CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARIN GELİYOR 

Rize ve Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı genel kurulları için 15 Şubat Pazartesi günü Trabzon'a gelmesi beklenen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programında değişiklik oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Şubat Perşembe günü yani yarın akşam saatlerinde Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra baba ocağı Rize iline hareket edecek. 

Hafta sonu memleketi Rize'de dinlenip hemşerileri ile hasret giderecek olan Erdoğan 15 Şubat Pazartesi günü AK Parti Rize İl Kongresine katılacak. 

Erdoğan, 16 Şubat salı günü AK Parti Trabzon İl Kongresi'ne katıldıktan sonra aynı gün akşamı Ankara'ya hareket edecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Trabzon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik edeceği öğrenildi. 

AK Parti Trabzon İl Kongresi, Hayri Gür Spor Salonu'nda Saat 14.00'da 1000 davetlinin katılımı ile gerçekleşecek. 

Pandemi nedeniyle salona girecek kişilerden HES kodu istenilecek. Basın mensupları ise A protokolden giriş yapacak ve Covid-19 testi yapılmış olması şartı olacak. 

Bu arada bir son dakika bilgisine göre Trabzon’da mutasyonlu virüse rastlanılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon programını pas geçmesi gündemde. Yani kongreye canlı bağlantı ile de katılabilir. Program Pazar günü netliğe kavuşacak. 

MECLİS ÜYELERİNİN ARAÇLARINI ALMADILAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önünde ve sağında bilindiği gibi araçlar için park alanları var. 

Bu park alanları bir hayli yoğun olur. 

Çoğunlukla belediyedeki daire başkanlarının araçları buraya park edilir. Ancak dün ilginç bir olay yaşandı. Belediye meclisine seçilen meclis üyeleri, araçlarını bu alana çekemediler. 

Görevliler tarafından uyarıldılar ve araçlarını mecburen belediyenin alt tarafında yer alan otoparka park ettiler. Bazıları da yer bulamadı. 

Bu durumu İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, meclis gündemine getirdi ve ortaya çıktı ki Başkan Murat Zorluoğlu’nun böyle bir talimatı yok… Belli ki kraldan çok kralcılar kendi kafalarına kural koymuş. 

Çakıroğlu, “Belediye binasının önünde ve yanında olan park alanlarına park edemeyeceğimiz noktasında zabıtadan arkadaşlar bilgi verdiler. 

Bizde kamu hizmeti yapıyoruz. Belediye meclis toplantılarına katılıyoruz. 

Bürokratların araçları oralara park edebiliyorsa meclis üyelerini böyle ayrımcılığa tutulmalarını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Murat Zorluoğlu ise, “Otopark alanı ile ilgili bir düzenleme yapacağız. Orada karmaşa olduğu için belli alanları fiziken sınırlandıracağız. Bizim bürokratların araçlarını koyduğu her yere meclis üyeleri de araçlarını koyabilirler” diye yanıt verdi. 

HER YER BİTTİ CAMİ Mİ KALDI?

Trabzon’da öylesine yerler öylesine isimlere sessiz sedasız komik bedellere veriliyor ki bunlar kimsenin gündemine gelmiyor. 

Milletin kaldırımları kargo şirketlerine kiralanırken, milletin yolu otopark olarak belediye şirketlerine verilirken, milletin kaldırımları restaurantlara kiralanırken, devletin kumsalı denizi konut projelerine restaurantlara kiralanırken, kamu kurumları kendi binaları dururken binlerce TL kira ile koca koca başka kişilerin binalarını kiralarken, esnafın dükkanının önlerini çay ocağı altında başka kişilere kiralayıp yolları gasp edenlere sesini çıkarmayanlar camiye sıra geldiğinde kıyameti koparıyor. 

Ama Trabzon’a herkesin gıpta ile baktığı gurur duyduğu muhteşem cami ve külliyenin etrafına yapılacak sosyal alanlardaki birkaç işyerinin kirası milletin dilinde. 

Oysa kimse oradaki aşevi nasıl yemek dağıtacak, oradaki kurslardaki eğiticilerin geliri nasıl sağlanacak, oradaki caminin elektriğini suyunu kim ödeyecek demiyor. 

Çok garip bir şekilde bunlardan bir haber isimler konuyu kaşıyor. 

Dün yine konu meclis gündemine taşındı. 

Başkan Zorluoğlu da usulünce cevap verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile önceki dönemde yapılan protokolde caminin işlevine devam etmesi, masraflarını karşılaması için bu işletmeler camiye bırakılmıştı. 

Konu dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yeniden soruldu. 

Başkan Murat Zorluoğlu, konuya şu şekilde açıklık getirdi: “Cami alanı ile ilgili olarak daha önce büyükşehir belediyemiz ile cami derneğimiz arasında bir protokol imzalanmış. O protokol çerçevesinde caminin hayatını idame ettirebilmesi için bir takım büfeler vs. o bölgelere koyuldu. 

Biz onları cami derneği ile yaptığımız yeni görüşmeler çerçevesinde ciddi sayıda azalttık. 

Onun yerine büyükşehir belediyesinin de biraz kazanç elde etmesi şekilde revizyon yaptık. Cami derneğimiz son derece anlayışlı şekilde davrandı. 

Her hangi bir sorun yok. Orada caminin müştemilat içinde olan yerleri daha çok kendisinin işleteceğini varsayıyoruz.”

AVCI TRABZONLU İSMİ YANINA ALIYOR 

Abdullah Avcı’nın ekibinde birlikte futbol oynadığı Trabzonlu hoca Turgut Kural’ı ekibine dahil etti.

