TRABZON’DA TEŞKİLATA FETÖ UYARISI 

Ak Parti kongrelerinin bir kısmını gerçekleştirmiş ardından ise şikayetler üzerine kongreler durdurulmuştu. Sürecin ardından kongreler devam etti. İlçelerde sona gelindi. Trabzon’da bugün Ortahisar kongresi yapılacak. Ardından itiraz süresi bittikten sonra ve delegeler belirlendikten sonra il kongresi başlayacak.  
Ortahisar ve il yönetimi merak ediliyor.  
Kimler çıkacak kimler yoluna devam edecek...  

Ak Parti genel merkezi bir kaç konuda teşkilatları uyardı. Bunlardan bir tanesi de FETÖ hassasiyeti. Genel merkez listelerde FETÖ ile bağlantılı isimlerin olmasını bırak yakın akrabalarının bile FETÖ ile ilişkisi olanı bile kabul etmiyor. Teşkilatlar ise bu konuda biraz şikayetçi. Kardeş bile olsalar aynı şeye inanmayan insanlar var diyerek bu kararı deliyor. Ama genel merkez kararlı. Kongreler bitse bile bu temizliği yapmayan listelere karışılacak.  

Diğer konu ise listelerde taşeron, belediye çalışanı kamu kurumları ve yerel yönetimlerle iş yapanlar  gibi kriterli isimlerin yer alması.  
Genel merkez buna da özellikle dikkat ediyor. Bu kural teşkilatı ikiye bölmüş durumda. Kimi bu kuralı kabul ederken kimi ise yanlış buluyor... Bakalım bu hassasiyet konusunda neler gerçekleştirilecek? 

AK PARTİ’DEN İYİ PARTİ TALİMATI 

2018 yılına sayılı günler kaldı. Siyasetteki hareketlenme erken seçim yorumlarını beraberinde getiriyor. Muhalefet Ak Parti’yi yıkmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Yeni kurulan İYİ Parti’de teşkilatlanmalarını sürdürüyor.  

Ak Parti teşkilatı ise seçime sorunsuz ve güçlü gitmek istiyor. 

Genel Merkez’in şifrelerinden bir tanesi de İYİ Parti için... Ak Parti kanadı geçmiş dönemlerde yaptığı hataları tekrarlamak istemiyor. Bu yüzden tartışmalara girmek istemiyor. Ak Parti Genel Merkezi diğer partileri telafuz etmelerinin onlara yaradığını ve gündem olduğunu düşünüyor. Bu yüzden İYİ Parti ile ilgili gereksiz tartışmaları engelliyor. Genel merkez teşkilatlarını İYİ Parti konusunda bu şekilde uyarmış. Ondan bahsetmeyin ciddiye almayın demiş. Bu strateji yerelde de işliyor. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU BİRLEŞTİRDİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün sabah eski belediye binasında şehre yön veren STK’ların başkanları ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.  
Trabzon’un geleceğine yön veren STK’ların başkanları ile toplanan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un geleceğini planlamak adına STK temsilcilerinin görüşlerini aldı. 100’e yakın STK temsilcisinin katıldığı toplantıda, şehrin geleceğine yön verecek projeler konusunda Gümrükçüoğlu STK başkanları ve temsilcilerinin görüşüne başvurdu.  
Trabzon’un kanaat önderleri Gümrükçüoğlu’nun gerçekleştirdiği toplantının çok verimli geçtiğini belirterek bu tür toplantıların sık sık gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  
Gümrükçüoğlu’da bu yerinde talebe karşılık ‘Başım üstüne’ diyerek bundan sonra şehre yön veren isimlerle sık sık bir araya geleceğini ifade etti.  

USTA İBRA EDİLECEK Mİ? 

Ligde fırtınalar estiren Bordo Mavili kulüp adeta şaha kalktı. Müthiş bir ivme yakalayan Bordo Mavilier 15-23 Aralık’ta olağan Genel kurula gidecek. 

Yani seçimsiz genel kurul.. 

Burada Muharrem Usta ve Yönetim Kurulunun idari ve mali yönden ibrası gerçekleşecek. 

Bilindiği üzere kulübün kasası tam takır kuru bakır.  

Temlikler, krediler, futbolcu ödemeleri, borçlar aldı başını gidiyor. 

Gelen bilgilere göre Başkan Muharrem Usta İçişleri Bakanı Soylu ile bir görüşme gerçekleştirerek  takımın mali sıkıntısının giderilmesi noktasında destek isteyecek.   

Bu bilgiler ışığında yapılacak kongreye büyük katılım bekleniyor.  
Yönetimin ibra edilmemesi noktasında kamuoyunda dolaşan bazı iddialar var.  
Eski Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ekibinin bu yönde bir çalışma yaptığı öne sürülüyor. 

