BAKAN SOYLU TRABZON'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uzun bir aradan sonra Trabzon’a geliyor..

Başdanışmanı Mazhar Yıldırımhan’ın savcı oğlunun Trabzon’daki nikah törenine katılmak  için cumartesi günü şehre gelecek olan Soylu, nikah şahitliği de yapacak..

Bu arada tatlı bir telaş içinde olan Mazhar Yıldırımhan da Trabzon’a geldi ve oğlunun nikah davetiyelerini dağıtmaya başladı..

Yıldırımhan bu tatlı telaşta unuttuğum dostlarım olursa beni affetsin, herkesi nikahınıza bekliyorum dedi..

Nikah 15 Ağustos’da Alyans’ta..

Şimdiden çiftlere 61saat ailesi olarak mutluluklar diliyoruz..

O REKTÖR ADAYI NEREDE GÖRÜNDÜ?

KTÜ, kampüste de Trabzon’un her yerinde de nefesler tutulmuş, Cumhurbaşkanı kimi rektör atayacak merakı artık tam pik yaptı..

Bugün yarın rektör kim açıklanacak…

Cumhurbaşkanı bir gece ansızın kararnameleri imzalayacak ve meraklı bekleyiş de bitecek..

Rektör adayları arasında yer alan ve külliyede danışman olan Prof. Dr. Uğur Çevik önceki gün Türkiye Cumhuriyeti devletinin Lüblan’a yaptığı geçmiş ziyarette heyette yer aldı ve Lübnan’a gitti..

Edindiğimiz bilgilere göre, Çevik, Lüblan’daki patlamanın teknik analizini yapacak heyette görev aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki Türk heyetinin Lüblan’a ziyareti dünyanın da gündemine oturdu.. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğu Türk heyetinde yer alan KTÜ Rektör adayı Prof. Dr. Uğur Çevik, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’a YÖK’ün sunduğu 3 isim arasında olduğu yönünde de bilgiler var..

İYİ PARTİ’DE LİSTELER KRİZİ! 2 KEZ REVİZE YEDİ

İYİ Parti 2. Olağan Genel Kurulunu, dün Koronavirüs nedeniyle Ganita’da yaptı. Biz seçimde neler yaşandığını özetle sizlere aktaralım. Arka plan yani..

Bildiğiniz gibi İYİ Parti Kongreye, yaşanan istifa süreçleri ve yönetim kurulunda görev almayacaklarını belirten isimlerin açıklamalarıyla gitti.

Kongreden bir gün önce yaşanan bu durum İYİ Parti’de ki birçok ismi şok ettiğini de belirtelim.

Ancak çok sayıda kişi kongreyi takip etmek için Ganita’ya akın etti. Öyle ki oturacak yer kalmadı desek yeridir.

Koronavirüs nedeniyle, açık alanda yapılan İl Kongresine katılım bir hayli fazla olunca, ister istemez sosyal mesafe kalmadı..

Kongrede başkan adaylarının listelerinde yaptıkları hatalar ister istemez kongreye damga vurdu.

Öyle ki artık seçimlere kısa bir süre kala hatalarından bazıları fark edilince listeler üzerinde kalemle düzeltme yapılarak, seçimlere gidildi..

İlk olarak mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin listesinde İl Başkan adayı yazması gerekirken, tasihinde  de fark edilmediği şekilde İlçe Başkan adayı yazıldı. Burada ‘çe” kısmının üzeri çizilerek İl Başkan adayı şeklinde liste revize edildi.

Ancak liste konusunda en büyük sıkıntıyı yaşayan isim adaylardan Tuna Taşkın oldu.

İlk olarak listesini verdiğinde Kadın Kotasına takıldı denilerek listesi revize edilmesi gerekti. Bunun üzerine listeyi revize eden Taşkın, bu kez de İlçelerde yönetim kurulu üyesi olan isimler listeye yazıldığı gerekçesiyle yeniden listesini revize edilmesi istendi.

İlk revizede listeyi yeniden bastıran ve seçimlere 15 dakika kala Divan Başkanlığına listesini veren Taşkın, ikinci Revize’de ise bazı isimlerin üzeri çizilerek zaman kaybı engellendi.

