BÜYÜKŞEHİR İÇİN SÜRPRİZ İSİMLER 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay dün herkese sürpriz yaparak, il başkanlığına müracaat eden ilk isim oldu. 

Kimsenin beklemediği bu hamle herkeste büyük şaşkınlık yarattı, fakat Atalay Trabzon için önemli bir değer, önemli görevlerde bulunan, üstlendiği her görevi layıkıyla yerine getiren bir isim ve kimsenin şaşırmaması gereken bir müracaatta bulundu. 

Meğer aylardır bunun hazırlığını yapıyormuş. Herkesten gizlemiş ve çok ciddi de çalışmalar yapmış. Atalay’ı kimsenin hafife alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. 

Mevcut Başkan Gümrükçüoğlu aday adayı olan herkese saygı duyduğunu belirterek başarı dileğinden bulunuyor, partimizin her neferi bizim için bir değerdir diyor  ve bir yandan da harıl harıl çalışmaya devam ediyor. 

trabzon büyükşehir ile ilgili görsel sonucuGeçtiğimiz günlerde de ailesiyle birlikte Trabzon merkezini gezerek ziyaretlerde bulundu. Vatandaşın yoğun ilgisi kendisini oldukça memnun etti. 

Büyükşehir için Pazartesi Genel Sekreter Davut Çakır’ında aday adaylığı müracaatında bulunacağını açıklamıştık. Kulislere yeni bir isim daha düştü. 

O isim de Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı. Duyumlarımıza göre Yaylalı’da Pazartesi Büyükşehir için müracaatını yapacak. 

Yine Ankara kaynaklı bilgilere göre, aday adayı olmasalar bile Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral, Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Asım Aykan ve TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için isimleri sıkça konuşuluyor. 

Bu arada eski bakan Erdoğan Bayraktar her ne kadar aday olmayacağım dese de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ajandasında ismi yer alıyor. 

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne giden ve mevcut başkanların yer almadığı Trabzon anketlerinde Ahmet Metin Genç’in Büyükşehir adaylığı için ilk sırada yer aldığını belirtelim. 

YOMRA ADAYLARI VE SAĞIROĞLU 

ibrahim sağıroğlu ile ilgili görsel sonucuAday adayı bolluğu yaşanacak ilçelerden bir tanesi de Trabzon’un Yomra ilçesi. Dün Trabzon’un ilk kadın aday adayı, şehirde yaptığı önemli projelerle dikkat çeken, partinin önemli kademelerinde görev yapmış ismi Tülay Adanur mütevazi bir şekilde aday adaylığı müracaatını gerçekleştirdi. 

Duygusal, etkileyici ve bir o kadar bütünleştirici basın açıklamasında önemli değerlendirmelerde bulundu ve aday adayları arasında yeni hükümet sisteminin ‘Yerel Yönetim Politikalar Kurulu’nu gündeme taşıyan tek isim oldu. 

Yomra İlçesi için adı geçen, Yomra’da herkes tarafından tanınan belediye çalışanlarından Cevdet Binay’da bugün aday adaylığı müracaatını yaparak ‘Göreve hazırım’ diyecek. 

Binay’ın en büyük avantajı, ortada bir isim olması ve her partiden Yomralıya yakın olması.
AK Parti’den hizmete talip olacak olan Binay’ın da kalabalık bir grup ile açıklama yapması bekleniyor. 

Yine Ak Parti’den aday adaylığı gündeme gelen Volkan Yıldırım’ın ise müracaatını Pazartesi günü yapması bekleniyor. 

Mustafa Pehlivan’ın sessiz sedasız ilk başvuruyu yaptığı Yomra’da aday adaylığı müracaatı için son gün olan Pazartesi günü, sürpriz isimlerin çıkması bekleniyor. 

Bu arada Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dün bir açıklama yayınlayarak adeta ‘Kimse bizi yok saymasın, bu ilçede izimiz var, durmak yok yola devam’ deyip safları sıkılaştırdı. 

Sağıroğlu ilçede ve Trabzon’da etkili bir isim, yok sayılmaması gerekir. 

ARSİN’E 4. İSİM GELİYOR 

arsin belediyesi ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un en gözde ilçelerinden biri olan Arsin’de, MKYK eğer 3 dönem kuralını değiştirmez ise mevcut başkan Erdem Şen, Arsin’e yeniden aday gösterilmeyecek fakat Ortahisar için Şen’in isminin geçtiğinin de altını çizerek Arsin kulislerine devam edelim. 

Arsin için ilk olarak Dr. Seyit Hisoğlu aday adaylığı müracatı ile birlikte basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen müracaat programının ardından Hisoğlu vakit kaybetmeden sahaya inerek Arsin’de seçim turlarına başladı. Sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanan Hisoğlu u ziyaretlerini bol bol paylaştı.

Ardından ise Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül’de kalabalık bir grup ile ‘Arsin için bende varım’ dedi. Bülbül’ün Ankara bağlantıları sağlam, önemli temaslarda bulunarak aday adaylığını ilan etti. 

Dün de Arsin’de doğup büyüyen ve halen daha orada ikamet eden Ak Parti Grup Başkanı Sayit Gürsoy kalabalık partili grubu ve kadın katılımcının olduğu bir ekip ile ‘Arsin’de göreve talibim’ dedi. 

İlçede heyecan yaratan bu isimlerin yanına Pazartesi günü ismini öğrendiğimiz bir kişinin daha ekleneceği bilgisini aldık. 

