CUMHURBAŞKANI TEPKİLER NEDENİYLE Mİ GELİYOR ?

Trabzon’da bir merak, bir merak sormayın.

Normalde Trabzon’un İlçe Belediye Başkan adaylarını Genel Başkan Yardımcısı geçtiğimiz hafta sonu gelip açıklayacaktı.

Fakat son anda bu program iptal edildi, listelerde bazı değişimler olacağı duyumu alındı.

Sonra ne oldu ise, Pazartesi Akşamı AK Parti Trabzon İl Başkanlığındaki toplantı esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, İl Başkanı Haydar Revi’yi arayarak 20 Ocak’ta Trabzon adaylarının bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağının bilgisini verdi.

Sonra aynı akşam bu kez ‘Cumhurbaşkanımız Trabzon’dan başlayalım’ dedi, adayları açıklamaya Trabzon’dan başlayacağız Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’a geliyor 11 Ocak’ta Trabzon’dayız bilgisi ulaştırıldı.

cumhurbaşkanı trabzon ile ilgili görsel sonucuŞimdi herkes neden genel başkan yardımcısı açıklayacakken bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’u açıklayacak olması altındaki sırrı merak ediyor.

Çok kuvvetli bir isim şöyle bir yorum yaptı:

‘Trabzon’un önemli ilçelerinde çok şaşırtıcı değişimler olacak ve bu değişimler ile ilgili halkı ikna edebilecek, teşkilatın karşı çıkmayacağı ve dediği ismin tartışılmayacağı tek isim Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan flaş değişikliklerle ilgili kısa açıklamalarda yaparak herkesi sahaya davet edip, tüm aday adayları, mevcut başkanlar, teşkilat mensupları ve yeni adayları kucaklaştırıp yeniden bir safları sıklaştırma operasyonu yapmış olacakmış. Bunu diyen isim Ankara’dan olunca ve bundan önceki tahminlerinin de birçoğu isabetli olunca bizde yer verelim dedik: Bakalım bugün fırtına hangi ilçelerde kopacak, hangi ilçeler bizleri şaşırtacak hangi ilçelerde sürpriz olmayacak’

BÜYÜKŞEHİR ADAYI 'SAKIN YAPMAYIN' DEDİ

ekrem imamoğlu ile ilgili görsel sonucu2019 yılına girmekle birlikte seçim ateşi her geçen gün daha da alevleniyor.

İktidar, muhalefet, ittifak, Büyükşehir adayları ilçe adayları derken her köşe bucakta konu siyasete dönüyor.

Bazı muhalif isimler sosyal medyadan Trabzon’un zor kazanılabileceğini belirterek, İstanbul’un Trabzonlu adayı Ekrem İmamoğlu için ikametgahlarımızı İstanbul’a taşıyalım çağrısı yapıyor.

Kimi bu çağrıya sıcak bakarken kimi ise yanlış buluyor. İstanbul’un Trabzonlu adayı Büyükşehir Belediyi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise bu konuda kesinlikle oy taşınmasın İstanbul ne kadar önemli ise Trabzon’umuz da o derecede önemlidir uyarısında bulunuyor.

İmamoğlu, “Trabzon’da hele Ortahisar’da şansımız çok yüksek. Bana Trabzonluların yürekten duası yeter. Oyları taşımadan orada sağlam tutsunlar yeter” ifadelerini kullanıyor.

Bakalım İstanbul ve Trabzon’da 1 Nisan sabahı nasıl bir sonuç bizleri bekleyecek.

TRABZON’DA GAZETECİLERİN GÜNÜ MÜ KALDI!

trabzon gazeteciler günü ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da gazeteciler bugün yine Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde bir araya gelecek.

Maalesef yıllardır gazeteciler bu organizasyonu kendi adına bir türlü yapamamakta, hep bir kurum aracılığı ile günlerini kutlamaktadır.

Evet şartlar zor ve giderek de zorlaşmaya devam ediyor.

Bugün Gazeteciler Günü ama daha dün Trabzon’daki bir yerel gazetede iki meslektaşımız işten ayrılmak zorunda kaldı.

Yine başka bir gazete sahibi çalışanlarını toplayarak tazminatlarınızı hesaplatın yakın zamanda gazetemiz kapanabilir veya devredebiliriz demiş.

3. Bir diğer gazete kira ve diğer borçları nedeniyle satılığa çıkmış alıcısı da varmış fakat fiyattaki anlaşmazlık nedeniyle bu satış gerçekleşmemiş.

4. Bir gazetede 2 aydır çalışanların maaş alamadığı bilgisini çalışanları bizlere ulaştırdı.

Evet 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde çalışmayan işsiz kalan gazeteci meslektaşlarımızın zor durumu bizleri de derinden üzüyor.

