ŞAMPİYONLUK ŞÖLENİ ÇOK KONUŞULACAK!

Trabzonspor’un Cumartesi günü Akyazı’da yapacağı şampiyonluk şöleni bu zaman kadarki örnek ve kutlamaları geride bırakacak.

Her ayrıntının hesaplandığı şampiyonluk şöleninde takımın stada gelişi bile muhteşem olacak.

Trabzonspor yönetiminin havada, karada ve denizde kutlamalar olacak demesi, aynen Cumartesi günkü kutlamalarda hayata geçecek…

Ünlü sanatçıların sahne alacağı kutlamalarda sahnede de sürprizler var..

Ve en önemlisi, şampiyonluk kutlamalarına özel Trabzonspor marşı da ilk kez kutlamalarda seslendirilecek.

Herkes, bu marşı merak ediyor.

Teknolojinin en son imkanlarının kullanılacağı şölende, yönetim özellikle kadın ve çocukların tribünde yer almasını istiyor.

Öte yandan Altay maçını İstanbul Olimpiyat Stadı'nda Pazar günü oynayacak olan Trabzonspor burada kupa kaldıracak. Etkinlikler de olacak ancak henüz netleşmedi.

TRABZONSPOR’DA SATIŞLAR PATLADI

Trabzonspor taraftarları hakikatten akıllı.

Hakikatten kulübünün yanında. Hakikatten olması gerektiği gibi…

FB Başkanı Ali Koç’un kravat polemiği ile Trabzonspor’a dolaylı eleştiri getirdiğinde kulüp hemen TS Clup’larda çeşit çeşit bordo mavi kravatların satışa çıkardığını duyundu..

Twitter üzerinden yapılan bu duyurudan sonra Trabzon merkezindeki iki TS Clup’a gittik.

Kravatlara ilgi var mı diye?

Görevli arkadaşlar dedi ki, ‘Forma satışlarını yakaladı’.

Bu da Trabzonspor taraftarının kulübün verdiği mesaja sahip çıktığının kanıtı.

Bu arada, en etkili taraftar gruplarından Trabzonlu Gençlerin tribün lideri Abdullah Civil’in Koç’a, kargo ile Bordo Mavi kravat göndermesi, kendiliğinden bir kampanyaya döndü.

Bir çok taraftar Ali Koç’a Bordo-Mavi kravat gönderiyor.

İLK GÜNKÜ İLGİ…

Türkiye Süper Ligi’nin bu yılki kupası, Ankara’da Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün hizmet binasındaki bahçesinde sergileniyor.

Önceki gün sergilenen kupayı ilk gün 2 bine yakın Trabzonspor taraftarı gördü. Ziyaret etti.

Kupanın ziyaretinde her yaşta vatandaş vardı. Kupayı ziyaret edenler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak kupa, aynı gün Trabzon’a getirilecek.

Ve son derece sürpriz bir şekilde o kupa Akyazı Stadı’na girecek.

Trabzonspor bu sürprizi açıklamıyor. Ama çok ilginç bir organizasyonla kupa statta olacak!

ÜNLÜ FELSEFECİNİN TRABZONSPOR YORUMU

Kendisi Trabzonlu olan ve Trabzonspor’un taraftarı olarak da bilinen Türkiye’nin en ünlü filozoflarından Örsan Öymen, öyle bir Trabzonspor tahlili yaptı ki okumalı.

Ve hatta okutulmalı..

Trabzonspor camiasının ötekileştirilmesi ile ilgili olarak Öymen, yaşadıkları ile bu değerlendirmeyi yaptı.

İşte Öymen’in bu değerlendirmesi;

"Bu hesapta futbol hakkında nadiren paylaşım yapıyorum. Trabzonspor’un 38 yıl sonra şampiyon olmasının heyecanıyla ilk defa futbol hakkında daha fazla paylaşım yaptım. Bu süreçte çok acı bir şeyi de öğrenmiş oldum.

Bu ülkede insanların sadece din, mezhep, etnik kimlik ve dünya görüşü üzerinden değil, futbol üzerinden de ne kadar bölünmüş ve kutuplaşmış olduğunu gördüm.

Trabzonlulara ve Trabzonsporlulara yönelik ne kadar yoğun bir ayrımcılığın, önyargının ve nefretin olduğunu gördüm.