13 KİŞİ BAŞKANA MESAJ MI VERDİ?

İYİ Parti Trabzon İl Kongresinden devam etmek gerekirse, seçim sonuçları elimize geldiğinde biraz şaşırmadık desek yalan olur. Evet mevcut başkan Azmi Kuvvetli yeniden başkan seçildi ancak Yönetim Kurulu Üyelerinden daha az oy aldığı görüldü.

Yalnız şunu belirtelim, Başkan Kuvvetli’ye oy vermeyenler, rakibi Tuna Taşkın’ı tercih etmemiş. Sanırız Başkan Kuvvetli’nin ismi listede çizik yemiş..

Başkan Kuvvetli oy kullanan 433 kişiden geçersiz 15 oy çıkarıldığında 280 oy alırken, yönetim kurulu üyeleri ise bir kaç isim hariç toplamda 293 oy almış.

Buradan da anlaşılacağı üzere 13 kişi Başkan Kuvvetli’ye oy vermemiş.

Şöyle ki Başkan Kuvvetli, ilk sandıktan 101 oy alırken, Yönetim kurulu üyelerinin 3’ü hariç geri kalan hepsi 106 oy almış. İkinci sandıkta Başkan Kuvvetli 91 oy alırken, 2 yönetim kurulu üyesi hariç geri kalan herkes 93 oy almış. 3. sandıkta ise Başkan Kuvvetli 88 oy alırken, geri kalan üyelerin hepsi 94 oy almış.

Tabi bu duruma seçimden önceki gün edilen istifalar, “yönetim kurulunda yer almayacağım” söylemleri neden olmuş olabilir mi onu da zaman gösterecek…

Tuna Taşkın’ın listesi ise kendisi de dahil 124 oyda kaldı. Bu listenin hiç birinin çizik yemediğini de ayrıca belirtelim.

GELECEK, AK PARTİ'YE KOMŞU OLUYOR

Gelecek Parti’sinin Trabzon örgütlenmesi öyle görünüyor ki, Deva parti’sinden daha erken olacak… Hafta sonu Gelecek Parti’sini üst düzey yöneticileri, Trabzon medyası ile bir araya gelmişti..

O buluşmadaki detayları ve kulis bilgilerini 61saat olarak okurlarımız ile paylaştık..

Gelecek Parti’sinin il başkanı  Hasan Kamil Velioğlu’nun hem il hem de ilçe yönetimlerini oluşturmak için kolları sıvadı..

Bu arada, genel merkez özellikle Karadeniz Bölgesinde teşkilatlanmanın özel nedenlerden dolayı sıkıntılı olacağını biliyor..

Zira, Cumhurbaşkanının Rizeli olması, Karadeniz Bölgesinde de de Ak  Parti’nin güçlü konumda bulunması, teşkilatlanmanın önündeki en büyük sıkıntı olarak görülüyor..

Velioğlu il başkanlık binası ile ilgili arayışlarını da sürdürüyor..

Ancak uygun bir yer bulamazsa, kendi çalışma ofisini partiyi tahsis edecek..

Velioğlu’nun mali müşavirlik bürosu, Ak Parti Ortahisar ilçe binasının altında..

Velioğlu, son çare olarak kendi bürosunu partiye tahsis ettiğinde de Ak Parti’ye komşu olmuş olacak…

TRABZON KARAYOLLARI ORTA REFÜJ...

Trabzon’un girişinden çıkışına kadar sahil yolunda orta refüjlerdeki;

-Kirlilik

-Yeşilliğin kuruması, dikkat çekiyor.

Özellikli kirlilik.

Muhtemelen transit geçer araç sürücüleri orta refüşü çöplük haline getirdi..

Bu çağ dışı hareketin, Trabzon’un imajını da bozduğunu belirtelim.. Hem belediyeler hem de Karayollarının bu konuda daha titiz davranmaya çağırıyoruz…

Konu ile ilgili bakan ve genel müdürün Trabzonlu olması da dikkat çeken bir konu…

Lütfen, karayollarımızı temiz tutalım.. Orta refüşler çöplük değil…

Ve vatandaş sorumluluğu ile orta refüjleri çöplük haline getirenleri gördüğümüzde de uyaralım…

Şehrimizin imajı açısından bu çok önemli.

aOrta refüşlerdeki yeşilliklerin kuruması da dikkat çekici..