CUMHURBAŞKANININ TRABZON’DAKİ TEMSİLCİSİDİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu her zaman dobra dobra tespitleriyle gündeme geliyor.

Son olarak Trabzon’da. Büyükşehir Belediyesi ve il yönetimi ile ilgili yaşanan kriz üzerine sarfettiği sözler teşkilata verdiği önemi gözler önüne serdi. 

Ayvazoğlu AK Parti’nin geniş katılımlı il danışma meclisi toplantısında Trabzon’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsilcisi Haydar Revi’dir, hepimiz ona tabiyiz sözleriyle önemli bir mesaj verdi. 

‘Büyükşehir ile İl Yönetimi arasında birazda köpürtülen, basına yansıması ile birlikte biraz farklı mecralara kaydırılan kopukluk varmış gibi gösterildi. Ama neticede bunda gerçekten il başkanımızın sağlık durumu, Trabzon’da çok fazla bulunamayışı, ama herkes bilmeli gemimizin kaptanı odur. Bizler milletvekili olarak ona tabiyiz. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’da ki temsilcisi İl Başkanıdır. Bizim parti hiyerarşisinde böyledir. Onun sağlık problemleri nedeniyle şehirde bulunamayışı, toplantıların başında olamayışı, dışardan böyle bir gözlemi doğal hale getirdi. Neticede hem İl Başkanımız, hem bizler, il yöneticilerimiz Murat Zorluoğlu beyle gerekli temasları görüşmeleri yaptık. Şu an için bir sıkıntı yok’.

İşte bu sözleriyle Ayvazoğlu il başkanlığının ve teşkilatın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

bahar ayvazoğlu ile ilgili görsel sonucu

İMPERİAL SATILIYOR MU? 

İlgili resimİmperial Hastanesi’nin satışı ile ilgili sitemizde geçtiğimiz günlerde bir haber yayınlandık. 

Haberin yayınlanma sebebi ise Muharrem Usta’nın İstanbul’da Imperial Hastanesi ortakları ile yaptığı görüşme idi. Bu görüşme hakkında yine Trabzon’dan bir isim bize bilgi vermişti. 

Kurumsal yapısına zarar vermemek adına şirket ismi vermeden haberimizi yayına verdik.  

Hastanenin en büyük ortaklarından birine Muharrem Usta ile yaptıkları görüşmeyi sorduk. Evet İstanbul’da bir görüşme gerçekleşti bende bizzat katımdım dedi, bazı rakamlar da gündeme gelmiş.

Haberi teyit ettik, satış ile ilgili bir görüşme olmuş. Hatta isminin değişip değişmemesi bile konuşulmuş. 

Tüm bu araştırmalar neticesinde yayınladığımız haber üzerine  Hastanenin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi şu açıklamayı yaptı:  İmperial Hastanesi 2007 yılında çıktığı sağlık hizmeti yolculuğuna aynı şevk ve heyecanla devam etmektedir. Siz halkımızdan aldığımız güç ve destek ile sizlere bölgemize en iyi hizmeti sunmanın gayreti ve. gururuyla yolumuza devam etmekteyiz. Bu vesileyle asılsız ve dayanağı olmayan dedikodudan ibaret haberlere itibar edilmemesini siz halkımızın ve Trabzon kamuoyunun bilgisine sunar bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve halkımızın kurban bayramını kutlarım. 

Yani bir görüşme olmuş, görüşmeye İmperial Hastanesi ortakları ve Muharrem Usta katılmış. Ama konu satış değilmiş. Biz yanlış anlamışız.  

CAHİT ERDEM, CHP İL BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Genel seçimler, Mahalli İdareler seçimleri bitti, şimdi partilerin İl ve ilçe Teşkilat seçimleri başlayacak. AK Partinin seçimleri “Sonbahar” olarak açıklanırken, CHP’de ise henüz takvimin netleşmedi.  

CHP’de henüz tarihler netleşmesede şimdiden bir çok ismin adı ön plana çıkmaya başladı. Bu isimlerden biri de Trabzonspor eski yöneticisi, Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Eski Başkanı Cahit Erdem. 

Erdem’in dün bordo-mavililerin transfer politikası için aramıştık bu konuyu sorduk. 

“CHP İl Başkanlığı için adınız geçiyor” dediğimizde, “Şu anda çok erken, ilçe kongreleri yapılmadan erken bir şey söylemek doğru değil” diyerek cevap verdi. 

Adaylığı puanda düşünmediğini ifade eden Erdem, açık kapı da bıraktı.. Erdem, “Şu anda düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilemem. Bazı şeyleri zamana bırakmak lazım. Gelişmelere göre bir karar vereceğiz” dedi. 