O isimde eski ilçe başkanlarından, Arsin Belediye Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu. Hacıhasanoğlu Pazartesi müracaatını yaparak ‘Arsin için bende varım’ diyecek.

Arsin’nde sürpriz bir isim daha vara ama henüz netleşmiş değil. Ankara ile temaslarını sürdürüyor, Ankara’nın nabzına göre o da Pazartesi müracaatını yapıp göreve soyunacak. 

KOZMİK ODADAN ÇIKTI AK PARTİ’YE GİTTİ 

turkay gümüş ile ilgili görsel sonucuYayın danışmanımız Ali Savaş geriye dönük bir ay içinde üç yazı kaleme aldı. 

O yazılarında, Trabzonlu başarılı bir iş adamının Ak Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlandığını ama o ismin ricası ile adımı yazma dedi.

Savaş da üç yazı kaleme aldı.. O ismin hazırlıklarına anlattı.. 

Savaş’ın son yazısı, o adayın kozmik odası ile ilgiliydi.

Yazıyı okumak için tıklayın

Şimdi o isim kozmik odadan çıktı, Ak Parti Trabzon il binasına gitti, büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

O isim Türkay Gümüş’tü… 

Gümüş, kendi ifadesi ile büyükşehre aday olacak olmayı düşünen aday olanlar arasında en hazırlıklı benim dedi.

Biraz da haklı zira Gümüş, çok gizli açık ve yeri geldiğinde vitrin önüne çıkarak süreci iyi yönetti. Projelerini kağıt üzerinde şekillendirdi.

Gümüş, Külliye’ye kendini tanıtan geniş kapsamlı bir dosya da iletti.

Gümüş’e göre yeni hükümet sistemi ve de yeni Türkiye’ye mantığına göre Büyükşehir adaylarının da tıpkı bakanlar gibi alanında uzman kişiler tarafından oluşacağına inanıyor.

Türkay Gümüş, uzun süre kendini iyi gizledi. Yıpranmadı.. 

Havayı iyi kolladı, bağlantılarını iyi yaptı ve de aday oldu.

Şimdi bakalım sonuç ne olacak.

ESKİ BAKAN’IN AÇIKLAMASI VE BİR TESADÜF

erdoğan bayraktar ile ilgili görsel sonucuTürkay Gümüş bir sohbetinde, eğer Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden aday gösterilirse, eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın Gümrükçüoğlu’nu destekleyeceğini, ama aday gösterilmez ise kendisine destek vereceğini ifade etmişti.

Gümüş’ün aday adaylığı başvurusu yaptığı gün, Erdoğan Bayraktar twitter’dan adının Büyükşehir için konuşulduğunu Trabzon büyükşehir belediye başkanı olmasının onur verici olduğunu ama adaylık düşünmediğini ifade etti.

Bu açıklaması üzerine çok sayıda seveni Bayraktar’da destek mesajı yağdırdı ve ‘Lütfen aday ol’ diye çağrıda bulundu.

Bayraktar bu paylaşımı yaptığı gün, yani dün Türkay Gümüş’te adaylık başvurusu yaptı. 

Şimdi Ak Parti kulislerinde Bayraktar’ın açıklaması, Gümüş’ün bu açıklamanın yapıldığı gün adaylık başvurusunda bulunması Gümüş’ün aday gösterilebileceği yorumlarını da beraberinde getirdi…

Bize göre böyle bir yorum çok zorlama oldu, olsa olsa bu iki olay tesadüftür diyoruz.

VE ADALET BAKANLIĞI BAKIN NE DEDİ!

Sitemiz Yayın danışmanı Ali Savaş ile imtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan’a bundan 5 ay önce, başka bir yayın organında yer alan ve sitemizde de yer verilen bir haber yüzünden, Ak Partili bir bayan yönetici, eşi ve restoran yöneticisi bir kişi tehdit, hakaret ve alıkoyma eylemi yapmışlardı.. 

Bunun üzerine Savaş ve Esaspehlivan hukuk yollarına başvurmuştu. 

Ne yazık ki, savcılık şahitlere rağmen soruşturmaya gerek yok dedi. 

Arkadaşlarımız savcılığın bu kararına itiraz etti. İtiraz edilen mahkeme de savcının kararına uydu, kovuşturmaya gerek yok dedi.

Gazetecinin tek gücü vardır o da hukuk. 

Ve hukukun bütün yollarını denemek hakkını korumak ilkesinden hareketle hakarete uğrayan  iki isim Adalet Bakanlığı’na, kanun yararına bozma talebinde bulundu. 

Bakanlık soruşturma dosyalarını Trabzon’dan istedi. 

Süreç bayağı uzasa da Bakanlığa giden dosyalar Yargıtay 3’üncü daireye sevk edildi. 

3 ‘üncü daire, mağdurların tehdit edildiğine, hareket uğradığına ve alıkonulduğuna iş yerlerine baskın şeklinde ziyaret(!) yapıldığına dikkat çekerek Ak Partili bayan yönetici eşi ve restoran sahibi hakkında iddianame hazırlanması gerektiğine karar verdi.. 

Yargıtay’ın bu kararı, Trabzon Adliyesi’ne geldiğinde dosya yeniden açılacak.

Türkiye’de elbette hukuk vardır. Ve er yada geç adalet mutlak tecelli eder. 

Ve hep hukuka güvendik..

Güvenmeye de devam edeceğiz.