AHMET METİN GENÇ’E YAKIN MARKAJ

Av. Ahmet Metin GENÇ

Bilindiği üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım Aralık aylarında memur ve şirket elemanı alanlarında 500’e yakın alım yaptı. Bu alım şehir ve ilçeler nezdinde büyük bir memnuniyetle karşılanırken, Büyükşehrin Cumhur İttifakı adayı AK Partili Murat Zorluoğlu tarafından hiç hoş karşılanmamıştı.

Belki kendisi bunu dile getirmedi ama yakın çevresi ve parti içindeki önemli isimler yapılanın etik olmadığını ifade etmişlerdi.

Sonrasında bu kez iki önemli ihaleye çıkıldı. Bunlardan biri Gülcemal tahkimat, bir diğeri de meydan parki 3. Etap otopark.

Bu ihaleler de ‘Kardeşim zaten gidiyorsunuz, ne gereği var, bırakın yeni gelecek kişi projeleri ile bunları kendince ihaleye çıksın’ eleştirileri oldu.

Ama beklenen olmadı, çünkü ihaleye girecek firmalar yeri aday Zorluoğlu ile irtibata geçti diye duyduk sonrasında iki ihaleye de kimse katılmadı.

Fakat eleman alımı konusunda Zorluoğlu’nun zora gerdiğini ve yeni dönemde hiçbir alım yapamayacak olduğunu düşünen birçok kesim bu konuda Ahmet Metin Genç’i yakın markaja almış durumda, büyükşehir olmasa Ortahisar’a bir kaç kişi koyarız düşüncesiyle Genç’e yanaşanlar çoğunlukta.

Fakat şunun bilinmesinde fayda var, Zorluoğlu hem Cumhurbaşkanı, Hem İçişleri Bakanı, Hem Trabzon Milletvekilleri yani tam bir konsersuyum ile bu işe soyundu, görevlendirildi, gönderildi.
Bu manada en tepeden en aşağıya kadar her kesimden istediğini alabilecek bir güce sahip. Belli kısıtlamalar var elbet ama, bu devirde her şeye bin şekil çözüm bulunuyor. Ona mı bulunamayacak.

O BAŞKAN ADAYI TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRDİ

MEHMET NUHOĞLU ile ilgili görsel sonucu

31 Mart seçimleri yaklaşıyor. 4 Pazar sonra sandıklar kurulacak ve yeni başkanlar belli olacak. Kıyasıya yarış olan ilçeler de var rahat seçimlerin yaşanacağı ilçeler de var. Herkes projesini açıklıyor, kapı kapı geziyor, gençlerden destek istiyor, kadın sorunlarına eğiliyor.

AK Parti’de adaylar açıklandıktan sonra birkaç ilçede bağımsız rakip olacağız diyenler oldu ama hepsi vazgeçti.

Bir tek Hayrat ilçesi vazgeçmedi. Mevcut başkan Mehmet Nuhoğlu yeniden aday olduğunu ve bağımsız seçime gireceğini söyledi. Rekortmen ilçe sorunu genel merkeze kadar iletildi. Edindiğimiz bilgilere göre Mehmet Nuhoğlu ikna edilmeye çalışsa da buna yanaşmadı.

Hatta kendisine başka yerlerde görevler verelim nereyi istiyorsun söyle şeklindeki tekliflerinin hepsini geri çevirdi. Nuhoğlu, “Benim makam sevdam yok benim Hayrat sevdam var” diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

Hayrat’ta seçmen sayısı da iki katına çıkmış durumda. Bakalım 31 mart akşamı bu ilçenin galibi kim olacak?

USTAOĞLU KİMİN SAYESİNDE VALİ OLDU

İsmail Ustaoğlu

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu hafta için Anadolu İmamhatip Lisesi’nin konferans salonun açılışına katıldı. Ustaoğlu, İmamhatip okullarına özel önem veriyor. Kendisi de bir İmamhatip mezunu. Dün de İmamhatipli öğrencilerle bir araya gelince kürsüye çıktı ve o yıllarına döndü.

Vali olmayı nerede kafasına koyduğunu da duygulu bir şekilde anlattı. Vali Ustaoğlu şunları söyledi: “Ben köyümden çıkıp okudum. O dönem bu imkanlar yoktu. İmamhatip lisesine kendim giderek tek başıma kayıt oldum. Çok güzel yıllarım geçti. İmamhatip Lisesi’ndeyken Trabzon Köprübaşılı olan Vali Recep Yazıcıoğlu, bizi arkadaşlarımızla birlikte 2 gün ağırladı.

O zamanlar efsane valilerden bir tanesiydi. Türkiye’de eşine az rastlanacak bir yapısı vardı. Biz onunla aynı masada yemek yerken sürekli kendisini izliyordum. Duruşu ve konuşmasıyla beraber örnekti. Ben orada kafama vali olmayı koydum. Tüm arkadaşlarım da daha sonra bu hedefimi anlamıştı.

