SARAL VE AYKAN ADAY OLABİLECEK Mİ?

Trabzon’da çoktan yerel seçim havalarına girildi. Özellikle iktidar partisinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir çok ismin adı gündeme gelirken bunlardan Oktay Saral ve Asım Aykan ile ilgili dün Trabzon gündemini bir hayli merak uyandıran bir haber geldi. 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Trabzon eski Belediye Başkanı Asım Aykan ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral, Yerel Yönetimler Politikalar Kuruluna seçildi. 

Burada aslında en çok merak edilen nokta bu iki ismin bu Kurula seçilmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı... 

Bu noktada dün Asım Aykan’ı aradık. Aykan, henüz konuyla ilgili açıklama yapmayacağını kaydederken kendisine Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına adının geçtiğinin konunun kapanıp kapanmadığını sorduk. 

Aykan ise, “O konuyla ilgili bir yorum yapmayayım. Kapanması yasaya göre mümkün değil” dedi. 

Tabi burada yorum sizin... Ancak anladığımız kadarıyla Aykan, henüz bu noktada tam karar vermiş değil. Aday adayı olursa sürpriz olmaz. Çünkü bu noktada yasal her hangi bir engel yok. Tabi aynı durum Oktay Saral için de geçerli.. 

Buradan anlaşılacağı üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için önümüzde çok aday adaylı ve güçlü isimlerin yarışacağı bir süreç bizi bekliyor olacak...

NEREDEN GELDİ BU 30 MİLYON TL?

Trabzonspor’da bilindiği üzere büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. 

Euro ve Dolar kurunun büyük oranda sarstığı Bordo Mavililer de geçtiğimiz hafta 30 milyon TL operasyonu yaptı.

Önce yabancı oyunculara daha sonra da yerli oyunculara ödeme yapan Bordo Mavili yönetim oluşması muhtemel sorunların önüne geçti. 

Tabi akıllarda bu paranın nereden geldiğine dair türlü söylentiler ortaya atıldı. Kimisi kredi, kimisi Ertuğrul Doğan verdi kimisi de başkan buldu dedi. 

Bizim araştırmalarımız sonucu paranın Başkan Ağaoğlu ve Ertuğrul Doğan’ın ciddi girişimleri sonrası sponsor parası olarak Spor Toto Teşkilatı’ndan alındığı ve üzerini yönetici katkıları ile tamamlandığı öğrenildi. 

Oyuncuların parasının ödenmesi ve kafalarının rahatlamasının ilk meyvesi Akhisar galibiyeti ile gelirken ikinci meyvesi de Burak Yılmaz’ın davasını geri çekmesiyle oldu. 

Demek ki para her şeyin ilacı…

HERKES BİR ŞEY DEDİ O KONUŞTU 

CHP’nin Trabzon Ortahisar’da belediye başkan adayı göstermeyi planladığı Mimar Salih Akyüz, 61saat.com’a konuştu.

Adaylığı konusunda kulislerde bir çok söylentinin dolandığı, gazete ve internet sitelerinde adaylık ile ilgili olarak nabzı tutulmaya çalışıldığı yazılan Akyüz, Ortahisar ilçe örgütünden arkadaşlarının kapısını çaldığını belediye başkan adaylığı ile ilgili olarak düşüncesini sorduklarını açıkladı.

Akyüz CHP üyesi olduğunu, bir biçimi ile partinin Ortahisar’dan aday göstereceğini belirterek “Benim düşüncem şu.. Kaçamak güreşmemek gerek.. Bu şehre söyleyecek bir şeyimiz var ve onu da söyleriz diye düşünüyorum” CHP’nin başkan adaylığı önerisine henüz tam net cevap vermese de Akyüz, partili sorumluluğu ile bu teklifi kabul edecek gibi görülüyor..

UFUK HOŞ MURADINA ERDİ 

AK Parti’nin fikir üretim merkezi olarak bilinen ancak parti içinde de çok muhalifi olan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ufuk Hoş’un şu sıralar hedefi ne? 

Gelecek dönem büyükşehir belediyesinde profesyonel üst düzey bir görev mi yoksa, Çaykara belediye başkanlığı mı? 

