BİZZAT İSTANBUL’A GİTTİ, NE YAPTI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehir ile ilgili prestij projelerini sadece Trabzon’da değil, Trabzonluların yoğun yaşadığı İstanbul’da da tanıtıyor ve anlatıyor.

Önceki gün Trabzon Dernekleri Federasyonu başkanı Zorluoğlu’nun Çaykaralı hemşerisi İsmail Şatıroğlu’nun daveti ile başkan İstanbul’a gitti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sosyal tesislerinde dernek yönetimine ve üyelerine sinevizyon üzerinden prestij projelerini anlattı.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda özellikle Trabzonlu üyeler Zorluoğlu’nun şehrin denizle barışması ve bütünleşmesi ile ilgili projelerini takdir ettiler.

Ganita ve Gülcemal projelerini beğenen İstanbul’daki Trabzonlular bilgilendirme sonunda, Zorluoğlu’na ‘yanındayız destekçiniz’ sözünü verdiler.

KARANTİNA KARARLARI ARTIK NEDEN DUYURULMUYOR?

Çin’den, başlayıp tüm dünyaya yayılan ve 1,5 yıldır mücadele ettiğimiz koronavirüs, son dönemde resmen zirve yaptı.

Öyle bir duruma geldik ki artık vaka sayılarında 60 binli rakamları konuşuyoruz.
Ortada böyle kötü bir tablo varken, ilginçtir Trabzon’da kaymakamlıklar resmen pembe tablo çizme telaşına girdi.

Girdi diyoruz çünkü, kaymakamlıkların resmi siteden duyurduğu, ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına bakarsak, Trabzon’da karantinaya alınan hane yok ama karantinadan çıkan hane sayısı çok…

Kaymakamlıkların duyurduğu kararlara bakarsak; Nisan ayının ilk gününden beri Trabzon’da sadece birkaç tane okulda yüz yüze eğitime ara verilmiş, 2 - 3 tane de apartman karantinaya alınmış.

Vaka sayıları böyle artarken, Trabzon’da hiçbir hanenin karantina altına alınmaması garip değil mi?  Ya da alınıyor da Kaymakamlıklar bu kararları artık kamuoyuna duyurmuyor mu?

Peki duyurmama sebebi ne olabilir?

Kötü giden tablo, açıkça ortaya mı koyulmak istenmiyor!

Neyse yorumu sizlere bırakıyoruz…

Bu arada bizim bu karantinaları haber yapmaya başlamamızdan sonra, böyle bir olayın yaşanması da ilginç bir tesadüf…

ASIM AYKAN’IN İLGİNÇ ÇEKİNCESİ

Trabzon’un önceki dönemler belediye başkanı, Ak Parti’nin eski milletvekili Asım Aykan, Trabzon’da yapılmakta olan Millet Bahçesi ile ilgili 61saat’e bazı değerlendirmelerde bulundu.

Millet Bahçesinin, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından yeşil alanı boy millet bahçesi olması ile ilgili olarak tam yanında şehre söz verdiğini belirten Aykan, “Ancak istendiği gibi yeşil alan görünmüyor. Yine de, millet bahçesi şehir için kazanımdır. Oranın konut imarına açılmaması, Trabzon için büyük bir nimettir. Bunu da Cumhurbaşkanımıza borçluyuz” dedi.

Öte yandan Aykan, Zorluoğlu’nun Ganita projesinin de heyecan verici olduğunu belirterek, cesaretli bir adım atan Zorluoğlu’nu tebrik ediyorum dedi.

METİN ATASOY GERİ ADIM ATTI MI?

Bundan üç gün önce, Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Metin Atasoy, kendi sosyal bloğunda divan genel kurulu ile ilgili olarak bir tartışma platformu açtı.

Atasoy, herkesi divan seçimleri ile ilgili görüşlerini ve önerilerini açıklamaya davet etti.. İki gün söz konusu çağrı Atasoy’un sosyal bloğunda durdu..

Ancak dün Atasoy aniden bu paylaşımını kalırdı.. Atasoy ile konuştu.. Nedenini sorduk.. Kısa ve öz şöyle dedi: ”Geri adım yok. Zamanlama hatası oldu. Seçime daha var. Ve taraftar seçim havasına girmemiş. Seçime yakın bir zaman yeniden söz konusu paylaşımımı yayınlayacağım“ dedi.

Atasoy divan başkanlığı ile ilgili tüzüğün ilgili maddesinin çok absürt olduğunu da belirterek “Bu tüzüğü kim neden böyle hazırladı, camiaya inandırıcı şekilde açıklamalı” dedi…

Atasoy, Ali Sürmen’in başkanlığına ne yakan ne de uzak olduğunu özellikle hatırlattı..

HACISALİHOĞLU’NUN KAPISI ÇALINDI

Trabzonspor Divan Başkanlığına adı geçen Hayrettin Hacısalihoğlu kulislerden sızan bilgiye göre çok istekli değil.

Ancak, Hacısalihoğlu’nun hatırı sayılır dostları ile divan üyesi önemli bir kitlenin başkan adayı olması yönündeki yoğun baskıları bir ilginç boyut aldı..

Edinilen bilgilere göre Hacısalihoğlu’nun kapısı çalındı. Bazı dostları aday olması yönünde  taraftarın da genel eğilimini iletti.

Hacısalihoğlu ile bir grup arkadaşı, pandemi kurallarına da uyarak açık havada bir yerde buluşarak adaylık sürecini değerlendirdi..

ANKARA’DAN DERİN KULİSLER

Ankara kulislerine göre pazartesi yeni kabine açıklanacak..

Yeni kabinede, büyük bir olasılıkla iki Trabzonlu da yer alacak gibi..

Sağlık Bakanlığına Cevdet Erdöl getirileceği hemen hemen kesin gibi..

Gümüşhaneli hemşerimiz Kemalettin Aydın’ın da adı Sağlık Bakanlığına geçiyor..

Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç’un da adı Adalet Bakanlığına geçiyor…

Başkent, pazartesine kilitlenmiş durumda..