61SAAT’İN EN MUTLU GECESİ
İmtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan’ın dün akşam Novotel’de geniş katılımlı bir düğünü oldu. Trabzon’un siyaset, iş, spor dünyasından ünlü isimlerin bir araya geldiği düğünde elbette, hem siyaset, hem ekonomi, hem politika hem de Trabzon’un genel durumu tartışıldı fikir telakkisinde bulunuldu. 
Bunların en önemlisi de Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu arasında yaşandı. Burada ki konu ise Arsin’de yapılması planlanan Yatırım Adası oldu… 
Yani Esaspehlivan kardeşimizin düğünü, bir düğün olmaktan öte Trabzon’un sorunlarının tartışıldığı bir platform haline geldi. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu yoğun programı sonrasında Esaspehlivan'ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, her zamanki gibi düğünü de fırsat bilerek bütün masaları gezdi, bütün masalarda ki davetlilerle ilgilendi. 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’da benzer bir şekilde masaları gezerek davetlilerle birlikte sohbet etti. 
Basın camiasının önde gelen isimleri de bu anlamlı gecede bizi yalnız bırakmadı. 

Trabzon’un nabzının da attığı düğün gecesi geç saatlere kadar devam etti. 

AHMET AĞAOĞLU, O ÖNERİYİ AJANDASINA ALDI
Yayın Danışmanımız Ali Savaş, dün ki köşe yazısında Cemil Usta sezonu ile ilgili olarak ilginç bir öneride bulundu. Biliyorsunuz, Cemil Usta’nın kaptanlık yaptığı dönemde bordo-mavililer büyük başarılara imza attı. Şampiyonluklar kazandı, çok sayıda kupayı da müzesine götürdü. Efsane kadronun kaptanı Cemil Usta’nın adı da bu sezona verildi. 
Usta’nın adının sezona verilmesi elbette Trabzonlular, Trabzonsporlular için anlamlı. 
Arkadaşımız Ali Savaş’ın önerisi ise şuydu: Cemil Usta döneminde kazanılan kupalar, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Ünal Karaman’ın basın toplantılarında tek tek sergilensin. O kupanın hikayesi basın toplantısı öncesi açıklansın. 
Ağaoğlu’nun bu öneriye tepkisi ise, olumlu oldu ve değerlendirmeye alacağını söyledi. 


Bundan sonra Ağaoğlu’nun veya Karaman’ın basın toplantılarında, masanın başında Cemil Usta’nın elleriyle havalara kaldırdığı kupaları görebileceğiz. O kupaların kazanılış öyküsü basın toplantısı öncesi açıklanacak. 
Böyleyece Trabzonspor, Cemil Usta futbol sezonuna bu uygulamasıyla bir renk katmış olacak. 

Ağaoğlu bu öneriye sıcak baktı. Yönetimde masaya yatıracaklarını söyledi. Umarız bu uygulama hayata geçer. Trabzonspor Cemil Usta sezonunda kendine özel bir uygulama başlatmış olur. 

TRABZONSPOR’DA SAKATLIKLAR VE DOKTORLAR
Trabzonspor’un özellikle 2 futbolcusu Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı sakatlıkları ile ilgili olarak kulüp doktorunun yetersiz kalışı hala futbol camiasında konuşuluyor. 
Bu konuda kimin eksik yaptığı, kimin hatalı bir tavır takındığı konusunda ise henüz tam uzlaşılan fikir yok. 
Burada günah keçisi ise ne yazık ki kulüp doktoru oldu. 


Oysa kulüp doktoru, yakın arkadaşlarına, kendisinin bir hatası olmadığını zaten bazı operasyonlarla ayağının kaydırılacağı yönünde ifadeleri olduğu iddia ediliyor. 
Bu ayak kaydırma yöntemleri nasıl olur, onu bilemiyoruz ama bu işin özellikle dikkatle ve ciddiyetle ele alınması gerekiyor. 
Böyle bir yetersizlik varsa, bu zamana kadar bu kulüp doktoruna futbolcular nasıl emanet edildi, kim emanet etti?
Hakan Ayazoğlu’nun görevi gelmesi elbette sevindirici gelişme. Trabzonspor’un özellikle sağlık ekibinde meydana gelen
bu aksaklık, bu hata, bu ağır eksiklik, doktor değişikliğiyle giderilmiş olacak. 
Doktorun haricinde sağlık bölümünde silsile yoluyla gelen eksiklikler sadece doktora mı fatura kesilecek. Başka kimsenin kusuru hatası yok mu? Trabzonspor bu konuda sadece doktoru görevden alarak bütün meselelerin üzerini örtebilir mi? Daha çok su götürür… 