Hoş bu iki olasılık ile ilgili olarak ‘Yok öyle bir hedefim’ dese de, özellikle bu yeni dönemde büyükşehir de kilit bir rol almak niyetinde. 

Hoş, milliyetçi muhafazakar ve yeni Osmanlıcı akımın, Trabzon Ak Parti’de önemli simalarından biri. 

Nitekim, şu sıralar eşi ile birlikte kısa bir tatile çıkan Hoş, Osmalı’nın kurulduğu coğrafyaya giderek zamanın kıyafetlerini giydi ve eşe dosta mesajını verdi.

O dönemlere gidemedi ama o dönemleri bu dönemde çağımızda yaşayarak muradına erdi.

ANKARA’DA ADAY PROFİLİ TARTIŞMASI 

Özellikle Ak Parti’nin milletvekillerinin, TBMM’deki odalarında Trabzon için başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçelerin belediye başkan aday adaylarının profilleri ile ilgili tartışmalar alabildiğine yüksek düzeyde yapılıyormuş. 

Örneğin önceki gün bize gelen bir bilgiye göre Adnan Günnar’ın makamında, büyükşehir adayları ile ilgili olarak olası isimler sıralanmış sonunda,  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun adı geçenlerden daha karizma olduğuna karar verilmiş.

Aynı şekilde Akçaabat için de Şefik Türkmen bir adamı öne çıkmış. 

Çiçeği burnunda milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nu ziyaret edip makamından ayrılanların genel kanaati şu:

’’Bahar hanım hem gerçekçi, hem cesaretli. Hem de objektif” 

Bahar Hanım diyormuş ki:

‘’Bildiğim her doğruyu üslubu çerçevesinde söylerim, seslendiririm’ Komisyon başkanı Muhammet Balta’nın ise geleni gideni çok. 

Özellikle yeni dönemde mecliste komisyonların daha aktif olacağından hareketle, Balta kritik bir görevde. 

Bu arada hem Karayolları Genel Müdürü Abdullah Uraloğlu’nun hem de Bakan Cahit Turan’ın makamında, makamına yakın kritik kozmik odalarda Trabzon belediye başkan aday adayları ile ilgili olarak ciddi kulisler yapılıyormuş. 

Her ne kadar genel merkez bakanlara belediye başkan adayları ile ilgili görüş sormayacağı ilke olarak kabul edilmiş ise de Trabzon bu konuda Cahit Turan ile istisna olabilir.

TRABZON’DA ADAY İSİMLERE KARIŞACAK MI?

Trabzon’la bağımı hiç kopmadı ki…!

Şu sıralar Ankara’da bir siyasetçinin çalışma ofisi gece geç saatlere kadar tıklım tıklım. 

Ve Türkiye’nin her yerinden partililer O’nunla konuşuyor. 

Geldikleri ilin stratejisi üzerine fikir alışverişinde bulunuyor. 

Tabi bu iller arasında Trabzon’da var. 

Ve o Trabzon’u çok iyi tanıyor, biliyor… MR’ını da çok iyi çekmiş durumda.

Peki kim bu siyasetçi.

CHP Genel sekreteri Trabzon eski Milletvekili Akif Hamzaçebi..

Hamzaçebi, İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığı ile ilgili sürecin devam ettiğini belirtirken, İstanbul’da büyük bir oy farkı ile CHP’nin seçimi kazanacağını söyledi. 

Tabi bizim merakımız ilgi alanımız Trabzon.

Hamzaçebi’ye dedik ki; Trabzon adayının belirlenmesinde genel merkez size fikrinizi soracak mı?

Hamzaçebi söze şöyle başladı..

“Benim Trabzon ile ilgili bağım hiç kopmadı.. Ancak, bizde aday belirlenirken yöre haklının eğilimi, örgütün tercihi önemlidir. Bu arada elbette genel merkez benim de Trabzon ile ilgili görüşümü alır”

Bu son cümlenin tercümesi şu..

Hamzaçebi, Trabzon’da aday belirlemede birden fazla faktörün yanında çok güçlü bir faktördür.