61SAAT DÜNYA BASININDA… 

Bugün kulislerimize kendimizden başlayalım dedik. 

Hep başkaları olacak değil ya birazda bizden olsun istedik.. 
Trabzonspor’un transfer sürecini en önde takip eden basın yayın kuruluşlarından biriyiz. Öyle ki yaptığımız özel haberler, Türk basınının yanı sıra dünya basınının da dikkatini çekiyor.


Bulgaristan’dan, Danimarka’ya, Afrika’dan Avrupa’ya, dünyanın bir çok noktasında ki basın yayın kuruluşları bizim haberleri kaynak göstererek sayfalarında haberlerimize yer veriyor. 


Türkiye’de bu kaynak verme işi pek ciddiye alınmasa da dünya basınında bu durumun hakkını verdiklerini belirtelim. 
Mesela Nedelev’in haberini, Bulgar basını bizi ve muhabirimiz Hasan Tüncel’i kaynak göstererek sayfalarına taşıdı.

Trabzonspor’un Bulgar Kulübünün fiyat arttırımı nedeniyle transferden vazgeçebileceğini yazdı. 
Danimarka basını da yine 61saat’i kaynak göstererek transferde ki son süreci sayfalarına taşıdı. 


Bunlar ilk değil, son da olmayacak ancak burada ki mücadelenin esas övülmesi gereken noktası okurlarımız. Okurlarımız ne kadar arttıkça bizde daha azimle çalışmaya ve üretmeye emek gösteriyoruz.

Çünkü o sorumluluk her bir okurun katılmasıyla daha da katlanarak büyüyor…

DİKKAT! ANKARA KUŞU TRABZON SEMALARINDA 

Son zamanlarda sosyal medya hesaplarında siyaset üzerine önde gelen sayfalardan olan ‘Ankara Kuşu’ adlı twitter hesabı Trabzon gündemine girmiş durumda. 

Kulis bilgileriyle dikkat çeken Ankara Kuşu adlı twitter hesabı Trabzon’da mevcut belediye başkanları ve eski belediye başkanları ile oldukça iştira içinde. 

Aldığımız duyumlara göre, Trabzon’da birden çok siyasetçi sayfaya mesaj atarak siyasetin nabzını tutuyormuş. Peki kim bu Ankara Kuşu?

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Trabzon ilçeleri başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde belediye başkanları kesin listesini AK Parti açıklamadan, açıklamış gündeme bu olaylar bomba gibi düşmüştü.

Hatta bu Trabzon tespitlerinin sonrası Ankara Kuşu’nun yöneticilerinin arasında Trabzonlu bir ismin de olabileceği de konuşuldu. Çünkü Trabzon’la ilgili yorumlarının çoğu doğru çıktı.

Şimdilerde ise Trabzon’da siyasetçiler yeni kurulacak parti başta olmak üzere, AK Parti’de ki istifaları yeni partiye geçişleri Kuş’la istişare ediyor.

Ankara Kuşu Trabzon üzerinden uçuyor aman dikkat hem Ak Partili hem de muhalefet partisinden arkadaşlar her an ipucu verebilir. 

Ankara Kuşu her ne kadar muhalefetle ilgili yorum yapsa da Ak Parti içerisinden olsa da muhalefet yorumları bazen tutmuyor bunu da belirtelim.

BEKTAŞ VE EKİBİNE DİKKAT

Trabzon İş Dünyasının cin fikirli en üretken ve girişimci isimlerinden biri olan Alper Bektaş başkanlığını yaptığı MOBİAD ekibi ile her gün yeni bir yatırımın, yeni bir girişimin kapısını aralayarak örnek olmaya devam ediyor.


Gerek MOBİAD gerekse sektöründeki tüm gelişmeleri sıkı sıkıya takip eden, başarı grafiğini her geçen gün yükselten Bektaş, yurtiçi ve yurt dışı yatırımlarda devletin sağladığı kolaylıkları teşvikleri iş dünyası ile paylaşmayı da kendisine her zaman görev bilerek bu manada taktiri hak ediyor. 


Son olarak Arsin’de yeni bir üretim tesisinin temellerini atan Bektaş’ın sürpriz bir çalışması daha var.
Yurt dışında yoğun temaslar sonucu Trabzon’a yatırım, üretim ve istihdam anlamında büyük katkı sağlayacak bu önemli girişimi için ortaklarıyla birlikte gece gündüz çalışıyor.

Yıllar önce açıklamasını yapıp kendine hedef koyduğu bu iş bölgede tek ve Türkiye’de bir firmanın gerçekleştirdiği önemli bir iş. 


Yine MOBİAD ekibinin başarılı isimleri Zafer Ofluoğlu, Vedat Muhçu ve Hasan Ataseven ile gerçekleşecek olan  bu önemli girişimin meyveleri yakında kendini gösterecek ve şehrimize bölgemize ve ülkemize sağladığı katkıya herkes şapka çırakacak.