Eğer ben Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olsaydım, aldığım eleştirilerin ve şahsıma yapılan hakaretlerin çoğuyla karşılaşmayacaktım, bunu da çok iyi biliyorum.

Evet bunlar bir azınlık, ama yine de insanın enerjisini tüketiyor. Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın veya ressam Bedri Baykam’ın FB’li olmasında ve FB yönetimini savunmasında sorun görmeyenler, bir felsefeci-yazarın Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmasına, şampiyonluğu kutlamasına ve Trabzonspor’a yönelik saldırılara yanıt vermesine tahammül edemediler.

Şahsıma yapılan hakaretleri burada paylaşsam inanamazsınız. Namustan, şereften, onurdan yoksun bu saygısız insanlara “yazıklar olsun” diyorum, başka da bir şey demiyorum! Ülke gerçekten tımarhaneye dönmüş, onu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Öğrenmem de iyi oldu..."

HEKİMOĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ

1461 Trabzon FK Perşembe günü Play Off maçları oynayacak.

Karşılaşmalar da Bayburt’da olacak..

Kulüp Başkanı Celil Hekimoğlu, Play off karşılaşması için çok ilginç anlamlı ve derin bir mesajı oldu..

Trabzon’da lig maçları süresince, misafir ettikleri takımların üst düzey siyasetçi ve bürokratlarla adeta çıkartma yaptıklarını belirten Hekimoğlu, ‘Merak ediyorum, Bayburt’a kimler gelecek? dedi.

Hekimoğlu’nun adrese teslim mesajı şöyle;

“12 Mayıs Perşembe günü Bayburt’ta TFF 1 ligine yükselme play off maçına gidiyoruz. Rakip takımlar Trabzon’a tüm siyasetçi ve bürokratları ile geliyorlar. Bakalım, Bayburt’ta Trabzon siyaset ve bürokrasisinden kimler yanımızda olacak..”

Sahi bakalım kimler olacak?

BAYBURTLULAR BU İŞİ BİLİYOR!

Trabzon’da faaliyetini sürdüren Bayburtlular Derneği, dün gece Hamamizade’de bir etkinlik düzenledi.

Şehirdeki ve şehir dışındaki Bayburtlular bir araya geldi. Bütün siyasi partilerin üst düzey seçilmiş isimleri de geceye katıldı.

Ak Parti’den CHP’ye, MHP’ye SP’ye kadar bütün partilerden temsilciler Bayburtlular ile bir araya geldi.

Trabzon’da hayatın her alanında güçlü bir lobisi olan Bayburtluların gecesine Bayburtlu olan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de katıldı.

Trabzon AK Parti Milletvekili Adnan Günnar’ın da katıldığı gecede, Bayburt Belediyesi’nin de sponsorluğu vardı.

Dernek yetkilileri, derneğin Trabzon’da hiçbir siyasi ayrım gözetmeden bütün Bayburtlular arasında dayanışmayı öngördüğün belirterek, gecenin birlik ve dayanışma anlamında amacına ulaştığını da ifade ettiler.

ÖZTÜRK’E GEÇMİŞ OLSUN

Trabzon basın camiasında Karadeniz’in Sesi ve Karadeniz’de Sonnokta gazetelerinde sorumlu yazı işleri müdürlüğü yapmış, son 3 yıllık süreçte de TİSKİ Genel Müdürlüğü Basın Sorumlusu görevini yürüten değerli meslektaşımız Ali Yahya Öztürk bugünlerde bir hayli sıkıntılı günler yaşamış.

Eşinin doğumu için gittikleri Numune Hastanesi’nde ameliyat anında ortaya çıkan olumsuzluklar nedeniyle eşi Şeyma 6 saat süren bir ameliyata alındı.

Hayati tehlikenin baş gösterdiği ameliyat esnasında doktorların olağanüstü çabası sonucu hayata döndürüldü.

Annenin 12 saat bebek ise 3 gün yoğun bakımda tedavi görmelerinin ardından çok şükür servise çıkarıldılar.

Bizler de 61 saat ailesi olarak dünyaya gözlerini büyük bir savaş ile açan Yavuz Selim bebeğe hoşgeldin derken; meslektaşımız Ali Yahya Öztürk ve eşi Şeyma’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.