Fakat Hacıosmanoğlu tarafından böyle bir şey dile getirilmedi, hatta Hacıosmanoğlu her zaman kulübün zarara uğramaması yönünde itibarının zedelenmemesi noktasında uyarılar yaptığı herkes tarafından biliniyor.  

Dileriz ki Trabzonspor’un geleceğine ışık tutan bir kongre olur.  
Zaman içerisinde herkes rengini belli edecektir. 

Trabzonspor tarihi açısından önemli bir kongre yaklaşıyor.  
Dileriz bir zamanlar Nuri Albayrak’a yapılıp sonrasına utanç duyulan ibra edilmeme konusu gerçekleşmez ve takımımızın bu kutlu yürüyüşü zede almadan devam eder.  

İYİ PARTİ TRABZON’DA İYİ Mİ GİDİYOR?  

Türkiye’nin Meral Akşener hareketi olarak sahaya inen İYİ partisi Trabzon özelinde sürprizlerle dolu bir giriş yaptı. Kimsenin beklemediği bir il başkanı ve Ortahisar’a yapılan sürpriz atamanın ardından İYİ Parti ilçe örgütlenmelerine yöneldi. Fakat Türkiye genelinde her ne kadar hızlı gidiyor gibi görünse de her zaman Türkiye’nin röntgenini çeken Trabzon’da ilk günlerdeki o dirilik, canlılık heyecan yok.  
İyi partiye geçmeye niyeti olan çok sayıda isim ile yaptığımız görüşmede ‘Biz daha heyecanlı daha dolu ve diri bir başlangıç bekliyorduk ama son günlerde duruldu, ilk günlerdeki istediğimiz kırıldı’ gibi söylemler karşımıza çıkmıyor değil.  
Ayrıca MHP tarafından İYİ partiye yapıştırılan FETÖ yaftası nedeniyle de İYİ Partiyi tercih etmek isteyen çok sayıda isim tedirgin. MHP’nin bu yaftası her ne kadar siyasi hamle olsa da İYİ Parti’yi düşünenlerin kafasında hep bir soru işareti.  
Trabzon’da temiz isimlerle yol alan İYİ Parti’de yönetimler oluşturulurken de özellikle FETÖ konusunda aşırı hassasiyet gösterildiğini il başkanı Hasan Saka ifade etmişti. Fakat dediğimiz gibi ilk günkü heyecanın ortadan kaybolması ve örgütlenmelerin zaman alması her ne kadar temkinli gidiyoruz imajı verse de İYİ Parti’yi düşünenlerin de heyecanını kaybetmesine neden oluyor.  

Herkesin gözü şu anda oluşacak olan il yönetiminde. Nasıl bir yönetim oluşacak, her kesimi kucaklayacak mı? Sadece MHP’ye endeksli bir yönetim mi olacak.  
Trabzon’da il binasını tutan İYİ Parti’nin görkemli bir açılış ile canlanması bekleniyor. Belki o zaman yeniden bir hareketlilik ve heyecan olacak. Bunu zaman gösterecek.  

ORTAHİSAR’DA O İSİM LİSTEDEN ÇIKTI  
Ak Parti’nin Trabzon’da en önemli ilçesi olan Ortahisar İlçesi’nin kongeresi bugün saat 10.00’da 19 Mayıs Spor salonunda gerçekleştirilecek.  
Genel merkezin işaret ettiği isim olan mevcut Başkan Temel Altunbaş ile yola devam edilecek. Herkesin merak ettiği ise Temel Altunbaş’ın yönetiminin kimlerden oluşacağı. Daha önceden de değimiz gibi ismi başkan adaylığı için geçen bir çok isim yönetimde yer alacakmış. Bakalım bu gerçekleşecek mi?  
Ortahisar İlçe yönetimi önceden  50 kişiden oluşuyordu fakat son tüzük değişikliği ile bu sayı 25’e düşürüldü. Bu başkan Altunbaş’ın yönetimini oluşturması noktasında büyük zorluk çekmesine dene oldu.  
Altunbaş her kesimin görüşünü alarak kendi listesini oluşturma yoluna gitti. Listesini son olarak gece yarısı Trabzon’a gelen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sundu. Soylu bazı isimler üzerine yeniden düşünülmesini istedi ve bazı değişiklikler yapılması önerisinde bulundu.   

Herkesin merak isim olan Temel Altunbaş’ın yol arkadaşı başkan yardımcısı  Hüseyin Öztürk’ün listede olup olmayacağı merak konusuydu.  
Bakan Soylu Öztürk’e il yönetimi için garanti verdi ve ‘sen bize ilde lazımsın’ dedi.  
Öztürk bu teminatla Ortahisar’ın listesinden çıkarıldı.    