Mezuniyette anı defterime hepsi “ileride seni vali olarak görmek istiyoruz” yazmıştı. Hedefimi koydum ve bugün burada Merhum Recep Yazıcıoğlu’nun memleketinde vali olarak sizlerin karşısındayım. Bu benim için büyük bir onur ve gurur.

İnanıyorum ki sizlerin de güzel hedefleri vardır. Bu hedeflerinize ulaşmak için çok çalışın.” Evet Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu bu duygu dolu konuşmasıyla gençlere de örnek olmuştur diye düşünüyoruz.

AĞAOĞLU’NUN YOMRA AŞKI…

Ahmet Agaoglu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Trabzon’da arasının en iyi olduğu kişi Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer  Sağıroğlu.. Peki o kimin yakını Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağrıoğlu’nun akrabası. Üçlü sıkı fıkı iyi bir dostluk içinde…

Aralarındaki gündem şu an Ağaoğlu’nun Trabzon’dan alacağı bir ev. Başkan İbrahim Sağıroğlu konu için geçtiğimiz aylarda çalışmalarını başlatıp sonuca erdirdi.

Artık Ağaoğlu’nun Trabzon’da sabit bir evi var. Hatta ve hatta 31 Mart’taki yerel seçimlerde oyunu bizzat Trabzon’da kullanacak.

Ağaoğlu artık tüm operasyonel faaliyetleri Trabzon’dan yürütecek ve takımı yakından takip etmeyi düşünüyor. Ancak Trabzon’da yaşaması da pek mümkün gözükmüyor.. İşi, ekonomisi, her şeyi İstanbul’da, dışarıda. Mecburren sortilere devam edecek ama Trabzon’a geldiğinde otel köşelerinde değil Yomra’daki evinde kalacak.

SEVİNSEK Mİ ÜZÜLSEK Mİ BİLEMEDİK

Evet bu gerçekten böylesine bir durum. Yoğun ilgi güzel ama faydalanamamak kötü.

Trabzonlu tiyatroseverlerin mekanı Haluk Ongan Sahnesi Trabzon’a yetmiyor!

Trabzon’un en güzide sanat platformlarından biri olan Haluk Ongan Sahnesi, kapalı gişe oyunlar sergilemeye devam ediyor.

Bünyesinde barındırdığı birbirinden yetenekli oyuncular ile uzun yıllar boyunca Trabzon halkına kültürel anlamda eşsiz bir deneyim yaşatmaya devam eden Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen herhangi bir oyuna, 1 ya da 2 gün öncesinden bilet bulmak mümkün değil! Hele oyun olduğu gün bilet bulmak almak imkansız.

Girip, baktığınızda, 350 kişilik kapasiteye sahip olan sahnede, haftada 3 gün (Perşembe, Cuma, Cumartesi) bazen günde 1 bazen de 2 kez oyun sahneleniyor. Tiyatroda yer bulabilmek için en az 3-4 gün önceden yer ayırtmanız gerekiyor.

Bu durum bir yandan Trabzon insanının tiyatro sanatına olan teveccühünü gösterip mutlu ederken, diğer yandan ise şehrin en önemli kültür sanat kurumlarından birinin halka yetersiz gelmesi anlamında üzüntüye sebep oluyor.

Mevcut tiyatro binasının yıkılıp, yerine 2 sahneli daha büyük bir bina inşa edileceğinin haberi daha önce verilmişti. Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a aktarmış,

Millet Bahçesi projesinde olmazsa olmaz yapılardan biri olduğunu iletmişti. Fakat açıklanan projede böyle bir yapı göremedik. Yeni başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun kültürmerkezi projesi var, ama görünen o ki kısa vadeli yatırım olarak durmuyor.

Sanat şehri Trabzon’da bu soruna en kısa sürede en hızlı şekilde çözüm bulunması şart. Sosyal anlamda mekan fakirliği yaşayan Trabzon’un tiyatroya olan sevgisini kaybetmemesi adına acil eylem planı olarak yeni tiyatro binası ilk yapılacak işler arasında yerini almalı.

ÇAKMA İTHAL TRABZONLULAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon meydanında yaptığı konuşmalarda Trabzonlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu kastederek yaptığı eleştirilere yine Trabzonlu olan CHP Başakşehir Belediye Meclis üyesi adayı Hakan Karanis’ten Trabzonspor bayraklı fotoğrafla yaptığı paylaşımla cevap geldi.

Karanis, paylaşımında Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul sokaklarında dev Trabzonspor bardağı ile yaptığı yürüyüş fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı.
‘Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da yaptığı konuşmada şöyle demiş. Şimdi Trabzonlu bir arkadaş (Ekrem İmamoğlu) İstanbul’dan oy almak istiyor.

Trabzonluyu istismar etmeye çalışıyor. Trabzonlu sana pirim vermez. Sayın Ak Parti Genel Başkanı biliniz ki, Trabzon evladı olan hiçbir Trabzonlu, Trabzonluyu istismar etmez. Trabzonluyu ancak çakma ve ithal Trabzonlular İstismar eder, İstanbul’un Başkanı Trabzon’un evladı Ekrem İmamoğlu olacaktır’.