ATAMA NİYE GECİKİYOR?
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’un görevinden affını istemesinden sonra, bir koltuk boşta. Bu konuda kulislere sızan bilgilere göre Büyükşehir Belediyesinde görevli İlker Yurdakul’un bu makama atamasının yapılacağı konusunda hem il teşkilatı hem de belediye yönetimi hem fikir. Bu karara rağmen bu atama hala geciyor. 
Peki bu atama neden geciyor. 
Bu konuda değişik yorumlar var. 


En ilginç yorum ise; 
İlker Yurdakul’un, Genel Sekreter Yardımcılığına atanması konusunda CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un destek vermesi konusu geliyor. Oysa CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İlker Yurdakul’un liyakatlı biri olduğunu belirtirken fikir olarak ayrı kulvarlarda biri olduğunu ifade etti. 
Bu ayrı kulvarlarda ifadesi, belediye yönetiminde sanki aynı kulvarlardayız diye algılandı. 
Aslında öyle değil. 
Güzide Uzun, Köy Hizmetleri döneminde mesai arkadaşı İlker Yurdakul ile ilgili olarak liyakatlı olduğunu, mesleğinin erbabı olduğunu belirterek böyle bir atamının yerinde ve doğru olduğunu söyledi. Fikren, zikren, siyasi kulvar olarak ayrı ayrı yerde yer almalarına rağmen İlker Yurdakul’u övmesi, atamanın gecikmesine mi neden oluyor?
Bu kadar basit bir nedenden dolayı Murat Zorluoğlu’nun atamayı gerçekleştirmeyeceğine inanmıyoruz, yakın zamanda bu atama gerçekleştirilecektir. 

YUSUF YAZICI, AİLESİNİ FRANSA’YA GÖTÜRÜYOR.. 
Trabzonspor’un başarılı futbolcularından Yusuf Yazıcı, bilindiği gibi Fransa’nın Lille kulübüne transfer olmuştu. Yusuf Yazıcı, Fransa’da kardeşiyle yaşıyordu.

Ancak maçlara daha fazla motive olması, daha yaşam standardını yaşaması ve ailesiyle olan özlemini gidermek için anne ve babasını bir müddet Fransa’ya alıyor.

Geniş bir ev tutan Yusuf Yazıcı, yakında ailesine kavuşacak. Özellikle Yusuf Yazıcı, Fransa’da daha çok Trabzon yemeklerini özledi. Böylelikle ailesi de Yusuf Yazıcı’nın yanını geldikten sonra bu özlemini gidermiş olacak. 


HEM BAKAN, HEM GENEL MÜDÜR NEDEN SESSİZ?
Trabzon’un Boztepe’de Kanuni Bulvarının viyadüklerle geçilmesi ile ilgili olarak kamuoyunda gelen tepkilere Trabzonlu Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ile Trabzonlu Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ilk etapta yerinde gelerek inceleme yapmış sonrasında sabırlı olunması yönünde açıklama yaparak bölgeden ayrılmıştı. 

Ancak bu tepkiler dinmedi. 

Özellikle Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, bu konuda kamuoyunun aydınlanması ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapacağını, bu konuyu gündeme getiren STK’larla yaptığı görüşmede dile getirmişti.

Şimdi herkes bu açıklamanın ne zaman ne şekilde yapacağını merak ediyor.

Bu arada açıklama beklenirken inşaatta bütün hızıyla devam ediyor.

Trabzon’un bu anlamda bir şansızlığı var.

Özellikle hem coğrafi koşulların getirdiği zor şartlar, hem de projelerin şekillenmesinde halkla ve STK’larla önceden görüşülmemesiyle ortaya çıkan durum en büyük sıkıntılardan bir tanesi. 

Gülcemal ile ilgili olarak STK’larla masaya oturulup yeniden görüşme yapılacağı söylenmesine rağmen hala proje devam ediyor. Bu konuda masaya oturulup oturulmayacağı belli değil. Yetkililerin bildiğini okuması bir gelenek haline geldi, ne yazık ki Trabzon kaybediyor.