TRABZON’DA YOLSUZLUK PAYLAŞIMI

Genelde sosyal medyadaki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu dün yine ortalığı karıştıran bir paylaşımda bulundu.

Aslında görsellere baktığınızda Trabzon için çok sıradan ve son dönemin moda konusu alt yapı çalışması ama ifadeleri bayağı sertti. Ordu Altınordu ilçesinden güzel bir taş döşemeli yol paylaşan Velioğlu bu fotoğrafın altına Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kemerkaya camisi altındaki ağır iş makineleninin geçmesi sonucu şiştiği görülen yolu paylaşarak;

‘Birinci görselde ki Yol ise ikinci görselde ki aleni YOLSUZLUKTUR...

İkinci görsel inşaat devam ettiğinden henüz trafiğe açılmamış olan kemerkaya camii altında ki yol.

Kıymetli Başkanım @baskanzorluoglu asfalttan geçtik bari yapılan doğru yapılsın... Yazık milletin paralarına...’  ifadelerini kullandı.

Ardından büyükşehirde görevli üst düzey bürokratlar anında konuya açıklık getirerek topu Ortahisar Belediyesi’ne attı belediyesine  pasladı.

Strateji Daire başkanlarından Zülfü Turan açıklamasında ‘Başkanım, biz hatasız iş yaparız demiyorum ama bizim sorumluluğumuzda olmayan bir yol bu gösterdiğiniz’ ifadesini kullanırken Velioğlu Turan’a cevaben ‘Sayın Başkan benim yollarla ilgili bir yazıma vasat espri demişti. O nedenle yazdım’ şeklinde konuştu.

Bu olay aynı partiden olmalarına rağmen görev ve yetkiler konusunda Büyükşehir ile Ortahisar’ın birbirine düştüğü ilk olay değil ve görünen o ki sonda olmayacak

PROTOKOL ÇEVRİM DIŞI

Trabzon’un kuşkusuz en güzel yerlerinden biri KTÜ sahil tesisleridir. Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan tesislerde geçtiğimiz günlerde Trabzon protokolünün katıldığı bir organizasyonda, protokol mensuplarının telefonla iletişimleri kesilmiş.

Turkcell kullanımının çoğunlukta olduğu protokol mensupları da şaşmış kalmış bu işe. Şehrin en merkezi yerinde ülkenin en iyi diye bilinen operatör şirketinin servis veremeyişi protokolün de garibine gitmiş.

Çalışanlarla konuştuk ‘Eğer hattınız Turkcell ise şöyle denize doğru bir gidin belki çeker’ dediler. Demek belli bir sorun var ve bu sorunun yaşandığı lokasyon şehrin en güzide yerlerinden bir tanesi. Ve aylardır Turkcell yetkilileri de devreye girmesine rağmen bu sorunu çözememişler. Valla duyunca biz de garipsedik. Turkcell ile ilgili bölgede bir başı boşluk var fakat sorunu aktarmak adına ulaşılabilecek kimse de yok. Böylesine önemli bir markanın böylesine prestijli bir yerde bu soruna duyarsız kalması gerçekten üzücü. Dileriz en yakın zamanda bu sorunu çözerler.

İMAMOĞLU OL DERSELER OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin normal süresi her ne kadar 2023 yılı olsa da sahadaki hareketlilik ve siyasi gerginlik önümüzdeki yılın Ekim-Kasım aylarında bir seçim olma ihtimalini gözler önüne seriyor. Kimileri Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi gücünü görmek adına milletvekilliği genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimini ayrı ayrı tarihlerde yapar diyor kimileri ise kötü bir sonuç alındığında geri dönüşü olmaz yaparsa ikisini bir yapar öngörüsünde bulunuyor.

Şu bir gerçek ki Türkiye’de vatandaş nezdinde özellikle ekonomik manada bir sıkıntı var. Erdoğan iyi bir hamle yapmadan piyasayı besleyip canlandırıp bunu tersine döndürmeden seçim kararı almaz.