Trabzonspor'da yoğun bir fikstür olmasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Abdullah Avcı ekibini güçlendirmek ve koordinasyonu sağlamak adına önemli bir adım daha attı. 

Orhan Ak ve Egemen Korkmaz'ı yardımcısı olarak Trabzonspor'a getiren Avcı daha önce 3 sene Rizespor'da birlikte futbol oynadığı Trabzonlu teknik adam Turgut Kural'ı da ekibine dahil etti.

Gelen bilgilere göre Avcı kulüp içerisinde yeni bir departman oluşturarak altyapı, izleme ve kiralanan oyuncuların kurumsal bir yapıda olması gerektiğini ifade ederek yeni bir hamle yaparak bu birimi kurdu.

Trabzonlu teknik adam Turgut Kural’ı da kurduğu bu birimin başına getirdi. 

Buna göre Kural Trabzonspor altyapısı ve teknik heyet arasında köprü görevi görecek. Kural aynı zamanda izleme ekibi ile teknik heyet arasında da bu görevi üstlenecek. Kural’ın bir diğer görevi ise 25-26 kişiyi bulan oyuncu grubunu takip edip teknik heyete rapor verecek. 

Saha içinde ise olmayacak. Egemen ve Orhan Ak aynı görevlerine devam edecek. 

Teknik adam Kural’ın bu hafta göreve başlaması bekleniyor.

MUMCU’NUN HAVUZU DOLDU TAŞIYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu bugünlerde çok yoğun. 

Çünkü ilk kez Cumhurbaşkanını şehirde ağırlayacak. 

Bunun yoğunluğu ve stresinin yanında liste hazırlığı çalışmalarını da sürdürüyor. 

Mumcu ziyaretlerini aralıksız yapıyor. Yanında ajandası ile birlikte görüşmelerini gerçekleştiriyor. Sezgin Mumcu’nun isim havuzu doldu taşıyor denilebilir. Milletvekilleri, belediye başkanları, kurucular, ilçe yönetimleri, gençlik kolları, kadın kolları, STK’lar, mevcut yöneticiler isim önerilerini yapıyor. Tabi ki ilçe dengeleri de önemli. 300’ü aşkın ismin Mumcu’nun havuzunda olduğu söyleniyor.
Mumcu’nun en yakınındaki isimler de kendisine önerilerini iletiyor fakat baskı yapmıyor. 

Kendisini dinlesin, uyumlu ve güvenebileceği bir yönetim oluştursun istiyorlar. 

Mumcu da son güne kadar isimleri kimseyle paylaşmıyor. 

Trabzon’un şu ana kadar öne çıkmayan ama önemli isimleri de aranarak “Bizimle çalışır mısınız?” talebi iletiliyor. 

Dengeli bir yönetim için çalışmalarını sürdüren Mumcu’nun listesinde iş dünyasından sürpriz isimler de yer alacağa benziyor.

‘’HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’’

Ak Parti Ortahisar İlçe Kongresi’nin yankıları sürüyor. 

Eski Başkan Temel Altunbaş’ın sosyal medya hesabından tebrik edip başarı dilemesine rağmen Selahattin Çebi’nin başkan seçildiği  genel kurula katılmaması oy kullanmaya bile gelmemesi genel merkezin canını oldukça sıktı. 

Sadece bu değil, bazı milletvekillerinin Genel Merkez Bölge Koordinatörü Muhammet Avcı konuşurken dışarı çıktığı iddiası ve Avcı’nın helallik istediği anda ‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ seslerinin yükseldiği ifade ediliyor. Sorduk soruşturduk, Milletvekili Dr. Adnan Günnar’ın Avcı konuşurken dışarı çıktığını ama çıkmadan önce Avcı’ya namaza gideceğini söylediğini öğrendik. Bu arada Avcı’nın konuşma esnasında eski il başkanı ve Artvin İl koordinatörü Haydar Revi’den övgüyle bahsettiğini belirtelim. 

Ak Parti Genel Merkezi Trabzon İl Koordinatörü Polat Türkmen’in Zonguldak İl Kongresi olduğundan dolayı Ortahisar Ortahisar’ın ilçe kongresine katılamadığını da belirtelim. 

İddialara göre Trabzon Milletvekilleri genel merkezin il ve bölge sorumlularının Trabzon’daki dengeleri yerle bir ettiği ve gelecek seçimlere büyük darbe vurduklarını yakın çevrelerine söylemiş. Ne kadar doğru bilinmez ama hem il de hemde ilçelerde bazı milletvekillerinin istediği isimlerin göreve gelmeyişi bu tepkilere neden olmuş olabilir. 

Bu arada yine Ortahisar genel kurulunda milletvekilleri arasında ince çekişmeler, konuşma aralarından kulislere kadar geldi. 

Mesela Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun konuşması esnasında eski il başkanı ve Artvin Koordinatörü Haydar Revi’den sıkça bahsedip üzerine basa basa teşekkür etmesinin ardından Adnan Günnar’ın kürsüden eski Milletvekili ve Ayvazoğlu ile arası olmadığı bilinen Ayşe Sula Köseoğlu’ndan övgüyle bahsetmesi ince hesaplaşma olarak nitelendirdi. 

Yine Muhammet Balta’nın konuşmaları esnasında partinin devamının lidere olan tam bağlılıktan geçtiğini üzerine basa basa söylemesinin, ayrıca Muhammet Avcı ile sık sık diyalog kurup görüşmesinin Revi nedeniyle kendisine tepki gösterenlere karşı bir mesaj olduğu şeklinde yorumlandı.