Bektaş’ı ve MOBİAD’ı izlemeye devam edelim.  

ÇAĞDAŞ’A ÇİMŞİR’İ SORDUK 

Trabzonspor’da bir dönem forma giyen Çağdaş Atan’ı bilmeyeniz yoktur.

Çağdaş’ı Antalya Turizm Merkezi Belek’te kamp yaptıkları otelde ziyaret ettik.

Röportaj talebinde bulunduk ancak pozisyonu gereği doğru olmayacağını ifade ederek kibarca teklifimizi geri çevirdi, hoş gördük doğrudur dedik. 

Çağdaş şimdilerde Malatyaspor’da yardımcı antrenörlük konumuna geldi. Kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. Tabi derin sohbetimizde konu Hüseyin Çimşir’e geldi. 

Trabzonspor’daki değişim ile ilgili konuşan Çağdaş “Ülkemizde artık yeni bir dönem başladı, sessiz bir devrim geliyor. Yeni yüz ve günümüz futbolunu bilen antrenörler görev almaya başladı. Hüseyin hocayla 2 yıl birlikte oynadık.Trabzonspor'u onun kadar iyi tanıyacak birisini bulmak çok zordu.

Kendisinin bu görevin altından kalkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çağdaş ayrıca Trabzon’u çok özlediğini orada sağlam dostluklar kurduğunu ve görüşmelerini devam ettirdiğini ifade etti.

SÜMELA NE ZAMAN AÇILACAK?

sümela manastırı ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısını dün yaptı. Toplantıya başkanlık ise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise toplantıya hem Maçka’da Sümela ile ilgili bir toplantının yapılması ve eşinin eniştesi İbrahim Hakkı Turan’ın ikindi namazında İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazından dolayı katılamadığı öğrenildi. 


Toplantıda meclis üyeleri her ilk toplantıda olduğu gibi gündem dışı sorularını sordu.

Her yıl Ocak ayında yapılan Denetim Komisyonu Seçimi de yine bu toplantıda yapıldı. 
Maçka’da yapılan toplantı yukarıda da bahsettiğimiz gibi Sümela Manastırı ile ilgiliydi.

Bildiğiniz gibi Sümela Manastırı yeni turizm sezonunda tamamen açılması planlanıyor. 
Bu bilgiyi Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu'da teyit etmişti.

O yüzden turistlerin en çok ziyaret edeceği bölgelerden olması beklenen Sümela Manastırında tüm eksiklikler de bu toplantıda gündeme yatırıldı.

Neler yapılması gerektiği ifade edildi..

Çalışmalar yetişirse Sümela Manastırı yeni turizm sezonunun yıldızı olabilir…

TİSKİ’DE ALİ TEKATAŞ NE YAPIYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun en güvendiği isimlerden biri olan ve şehre geleceğini ilk kez bizim duyurduğumuz  TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş bu güne kadar genelde atamalarla gündeme geldi. 


Fakat bu güne kadar ne yaptı, ne etti sorgulayan olmadı. 
Biraz irdeleyelim dedik. 
Göreve geldiği günden beri sürekli sahada olduğunu gözlemlediğimiz, şimdiye kadar 500 muhtarla bizzat görüşmüş 704 muhtarla sürekli iletişim halindeymiş.

Öyle ki gece yarısı bile olsa kendisine iletilen bir sorun ile bizzat kendi ilgilenip ilgili birimleri teyakkuza geçiriyormuş.


Personel, hizmet ve araç takip sistemlerinden ALO 185 ve TİSKİ WhatsApp İhbar Hattına, Meydana yerleştirilen akıllı ödeme noktasından düzenli depolamaya kadar 9 ayda bir çok alanda hayli yeniliğe imza attığını bizlerde gözlemledik.

Yağmursuyu ve kanalizasyon temizlikleri, alt yapının haritalanması için coğrafi bilgi sisteminin kurulması, atıl durumdaki birçok tesisin devreye alınması, gereksiz bazı terfi merkezlerinin kaldırılarak enerji tasarrufu sağlanması, tüm personel yapısının tekrar düzenlenip her personeli işe alınış amaçlarına göre kendi yerlerinde çalıştırılması, suyun kalitesini arttıran Esiroğlu Ozonlama Ünitesi'nin devreye alınması, doğrudan teminle alınan birçok mal ve hizmetin artık açık ihaleyle yapılması, tüm ilçe şefliklerindeki personel eliyle 2019'un son 9 ayında 115.000 metre içmesuyu 5.000 metre kanalizasyon hattı yapılması gibi pek çok işe imza atılmış.

Ne diyelim Trabzon gibi zor bir şehirde kısa sürede bu kadar işe imza atana Maşallah diyelim de nazar değmesin.