Gelelim Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ve İmamoğlu’nun ziyaretleri ile seçimlerin bağlantısına.

Ekrem İmamoğlu Türkiye’de Ak Parti’nin en yüksek oyu aldığı illerden biri olan Bayburt’ta binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Adeta bir izdiham yaşandı. Diyeceksiniz ki İmamoğlu belediye başkanlığı, cumhurbaşkanlığı ile ne işi olur. İşte bunun cevabı İmamoğlu’nun Trabzon’daki programında 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ın sorduğu ‘Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna verdiği cevapta yatıyor.

İmamoğlu “Bunun kararını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verir. Yani bu iki isim derse ki adayımız ‘İmamoğlu’dur’ o zaman ben Cumhurbaşkanlığına aday olurum” diyor.

Görünen tabloda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olarak seçimi kazanması çok düşük bir ihtimal, Meral Akşener de aday olmadığını ısrarla söylüyor. Yani tünelin ucu İmamoğlu’na çıkıyor. Türkiye’de Karadeniz ziyaretlerinde de göründüğü üzere İmamoğlu’nun yakaladığı rüzgarı, gördüğü ilgiyi muhalefette genel başkanlar bile göremiyor…

MUHALEFETİN SESİ SP Mİ?

Gerçekten Trabzon'da çok şaşırılacak işler oluyor. Şaşırıyoruz da ama hoşumuza da gidiyor. Özellikle şehrin sorunlarının yüksek sesle toplu olarak seslendirilmesi her zaman şehir için önemlidir.

Mesela muhalefetin en az oyu alan partisi Saadet Partisi tüm muhalif partileri örgütleyip onlara önderlik yapıp siyasi toplu protestoları başlattı…

Trabzon tarihinde bir ilk değil de nedir?

Gerçekten toplu, etkili ve olay yeri muhalefete farklı bir bakış açısı kazandırdı SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt…

SP Başkanı Kurt'un davetine önce nezaketen giden parti başkanları, zaten karşı çıktıkları bir olay olduğu için yeni terminal binası için olay yerinde düzenlenen toplantıya da katılmak zorunda kaldılar.

Ama ortada şöylede bir durum var.

Cevat Kurt'un Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ayrı bir kişisel husumeti var. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile yaşadığı kriz sonrası Başkan Zorluoğlu'nun tutumu ve emekli olmasına kadar dayanan süreç.

İşte burada bir intikam planı olabilir ve bu plana diğer muhaliflerde alet oluyor olabilir mi?

Tekrar söyleyelim, Trabzon'da güzel veya olmaması gereken kötü şeyler için bu birliktelik taktire şayan.

Ama sadece büyükşehir projelerinde olursa, sadece Murat Zorluoğlu'na karşı olursa bunun adı muhalefet değil intikam hareketi olarak yorumlanır.

Bu arada konuyla ilgili bir okurumuzun notunu sizlere iletelim.

Yeni terminal yeri ile ilgili olay yerindeki basın açıklamasına katılan partilerin oy oranlarına bakınız diyerek şu hatırlatmayı yaptı; “Açıklama yapan partilerin 2019 Yerel Seçimlerinde aldıkları toplam oy oranı Büyükşehir: Ak Parti %64.61 - Açıklama yapan partiler 33.58

Ortahisar Seçim sonuçları: AK parti: 59.37 - Açıklama yapan partiler 39.84

Yani sonuç olarak 7 partinin toplam oy oranının neredeyse iki katı oy alan bir partiye oy vermiş seçmen çoğunluğu bu projeyi istemiştir.

Muhalefetin karşı çıkması normaldir ama yüksek oy oranı ile AK Parti seçmeni bu projeye oy vermiş ve istemektedir. Bu taraftan da bakmanızı öneririz…”

GENEL KURULDA ORTAM NEDEN GERİLDİ?

Trabzon Barosu seçimlerinde heyecan adeta doruk noktada yaşanıyor. Şehirde gündeme oturan bir seçim.

Siyaset her ne kadar müdahil değiliz dese de AK Parti ve muhalefet tarafı diye adaylar iki cepheye ayrıldı.

