TRABZONSPOR’DA 3 İSMİN BİLETİ KESİLEBİLİR!

Trabzonspor’da devre arası transfer dönemine yaklaşılırken dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başladı.

Şampiyonluk yolunda kadrosunu güçlendirmek isteyen Bordo Mavililer Dünyanın dört bir yanında oyuncu arama çalışmalarını devam ettirirken kadrosunda bulunan yabancı oyuncularla yollarını ayırmayı hedefliyor. 

Sezon başında kadrosuna kattığı Donis Avdijaj, İvanildo Fernandes ve bir türlü iyileşemeyen Onazi ile yollarını ayırmayı planlayan Bordo Mavililer bu hamlelerin ardından yeni takviyelerle elini kuvvetlendirmek istiyor.

Bu bağlamda Bordo Mavili yöneticilerin çalışmalara başladığını duyduk, bakalım sancılı bir süreç daha kulübü bekliyor.

Resim

BALTA’YA KİM SAHİP ÇIKTI?

muhammet balta ile ilgili görsel sonucuTrabzon AK Parti’de milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü krizi nedeniyle teşkilatla karşı karşıya gelmesinin yankıları sürüyor. 


Özellikle Balta sadece Ortahisar meselesini değil birçok konuyu içerlemiş hatta toplantıda, ‘Ben Çevre Komisyon Başanıyım. Bana kimse ünvanımla hitap etmiyor. Neden. Bizim kabahatimiz bu teşkilatların içinden çıkmak mı?’ demiş. 

Balta kendisine şehirde haksızlık  yapıldığını ifade ederken kendisine bu konuda tek sahip çıkan savunan İl yöneticisinin, parti faaliyetlerinde pek ön plana çıkmayan Trabzon’un mobilya devi Aydın Gündoğdu olduğunu belirtmiş. 

Balta’nın bu serzenişlerini yersiz bulan bazı yöneticiler ise ‘Teşkilatların içinden çıkmış biri olan Sayın miletvekilimiz ne istiyor ki. Bu teşkilatlar onu milletvekili yaptı. Komisyon Başkanı oldu. Şimdi havalimanında mı yatalım? Bu da iş mi yani. Bu şehirden nice bakanlar geçti, teşkilat havalimanına zahmet etmesin diye geliş saatini bile paylaşmazdı, karşılama yapılmasını istemezdi’ ifadelerini kullandılar.


Bakalım Milletvekilleri ile teşkilat arasında buzlar ne zaman eriyecek, veya eriyecek mi?

BALTA’DAN CEVAP: Konuyla İlgili AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta açıklama yaparak yukarıda yazılanların yalan ve iftira olduğunu, eleştirilerin yalan üzerine kurulduğunu bunu söyleyenlerin yalancı ve iftiracı olduğunu ifade etti.

REVİ’NİN İŞİ BİTMİŞ! 

haydar revi ile ilgili görsel sonucuEvet bu ispatı çok kolay olmayan ama sağlam, partililerin ‘bizzat kulağımızla duyduk’ dediği bir olay. İddiaya göre bir milletvekili bir sohbette AK Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi ile ilgili genel merkezde önemli bir isimle görüşme yaptığını ve yeniden aday gösterilmeyeceğini öğrendiğini ifade etmiş.

Revi’ye genel merkezde bir görev verileceğini ve milletvekillerinin işaret edeceği bir isimle AK Parti Trabzon’da tek adaylı bir kongre ile devam edeceğini ifade etmiş. 

Bu iddia o kadar hızlı yayıldı ki Revi’ye sosyal medyada göndermelerde bulunan eski isimler bile ‘Bu kadar vefasızlık olmaz, herkesin sefa sürdüğü yerde bu partinin teşkilatların ve şehrin yükünü çekmek adına sağlığından olan biri bunu hak etmedi’ demişler. 

Parti içi meseledir, kimseye laf düşmez, ama genel merkez belli ki Trabzon konusunda sorunlu ve tedirgin. 

Çünkü Trabzon’a geldiklerinde teşkilatlara rağmen hiçbir şey olmaz diyen parti genel başkan yardımcıları bölge sorumluları belli ki Ankara’ya ye gerekli şeyi söylemiyorlar yada Ankara onları çok kaale almıyor. Ama herkesin bir onuru, gururu var. Ailesi eşrafı var. Bazı şeyler konuşulurken bunların da unutulmayarak hareket edilmesi gerekir diye düşünüyoruz.

TİSKİ ORTAHİSAR’I BEZDİRMİŞ

tiski ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da son dönemde her tarafta bir TİSKİ kazı çalışma tabelası görüyoruz. Maşallah ekip iyi çalışıyor ama milyonluk ihaleleri alan firmalar maalesef görevlerini tam anlamıyla yerine getirmiyorlarmış.

Şehir dışından ihale alıp yeterli ekipman olmadan şehri kazıyan TİSKİ taşeronları çalışma yaptıkları yeri rezil edip bırakıyorlarmış. Günlerce açılan yerler kapatılmıyormuş. 