Belediye Meclis üyeliğini bıraktıktan sonra siyasete belli bir müddet ara verdiğini ifade eden Erdem, "Ama önümüzdeki günlerde gelişmelere göre hareket edeceğim” dedi. 

Yani bizim de anladığımız kadarıyla Erdem’in adaylığı ilçe kongrelerine bağlı. İlçe kongrelerinde ve partide ki son gelişmelere göre Erdem’i, CHP İl Başkanlığına aday olarak görebiliriz veya görmeyebiliriz… Bunu da onun dediği gibi, “Zaman gösterecek”

NALAN AYDIN ANKARA’YA…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığında Yatırım ve İnşaat dairesi başkanlığı görevini yürüten Nalan Aydın’ı gerek partiden gerekse yerel yönetimlerde hemen hemen herkes tanır. 

Eşi Ergin Aydın partisinde ve belediyede önemli görevler üstlenmiştir, aday adayı olarak sahaya inmiş aday gösterilmeyince hemen sonrasında SGK’nın bir şirketi olan EMEK İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi olarak Ankara’da göreve başlamıştı. 

2016 yılından bu yana Aydın Ankara’da görev yaparken, eşi Nalan Aydın ile ilgili sürekli ‘Ankara’ya gidiyor, gitti gidecek haberleri yazıldı, çizildi. 

Nalan Aydın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Murat Zorluoğlu tarafından  Yatırım ve İnşaat dairesi başkanlığı görevinden düz daire başkanlığı görevine kaydırıldı. 

Bu görev değişikliği sonrası Nalan Aydın’ın Ankara’ya gideceği söylentileri sıklık kazandı. 

Ve yine Ankara’da, sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre Nalan Aydın’ın İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nda daire başkanı olarak göreve başlayacağı bilgisine ulaştık. 

Belediyeden muvafakatını alan  Aydın’ın kısa süre sonra Ankara’da göreve başlayacağı öğrenildi. 

Ne diyelim Ankara’da bir Trabzonlu başkanımız daha oldu, Nalan hanıma hayırlı olsun, yıllardır ondan ayrı bir şehirde görev yapan EŞİ Ergin Aydın’a da gözün aydın diyelim. 

TRABZONSPOR’A 3. SINIF TAKIM MUAMELESİ…

ResimTrabzonspor UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme maçında Çekya ekibi Sparta Prag ile karşı karşıya geldi. Kıyasıya rekabete mücadeleye sahne olan karşılaşmada Trabzonspor yeni transferi Sörloth’un nefis golüyle turu Trabzon’a taşıdı..

Oysa ki sahada elle tutulur güzel bir futbol bulmak mümkün değildi…

Tüm bu yaşananlar bir yana Bordo mavililer havalimanında ilginç bir muameleye tabi tutuldu.

Prag dönüşünde bir kez güvenlik noktasından rahatça geçen Bordo Mavili kafile için daha sonra kapı değişikliği yapıldı.

Bu sırada dikkat çeken bir olay daha yaşanarak Trabzonspor kafilesi bir kez daha güvenlik taramasına sokuldu.

Yaşanan bu garip durum havalimamında sinirleri oldukça gerdi.

Yaklaşık yarım saat boyunca taramadan geçen Bordo Mavililer yaşananlara isyan etse de 2. Kez güvenlik taramasından geçip uçağa biniş gerçekleştirdi.

BELEDİYEDE “ARADIĞINIZ KİŞİYE ULAŞILAMIYOR”

ali tekataş tiski ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geldiği günden itibaren bazı uygulamaları hayata koymuştu.

Belediyeye ait kullanılan kurum hatlarının iptalleri de bunlardan bir tanesiydi.

Bu karar alındıktan sonra birçok daire başkanı, şube müdürü ve diğer personellerin telefonlarından, “Artık yeni numaram budur” yazılı toplu mesajları gelmeye başladı.

Başkan Zorluoğlu bu hareketiyle birlikte “herkes kendi telefonunu kullansın” tavrını net bir şekilde gösteriyor.

Herkes tarafından bilinen numaraların iptal edilmesinden ötürü kendilerine ulaşım zorlaştı diyebiliriz.

Yöneticiler bu durumdan memnun ama kendi telefonumu iş hayatım için neden kullanayım serzenişleri de olmuyor değil.

Bu konuyla ilgili TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından, “TİSKİ’de artık kurum telefonları kullanılmıyor. Anlayışları nedeniyle çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” paylaşımıyla mesajını vermişti.