Fakat nereden bakarsanız bakın gidişatın düzelmesi gibi bir şansı da yok.

Dileriz işsiz kalan meslektaşlarımız için bir komisyon kurulur ve şu sıralar yoğun bir şekilde alım yapan kurumlara basın görevlisi olarak alımlar yapılabilir.

Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler gününü kutluyoruz.

TRABZON’DA ADAYLARA KİM DUR DİYECEK?

muhtar png ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un değeri ve nüfusu her geçen gün artan büyük mahallelerinde büyük bir görüntü kirliliği almış başını gidiyor.

Öyle mahalleler var ki muhtar adayı sayısı 20’nin üzerine çıkmış. Ve bu mahallelerin her tarafı çarşaf çarşaf adayların afişleri ile donatılmış. Mahallelere afişten girilmiyor.

Boş bulunan her duvar, her üst geçit, her bina, her korkuluk bir muhtar adayının dev afişleri ile donatılmış.

Gerçekten bunun önünün alınması lazım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i bu noktada göreve davet ediyoruz.

Mahallelerde artık mahalle sakinlerini de bunaltan bu kirliliğe bir son verilsin.

Hem bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kesin talimatı olmasına rağmen yaşanan bu kirliliğe birilerinin dur demesi lazım.

TRABZON’DA 3 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLAR…

ak parti ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un 3 ilçesi var. Bu gün AK Parti’nin adayları netleşeceği için isimlerini yazmayacağız, fakat bu 3 ilçede şöyle bir bekleyiş var.

Bekleyiş kimlerde var derseniz şu anda görevde olan mevcut belediye başkanları ve muhalefette diyebiliriz.

Muhalefet bu 3 ilçede aday açıklamadı, açıkladığı adaylarına da ‘Değişim olabilir yeriniz garanti değil, AK Parti’yi bekliyoruz’ dedi.

Bu 3 ilçede beklenilen şey ise eğer AK Parti mevcut belediye başkanlarını aday göstermez ise bu belediye başkanlarına muhalefetten teklif getirilecek.

Ve Ak Parti’nin adayı ortak aday olarak o ilçede ilan edilip, AK Parti’ye karşı seçime girmesi sağlanacak.

Bu arada dün görüştüğümüz bazı belediye başkan aday adayları yeni takım elbiselerini almış, hazırlık yapıyormuş. Belli ki bazılarına sağlam yerden haber uçurulmuş.

Bunlar kim tabi ki açıklamamız etik olmaz fakat adaylar açıklandıktan sonra o isimlere burada yer vereceğiz.

EĞER TRABZONSPOR’A TRANSFER YASAĞI GELİRSE

Trabzonspor’un başında şu an bir kara bela var!

Transfer tahtası kapalı. Olayın geçmişini herkes neredeyse biliyor anlatmaya gerek yok.

Eğer yasak kalmazsa Bordo Mavililer büyük bir sıkıntının içine düşecek.

Trabzonspor 1461’den Bahadır Han Güngördü, Yunus Emre Çakır, Serkan Asan, Burak Temur ve Yağızcan Erdem’i kamp kadrosuna dahil etmişti.

Olası bir yasakta bu oyuncuların Trabzonspor’a katılışı sağlanamayacak. Bir diğer kiralık oyuncu Abdurrahim Dursun ise geri dönecek.

Sade ve sadece U21 takımından katılımlar sağlanacak.

Umarız bu kötü senaryo yaşanmaz.

Aksi halde sezona bile yazık olabilir. Şunu da söyleyelim cümleyi sonlandıralım Trabzonspor scoutcuları transfer yasağı yokmuşcasına görüşmeleri yapıyor ve isimler üzerinde anlaşmalar sağlanmak üzere…

3 transfer yolda bekleniyor.

OLCAY ŞAHAN’I YAKAN OLAYLAR SERİSİ

olcay şahan antrenman ile ilgili görsel sonucuHemen hemen herkes Olcay Şahan ne yaptı da kadro dışı kaldı diyor.

Kısaca sayacak olursak.

Ünal Karaman’a antrenmanda saygısızlık yaparak oynamayı reddetti sonucunda da antrenmandan kovuldu.

İyi başlamıştı lige ancak sonra performansı düştü. Söylenmeye başladı.

“Az kaldı” gibi tweetler attı.

Frikikte kafasını eğdi.

Saha içerisinde yokları oynadı.

Yetmedi kaptanlığı istemedi.

Arkadaşlarına ağabeylik yapmadı.

Karaman’da “yetersiz” raporu verdi.

Yönetim de biletini kesti.

Şimdi masaya oturacaklar.

Trabzonspor’u TFF’ye vermeyen Olcay Şahan 1.2 milyon Euro’luk alacağı için bakalım ne yapacak. Bu hafta çok şeye gebe.