Kapatılan yerlerde de özellikle asfalt olan yerlerde yeni asfalt dökümü çok kötü yapılıyor kot farkı oluyor veya çöküntüler nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyormuş. 

Bu yüzden Ortahisar Belediyesi’nin telefonları kilitleniyormuş, yöneticiler TİSKİ yapısını ve ihaleleri çok iyi bilmediği için sorumlu olarak Ortahisar Belediyesi’ni tutuyor hatta zaman zaman direk Başkan Ahmet Metin Genç’i arıyormuş.

Başkanda ekiplerine ‘TİSKİ veya başka bir kurum yapmış olsa da derhal gereğini yapın gerekirse siz yapın ama vatandaşı mağdur etmeyin’ diyormuş. 

Ama bu TİSKİ taşeronları kimler, gerçekten iş bilmezler mi yoksa işleri dahilinde kazdıkları yolu eski haline çevirmek yok mu? Bunu da araştıracağız.

USTA’NIN RAKİPLERİ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİR Mİ?

ömer hakan usta ile ilgili görsel sonucuTrabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta 7 Ocak 2018 tarihinde seçimle birlikte başkan seçildi. 

Şoför esnafı kendisine inandı güvendi ve oyunu verdi. Başkan Usta o günden itibaren şoför esnafı için çalıştı. Şimdi önünde en büyük sınavı var. 

O da dolmuşların yenilenmesi ve dönüşümü. Bu süreçler hep sancılı olmuştur. Başkan Usta’yı zor bir süreç bekliyor. Çünkü yüzlerce dolmuş esnafını ne karar alınırsa alınsın mutlu edemeyecek. Yani bir kısmı mutlaka istediğini alamayacak. 

Seçim de yaklaşıyor. Başkan Usta’nın bu sürecindeki her hamle sandıkta da karşısına çıkacak. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde şoför esnafıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı gergin geçti. Başkan Usta ve yönetiminin yanı sıra muhalif ekip de oradaydı. Toplantı sonrası Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, toplantıların devam edeceğini belirterek dolmuş sistemi üzerine üyelere seçenekler sunacaklarını ve kararı istişare ederek alacaklarını söyledi.

Toplantının sonuna doğru Eski Başkan Turan Altuntaş da belediyeye geldi. Başkan Altuntaş sessiz şekilde süreci takip ediyor. 

Şoför esnafının seçimde aday ol demesini bekliyor. Seçimlere biraz daha var ama bu süre hızla akacaktır. Bakalım dönüşüm süreci kimden alacam kime katacak takipteyiz.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken bazı çevreler dolmuşların hangi marka olacağını şimdiden belli olduğu yönünde ispatı olmayan iddialarda bulunuyor.

Bazı çevreler bunu iddia etse de yetkili makamlar kesinlikle böyle birşey olmadığını marka ve modelin henüz belirlenmediğini ifade ediyor. 

AK PARTİ VE MEZARLIK KRİZİ 

mustafa bıyık ile ilgili görsel sonucu5 Kasım'da gerçekleştirilen Yomra Belediye Meclisi toplantısında iki önemli konu, Yomra Belediye Meclisinde sayısal üstünlüğü bulunan AK Parti tarafından reddedilince ilçede 'AK Parti Yomra'da icraatları önlemeye çalışıyor' şeklinde sesler yükseldi. 

Reddedilen konulardan biri, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın ilçeye 'belediye mezarlığı' kazandırabilmek için Yomra Belediyesi'nin köyde bulunan bir arazisi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün şehir merkezinde bulunan arsasını takas edebilmek için yetki talebiydi. 

Başkan Bıyık, takas ile devralacağı arsayı Büyükşehir Belediyesine devrederek Yomra'ya belediye mezarlığı kazandırmayı amaçlıyordu. 

AK Parti'li üyeler bunu reddedince ilçenin önemli bir eksikliğinin giderilmesi çıkmaza girdi. Reddedilen bir başka konu ise Kaşüstü'de bulunan ve AK Parti'li eski Bakan Faruk Nafiz Özak'ın himayelerinde yapılan Külliyenin arsası ile Yomra Belediyesinin Külliyenin yanındaki arsasının takası için yetki talebiydi

AK Parti'li üyeler bunu da reddince bu kez cami karşıtlığı ile suçlandı. Yomra Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Bayındır dün yazılı açıklama yaparak cami karşıtlığı iddialarına cevap verdi. 

Bayındır, Külliyenin arsası ile Yomra Belediyesinin arsasının takas edilmesine neden karşı çıktıklarını maddeler halinde açıkladı ama Yomra'ya belediye mezarlığı kazandırmak için planlanan Yomra Belediyesinin köydeki arsası ile Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ilçedeki arsasının takas edilmesine neden hayır dediklerine hiç değinmedi. 

Yomra halkı, Yomra'ya belediye mezarlığı kazandırılmasına mani olan AK Parti grubundan açıklama bekliyor.