Bunun üzerine Başkan Altunbaş son dakika değişiklikleri yaparak listesini oluşturdu. 
Sonuçta gerek genel merkez gerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önemli uyarıları ile listeye tırpan vuruldu.  
Bakalım bu liste kimleri memnun edecek. Kimleri hüsrana uğratacak. Bu gelişmeleri, Ortahisar İlçe Kongresi’ni an be an takip edecek olan canlı yayınlayacak olan 61saat.com’dan takip edebilirsiniz.  

TRABZON AK PARTİ O GAZETEYE TEPKİ GÖSTERDİ   
AK Parti Trabzon İl başkanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Trabzon’da bir yerel gazetenin AK Parti’nin STK’lar ile yaptığı toplantıyı sabote etmek maksatlı haberlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada gazetenin toplantıyı ve genel başkan yardımcısının açıklamalarını çarpıttığı isimsiz kişiler üzerinden bu önemli faaliyeti küçük düşürmeye çalıştığı ifade edildi. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Sivil Tolum ve Halkla İlişkiler Başkanımız Harun Karacan başkanlığında Trabzon’da düzenlemiş olduğumuz STK’lar ile buluşma toplantısı kamuoyuna amacı dışında yansıtılmıştır. Yerel bir basın yayın organında 8 Aralık 2017’te isim belirtilmeden bir STK Başkanı kaynak gösterilerek yapılan “AK Partinin STK’lardan görüş aldığı iddiası ne kadar gerçekçi” başlıklı haberde AK Partinin düzenlemiş olduğu etkinlikte STK Temsilcilerinin dinlenmediği ve programın düzmece olduğu iddiası tamamen toplantının amacını saptırmaya yönelik gerçek dışı ve kasıtlıdır. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Harun Karacan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak Türkiye genelinde başlatmış olduğu STK Buluşmaları kapsamında şehrimizde de STK’lar ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantının amacı STK’ların görüş ve düşüncelerini alarak Trabzon’un ortak sorunlarının tespiti, önerilerinin alınması ve çözümüne yönelik çalışmaların yapılmasıdır. Dolayısıyla STK’lardan siyasi yönden bir görüş beklentisi içerisinde olunmadığı gibi bu yönde bir görüş de alınmamıştır. 

Toplantıda bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hem söz hakkı verilmiş hem de şehrimiz adına hepsinin görüş, düşünce, eleştiri ve önerileri kendilerinden yazılı olarak alınmıştır. 

Aynı haber metninde ‘Genel Başkan Yardımcısının Basına Tavrı Hoş Olmadı’ başlığı altında ise Genel Başkan Yardımcımızın basın mensuplarına karşı yaklaşımı çarpıtılarak sunulmaktadır. Genel Başkan Yardımcımız toplantı başlamadan önce gazeteci arkadaşlarımız yakın çekim fotoğraflarını tamamladıktan sonra bütün STK temsilcilerinin görülebileceği şekilde geniş açı fotoğraf çekilmesi önerisinde bulunmuştur. Bu öneri karşısında söz konusu gazetenin muhabirinin alınganlık göstermiş olması genel Başkan Yardımcımızın basın mensuplarına karşı hoş olmayan bir davranış içinde olduğu anlamına gelmez. 

Aynı basın yayın organında bir gün sonra 9 Aralık 2017’te sür manşetten verilen ‘Bir Garip İstişare’ başlıklı bir haber daha yayınlanmıştır. Bu haberde de Trabzon’da taban yoklaması adı altında STK’ların dinlenmesinin skandal olarak yorumlandığı belirtilerek yuvarlak ucu açık ve kimin söylediği bilinmeyen cümlelerle sanki yazılanlar doğruymuş gibi partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu toplantıda iddia edildiği gibi İl Başkanı, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri hakkında hiçbir STK temsilcisine görüş sorulmamıştır. Haberdeki “Ancak bu salondan ne vekiller çıkartıldı ne belediye başkanları ne de İl Başkanları” bölümünde ise haberi yazan şahsın söz konusu toplantıda ya şahsen ya da ruhen olmadığını göstermektedir. Çünkü toplantımıza milletvekillerimizin katılmadığı gibi il başkanı olarak da sadece bir kişi katılmıştır. Ayrıca söz konusu toplantının raporu henüz oluşturulmadığı için haberde iddia edildiği gibi ‘Trabzon’da Her şeyin sütliman gibi rapor tutulduğu’ iddiası da diğer iddialar gibi gerçekdışıdır.