Genel kurulun ilk gönünde seçim yoktu fakat bunu bilmeyen bazı okurlarımız ‘Seçimi kim kazandı, AK Partililer mi karşısındakiler mi?’ diye bizlere sordular.

Dün ki genel kurul, saati 10.00 diye belirtilse de katılımların geç olması nedeniyle bir saat rötarlı olarak başladı.

Avukatlar genel kurula çok ilgi göstermezken salonun dörtte biri doldu diyebiliriz.

Özellikle başkan adayı Mahmut Yazıcı’nın mevcut başkana göre daha heyecanlı olması dikkat çekiciydi. Genel Kurul başlamadan salonun en arkasında oturarak konuşma metni ile ilgilendi.

20 gündem maddesiyle yapılan Genel Kurul’da ise açılış konuşması ve ardından plaket takdimleri gerçekleştirildi.

İki başkan adayı başlangıçta yan yana oturmuştu ancak gözlemlediğimiz kadarıyla moladan sonra yerleri değişti…

Özellikle başkan adaylarının konuşmalarının gergin geçme ihtimaline karşı mı böyle değişiklik yapıldı bilemiyoruz.

Öğlen civarı 45 dakikalık mola verildi, sandviç ve kuru pasta ile çay ikramı yapıldı.

Genel Kurul’un ikinci yarısında özellikle adayların konuşmasına kadar sakin bir ortam vardı.

Konuşmalar sırasında karşılıklı olmasa da açıklamalar bazında biraz gerginlik yaşandı.

Trabzon Barosu’nda seçimler bugün saat 09.00’da başlayacak akşam 17.00’da son bulacak. Seçim sonucu 18.00 gibi netlik kazanır….

TRABZON BARO SEÇİMLERİNDE 0 SİYASET

Baro seçimlerine bir süredir siyasetin karıştığı hatta iktidar-muhalif seçimine döndüğü belirtiliyor…

Dünkü Genel Kurul’a siyasetin gelip müdahil olacağı düşünülüyordu ve aslında bekleniyordu ama öyle bir ortam olmadı.

Ne protokol, ne siyaseten kimse salona iştirak etmedi. Yalnızca iki başkan adayı ve avukatların yer aldığı bir Genel Kurul gerçekleşti.

Genel Kurul’un sonuna doğru adayların konuşmaları başlarken ilk söz hakkını Mahmut Yazıcı aldı.

Yazıcı sözlerinde baroların artık sorunları dert edinmediğini ve genel sorunlardan bahsederken mevcut yönetimin harcamalarını eleştirdi.

Bu konuşma da Sibel Suiçmez’in vereceği cevapların fitilini ateşlemiş oldu.

Ardından Sibel Suiçmez konuşurken ‘Aslında değinmek istemediğim şeyler vardı ama bu konuşmadan sonra değineceğim’ dedi ve Yazıcı’nın iddialarını yanıtladı.

Harcanan kalemleri açıkladı, işten çıkarılan bir üyenin rakibi ile çalıştığını ve tüm ifadelerin oradan kaynaklandığını dile getirdi.

Suiçmez iddiaları ise tamamen gerçek dışı ve dedikodudan ibaret olarak değerlendirdi.

Suiçmez’in, ifade edilen sorunlar için, ‘Yüzüme karşı söyleme cesaretini gösteremedi’ söylemiyle salon bir anda buz tuttu.

Yaklaşık 1 saat süren Suiçmez’in konuşmasının ardından söz alan Yazıcı, ‘Yüzüne söylemeyeceğimi buradan da söylemem’ diyerek cevap verdi.

Baro seçiminde tansiyon yüksek olacak gibi duruyor. Çünkü dün gece telefonlar çok yoğun çalıştı. İki adayda tek tek tüm avukatları arayıp kimine yeşil kimine kırmızı kimine sarı işaret koydu. Kim önde derseniz şuanda seçim kafa kafaya.

Hak eden kazansın avukatlara en iyi hizmeti sağlasın diyoruz…