ilk günlerinde bayağı ağır sorumluluk alan Kul’un neden artık belediyede genel sekreter olarak görev yapmayacağı anlaşılamamakla birlikte, kulağımıza gelen bilgilere göre liyakat konusunda Kul, atamalar ile kendini tarttığında kendinin bir adım önde olduğu gibi bir kanaate sahipmiş…

Şimdi boşalan bu genel sekreter yardımcılığı için bir isim aranıyor.. Zorluoğlu o ismi de dışarıdan belediye dışından getirmek niyetinde ama eleştirilerden de çekiniyor olabilir.. Hafta sonuna doğru Zorluoğlu, il başkanı ile bir araya gelip Kul’un yerine bir isim belirleyecekler miş… Bakalım o kim olacak..

SOSA, BANA O’NU ANLATIN

Trabzonspor’un kaptanı Sosa, Cemil Usta sezonunun ruhuna uygun bir tavır içinde olmak için Cemil Usta’yı tanıyor…

Cemil Usta’yı tanıyan eski futbolculardan Ali Kemal Denizci’den Usta ile ilgili bilgiler ediniyor.. Cemil Usta’nın futbol bilinci, kaptanlık özelliği ve Trabzonspor’daki yıllarını ince detayına kadar öğreniyor…

Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir Cemil Usta’nın kaptanları olarak daha iyi tanımak öğrenmek zorunda olduğunu belirten Sosa, O’nun adına bu sezon sahaya çakıcağız ben de O’nun gibi takımın kaptanıyım Cemil Usta’ya tanımak O’nun gibi unutulmaz kaptanlar arasına girmek istiyorum dedi.

YOK BÖYLE ALGI!

Trabzonspor’un borçlarının yapılanması UEFA’ya katılması ile ilgili olarak bankalar birliği ile yaptığı anlaşmanın hiçbir kıyağı yok..

Borç duruyor.. O borç ödenecek. Trabzonspor’a havadan bağış bir para girmiyor..

2 yil ödemesiz bir yapılanma yapıldı.

Hal böyle iken bazı çevreler ilginç bir algı oluşturuyor.

Şu sıralar hükümet, kamu işçisi ile toplu sözleşme görüşmeleri yapıyor. Hükümetin teklifi ilk altı ay yüzde 5 ikinci altı ay yüzde 6 şeklinde kamuoyuna yansıdı…

Biz elbette işçinin daha fazla almasını isteriz.. Ama bu teklife karşı muhalefet yapacaklar ilginç bir yöntem buldu algı geliştiriyor…

Hem de Trabzonspor üzerinden..

Nasıl mı.. .

Şöyle…

Hükümet Trabzonspor Avrupa Kupalarına katılsın diye örtülü ödenekten 50 milyon EURO veriyor işçiye yüzde 5….

Böyle bir algı geniş kitlelerin sevgi ve sempatisini kazanan Trabzonspor’a hem haksızlık hem de gerçekçi değil.. Gerçek değil. Yalan.. Trabzonspor’u en çok seven kitle ile bu yalan üzerinden arası açılmak isteniyor… Bu gibilere bu algıyı oluşturanlara fırsat vermeyeceğiz…